2024. július 11.egyedül járt itt 45A Csoki praliné nevű cukrászdában csábítóbbak voltak a fagyik, mint a szomszédban, a magát olasznak nevező helyen, de fagyiból már elég volt.
Ha sütit csomagoltattam volna, az a nagy melegben szétolvad, így a pogácsa mellett döntöttem.
Négyfélét árultak, mindegyikből kértem kettőt-kettőt. 1000 forintot fizettem.
A pogácsák finomak voltak, a kiszolgálás kedves.
Tisztes négy pont a hely.
2024. július 11.egyedül járt itt 45A tököli Olasz fagyizó szemre inkább tűnt albánnak, mint olasznak. A névadás ismerős. Ha Venezia vagy Adria fagyizót látunk Magyarországon, az jó eséllyel albán lesz. Az olasz néha tényleg olasz.
Minden esetre megálltam itt is, egy gombócra.
Egy puncsot kértem, ami 550 forintba került, nem volt élvezhetetlen, de átütő sem, az átlagos kategóriába belefér. A pultos kislány kifejezetten kedves volt.
2024. július 11.egyedül járt itt 35A Tököli pékség, kétségkívül tököli, de a tulajdonosok gyökerei valahova Albániába vagy Koszovóba vezethetnek, mert ez is egy albán pékség.
Egy töki pompos stílusban készült úgynevezett papucsot kértem, egyfajta kenyérlángost, ami nem volt kiugró, de elfogyott.
500 forintba került, nagyjából annyit is ért.
3 pont a hely.
2024. július 11.egyedül járt itt 35A Ledjo pékségről már neve alapján is sejteni lehet, hogy az albán pékségek népes családját szaporítja. Itt is tartanak pizzát a sok szabvány péksütemény mellett, de inkább egy mákos patkó mellett döntöttem, ami 500 forintba került.
Ez átlagos ár/értékarány.
Meg lehetett enni.
3 pont a hely
2024. július 11.egyedül járt itt 35Az Ági presszó közel esik a nevében A kezdetű társához, de valahogy mindkettő megtalálja a maga közönségét. Jómagam a játékteremben ültem le, ahol egy biliárdasztal és egy Darts készülék kapott helyet.
Itt is egy 0,33 alkoholmentes Drehert ittam, akárcsak a szomszédban.
Itt sem volt sokkal drágább, 650 forintot kértek rá.
Az italválaszték szerény.
3 pont a hely.
2024. július 11.egyedül járt itt 35 Igazi szúnyogtámadást egyszer éltem meg Baján egy Duna parti halászcsárda előtt kiszállva az autóból. Menekültünk is befele, de ott is elég nagy volt a levegő szúnyogkoncentrációja. Midőn június végén betértem az A kávézó söröző presszó nevű helyre, pontosabban amikor leültem a teraszán, hasonlóan éreztem magam.
A kerthelység egyébként kellemes lenne. A felhozatala a szokásos. Kommersz italok minden fronton. Egy 0,33-as alkoholmentes Drehert ittam, 580 forintba került. 3 pont a hely.
2024. július 10.egyedül járt itt 35 A Panda kínai büfé nem jobb és nem rosszabb ezer testvérénél. Ellentétben a Kartal kebabbal, ez a Tesco épületén belül működik s nem a parkolóban. A választék a szokásos, bár annak már örülhetünk, hogy nemcsak csirke- és sertéshúsból készült ételek vannak, hanem kétféle marha ragu is. Jómagam a szecsuánit választottam.
1390 forintba került egy kis adag. A kiszolgálás kedves, egyébként minden más szempontból átlagos ez a hely.
2024. július 10.egyedül járt itt 45A Kartal kebabnak van egy egysége Tököl belvárosában is, nem messze a polgármesteri hivataltól. Ez, amiről épp szó van, a Tesco parkolójában talált helyet magának.
Érdekes kombináció a kebab a lángossal, én az utóbbit választottam.
Elég nagy lángost kaptam, 890 forintért 2024-es árviszonyok mellett jó volt az ár/érték arány, maga a lángos olajosabb volt az optimálisnak, jobban lecsepegtethették volna.
3,5 pont, amit felfele kerekítek.
2024. július 10.egyedül járt itt 45A Hazai ízek nevű grillezésre specializálódott egység a legnagyobb tököli bevásárlóközpont parkolójában működik. Kifejezetten vonzó húsokat sütnek, persze főleg csirkét és sertést, erre van igény és ez az, ami beszerezhető elérhető áron.
Egy csirkecombot kértem, ami 700 forint volt és élvezhető, bár nem kiugró.
3,5 pontra taksálom a helyet, amit felefele kerekítek szokás szerint.
2024. július 9.egyedül járt itt 45Az Enter bárba egy sör kedvéért ültem be. Lent gamer dizájn, persze csupa fiatal, de azért jó látni, hogy mennyien vonzódnak a hagyományos, analóg társasjátékokhoz. A teraszon ültem le, ahol persze többen is cigarettáztak, a füst meg szabad téren is terjed, így hamar megittam a sörömet, egy pohár Pilsner Urquellt, ami 1050 forintba került (ez nem kevés, de átlagosnak mondható), majd továbbálltam. Az italválaszték nem túl széles.
4 pontot megérdemel a hely.