Gyémánt 500
2018. október 22.barátokkal járt itt 55 Legutóbbi, két évvel ezelőtt írott értékelésem óta három ízben is megfordultam a Patriótában, tavaly októberben, idén januárban és idén a kolbászfesztivál alkalmával. Nem sorolom fel mindazt, amit ettünk, hosszú lenne, két ízben négyen voltunk, egyszer meg hárman s minden alkalommal mindenki evett legalább két fogást.
Minden rsetre kiemelném a main stream sajtó által is méltán megénekelt legendás brassói aprópecsenye átiratot, amit két ízben is rendeltük, nem ellenemre, hanem javaslatomra. (Az igazság az, hogy igyekszem elkerülni az ismétlést, mindig újat szeretek kóstolni, de ezúttal kivételt kellett tegyek, ragaszkodtam, hogy szívem hölgye is megkóstolja ezt a sertészűzből készült ételkölteményt. ) Ettünk még lassan sült tartját, kacsahúsos derelyét, roston sült csirkemellet (itt még ez is élményszerű tud lenni), csokimousset, nem sorolom tovább, a képek önmagukért beszélnek. Mind a három látogatás katartikus volt, csillagos ötös mind a kiszolgálás, mind az ételek íze-állaga, mind a tálalás tkeintetében. Szomorú, hogy egyesek úgy értékelnek, hogy meg sem kóstolják az ételeket, szerintem sokkal jobb, ha egy étterem tudja meddig terjeszkedhet és annyi foglalást vállal, amennyit teljesíteni tud. Ez nem hiba, ez erény.
2018. október 14.barátokkal járt itt 45 A Bamba Marha első egységének sikerén felbuzdulva a Burger Pápa megnyitotta a továbbiakat. Az Október 6 utcai egységbe tavaly november elején jutottam el egy igen közeli jóbarátommal, akivel meg tudtuk engedni magunknak, hogy ketten együnk egy burgert. Nem pénzspórlás, hanem kapacitásspórlás miatt, hogy másutt is tudjunk még enni.
Kértünk egy sajtos marhaburgert (1290), egy Bohemian Bamba sört (890) s egy szörpöt (200). Kértem sorban állás közben a pultostól a wifikódot, mire az volt a válasz, hogy rajta lesz a számlán. Nekem speciel a sorbanálláshoz kellett, úgyhogy visszatértem a kérdéshez, megkaptam a kódot, de nem díjaztam a reakciót. Amikor a sör származási helyét kérdeztem, azt felelte a pultos, hogy „fogalmam sincs, egyszerű dolgozó vagyok nincs jogosultságom tudni”. Végül megkérdezte a kollegáját s megtudtam, hogy a remek Zips sörfőzde készíti a sört. Összességében jó hely ez, a kiszolgáláson van mit javítani.
2018. október 14.barátokkal járt itt 45 A Kuzin bárba tavaly november elején jutottunk el egy kocsmaturné keretében. A Neked csak Dezső működött itt korábban, nem emlékszem hogy akkor lett volna konyhájuk, bár ki tudja. Itt minden esetre van. Kézműves söröket adnak továbbra is, mi Monyó Dead Rabbitet ittunk (2 dl 600 ft), továbbá Brew Your Mind Waltermelon DIPA-t (2 dl 600 ft) s végül Horizont New England APA-t (2 dl 500 ft).
Ettünk egy hamburgert rántott hagymakarikával (2190), sült krumplival (590). Tisztes négy pont.
2018. október 14.barátokkal járt itt 45A Roots egy jó kis kocsma a Király utcában nem messze a Hunyadi tértől. A galérián ültünk le, Soproni Ipa-t valamint Punk IPA-t ittunk, egy élvezhető, de nem kiemelkedő quessadillaval együtt fizettünk 2750 ftt, ami abszolút korrekt díjszabás volt. A beltér is tetszett, Jimi Hendrix emléke előtti tisztelgés különösen. Szívesen betérnék még ide máskor is.
2018. október 14.családjával járt itt 55Elképesztő családi vállalkozás. Többszáz hektáron gyümölcsös valamint szőlők, ebből készül kitűnő gyümölcsbor, gyümölcsmust (értsd kajszi-must, meggymust stb), pálinka és persze bor. Van hoteljük is, továbbá rendezvénytermük. Lehet helyben kóstolni és vásárolni beeső vendégeknek is. A kiszolgálás lehengerlően kedves. Csak megerősíteni tudom az előttem járót, ez csillagos ötös.
2018. október 13.a párjával járt itt 55 Egy színvonalas hegyvidéki rendezvényközpont ínyenc étterme. Az egyik oldalon faltól falig ablak, mely szép kilátást biztosít Gesztenyés-kertre. A beltér egyébként bár elegáns, de személytelen, jellegtelen. Nyáron igényes, hangulatos, kellemes terasz. Igényes, kreatív nemzetközi konyhát visznek, kiváló alapanyagokkal dolgoznak, megnyerő ízharmóniákat tesznek a tányérra, szépen tálalnak.
A déli menü keretében ettünk mangó- és sárgadinnyesalátát homoki szarvasgombával, spenótfőzeléket gombasalátával és rántott fürjtojással, és tiramisut. Minden pazar volt. Az étlapról pácolt süllő ananászos licsis olívakrémmel, sült mangóval és friss retekkel valamint serpenyőben sült kacsamell erdei gombákkal, sült csicsókával és portóis szósszal. Ismét két szuper fogás. A kiszolgálás udvarias, kedves, közvetlen.
2018. október 13.családjával járt itt 55 Humorral le lehet venni minket a lábunkról. A Rabbit Holeba azért mentünk be, mert volt kint egy tábla a következő felirattal. „Soup of the day: coffee or whiskey or rum or vodka or gin” „ „Yeah, we’re funny”. Bent egy még a pálya elején levő kávézó-bár fogadott ahol némi sört ittunk.
Az itallapot lehet még fejleszteni, de a helység hangulatos, a tulaj, aki maga szolgált ki jó stílusú, belevaló fickó. Minket megnyert.
2018. október 13.családjával járt itt 15 A Didzsla gyros a legrosszabb élményeink egyike volt. A kiszolgáló leplezetlen ellenszenvvel válaszolt nemlegesen arra a kérdésemre, hogy van e sörük, mintha legalábbis az 5%os alkoholos ital a sátán terméke lenne, és Budapesten éjféltájt valami abszurd kérdés lenne az, hogy van-e sör a pizza mellé.
A pizza (250) vacak volt, a baklava (300) sem adott jó élményt. Nessteat vettem végül,l az pont olyan volt, mint amilyen szokott lenni. Soha többet!
2018. október 13.barátokkal járt itt 55 A Hopaholicba évente többször is elmegyünk, most a tavaly novemberi látogatásunkat hadd elevenítsük fel. Hárman ültünk be, egy jóbarátommal és a párjával két kört ittunk de az a két kör pazar volt. Mindenki kóstolt mindenkitől így aztán megízlelhettünk hatféle sört.
Ezek: Joanne gonna Mad, Hopaholic APA, Schöfferhoffer (akkor még nem tudtam, hogy Temesváron egy olyan üzletre akadunk, ahol e sör palackja potom 200ft-nak megfelelő lej, nem tudom meddig még, de hónapok óta oda járunk), Burlesque Brewing, New Zeeland Wheat, Gólem 100 hop IPA, Gólem Hopochondria. Emberi áron csúcssörök. Emlékezetes este volt.
2018. október 13.barátokkal járt itt 45 A Mezcal nevű éttermet már néztük egy ideje, míg végül tavaly novemberben sikerült egy jóbarátommal ide is beülni. Némi hezitálás után egy két személyes Mezcal tálat kértünk (7200 ft), volt rajta sajtos quesadilla, csirkés burrito, tikal sertés, vaslapon sült csirkecomb file, részeges bab és mexikói vegyes köret, avokádókrém, tejföl, jalapeño paprika, csípős chipotle szósz és friss kockázott paradicsom – az étlap szerint.
Nagyjából fel is leltük mindezeket a tálon, bőségesnek bőséges volt és abszolút vibrációmentes. Olyan 3,5 pontra taksálnám. Gyenge 4 pont.