2018. július 9.barátokkal járt itt 55 Az Ez az bisztróra véletlenül akadtunk rá, kívülről bizalomgerjesztő, újhullámos egységnek tűnt, belülről nem kevésbé. Az ételek sem törték meg a varázst. A Cézár saláta itt valóban Cézár volt, jól megsütött pörzses, szaftos csirkemellel, a krémleves sem volt rossz, az desszertek is túllépték a sablonokat.
Ezeken lehetne még dolgozni finomítani, de azért megadom az öt pontot e helynek, az összélmény mindképpen megvolt annyi és a konyha is ott van négy és fél körül. S a kiszolgálás tökéletes, akkor miért ne kerekítsünk felfelé?
2018. július 9.a párjával járt itt 55 A Kálmán cukrászdára véletlenül találtunk rá egy szép vasárnap reggelen a párommal. Éhesek voltunk mindketten, így a sós ételek inkább vonzottak, kértünk is az összes pogácsából, ha tudtuk volna, hogy mennyire finomak (mennyire? – NAGYON) akkor többet vettünk volna.
Elég sok pogácsát ettem életemben, nem gondoltam, hogy sajtos, juhtúrós vagy krumplis pogácsa ennyire jó tud lenni. Maga a cukrászda egyébként fősodratú, de a pogácsák meg a finom Rákóczi túrós miatt megadom neki az 5 pontot, tudván tudva, hogy nem biztos, hogy ennyi lenne az osztályzat ha mondjuk lúdlábat és/vagy fekete erdő tortát kérek. A Rákóczi túrós is inkább volt erős négyes mint ötös. De a pogácsa mindent vitt.
2018. július 9.a párjával járt itt 45 A Hegyalja étterembe a Kálmán cukrászda meglátogatása után mentünk be, mert remek pogácsa ide vagy oda, de azért az ember enne is valamit tíz és fél11 között, ha nem reggelizett. Ez egy privát családi vállalkozás, mint megtudtuk, ennek megfelelően a rugalmasság is nagyobb volt az átlagosnál, meg tudtunk elég hamar egyezni abban, hogy rendelhetünk 11 előtt főételt is, persze nem akármit.
Harcsapaprikás például nem volt, de rántott harcsa igen, továbbá rántott camembert is. A harcsa (2300) finom volt, a körete átlagos, a tartár korrekt, a rántott camembert (1900) finom, a rizs átlagos, az áfonyamártás gyenge, értékelhetetlen. Ittunk egy pécsi sört, vettünk hazavitelre egy zsámbéki kézműves sört. Jóindulattal négy pont, főként a friss halért.
2018. július 8.gyerekekkel járt itt 45 Gödöllőre érkezvén az első hely ahol megálltunk, miután letettük a gépjárművet a központi parkolóban, a Sulyán cukrászda volt. S persze a gyermekek fagylaltot szerettek volna. Nem szegtük kedvüket. Sós karamellás, csokis és kindertojás-ízűt választottak, ezeket általában jól készítik mindenütt, e hely sem volt kivétel.
A gyümölcsfagylalt a jó tesztfagyi, de arra nem lehetett őket rábeszélni. Amit kóstoltunk, az tisztes 4 pont volt.
2018. július 8.egyedül járt itt 25 Egyszerűen elfogadhatatlannak tartom, hogy ha egy kocsmárostól az ember megkérdezi 2018-ban (de tíz évvel ezelőtt sem volt ez elfogadható), hogy a kimért olaszrizlingje milyen pincészettől való, akkor ingerülten válaszoljon, mintha a vendég valami felháborító kérdést tett volna fel.
Így hát az Obsitos, ami egy átlagos, érdektelen, kommersz italokra szakosodott kocsma, nem költözött a szívünkbe. Egy olaszrizling kisfröccsöt kértem, nem volt ihatatlan, ár/érték arányban kifejezetten jónak ítéltem (120 forintot fizettem rá). De ez a csapos-mentalitás megakadályozza, hogy még egyszer betérjek.
2018. július 8.gyerekekkel járt itt 35 A Pálma Gelato az albán fagyik ideáltípusát képviseli, a pultos akcentusa is erre enged következtetni. A „Gelato” felirat megtévesztő, amit kínálnak, annak semmi köze az olasz fagylaltokhoz. Nagy adag fagylaltot adnak potom 200 forintért, mi erdei gyümölcsöset kértünk, az aroma, ha volt benne, nem volt benne tolakodó, 3 pontot megadok erre a teljesítményre.
Minden esetre nem ide fogok visszatérni, ha ismét a városban járok, hanem mondjuk a Sissibe.
2018. július 8.gyerekekkel járt itt 45 A Tóth Pékségben leginkább a rétesek ragadták meg az érdeklődésünket. Különösen a mákos meggyes, ami egyébként is kedvencem a maga műfajában, a máktöltelék édességét szépen ellensúlyozza a meggy savassága. Vettünk egy káposztásat is, mindkettő finom volt és kifejezetten olcsó, ha jól emlékszem 220 ft darabja.
A mákosnak a tölteléke szép fényes volt és ízre is kiváló. Tisztes 4 pont.
2018. július 8.gyerekekkel járt itt 45 A Lipóti pékség a talán legigényesebb nagypékség. (Nem számolva is a manufakturából induló Jókenyeret, mely képes tartani a szintet nagyobbacska pékségként is. )
Gödöllői látogatásunk alkalmával már elfogyott az áru nagy része, mire késő délután betértünk. Ebben az egységben is van leülős rész, ha egyszer reggeltájt járunk arra, megiszunk itt egy kávét.
A kiszolgálás kedves. Fiam egy kakaós csigát kért (315 ft), jómagam egy bagettet vettem (szintén 315 ft), továbbá egy prézlit (219) – ezutóbbi már bevetésre is került, rántott galambgomba hozzávalójaként. Tisztes 4 pont.
2018. július 8.gyerekekkel járt itt 55 A Jókenyér pékség üzemeltetői részéről jó ötlet volt összekötni az árusítóhelyeket kávézókkal. Akkori is így van ez, ha gödöllői látogatásunk alkalmával nem ültünk le, mivel nem volt már időnk. Vásárolni viszont vásároltunk mindenfélét. Nem maradt meg minden számla, csak ott tüntetem fel az árat, ahol azt dokumentálni is tudom.
Vettünk karamellás tejet, csokis tejet, magos zsemlét, mákos csigát (290) (ezt a kislányunk nem ette meg végül, csak „megkisebbítette”, mákos guba lett belőle pár nappal később, akként is helytállt), rozskenyeret (0,5 kg, 350 ft), búzakenyeret (1 kg, 370 ft), pazar sajtos ropogósokat (4000 ft/kg) valamint egy csokis párnát (205 ft). A péksütik nem veszik fel a versenyt a vezető kézműves pékségekkel (Pékműhely, Artizán, Jaques Liszt, Pipacs stb), de árban is alatta maradnak azokéinak. Az összteljesítmény megvan 5 pont.
2018. július 8.gyerekekkel járt itt 35 Kifejezetten bosszantó, amikor valamire, amire Magyarország-szerte kb. 700 forintot kérnek, valahol 900 az ára. Különösen, ha gyrosról van szó és az ember nem látja forogni a jellegzetes merőleges nyársat a húsokkal a hőforrás mellett. Ezzel együtt, mivel a kisebbik fiam a rétes és a fagyi után még szeretett volna egy gyrost is, engedtem neki s rendeltem egyet.
A gyros egyébként nem volt rossz, kiugró sem, 3 pontot megérdemel. Átlagos hely ez, nem akarok lebeszélni senkit a meglátogatásáról, a terasz is kifejezetten kellemes. Ittunk egy fél literes üdítőt is, gyömbéres Kinleyt, színvonalasabb nem volt, az 290 forintért még olcsónak is volt mondható. Ennek köszönhető az ár/érték rovatban a 3 pont 2 helyett.