Gyémánt 500
2018. december 30.gyerekekkel járt itt 45 Az Eri café lelke a pultos-kiszolgáló s alighanem tulajdonos is, akit talán Erikának hívnak. Nekem úgy tűnt, hogy kevés pénzből igyekeznek korrekt vendéglátást nyújtani. A kínálatban szerepelnek szendvicsek, lepények, saláták. Mi lepényt kértünk, valamint hot dogot, értékeltük, hogy a kiflit nem mikróban melegítették s a virslit is gőzölőben készítették el.
A gasztronómiai teljesítményre nem adhatok ezzel együtt három pontnál többet, ez az, amit átlagos szinten elvárhatunk, viszont az 5 csillagos kiszolgálás felhozza a helyet négy pontra. Szerettünk itt lenni, lehet, hogy máskor is betérünk.
2018. december 30.a párjával járt itt 45Az Arditti Vecsés albán péksége a megszokott kenyerekkel és péksüteményekkel és a megszokott, kifejezetten alacsony árakkal. Jómagam egy túrós szívet vettem, ami ízlett, finom volt, mivel friss volt szinte langyos.
Hajnali éhségünknek, reggeli indítónak megfelelt, innen átmentünk a egy másik [moderálva - a szerk. ] pékségbe kávézni, s persze azért ott is ettünk valamit.
2018. december 30.a párjával járt itt 45 A Csillag pékség több műfajban is játszik, készítenek kávét, átlag feletti áron, átlag feletti minőségben (ezt nyilván a pékségekhez viszonyítom, nem a speciality kávézókhoz), vannak pizzáik és cukrászsüteményeik. Mi egy linzert kltünk, ami finom volt, valami tuctuc zene ment a háttérben, szívesen lemondtunk volna róla.
Tetszett a tiszta, rendezett beltér is, van egy hangulatos leülő részlegük. A kiszolgálás is kedves. Erős négy pont.
2018. december 30.egyedül járt itt 35 A Kispilóta egyszerű vidéki kocsma, alacsony árakkal, és a megszokott kommersz italkínálattal. Ezeknek az aromatizált pálinkahelyettesítő „szszes italoknak” van némi nosztalgiaértéke, mert élvezeti, ugye, kevés.
A nagyipari sörök alapvtően ihatóak, jómagam egy üveg Stefflt kértem, azt is nosztalgiából, mert évekig laktam a Steffl söröző tőszomszédságában a Bem tér mellett és elég gyakran betértünk oda egy fél adag bugaci aprópecsenyére és egy korsó Steffl sörre. Egyszer megfelelt. 3 pont.
2018. december 30.egyedül járt itt 35 A hangulatos és találó nevű Dülöngélőbe azon az elven mentem be, hogy minden helyet ki kell próbálni egyszer. Nos, ez egy átlagnál nagyobb belterű, nem különösebben hangulatos, átlagos falusi kocsma. Ha Vecsésnek városi rangja van, akkor külvárosi, falusi hangulatú kocsma.
Az italok kommerszek, a nagyipari sörök 300 ft felett, ami rendben van, de az ilyen szintű helyeken kedvezőbbek szoktak lenni az árak. Vettem egy üveg Drehert elvitelre, jól esett miután letettük az autót a törzsparkolónkban.
2018. december 30.a párjával járt itt 35 A Magyaros étterembe a párommal ültünk be, ettünk egy levest és egy vegyes tálat, kettőnknek bőven elég volt a két fogás. A belteret megülte a pregnáns olajszag, a berendezés elég egyszerű, az étlap még egyszerűbb, menzaszerű, igénytelen kiállítású. Az árak meglepően alacsonyak.
A vegyestálon volt mátrai borzas, cigánypecsenye és rántott sajt, köretnek rizs és sült krumpli. Éhesek voltunk, jól esett. Nem túl erős 3 pont. A hely egyértelműen gyengébb egy másik [moderálva - a szerk. ] vendéglőnél, de ennek nem akarok két pontot adni, a másikat meg nem emelhetem 4 pontra. Tíz vagy húsz pontos rendszerben lehetne kifejezni igazából a kettő közötti különbséget.
2018. december 30.családjával járt itt 35A Halász étterembe családi körben ültünk be legutóbbi brüsszeli utunk előtt négyen. Ettünk egy két személyes tálat, mely beillett volna háromszemélyesnek is, rajta átlagos töltött s nem töltött sült húsok meg hal, továbbá halászlét, ami élvezhető volt, pontyból készült, a hal jó volt benne, a lé lehetett volna szebb színű, ettünk kagylót is sűrű kulimászban, továbbá túlpárolt töltött káposztát meg korrekt bablevest.
Fősodratú, átlagos hely ez.
Erős 3 pont.
2018. december 29.barátokkal járt itt 45 A Hrabalban remek cseh söröket lehet inni baráti áron. A beltér is megnyerő, a Sörgyári capriccio filmjelenetei képezik a dekoráció nagy részét. A kiszolgálás hagyományosan udvariatlan, két ízben is helyemre küldtek, amikor a pultnál próbáltam kommunikálni a pincérrel. Ittunk Barbárt, Taxost vagy mit, Bogant és egy Flying Cloud IPAt.
Ezúttal a konyhát is kipróbáltuk, hússal töltött gombócot kértünk párolt káposztával, 1490 ftért nem túl nagy adagot kaptunk – megfelelt a célnak. Összességében megadom a 4 pontot a helynek nem megfelelő kiszolgálás dacára, mert az étel-ital nálam a fő szempont, azzal a megjegyzéssel, hogy ha az ember nem akar bosszankodni, akkor türelemmel várjon az asztalánál. De még jobb, ha más helyre megy, ahol kedvesek vele. Van a környéken vagy 10 remk söröző.
2018. december 29.barátokkal járt itt 45 Elég sok idő telt el, míg sikerült meglátogatni a Séf Asztala nevű helyet, amit rögtön a megnyitása után a listámra helyeztem, elvégre Wolf András a kedvenc séfjeim egyike. Mivel nem vagyok nagy rajongója a rántott húsnak, kétség nem volt abban a tekintetben, hogy kolbászt kérek, abból is a három darabosat, amiből mindegyik másféle.
Meg voltam velük elégedve. E műfajban utaznak mások is, aki csak erre összpontosítanak, és minden egyes kolbász mellé külön kiegészítő ízeket találnak ki [moderálva - a szerk. ], nos, itt azért nem ütik meg épp azt a szintet, de azért egy erős négy pontot megérdemelnek ők is.
2018. december 29.barátokkal járt itt 45 A Pho Hung nevű vietnámi étteremre a Magyar Konyha friss idei TOP10-es válogatása hívta fel a figyelmem, mely a legjobb tíz levesező között említi őket. De van itt a pho-n kívül számtalan más étel is. Mi rántott rákot (990), tavaszi tekercset (690) és pho levest (1190 – kis adag, ami egyébként elég nagy) kértünk.
A rántott rák hűvösen érkezett, alig volt langyos, társam vissza is küldte. Szó nélkül visszavitték, bár elnézést nem kértek. A következő menetben rendben volt a rák, mint ahogy egyébként a tekercs és a leves is. Összeségében jó élmény volt a Pho Hung, nem lenne ellenemre máskor is betérni ide.