2018. június 10.egyedül járt itt 45 A Vörösmarty cukrászda tipikus négy pontos hely, egyértelműen átlag feletti és egyértelműen nem csúcs. Jómagam a nyári melegben egy gombóc fagylalt kedvéért néztem be ide, némi dilemmázás után a sárgabarackra esett a választásom. Alapesetben epret vagy málnát szoktam kérni, ezek jó teszt-fagyik, gondoltam, hogy a sárgabarack ritkább, hadd egyet most azt.
A fagyi szintetikus íztől mentes, korrekt volt, nem katartikus, de tisztes négy pontos. Ára remek, 250 ft/gombóc.
2018. június 10.egyedül járt itt 55 A Damniczki név, mióta meglátogattam kb. 3 éve, nem sokkal nyitás után a budapesti egységet, a minőséggel volt azonos számomra. Őszintén szólva, nem tudtam, hogy a cég gyökerei Székesfehérvárra vezetnek. Midőn Várpalotáról Fehérvárra vezetett az utam s a város szélén egy Damniczki nevű cukrászdára lettem figyelmes, nem volt kétséges, hogy megállok és benézek.
Szerencsémre épp a tulaj, Damniczki András volt az ajtóban, ment volna el, de előtte szóba elegyedtünk, igazi vendéglátó, kedves, kommunikatív, tudja, mit akar és azt el is tudja mondani. A pultos hölgy is nagyon kedves volt, lehetett többféle fagyit kóstolni választás előtt. Megkóstoltam az országos szinten díjazott vörösboros málnát is, mesés volt. Végül szomolyai fekete cseresznyét kértem, nem utolsósorban azért, mert a bortáltos Kaló Imre gyakran hivatkozik erre a gyümölcsre. (290/ gombóc, ezen a minőségi szinten ez brutálolcsó) Rendeltem egy mákosguba tortát is (650 ft), az is kitűnő volt. Ez sem volt könnyű választás, csábított, hogy kóstoljam meg végre egy igazán jó helyen kedvenc országtortámat az őrség aranyát, továbbá az ő saját országtortájuk, a Somlói Revolúció is kellette magát. Nem vitás az 5 pont.
2018. június 10.barátokkal járt itt 55 A Dos Puertas nevű székesfehérvári étterembe a nemrégiben hívtak meg fehérvári vendéglátóim. Ők BBQ-bordát ettek sült krumplival, jómagam BBQ csirkeszárnyakat kértem. Úgy konferálták fel a helyet a jóbarátaim, mint olyan egységet, ahol a legnagyobb attrakció a chili-készítmény sor, mely az egészen light-ostól a 1. 000.
000 Scoville értékűn keresztül a 6. 000. 000, sőt 12. 000. 000 SWU-ig tart. Ezutóbbi ugye már szinte tiszta kapszaicin. Mi végigkóstoltuk a teljes sort, túléltük. Az ételeink ízletesek voltak, jómagam kicsit furcsálltam, hogy a csirkeszárny savanykásra volt ízesítve, a tulajdonos hölgy – aki egyébként egy bűbáj, a szakmájának büszkesége, kedvességét tanítani lehetne – biztosított róla, hogy Dél-Amerikában ez így jellemző. Nem vitatkoztam Vele, Ő volt ott, férje is délamerikai, biztos úgy van, ahogy mondja, mindazonáltal én jobb szeretem az édes-sós-csípős ízekben játszó csirkeszárnyakat, amiben esetleg egy cseppnyi savanyka van. Ettünk remek chipszet is, pontosabban maguk által készített tortillát salsaval és guacamoleval, mindkettő helyben készült és finom volt, némi plusz zöld koriandert értékeltem volna. Összességében remek estét töltöttünk itt, visszavágyom.
2018. június 10.barátokkal járt itt 55 Miután a tavaly őszi megnyitón fergeteges sikert mondhatott magáénak a Veszely csárda stábja, jómagam és barátiam is elhatároztuk, hogy elmegyünk még oda formális étterem-látogatásra is. Előbb az aradi Tulipán tulajdonosa látogatta meg őket egy baráti csapattal Márton nap alkalmából, elégedetten távoztak, persze apró bakik akadtak (pl.
nem volt minden bor megfelelően behűtve), de összességében felsőfokon nyilatkoztak a helyről. Ezt követően jómagam is ellátogattam oda már az idén s alig várom a következő lehetőséget. Ettünk zsályás citromos süllőfilét gombás rizzsel (2650), formázott körömfilét velős krokettel (2100), rántott gombát téli zöldségekkel (1750), kiszely levest tejfellel lilahagymával (950) és mákos gubát. Ételeink egytől egyik kiválóak voltak, nekem a mákos guba volt a kedvencem, ami annál is érdekesebb, hogy nem vagyok különösebben édesszájú. De nagyon ízlett a köröm is a velővel, meg a hal. az adagok bőségesek voltak, alig tudtunk velük megbirkózni. Ezúttal is pazar élménnyel távoztunk, sok sikert kívánunk az étteremnek.
2018. június 3.barátokkal járt itt 55 A St. Andrea márkanév garancia a minőségre, ezt igazolják a borok valamint a St. Andrea Gourmet bar. Kétségem nem volt, hogy a Skybar is remek lesz, mely egyébként a Gourmet barhoz hasonlóan bekerült a Dining Guide Top 100as listájába. Így is volt, nem csalódtunk. Rendeltünk egy spárgás ételt (2700 ft), aminek pontos neve nem jut eszembe, továbbá egy polipos hotdogot (2900 ft).
Mindkét ételünk remek volt. A borokat brutális áron kínálják, mi az „olcsóbbak” közül válogattunk, ittunk egy pohár „Szeretettel” nevű rosét valamint egy pohár Napbort. (1300 ft másfél deci)
Kiváló élmény volt a St Andrea Skybar, de hát amíg a Fricskában kevesebbért eszik az ember három fogást délben, addig oda megyünk vissza meg a tovább két tucat helyre, mely magas szintű menüt kínál hétköznap délben.
2018. május 28.barátokkal járt itt 45 A kézműves, igényes hamburgerkultúra lassan megveti Szegeden is a lábát. Öt éve még egy kalauzba bekerült egy botrányos, marhahúspogácsa helyett kinyomozhatatlan eredetű mirelit húspépet kínáló egység a legjobb street food helyek közé, ma ilyesmi aligha fordulhatna elő.
Külön örvendetes, hogy országos szinten a kézműves burger többnyire maga után húzza a kézműves sört is, ez Budapesten általánosnak mondható. De a zseniális szegedi Kapca is már évekkel ezelőtt, a nyitástól, a legjobb kraft sörök lelőhelye volt, így nem lepett meg, hogy a másfél éve nyitott Móresben is kínálnak kézműves söröket, méghozzá baráti áron. A Szentandrás serfőzde nedűit tartják (Bandi bá, Nyúlon túl, Ogre), egységesen 640 forintos áron. Nagyon tetszett a hangulatos, kicsit a pubokra hajazó háromszintű beltér, a falakon archív fotók, régi balekit-lemezek borítói, a polcokon üres italosüvegek. Értékeltük a készséges, udvarias és kedves kiszolgálást is. Az étlap néhány előétel (pl. padlizsánkrém, humusz), leves és nemzetiközinek mondható pub-food (BBQ csirke és sertésborda, rántott camembert, makaróni) mellett főként burgereket és pastaramikat kínál, mi ezek közül választottunk egyet-egyet a tapenade előétel után. Nagyon értékeltük, hogy kihoztak az egyébként belevalókkal tisztesen ellátott burgerhez három szószt is, egy házi készítésűnek tűnő mustárt (azért gondolom helyben készültnek, mert amikor magam is próbálkoztam a műfajjal, hasonló volt az eredmény), ugyancsak házinak ható bbq-szószt és egy majonéz alapú mártást. Remek volt a főtt, majd sült újkrumpli és a buci is. A pastrami húsa szaftos és ízletes volt, a burgerben a húspogácsa sajnos nem, az bizony kiszáradt, ezen még kell kísérletezni. A káposztasaláta is jobb lett volna idei káposztából. Kértünk chilit, be is ígérték, végül savanyú cseresznyepaprika lett belőle, de ben bántuk. Olívaolajat is kértünk, nem kaptunk. Olyan tisztes adagot hoztak ki, hogy desszertre már nem futotta a kapacitásunkból, pedig szívesen megkóstoltuk volna a datolyatortát, de akár a répatortát is. Összességében jó hely a Móres, vélhetően betérünk még.
2018. május 28.barátokkal járt itt 55 A TG Italiano régi célpontom. A Prime után ültünk ide be, szántszándékkal hagytuk ki ott a desszertet, hogy még egy helyet kipipáljunk. Ettünk egy citrommousse-t és egy Mille Feuille-t, mindkettő remek volt. Tetszett a beltér is. A pincérek sokan vannak s többnyire kedvesek. A falon hírességek, akik jártak már ott, Bill Clintontól hollywoodi színészekig.
Mondjuk ez se nem tesz hozzá a helyhez, se le nem von az értékéből. Szívesen ennék itt egyebet is, lehet, hogy betérek még.
2018. május 25.a párjával járt itt 55 A Dubicz borászat a Borpalota borászat utódja. Elsősorban fehér borokkal foglalkoznak, ha poénkodni akarnék, azt írnám, hogy még a Cabernetből is fehér bort készítenek, ami nem is lenne teljesen vicc, ugyanis csináltak már Cabernet Franc-ól is fehérbort. Reduktív technológiát használnak elsősorban, de vannak fahordós tételeik is.
Boraik ár érték aránya mindig kiemelkedően jó volt. Gyöngyös központjában fekvő kóstolóhelységükben többféle kóstolócsomagból lehet választani 2000 és 4000 ft között. Ételeket helyben nem készítenek, a Kékes étterem szállítja nekik az étel-alátámasztást a borhoz, amennyiben a vendég ezt igényli.
2018. május 25.barátokkal járt itt 45Gyöngyös központjában járva tavaly kora nyáron a Gino Ginelli fagylaltozónál is megálltam. Általában a gyümölcsfagylaltokat részesítem előnyben, itt is ezt tettem, némi hezitálás után az eper mellett döntöttem. Ára nagyon kedvező volt, talán 200 vagy 250 forint, a minősége korrekt átlagos, tény, hogy a rágógumira és az eperpudingra emlékeztető bántó szintetikus aromát nem éreztem benne. Egyszer elment, nincs kizárva, hogy még betérek alkalom adtán.
2018. május 25.egyedül járt itt 25 A B caffé elég korán nyitó hangulatos hely, elég barátságtalan kiszolgálással. Ki hogy van vele, én elvárom, hogy ha borravalót adok, akkor azt megköszönjék. Ez itt nem történt meg. A pultosból egyébként is hiányzott mindenféle kedvesség. A kínálat átlagos, jómagam egy kávét ittam, ami korrekt volt. A beltér tetszett.
Nem lesz a törzshelyem. Megfelelő üzletvezetés mellett ez egy egészen jó kis kávézó lehetne, az atmoszféra és a lokáció arra predesztinálja.