Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 112 településen
Országjáró 386 városban
járt már
Felfedező 2669 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 29339 feltöltött kép
Kiváló
2019. február 26.barátokkal járt itt 55 Amikor hírét vettem, hogy elköltözött a Bölcső, ráadásul a hajdani Kisrabló helyére, akkor nem volt kétséges, hogy az első adandó alkalommal meglátogatjuk. Így is történt. A beltér hangulatos, a sörválaszték impozáns, a rákburger finom volt, a kiszolgálás rendben. Ezen a helyszínen is 5 csillagos volt az élmény.
Ittunk Távoli galaxist valamint White Space-t a Rothbeertől, Frooth Hoperatort a Mad Scientisttől, Kadarkát a Monyótól. Remek volt, megyünk még.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2019. február 26.családjával járt itt 55 Bevallom, mindeddig nem értettem azt a baráti házaspárt, aki Budapesten újra és újra a Borkonyhába megy vacsorázni, miközben a székesfővárosban megannyi pazar vendéglő működik, s ugyebár „varietas delectat”. Mindeddig, mondom, mert a Borkonyha testvéréttermében, a Textúrában tett látogatásunk hatására megvilágosodásom támadt.
Hozzá kell tennem, hogy a Borkonyhában nem sokkal nyitás után voltam, amikor még nem tartottak azon a szinten, mint ma. Mely szintet ugyanaz a séf, Sárközi Ákos biztosítja. Amit a Textúrában művelnek, az lélegzetelállító. Íz- és állagjátékok, pazar tálalás, izgalmas alapanyagok, kiváló textúrák. Mindez fesztelen, de elegáns, jól megkomponált környezetben, kifogástalan kiszolgálás mellett, reális, nem elszállt árakon. Egy itt elköltött ebéd vagy vacsora visszatérésre csábít, az embert kíváncsivá teszi arra, hogy más alapanyagokból mit képes a csapat kihozni. Rendeltünk velőhabot gerslivel és törökmézzel, póréhagymalevest Szent Jakab kagylóval, galambmellet csillagánizzsal és kávéval, valamint „fehércsoki, zeller és birs” nevű desszertet. A séfüdvözlet rakott mangalicafejhús volt, remek kiegészítőkkel, kaptunk kétféle helyben sült kenyeret is, jó minőségű vajjal. Fogásaink egytől-egyig katartikusak voltak, egy-egy külön kaland mindegyik. A galambétel neve nem is tartalmazta, hogy a fő elem mellett szerepel egy szemre és ízre egyaránt lehengerlő galambmáj-tortácska is, nem szólva a kiváló pecsenyemártásról és selymes gyökérzöldségpüréről. Az ételekhez a legjobb magyar borok közül válogathatunk, melyek közül a drágábbak árképzése kifejezetten kedvező, az általunk választott Konyári Alfa Omega esetében például a szaküzleti árhoz számolt plusz 20% alatt volt. A Textúra feledhetetlen élményt nyújtott, nemhiába áll mögötte egy michelin csillagos séf.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2019. február 16.egyedül járt itt 55 A Bártfay udvarház Tállyán méltó a nevére. Valóban olyan, mint egy udvarház, építészetileg, elegancia tekintetében. A pácolt fa a domináns szín és hangulatelem. Az udvarházhoz tartozó borok a borvidék csúcsszegmensének részei. Itt minden a helyén van, a törölköző, a borospohár, a dekoráció. Jó itt lenni.
Mint megtudtam, van jakuzzi és szauna is, de mivel egyedül jártam itt, nem éreztem különösebb ingert arra hogy kipróbáljam. Finom a reggeli is, a személyzet kedves. Egyértelmű 5 pont.
5Személyzet
5Tisztaság
4Ár / érték arány
5Kényelem
5Szolgáltatások
5Étkezés
5Elhelyezkedés
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2019. február 13.gyerekekkel járt itt 35Rá kellett jönnöm, hogy akkor jutok el egy Burger Kingbe vagy McDonalds-ba, amikor gyermeki nyomásnak vagyok kitéve, magamtól nem tenném be ide a lábam. Most uzsonnát akart vinni a fiam egy hosszabb túrára s a Burger Kingre szavazott.
320 ft volt a sajtburger, 470 a Whopper Junior, mely valaha szebb időket látott, nagyobb volt és kívánatosabb.
Nálam ez 3 pont.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2019. február 13.barátokkal járt itt 35 A Várfok borozóba a Kapisztrán térről induló teljesítménytúra elején néztünk be, hogy kicsit átmelegedjünk a több mint egy órás regisztrációs átfázást követően. Melegnek meleg volt, viszont a kiszolgálás elképesztően lassúnak és érdektelennek bizonyult. Társaim törkölypálinkát ittak, jómagam egy fasírtos szendvicset kértem, ami kifejezetten jól esett és olcsó volt.
A beltér rokonszenves, különösen a békebeli hátsó terem. Tartanak szarvasi kisüzemi söröket is. Egyszerű, szerethető borozó ez, ha a kiszolgálás vendégbarátabb lenne, 4 pontot megadnék rá.
3Ételek / Italok
2Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2019. február 13.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Szirom desszertezőből átállt egy tipikus Huszár Krisztián-féle, távolkeleti ízekkel játszó, a Madách téri egységet, a Beszállót idéző minőségi étkezdévé. Van egy leves, két főétel, egy desszert. Jómagam mangalicacsászárt kértem rizzsel, ami 2300 ftba került. Finom volt.
Nekem azért hiányzik egy ilyen helyen egy asztal, ami mellé le lehet ülni, mert itt csak a fal mellett van kb 4. hely és kint még kettő az utcán. Kívánok Krisztiánnak egy komfortosabb éttermet.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2019. február 13.családjával járt itt 25 A Kecskeméti kétlyukúba csak eljutottam ismét, gondoltam, megmutatom a fiamnak, hova jártunk anno. Mert, miként írtam is évekkel ezelőtt, valamikor kultikus, hangulatos, jónak mondható hely volt, szerettem is nagyon. Innen indítottuk a túráinkat. Mármint a kocsmatúrákat. Sajnos az átépítés rendesen elrontotta, elvesztette a hely minden sármját.
A egy-egy kisfröccsöt ittunk sima borból 115 ft , Varga borból a duplája lett volna. Gyors szomjoltásra vagy alibifogyasztásra alkalmas.
2Ételek / Italok
3Kiszolgálás
2Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2019. február 12.gyerekekkel járt itt 45 Örömteli, hogy Budapesten a gasztro- és azon belül a street food forradalommal egyidőben megjelentek az igényes pizza szeletbárok, melyek kínálata felveszi a versenyt az eredeti olasz egységekkel. Ezek közül az egyik legnépszerűbb a Madách téren egy pöttöm kis beugróban nyitott „Igen” volt, ahol sorállás nélkül ritkán lehetett pizzához jutni.
Le is vonta a hely mögött álló csapat a helyes következetést és nagyobb helységet bérelt a Margit körúton. A minap sikerült ide is eljutni. A tágas, levegős új egység szombat délután ebéd és vacsora közötti idősávban is tele volt, alig kaptunk helyet, egy olyan asztalhoz ültettek, amelyet másfél órával későbbi időpontra már lefoglalt egy társaság. Nekünk, mivel ennyi időt nem is szántunk az evésre, az időkorlát nem jelentett semmi problémát. A választék egyszerű és nagyszerű. Remek, fatüzelésű kemencében sült nápolyi zsánerű 17 féle pizza, felettébb korrekt olasz feltétekkel, továbbá háromféle közhelykerülő desszert. Némi hezitálás után csípős szalámis pizzát kértünk, ami remek volt, továbbá Caprese tortát, ami szintén ízlett. A kiszolgálás udvarias, de meglehetősen hajszolt, olyannyira, hogy mosolyra, kedvességre, személyességre már nem jut energia. Az pizza-árak meglehetősen magasak 2200 forintnál kezdődnek, ennyi a Margerita, s 3000-nél állnak meg, ennyibe kerül a pármai sonkás, a Margerita DOP vagy a burrata-s. Úgy vélem, tekintetbe véve a minőséget is, még beleférnek az értékkarányosság kategóriájába. Ha valami igazán hiányzott itt, akkor az a kézműves sörválaszték. A pizza sört kíván, s méltatlan a prémium minőségű kézműves pizzához a legkommerszebb nagyipari sört, konkrétan Heineken termékeket inni.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2019. február 12.gyerekekkel járt itt 45 Kecskeméti 5-ös bekötőút mentén működik az 5-ös halászcsárda. Étlapja a hagyományos, közkedvelt magyar ételekre épít, de kínál ritkább fogásokat is. A választék nem eltúlzott, de széles a szegediesen készített kétféle (harcsa és ponty) halászlétől a sült keszegen, pisztrángon, süllőn át a kapros-tejfeles galuskával kínált kakasteréj-here pörköltig vagy a dödöllés erdei gyümölcsös szarvaspörköltig.
A desszertfront sem reked meg a palacsinta - somlói - gesztenyepüré sablonhármasnál, kínálnak kemencében sült tejes pitét, vargabélest, sajttortát és túrógombócot is. A beltér hangulatos, a kiszolgálás kedves, udvarias és gyors, az árak meglepően barátságosak, mind étel-, mind italfronton legyen szó halakról, borról vagy békebeli szódavízről. Némi hezitálás után halászlé helyett pikáns halgombóclevest rendeltünk (1100 ft), mert ez meglehetősen ritka fogása a halászcsárdáknak, továbbá haltepertőt (1190), ami elmaradhatatlan, salátával körített harcsacsíkokat (1490), amihez sült krumplit is kértünk valamint haltatárt (1290). A harcsacsíkok nem voltak élvezhetetlenek, de ezt a tányért inkább nevezném kötelességszerűnek, mint jól sikerültnek. A levesben a nagyipari tejföl nem oldódott csomómentesen, a halgombóc kissé törékeny volt, de magát a fogást alapvetően jó ízűnek és ötletesnek találtuk s külön értékeltük a hozzá adott ropogós héjú, friss, házi jellegű kenyeret. A haltepertő remekül sikerült, friss volt, ropogós, a haltatár pedig régi vágású, tehát darált és a megszokott módon ízesített, hatalmas vajhasábokkal, sok zöldséggel és ipari toastkenyérel tálalták, kézzel faragott, Nagy-Magyaországot mintázó fatálon. Összességében jót ettünk, nagyon kedvező áron s legközelebbre is hagytunk megkóstolnivalót.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2019. február 11.gyerekekkel járt itt 35
Előrebocsátom, hogy nem vagyok híve annak a gondolatnak, hogy a vendégnek mindig igaza van. Léteznek bunkó pincérek és léteznek bunkó vendégek. A hivatásukat komolyan vevő vendéglátó és felszolgáló számára igen nagy kihívás egy kekec, bunkó vendég kezelése.
Mindezt azért tartottam fontosnak leszögezni, mert nem tartom magan a bölcsek köve birtokosának, nem tartom a vendég státuszt mindenek felett valónak, észrevételeimet igyekszem jóindulattal, tárgyszerűen megtenni és nem a hibát keresem. A tárgyhoz tartozik, hogy több mint negyed évszázada tudatosan, a felfedezés szándékával járok éttermekbe, kocsmákba, kávézókba és cukrászdákba, azóta írok róluk értékeléseket. Igen nagy adatbázisra és élményanyagra támaszkodom, összehasonlítási alapom meglehetősen széles. Jóval több, mint 10. 000 helyen fordultam meg, 20. 000 felé járhatok, évi átlagom az utóbbi évtizedben 800-1000 hely. Mindezt azért tartottam fontosnak leírni, hogy a Hodosi cukrászda nevű, gasztronómiailag tökéletesen érdektelen hely reakcióját az olvasó megfelelőképpen értékelhesse. Miután idén kénytelenségből ismét meglátogattam a Hodosi cukrászdát (egy másik [moderálva - szerk. ] zárva volt, a párom meg a nagyobbik lánya viszont szívesen evett volna egy sütit) és megkóstoltam egy karamelles süteményt valamint a szilvagombóctortát (amit itt szilvásgombócként emlegetnek, hibásan) annyit írtam erről a helyről a google-mapsre, hogy „átlagos cukrászda”. Mert az. Ma erre képes magyar átlag. Nem volt rossz, de messze állt a kiemelkedőtől. Azt a választ kaptam a tulajdonostól a webes felületen, hogy „nem voltál még átlagos cukrászdában”. Ezt. Így. Tegezve. Ezek tartják magukat üzletembereknek. Nem is ismernek, fogalmuk nincs, hogy hol jártam és hol nem, bár, ha rákeresnének a nevemre talán rájönnének, hogy mind kocsma, mind cukrászda, mind étterem műfajban jártam pocsék, gyenge, átlagos, jó és kitűnő helyeken egyaránt. Átlagosból volt a legtöbb. Hát ennyit a Hodosi cukrászdáról, melynek süteményei átlagosak, számomra kifejezetten unalmasak, az üzletvezetés kommunikációja, viszont messze átlag alatti e beszólás alapján.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4112 értékelés / 412 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
376 település / 38 oldalon