Gyémánt 500
2018. július 8.gyerekekkel járt itt 55 A Sissi cukrászdának két egysége is van Gödöllőn, mi mind a kettőben megfordultunk, egyikben tavaly (ez az, amelynek igen hangulatos a beltere és ugyanabban az utcában fekszik, mint a Solier), a másikban két hete. Ezutóbbi esetében a teraszon ültünk, nem is figyeltük, hogy van-e beltér.
Mindkét helyen fagylaltot ettünk, legutóbb csokis áfonyát és bombajó robbanót, a gyerekek ezt kérték, mi is megkóstolhattuk persze. Jó volt mindkettő, nem épp Damniczki-színvonal (nekem ez lett az etalon, mióta ott jártam), de azért az 5 pontot megadom rá.
2018. július 8.a párjával járt itt 55 A tavalyi gödöllői kiruccanásunk alkalmával ismét ellátogattunk a Solierbe, meg akartam mutatni a partneremnek a város legjobb cukrászdáját. (És persze éttermét, de mivel a szomszéd városkában ebédeltünk, már nem futotta itt az evőkapacitásból csak desszertre. )
Nem is csalódtunk, ettünk két sütit, a fantázianevükre nem emlékszem, a képen minden esetre látszanak.
Ütötték a szintet. A beltér változatlannak tűnt, a kiszolgálás továbbra is kedves, az árak pedig nagyon barátságosak. A hely megmaradt a város dobogójának legfelső fokán.
2018. július 4.gyerekekkel járt itt 55Az Ébresztőnek jó a sajtója, elsőként a Pozsonyi úti tavaly nyílt egységbe sikerült eljutni. Ettünk egy csokis sütit, egy quiche-t, ittunk egy turmixot. A kiszolgálás remek, a beltér hangulatos, minden nagyon ízlett. Nem egy olcsó hely, 800 ft körül volt a süti meg a quiche, ami mellé kérdezték, hogy kérek-e salátát kértem, kaptam egy kis balzsamecetes rukkolát, az is a számlára került, de sebaj. Nagyon tetszett a hely, ebből zsánerből jöhet bármennyi…
2018. július 4.egyedül járt itt 25És igen, vannak még helyek, ahol a hamburgerkészítés úgy néz ki, hogy lesütjük előre a készen vásárolható, azonosíthatatlan összetételű és elég vacak ízű mirelit húspép-lapkát (pogácsának nem nevezném azt a lapos szörnyűséget, egyébként a műfajban lehet kapni 98%os marhahústartalmút is, az sem nagy dicsőség egy burgerezőnek, de legalább marhahús), majd ezt a zsemlével együtt betesszük a mikrohullámú sütőbe s utána pakolunk még a zsemlébe ezt-azt tulajdonképpen már mindegy is, hogy mit, lehetnek azok a legjobb belevalók, chiliszósz, hagymalekvár, paradicsom, lilahagyma vagy akármi, abból már élvezhető étel nem lesz.
Nos, igen, a pátyodi Erdei falatozóban így képzelik a hamburgert. Csak azért nem adok egy pontot nekik, mert akkor mennyit adnék annak a helynek, ahol mondjuk penészes a húspogácsa és/vagy a zsemle? Egyébként ez az értékelhetetlen teljesítmény 700 forintba került. Esküszöm, ennél a McDonald’s is jobb.
2018. július 4.egyedül járt itt 25 Lehet, hogy közhely, de akkor is szembeötlő, hogy mekkora különbség van egy falu, egy kocsma, egy büfé imázsában, hangulatában az ország keleti és nyugati fele között. Távol álljon tőlem az, hogy mintának állítsam be úgy általában a Nyugatot, de az aligha tagadható, hogy mondjuk Őriszentpéter és Jármi, hát, hogy is mondjam, nem egy kategória.
A Petra büfé pedig olyan, mint a környék, igénytelen, lepattant. A hotdog vacak, a kiflit mikrózták, naná, miközben nem lenne szabad semmi kenyérfélét mikrózni, az először forró, majd amikor kihűl, akkor ehetetlen. 500 forintért különösen nem éri ez meg ez a katasztrofális produkció, annyiért már rendes hot dogot lehet kapni sokfelé. (A számla fotó ne tévesszen meg senkit, ebben volt egy ásványvíz is, csak egyszerre lett felütve. )
2018. július 3.barátokkal járt itt 55 A Csokonai Debrecen egyik legnépszerűbb étterme, minden esetre inkább megérdemli ezt, mint konkurensei a Régi Vigadó vagy a Krúdy. Itt tisztességesen elkészítik a fősodratú fogásokat, olyannyira, hogy az ember hajlamos 5 pontra értékelni az összteljesítményüket, holott azért nem épp katartikus, sem nem különösebben kreatív a konyha.
A kiszolgálás udvarias, az ételek időben érkeznek. Ettünk mediterrán haltálat, ezt speciel én rendeltem, ami lazacot, kagylót és rákot tartalmazott paradicsomos mártásban kalácsszerű, helyben sültnek tűnő kenyérrel. Valami ötletesebb köretet nem bántam volna. Ez a fogás nem volt több négy pontnál. Másik fogásom a sajttorta volt maracujás mártással, ezt szupernek találtam. Megkóstoltam a mozzarellával besütött csirkét krumplifánkkal, tisztes házias fogás, akárcsak a sütőben sült túrós palacsinta. A báránycsülköt nem kóstoltam meg, azt e fogást rendelő társunkkal akkor ismerkedtem meg, túlzás lett volna beleenni a tányérjába, így az általa rendelt somlóiról is csak azt tudtam megállapítani, hogy bizalomgerjesztő. Nem szoktam ezen a szemponton rugózni, de nem állom meg, hogy meg ne dicsérjem a mosdót, mely patikatisztaságú. Az összélmény 5 pont, ebbe talán a kiváló társaság is belejátszott.
2018. június 26.gyerekekkel járt itt 45 A Casa Biancaba azért ültünk be, mert a gyermek (a kisebbik, a nagyobbik saját útját járta valahol az erdélyi hegyekben) evett volna egy tiramisut, ami kedvenc desszertjei egyikének számít. Kértünk is egyet továbbá egy kávét és két frissen préselt 2 decis narancslevet. 3565 forintról szólt a számla, ami bizony nem kevés.
Három, fagylaltoskanállal adagolt tiramisugombóc felszolgálási díjjal együtt kb. 1500 ft igencsak túlárazott. Egyébként más baj nincs a hellyel, még meg is kóstolnék ezt-azt az étlapról.
2018. június 26.gyerekekkel járt itt 55 A Tuning Bar and burger szinte minden burger-toplistában bekerül, méghozzá a top 5be jellemzően. Amikor tavaly az év első felében olvastam, hogy új egységet nyitottak a Liszt Ferenc téren, nem volt kétséges, hogy első adandó alkalommal ellátogatunk ide. Az pedig az augusztus 20. -i látogatásunk volt.
Kértünk egy Classic burgert 2900 forint sült krumplival és cole slow-val, továbbá egy vajhalat (ez is 2900 volt, ha jól emlékszem), amit árpakásával és shi mej gombával adtak. Ittunk két limonádét, továbbá két sört, egy korsó Távoli Galaxist meg egy Bakancslistát. Az előbbi sajnos túl sokat volt csapon s feladta, gondoltam finoman jelzem, nem küldtem vissza, annyira kedvesek voltak a kiszolgálók nem akartam a viszonyt rontani. Nagyon jól reagáltak, mondták, hogy visszavitték volna, majd az étkezés végé kedveskedtek kárpótlásul a megsavanyodott sörért két somlóival s jelezték azt is, hogy rögtön levették a hibás hordót a csapról. Ez igen! Néha még a hiba is a hely előnyére válik. A somlói egyébként kiváló volt. A vajhal mellé én más köretet adnék, maga a hal nem volt rossz, a burger pedig kifejezetten jó volt, kicsit csodálkoztam, hogy iparinak tűnő ketchupból elég sokat raktak rá, igaz nem volt zavaró. Szép nagy szaftos hús volt a korrekt zsemlében és ez a lényeg.
2018. június 26.barátokkal járt itt 35 2017. szeptember 19. a Kőbányai sör napja volt számunkra, ritkán fordul elő, hogy egy napon három helyen is iszunk egy olyan sört, mely voltaképpen a sörműfajban az igénytelenség szinonimája. Na jó, sokat lendít a Kőbányai-ivási kedvünkön az, hogy gyermekkorunk kedvence, akit ma is szívesen hallgatunk egyébként, Nagy Feró, beállt a Kőbányai reklámarcának.
Az egység kívülről úgy néz ki, mint egy kommunista korszakbeli menza, vélhetően az is volt. Beltere is személytelen érdeketlen. A kínálat kommersz, gyengécske, de megadom neki 3 pontot, mert a pultos kedves volt. A Kőbányait 210 forintért adják (+25 ft üveg), ami igencsak baráti díjszabás, üzletben sem sokkal olcsóbb már ha olcsóbb egyáltalán. A sört az autóban ittuk meg, mert siettünk Gyulára.
2018. június 26.barátokkal járt itt 45 A Drucker pékségben bevásároltunk az útra, pedig nem is mentünk innen messze, csak Gyuláig. Vettünk egy túrós buktát, 1 óriás kiflit (tényleg óriás volt, súlyra fél kiló) két darab sós-köményes péksüteményt, továbbá egy mogyorókrémes croissant, az egész 465 forint volt, szinte hihetetlen, de megvan a számla .
Egyszóval az árak zavarba ejtően kedvezőek, úgy, hogy a minőség sem rosszabb az átlagnál. Friss korrekt péksütik voltak ezek, nyilván nem a csúcskategóriából, hanem a korrekt-átlagosból. Jó élmény volt a Drucker pékség, lehet hogy még betérünk.