2018. október 13.barátokkal járt itt 35 A Nika étterembe ebéd után ültem be két barátommal beszélgetni, de ha már ott voltunk, akkor rendeltünk némi desszertet. Tiramisut és somlóit. Nagy adagot adtak az egyébként szépen tálalt középszerű, izgalommentes somlóiból. Nagyobb probléma a másikkal volt. Mascarpone helyett magyarán valami cukrászati krémet kaptunk rengeteg száraz piskótával.
Az eredmény élvezhetetlen volt. Ha csak ezt a két ételt kellene díjaznom, akkor két pont lenne az vége, de igyekszem jóindulatú lenni s ahogy a körülöttem kivitt ételeket néztem, azért megérdemli ez a hely a három pontot. Vélhető, hogy levesekben főételekben jobbak, mint desszertekben. Ezzel együtt nem sietünk vissza.
2018. október 13.a párjával járt itt 35 A Csengersimai határátkelő és a Mátészalka utáni autópályafeljáró között az út áthalad tán 7-8 falun. Ezek egyike Ökörítófülpös, melynek van egy átlagos kocsmája, a Cirio.
Az italfelhozatal totál kommersz, de még a kommersz vonalon belül is szegényes, Borsodi minden mennyiségben (ez talán a leggyengébb számon tartott, Magyarországon nagy mennyiségben gyártott nagyipari sör, itt korsója 280 ft), üveges Staropramen csak barna van, ebből kértem egy üveggel (365 ft), a párom szereti a barna sört. Egyszer jó volt.
2018. október 12.barátokkal járt itt 55 A tavaly decemberben több ízben is sikerült eljutni a fővárosba, háromszor vagy négyszer, s minden alkalmat megragadtam, hogy jó helyeket kipróbáljak. December 22-én voltunk egy barátommal végre valahára a Kollázs nevű étteremben, ami egyszerűen pazar volt, persze nem is számítottunk másra.
Ebédmenüt ettünk, 5400 ft volt + 12% felszolgálási díj, de megérte. Remek volt a kiszolgálás, tetszett a beltér, a tálalás s persze jó voltak az ízek is. Nem olcsó, ennyi pénzért lehet másutt hasonlóan jót kapni, sőt, sokkal olcsóbban is, de hát ez meg a Gresham… Egyszóval elégedetten távoztunk.
2018. október 12.barátokkal járt itt 45 A Kao Hom nevű helyre a Magyar Konyha Top 10 hívta fel a figyelmem, el is mentünk első adandó alkalommal, tavaly az év vége felé. A galérián ültünk le a pöttömnyi kis helyen. Ettünk egy Tom Yum (1050) levest, mely sem tejszínes nem volt, sem karakteresen kókusztejes, de hát ki tudja, még az is meglehet, hogy így autentikus, elvégre nem jártam még thaiföldön.
Másutt más jellegű ez a leves, s mi tagadás jobban ízlett másfele. Kértünk tintahalas wokot (1950), nem volt rossz, de nagyon jó sem. Az nagyon zavart, hogy a sörhöz nem tudtak üvegpoharat adni. Halvány négy pont.
2018. október 12.barátokkal járt itt 45A Typo bár hangulatos kis hely a Blaha bisztró avagy másik nevén Lam Ahn Pho mellett. Miután jót ettünk ezutóbbiban bementünk még inni egy kicsit a Typoba. A kínálat jó része kommersz, de akad pár jó tömény és bor.
Rendeltünk 2 cl Bushmills Blacket (570), egy pohár Soproni IPAt (450), egy deci Laposa frisset (400), egy pohár Hoogardent, 990 ft- ez eléggé elszállt díjszabás. Továbbá két flódnit (690 / db).
Tisztes 4 pontos élmény volt ez.
2018. október 12.barátokkal járt itt 45 A Lam Ahn Phoba három jóbarátommal ültünk be tavaly az év vége felé. Nem sok ember volt bent, a beltér elég egyszerű. Rendeltünk a széles választékot nyújtó, fotókkal illusztrált étlapról némi hezitálás után többféle rákot, pho levest, Tom Yum levest, nyárson sült csirkét valamint tavaszi tekercset.
Az ízek rendben voltak, árak barátságosak, mindaz, amit elmondtam itallal együtt került 5100 forintba. Jó volt, ide szívesen betérnék máskor is.
2018. október 11.barátokkal járt itt 45 Tavaly a Pannon Borkarácsony nevű kiváló rendezvény alkalmából felutaztunk Budapestre s persze a borkóstoló előtt kell egy kicsit melegíteni is. Az egyik ilyen bemelegítőnek szánt egység volt a Rízmajer, ahol ezúttal ettünk is hamburgert és kenyérlángost.
Ételeink jóindulattal átlagosnak mondhatók voltak, sokkal jobb burgerekhez szoktunk az utóbbi években, s a kenyérlángos sem hatott meg különösebben. A sörök viszont továbbra is kitűnőek és olcsóak. Megyünk még.
2018. október 11.barátokkal járt itt 45A Pho Bao Namba véletlenül akadtunk bele, a Pinsa volt a célpont. A pho bárokban nem ritka, hogy a komfortfokozat igen alacsony, a beltér parányi, itt is így volt. Kértünk hárman tavaszi tekercset, phot és dimsumot. Kértünk még egy kis plusz zöld koriandert, de nem kaptunk. Az ízek jók voltak, bár a dimsum mirelitnek tűnt, összességében megadom ezért a 4 pontot. A 3 étel 3000 ft volt, ami jó ár érték arányt jelent.
2018. október 11.barátokkal járt itt 45 Tavaly az év utolsó napján egy jóbarátommal az ÉS bisztróba igyekeztünk, s úton a célunk felé akadtunk bele a Suwu nevű reggelizőbe. Az új hullámos egységek dizájnjával találkoztunk belépve, őszintén szólva, kedveljük is ezt a belteret. A galérián foglaltunk helyet, már nem emlékszem pontosan, mit ettünk, frissen préselt narancslét meg kávét ittunk s mintha croissant lett volna a rendelés.
Az maradt meg, hogy minden rendben van alapvetően, de az árak magasabbak az átlagnál. Jóindulattal lehet erre a szempontra 3 pontot adni. Összességében tehát 4.
2018. október 6.barátokkal járt itt 45 Három aradi jóbarát bemegy (gyengébbek kedvéért, Arad 1132-ben már fontos település volt, Magyarországhoz tartozott 1920-ig, amikor lakosságának elsöprő többsége magyar volt, ma 10%-nyian vagyunk) egy budapesti kocsmába ahol román rádió szól. Mit is mondjak, nem örültünk neki. A söválaszték nem rossz, az árak változóak.
A Permontól ittunk Sherpát (üveges, 0,5 l 1200 ft) és PIPA-t (3 deci, 730). Ha megelégedtünk volna mondjuk egy Holba classic-kal, az 550 lett volna (korsó) a Köleses szintén. A dizájnnak vannak jópofa elemei, mi egy munkapadon ittunk. Leszámítva a zenét jó volt itt lenni.