Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 118 településen
Országjáró 390 városban
járt már
Felfedező 2744 helyen első értékelő
Népszerű író 1402 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 30659 feltöltött kép
Kiváló
2019. május 7.barátokkal járt itt 55 A High Note Sky Bar volt az utóbbi idők, értsd a 2019 esztendő eddig eltelt négy hónapjának egyik legjobb, legátütőbb, leginkább katartikus élménye. Pedig sikerült ezidő alatt jó pár kiemelkedő helyre eljutni, köztük csillagos séfek éttermeibe is.
A kiszolgálás egyszerűen kifogástalan, a felszolgáló hölgyek-urak megnyerő modorúak, a kellő mértékben közvetlenek, veszik a lapot, minden mosolyuk, minden reakciójuk természetes, kedves és helyén való. Az étlap izgalmas, három fogást rendeltem, mindhárom kiváló volt. A halászlé életem halászléélménye, mondtam is a felszolgálónak, hogy csak két csillagos séfét tudom mellé tenni, Széll Tamásét és Pesti Istvánét. A pazar, kellően ízes, koncentrált, zsíros (ez elismerés! ), megfelelően sózott lében a betét egy tökéletesen hőkezelt, kívül pörzses-füstös, belül szaftos pisztráng, rajta lazackaviár, mellette tengeri spárga. Harmónia felsőfokon, úgy, hogy az eredeti, hagyományos ízeket is hozta a lé. Szimfónia. Jó volt a kacsamáj is, továbbá kiemelkedő az ízre valamint állagra egyaránt rendkívüli desszert (amaréna, karamell stb. ). A kilátás is csodás. Az asztalok túl alacsonyak az étkezéshez, de ezt elnéztük. Ötös skálán az összélmény csillagos hatos.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2019. május 7.egyedül járt itt 45 Tavaly júniusban Székesfehérváron az első hely, ahová enni beültem, a Papito volt. Csábított a lepény, a burger, a pulled pork szendvics, de végül fish and chipszet ettem. A sült krumpli korrekt mirelit volt, lehet, hogy a hal is, de mivel még nem találkoztam ezzel a márkával, ezt nem állíthatom biztosan.
Tény, hogy szaftos volt a hal húsa, kérge ropogós és kompakt, ízlett. Bitburger sört ittam hozzá. A kiszolgálással sem volt gond. Számomra egy egyértelműen jó élmény volt.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2019. május 7.egyedül járt itt 35 Úgy hallani, hogy van albán pékség és albán fagyi, mindkettőnek a tetszetősség és az olcsóság adja a vonzerejét. S mindkettő sok levegőt ad el a szubsztanciában. Hogy az albán gazdasági háttér mekkora nem tudom, de e két típus jól megkülönböztethető mind a pékségek mind a fagylaltozók között.
A fagyik aromatizáltak, állagra kellemesek, ízre nem meggyőzőek, színre sokkal halványabbak, mint a valódi gyümölcsfagylaltok. Az Amaréna ezek közé tartozik. 240 ft volt egy gombóc, nem sok örömöt okozott. Legyünk jóindulatúak és adjunk 3 pontot, ezt tekintve átlagnak.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2019. május 7.egyedül járt itt 55 Egy söröző egy forgalmas helyen sikeresélyes vállalkozás. Mind a magyar közönség, mind a turisták hatalmas mennyiséget fogyasztanak éves szinten a nagyipari sörökből, amin az alacsony elállítási és beszerzési költségeknek köszönhetően komoly haszon van, ellentétben a csúcssörökkel, melyeket közkeletűen kézművesnek neveznek, de mivel ezzel a kategóriával van, aki visszaél a legjobbak megalapították két éve a kraft-szövetséget.
Az ő sörek a kereskedelemben a 700 és 1000 forint közötti ársávban mozognak többnyire, s nem kevés sörözőben egy palack vagy egy pohár ezekből a nedűkből már átlépi a lélektani ezer forintos áat, de még így sem jelent kiemelkedő hasznot. Valójában okunk van a vesződést értekelni, hogy egy mindenféle extrákat biztosító nagyipari beszállítónál való lecövekelés helyett a tulaj több kicsivel is fenntartja a kapcsolatot, figyelemmel kíséri, hogy mi mozdul éppen a minőségi sörök világában, ha ellátogatunk havonta ezek a sörözőkbe, mindig találunk új sört. Örömteli, hogy egyre több vidéki városban van ilyen igényes hely, Székesfehérváron a műfaj jelese a Beeráló, ahol nem kevesebb, mint tizenöt csapról folynak a jobbnál jobb nedűk. Ottjártam idején csapon volt a Mad Scientist nevű kraft főzde „Monkey Temple” nevű bajor típusú búzasöre, amit madagaszkári vaníliával tesznek izgalmasabbá, komplexebbé, Németh Antal (Hedon) Charlie Firpo rozsos American Pale Ale-je, mely Bud Spencernek állít emléket (forgalomban van a nevéhez méltóan 0,66 literes kiszerelésű Charlie „kisöccse” is, a Johnny Firpo, mely értelemszerűen Terence Hillre emlékezik és stílusosan fele akkor a palackba töltik) s még hosszan sorolhatnám az épp kóstolható söröket az Illuminatortól a Trópusi IPA-n át a Sírásó Stoutig. A sok évszázadra visszatekintő boltíves pince, ahol a söröző működik, barátságos kiképezésű, működtetnek a törzsvendégek számára korsószéfeket is. A kiszolgálás kitűnő, a pultos-tulajdonost nem jellemzi a csúcssörök világában előforduló meg nem értett zsenik mogorvasága, szívesen mesél terveiről, törekvéseiről. Annyira jól érzi itt magát az ember, hogy legszívesebben el sem menne míg 5-6 sört ki nem próbált. Aki megéhezik hideg és meleg sörkorcsolyákat ehet emberi áron, például sült kolbászt 950 forintért. Tartanak „csapfoglalásokat”, október 26-án a Mad Scientist söreink széles palettáját kóstolhatta az érdeklődő közönség. Egyszóval a Beeráló kitűnő hely, megyünk még.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2019. május 6.gyerekekkel járt itt 55 Mivel Aradhoz legközelebb eső anyaországi városok Gyula és Békéscsaba, ide gyakrabban jutunk el, mint mondjuk Egerbe. S e két városban igazán jó hely három van: a Patrióta, a Hargita és a Veszely csárda. A Hargitába idén is elmentünk, ezúttal is öten, csak a felállás volt más, mint tavaly.
Rendeltünk epres zöldborsólevest (heti ajánlat), gyöngytyúklevest, káposztás húsgombócos bablevest, marhatatárt, erdélyi fatányérost, császárhúst, rántott húst, vaddisznóoldalast zsemlegombóccal. Ételeink megelégedésünkre szolgáltak, volt közöttük katartikus is – a potom 850 forintért kínált borsókrémleves. Ittunk Árpád féle birspálinkát, Kreinbacher Juhfarkot, Sauvignon Blanc-t már nem tudom kitől, és Igazi Csíki Sört. Frissen sült kétféle kenyeret kaptunk az ebéd mellé. A kiszolgálás ezúttal is kifogástalan volt, a beltér változatlan továbbra is csodás. Csak a telefonom változott, remélem ezek jobb képek a korábbiaknál. Kiváló élmény volt, egyértelmű 5 csillag.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2019. május 6.gyerekekkel járt itt 55 A Le Poulet nevű étteremre a Gault Millau megszűnte után megmaradt Top 100 kalauz hívta fel a figyelmem, ahová minimum másodjára bekerültek. Méghozzá a listázott 100 közé és nem a második százba, mely abc sorrendbe van téve. Ezt ugyan túlzásnak érzem, de mindeneképpen megérdemli a hely az 5 pontot.
A kalauzban inkább az alternatív vendéglátás kategóriában tüntetném fel őket. Fél csirkét kértünk, ami finom volt, akárcsak a gratin krumpli mellé. Továbbá rendeltünk citromtortát, ami finom, minden csavar nélküli nagyon jó desszert volt. Az itallapon szerepel olyan tétel, hogy „kézműves sör”, de sajnos ez nem fedte ottjártunk idején a valóságot. A kiszolgálás kedves, udvarias, a beltér letisztult, megnyerő, a várakozás alatt kiváló szakácskönyveket olvasgathatunk.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2019. május 6.gyerekekkel járt itt 55 A minap a Puskin moziban kezdődő filmig az Auguszt cukrászdában ütöttük el az időt. Rendeltünk egy túrótortát (690), ami nem hatott meg, 3-4 pont körüli volt, jó átlagos szintet hozott, továbbá egy FEB7 nevűt (1050), ami viszont remek volt, eper, fehér csoki volt benne. Korrekt ötös.
A pultos kislány nem sokat értett a sütikhez, kérdeztem az egyikről, hogy az milyen, annyit mondott, hogy kávés. Próbáltam még kiszedni valami infot, nem nagyon sikerült. Egyébként is inkább udvariasnak, mint kedvesnek mondanám őket. Azt értékeltem, hogy kaptunk vizet a sütikhez kérés nélkül. Szervízdíj nincs, ez is jó pont. A beltér továbbra is lenyűgöző, az árak viszont rendesen felmentek. A 650 forintos kávét kifejezetten túlzásnak érzékeltem. Annál is inkább, hogy nem érte el a speciality kávék színvonalát, melyek 550 forintnál nem szoktak többe kerülni. Ez már csak jóindulattal 5 pont, hogy ne nyomjam bele őket a négy pontosok tömegébe.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2019. május 6.gyerekekkel járt itt 55 A minap sikerült a nagyobbik fiammal eljutni a Jamie’s Gozsduba. Pizzát rendeltünk, abból is Margeritát (2240), ez a csemete kedvence, továbbá chilis csirkeszárnyat. Rendelés felvétel után jött vissza a pincér néhány perc múlva, hogy csirkeszárnnyal nem szolgálhatnak. Mondtam, hogy akkor ennyi, marad a pizza.
Amúgy sem akartam agyon enni magam. A pizza kiváló volt, nápolyi stílusú, kértünk hozzá chilis olajat, ami jót tett neki. Rendeltünk egy First APA sört, 1280-ért nem volt olcsó, de hát üsse kavics, az ember nem minden nap jár a Zsidai Roy-féle éttermekbe. A másik italunk egy Borsodi Mester volt, pohárral. Ez nekem kellemes meglepetést okozott, annak dacára, hogy két különböző sörblogger nyilatkozott róla negatívan. 12% szervízdíjat számolnak fel, ezt nem tartom etikusnak, de tudom, hogy egyre elterjedtebb szokás.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2019. április 17.barátokkal járt itt 45Az Ahoj csehó kicsit mintha lepattant volna az utóbbi években. Továbbra is vannak jó sörök, de ezek választéka csökkent, enni pedig csak pizzát lehet. [moderálva - a szerk.]. Úgyhogy csak arról tudunk beszámolni, hogy a sörök jók, persze most is az IPA ízlett a legjobban.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2019. április 17.egyedül járt itt 55 A minőségi borfogyasztás vélhetően soha nem lesz tömegjelenség, aminek egyik oka, hogy a jó bor értő közönséget kíván, elmélyültséget, odafigyelést, ráhangolódást, amit rohanó, egyre inkább anyagelvű korunkban a többség nem fog rászánni.
A másik az, hogy borként, amint azt Alkonyi László, az első számú magyar borszakíró rámutatott, két teljesen eltérő természetű és eredetű nedűt kínálnak az áruházak és borszaküzletek polcai, az egyik receptúra szerint készült nagyipari tömegtermék, a másik arccal, egyéniséggel, egyediséggel rendelkező nemes nedű. Utóbbi az, mely megérdemli a bor nevet. A kettő között különbséget tenni több év tanulást igényel. Ebben a tanulásban nemcsak borszakértői kurzusok segíthetnek, hanem a borbárok is, ahol értő a kiszolgálás, barátságos a környezet, széles a választék és megfizethetőek az árak. Az utóbbi időben a legtöbb borbárban drasztikus áremelés történt, egy deci (egyes helyeken másfél deci) borra szemrebbenés nélkül elkérnek többezer forintot s a legolcsóbbak is 1000 ft körül tanyáznak. Egy okkal több, hogy megbecsüljük azokat a helyeket, mint a nemrégiben nyitott Borock bor- és tapas bár, mely egyben borszaküzlet is, ahol bármelyik bort levehetjük a polcról és szaküzleti áron helyben megihatjuk, mindössze 10 % felszolgálás díj mellett. (Összehasonlításul: a legtöbb borbárban a felár nem 10, hanem 200%-os). Ezen kívül mindig van két kitűnő tétel bontva, egy fehér és egy vörös, melyeket másfél decire 700 illetve 800 forintért kóstolhatunk. A „minőség-ellenőrzés” pár centiliter erejéig ingyen van. A borok mellé kitűnő minőségű felvágottakat valamint sajtokat kínálnak. A galériázott beltér otthonos, vendégmarasztaló, az üzletvezető-tulajdonos kommunikatív, érdeklődő, ura a maga szakmájának, szívesen ad és fogad tanácsot. Egy szó, mint száz, remek hely a Borock, jó szívvel ajánljuk a kezdő és haladó borrajongóknak egyaránt.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4228 értékelés / 423 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
380 település / 38 oldalon