Gyémánt 500
2018. november 25.gyerekekkel járt itt 55 Mielőtt nekifogtam az értékelésnek, elolvastam Zigzag kollegina beszámolóját. Lehet, hogy azóta rendezték a felszolgálás témáját házon belül vagy nekem volt szerencsém, minden esetre az a pincér fiú, aki a legtöbbször jött az asztalunkhoz, kitűnően végezte a feladatát, egyszerűen kifogástalan volt a reakciója mindenre, az extra kéréseket kedvesen teljesítette.
Azt külön értékeltem, hogy milyen alaposan és olcsón csomagolták be az ételeket s hogy mellétettek három pár bontatlan pálcikát is, amit nem számoltak fel. Rendeltem üvegtésztasalátát, marhabelsőséget, csípős savanyúságot, szecsuáni csirkét és gyozát. Minden szuper volt s az árak sem voltak vészesek, főleg a korábbi Mandarinnal összehasonlítva. Ott ugyan fantaszikus volt a tálalás, de pár falatra egy vagyont fizettem ki. Számomra a Biang abszolút egyértelműen 5 pontos élmény volt.
2018. november 25.gyerekekkel járt itt 45 A Chili Burgerre fiam jóbarátja figyelt fel, aki nagy foci-rajongó [moderálva - a szerk. ]. Ott reklámozták a helyet, így amikor elindultunk a Nightwish koncertre s az autó orrát Budapest fele irányítottuk, a srác jelezte előre, hogy feltétlen elmenne a Chili burgerbe. Nem akartam kedvét szegni, ezért rábólintottam.
Rendeltünk kétféle burgert, a hónap burgerét kihagytuk, nem tűnt izgalmasnak, a zakuszkát ugyan szeretem, de burgerbe nem tudtom elképzelni, lehet, hogy az én készülékemben van a hiba. A burgerek jók voltak, de nem átütőek. A sült krumpli egy fokkal jobb az átlagnál, a coleslaw rendben volt. Vannak fruissen sültek és gyrosok is. Tisztes négy pont. Engem az olajszag, amit többen felróttak abszolút hidegen hagy, észre sem veszem, olyannyira, hogy fel sem tudom idézni, hogy volt-s ottjártunk idején vagy sem. A kiszolgálás valóban nem barátságos, 3 pontot adtam, mivel a formális udvariasság szabályait betartják.
2018. november 24.gyerekekkel járt itt 55 A Sakura Ramenbe a Nightwish koncert után mentünk be, tíz óra elmúlt már, mire odaértünk, szerencsére volt még konyhájuk. Ettünk egy remek marhahúsos rament, rákos dim sumot (ez mirelitnek tűnt) és tavaszi tekercset. A srác, aki kiszolgált nagyon nagyon kedves volt, egyértelműen távol keleti származású, de elég jól bszélt magyarul.
Csomagolt nekünk ingyen, saját kezdeményezésből a szószaikból, amit nagyon értékeltünk. Ittunk egy bubble tea-t is, licsiset sokkal jobb volt, mint amivel eddig ebben a műfajban találkoztunk. Fiam hallani sem akart róla, hogy ne 5 pontot adjak a helymnek, a dim sum miatt, annál is inkább, hogy élete egyik legjobb tavaszi tekercse volt ez bevallása szerint. Azt is értékeltem, hogy kérésre kaptam zöld koriandert és chilit. Egyébként, ha mélyen magamba nézek, nekem is 5 pontos volt az összélmény.
2018. november 24.gyerekekkel járt itt 45A Lipóti pékség Biatorbágyon is azt hozza, mint másutt. Tisztes minőség, kedves kiszolgálás, korrekt árak. Itt egy Kemenes cukrászdával van egybeépítve, tavasszal zárva volt, amikor arra jártunk és kipróbáltuk a cukrászdát.
Ezúttal itt kezdtünk, egy pozsonyi mákos kiflit, néhány sima, töltetlen, sós kifli-különlegességet kértünk valamint mákos croissant-t.
Tisztes négy pont.
2018. november 24.egyedül járt itt 35A Napsugár presszó nem messze esik Biatorbágy központjától, egyszerű, tiszta, civilizált presszó, nem a lepukkant fajta. Akad egy-két jobb boruk, egyébként a kínálat alapvetően kommersz.
Nem leltem jobb sört a Soproni Ászoknál, ami azért, valljuk be, a nagyipari mezőnyben sem egy erős versenyző.
Vettem még egy klasszikus Balaton szeletet is, a kettő együtt volt 490 ft.
2018. november 24.gyerekekkel járt itt 35 A biatorbágyi Italboltban már jártunk évekkel ezelőtt, egyszerű kocsma volt akkor is, azóta sem változott. Az italkínálat kommersz, a kiszolgálás kedves, a tisztaság éppenséggel hagy kívánnivalót maga után. Ezúttal is fröccsöt ittunk, száraz fehérborból, a két kisfröccs 230 ft volt, meg lehetett inni.
A belső teremben ültünk le, elöl nem volt hely, pedig szerda délelőtt volt. Szeretik ezt a kocsmát a helyiek.
2018. november 24.gyerekekkel járt itt 45 A méhecskéről elnevezett biatorbágyi pékség tipikus albán pékség, a megszokott választékkal. Némi hezitálás után egy virslis széthajtott tésztájú sajtos különlegességet kértünk, mivel erről mondták, hogy még meleg, valamint egy sós kiflit, előbbi 230 ft volt, utóbbi 100. Olcsó, nem ráz, van, amikor jól jön.
Például most. Hazudnék, ha nem adnám meg neki a 4 pontot, megjegyezve, hogy azért az albán pékségek jóval gyengébbek, mint a Félegyházi vagy a Lipóti pékségek, melyeknek nem tudok 4 pontnál többet adni, mert akkor mennyit kap az Artizán, a Pékműhely vagy a Jaques Liszt?
2018. november 24.gyerekekkel járt itt 55 A Czimer hentesbolt Biatorbágyon egy fogalom, a szakmában meg etalon. Budapestről is járnak ide vásárolni igényes vevők. Van egy étkezdéjük is, közvetlenül a boltból nyílik.
Jómagam vásároltam marhapárizsit (2500/kiló), füstölt marhapárizsit (3500/kiló), tanyasi májast, ami egyszerűen csúcsszuper volt (2365/kiló), sajtos chilis virslit (3000/kiló), marhaszalámit (7000/kiló – ezt tévesen ütötték fel, ha valaki a számlát nézi) valamint főtt vékonyra szelt főtt marhanyelvet (5000/kiló). Minden remek volt, a vásárolt cuccokat a Lipóti pékség kiflijével az autóban ettük hazafele utazván, mert nem volt időnk leülni.
2018. november 24.gyerekekkel járt itt 55 A negyediknek nyitott Bamba Marhát sem lehetett kihagyni, midőn a minap a fővárosban portyáztunk. A Brewdogban direkt visszafogtuk az ételfogyasztást - nem volt nagyon nehéz dolog, az árak hozzásegítettek ahhoz, hogy tegyük félre az éhségünk legjavát – mert eleve beterveztük a Bambát.
Rendeltünk egy duplabaconos burgert (1690) meg egy Bamba Marhát (1890), hozzá hasábburgonyát (450), korianderes limeos majonézt (250) meg chipotle majonézt (250). Fent ültünk le, ahol voltak normál székek is, nemcsak magasítottak. A burgerek szaftosak, ízletesek voltak, ahogy ebben a hálózatban megszoktuk. Vettünk volna kézműves sört is, de a Firsttől csak meggyes volt a saját márkájúnak meg sokallottuk az árát, így vizet ittunk. 4 és 5 pont közötti élmény volt ez, hadd adjuk meg az 5 pontot.
2018. november 24.gyerekekkel járt itt 45 Az Andrész cukrászdába a minap jutottunk el, amikor a Nightwish koncert adott apropót arra, hogy a Fővárost célbavegyük. A kiszolgálás kedves, a beltér rendezett, a sütemények zömmel fősodratúak. Fiam egy somlói galuskát rendelt, magam is megkóstoltam, nem volt kiugró, két erénye volt, az egyik a tisztes minőségű tejszínhab, a másik, hogy szaftos volt.
A csokimártás viszont gyengécskének bizonyult. A másik desszertünk egy joghurttorta volt, ez jobban ízlett. A kettő együtt 1300 ftba került. Tisztes négy pont.