Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 112 településen
Országjáró 386 városban
járt már
Felfedező 2669 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 29339 feltöltött kép
Kiváló
2018. május 22.a párjával járt itt 55 A minőséget meg kell fizetni. Ez a közhellyé lett mély igazság talán a csúcsvendéglőkre a leginkább igaz. Bármennyire is drágának tűnik egy michelin csillagos étterem, valójában sokkal kisebb az árrés az egyes ételeken, mint egy fősodratú csárda esetében.
Az átlagos jövedelemmel bíró ínyenc – e sorok írója is ebbe a csoportba tartozik – mi tehet, ha mégis kíváncsi a csúcsszegmensre? Vagy összespórolja rá a költségkeretet, mondjuk nyaralás helyett, vagy ellátogat azokba az éttermekbe, ahol - főként hétköznap délben - köznapi áron is lehet rendelni s jól megnézni még így is, hogy mit választ. A Costes Downtown az utóbbi kategóriába tartozik. Háromféle menüjük van, déli menü, főként salátákat, szendvicseket integráló „Lobby menü” melyek elérhetőek az átlagember számára is, valamint vacsora-menü inkább azokat célozza, akik a minőségért úgyszólván bármennyit meg tudnak és akarnak adni. Mi a „Lobby menüből” választottunk Costes salátát, Créme bruleé-t, „répa és gyömbér” nevű desszertet, valamint a déli menüből édesburgonyakrémlevest kókusszal és chilivel. Az első üdvözlőfalat, amit a ház részéről szolgáltak fel, egy tojásfehérjéből és lisztből készült ropogós volt, a tortilla távoli rokona, könnyed padlizsánkrémmel. Pazar kezdés. Ezután, hasonló szintű folytatásként érkezett néhány frissen sült péksütemény kacsazsíros sült hagymás- valamint petrezselymes vajjal. A citrusokra hangolt leves katartikus volt, íz- és állagjátékokkal, mangókocka-betéttel, zöld koriander-hajtásokkal, tanítani lehetne. A saláta korrekt volt, esztétikus, ízletes, a Créme brulée tökéletes, kaptunk mellé két grillázsos ropogós érmét is, meg némi ribizlit, szedret. A másik desszertet nevezhetnénk répatorta-átiratnak, a „répaspongya” mellett gyömbérfagylalt, ehető virág, sült ananász, érdekes, vibráló kompozíció. Ezután jött az ház utolsó ajándéka, egy kőedényben tonkabab-töreten, dekorációs célokat szolgáló kövek mellett három-három kis desszertfalat, egy zselés, egy mini-csokimedencébe ültetett különböző formációkat tartalmazó valamint egy puszedliszerűség, amit ízletes krémmel ragasztottak össze egy fehércsoki-lapocskával. Mindehhez ittunk egy gyömbéres italt valamint egy kitűnő trópusi limonádét, amiben a passiógyümölcs dominált. A számla a felszolgálási díjjal együtt 11500 ft volt. Csillagos élményben részesültünk pazar ár/érték arány mellett.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2018. május 15.a párjával járt itt 35 Sokszor apró véletleneken múlik, hogy az ember hogy távozik egy étteremből. Jómagam bosszankodva álltam fel az asztaltól a kocsordi Kraszna vigadóban, mert azzal ültem le, hogy megkérdeztem előre a pincért, hogy mi az az étel, amit pár perc – értsd két-három perc - alatt fel tudnak szolgálni.
Ennek alapján megegyeztünk babgulyásban és somlói galuskában. Az ételek 15 perc után érkeztek, ennyi idő alatt akár haltepertőt is süthettek volna, amire lett volna gusztusom. (Igaz, bevallják, az étlapon, hogy pangasiusból csinálják, így mégiscsak mellőztem volna ezt a fogást. ) Siettünk, tűkön ültünk. Vélhető, hogy ha ráérősen ülünk be, akkor más lett volna az végső élmény. A babgulyás átlagos-élvezhető volt, egy fokkal sósabb az optimálisnál, a hús szokásosan túlkészült, értékeltem viszont, hogy nemcsak Erős Pistát hoztak hozzá, hanem szárított erőspaprikát és zöld hegyes erőset is felszeletelve. A somlói meglehetősen korrekt volt, szaftos, sok mazsolával. Arra nem esküdnék meg, hogy a tejszínhab valódi volt, de ha pótlék volt, akkor jobbfajta. Összességében nem több 3 pontnál.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2018. május 15.a párjával járt itt 55 A Világbéke pizzériába igyekezve figyeltem fel az egyébként célpontlistámon levő Desszertemre, de őszintén szólva nem kapcsoltam, hogy micsoda klasszis hellyel állok éppen szemben, mely a Dining Guide VW kiadványának toplistáján a legjobb vidéki cukrászdák kategóriában a negyedik helyen áll.
Csodás beltér, pazar kerthelység, kiváló kiszolgálás, szemre, ízre, állagra egyaránt remek sütik. Ettünk egy sóskaramellás moussetortát (600) meg egy habos mákosat (550). Ittunk egy citrusos limonádét. (600)
Kitűnő volt mindkettő, alig várom, hogy egyebet is kóstoljak.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2018. május 15.a párjával járt itt 55 A Világbéke pizzériába nyitás óta el szerettem volna menni. Nem tudtam mire vélni, hogy nem lehet asztalt foglalni csak tíz főtől. Ezt telefonon közölték. Mikor morgolódtam, nem mondták, hogy menjek nyugodtan, mert kapok helyet. Itt nagy a pörgés, ha sokan vannak, akkor is hamar asztalhoz lehet jutni.
Előre elkészített (egyébként csodás) pizzaszeletekre pirítanak még rá 5 percen át. Vannak jóféle desszertjeik, jó borok, kézműves sörök. A dizájn is remek. Kétféle pizzát ettünk, egy speck-spárgásat (790) és egy prágai sonkásat (590) egyik jobb volt a másiknál, ittunk sört (4 dl pils 690) és házi szörpöt (3 dl 390). Kitűnő élménnyel távoztunk. Bármikor szívesen beülnék ide újra. Akár ebben a pillanatban is, kár hogy épp 300 km választ el Miskolctól.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2018. május 13.egyedül járt itt 45 Nem sokkal nyolc után érkeztem Gyöngyösre, azzal a szándékkal, hogy reggelizek valamit, addig is telik az idő, nem akartam tarjáni borész barátomat kilencnél hamarabb zavarni, különösképpen, hogy szombat volt. A helyek zöme kilenckor nyitott, volt, ami tízkor, a Bori mamit kipróbáltuk a jómúltkorjában, most inkább valami másra voltam kíváncsi.
Végül a piac vonzáskörzetében találtam több helyet is, elsőként a „Lángos – palacsintázó” feliratú büfét vettem célba, ahol egy sajtos virlis lángost kértem, aminek a díjszabásán elcsodálkoztam: 290 ft erre a produkcióra rendkívül előnyös, mondhatni páratlan ár. A lángos finom, volt sajt sem volt növényi, a kiszolgálás is kedves volt.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
5Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2018. május 10.barátokkal járt itt 55Kedvelem a Bubbas hálózatot, először pár éve, nem sokkal nyitás után a Corvin sétányon fekvő üzletben voltunk egy barátommal, lehet, hogy az meg is szűnt azóta, láttam őket a Kolosy térten, lehet az is megszűnt, tény, hogy most van két biztosan működő egységük, egy az Egyetem tér mellett, ide sikerült a minap eljutni, és egy a Bach csomópontnál a John Bull mellett.
Kifejezetten tetszett a hely, emberi áron friss hal, tisztességesen elkészítve. Jómagam fish and chipszet ettem lepényhalból, 1600 forintért – ez nagyon kedvező ár – többiek hasonló összegért tintahalat, három különfélét, mert bizony ezek az állatok nem egyformák méretre s lehet őket egyben sütni meg karikára vágva. Nem az elkészítési mód volt a különböző, mindki vaslapon sültet kért. Az italfronton van mit javítani, van néhány jó boruk (a többiek zöme Tűzkő Zöldveltelinit kért – aranyárban mérik, ha jól emlékszem 4000 forint volt, az akciósan 1000 és 1500 ft között kapható bor) és kommersz ipari érdektelen sörük (jómagam Soproni IPAt ittam 800 forintért, a négyszeres szorzó itt is megvan). Összességében nekem az élmény megért 5 pontot, végső soron ezen a környéken ezek az italárak beletartoznak az elfogadható kategóriába. Az ételekkel pedig meg voltunk elégedve.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2018. május 10.egyedül járt itt 55 A Bahn Mi nevű egységre a Magyar Konyha Top 10 kiadványban lettem figyelmes, mint azon ritka helyek egyikére a maga kategóriájában, ahol még nem fordultam meg. Akkor még a Dob utcában voltak, mire sikerült ide eljutni, addigra már a Wesselényibe költöztek. Egy szép tavaszi délutánon sikerült meglátogatni őket.
A pultos srác, aki ahogy néztem, egyben tulajdonos is, nagyon kedves, remekül beszél magyarul, örömmel és szívesen válaszol minden kérdésre. Az árak korrektek, a minőség jó. Egy alapjáratú variánst kértem, ha jól emlékszem olyat, ami a helyről van elnevezve (990 ft volt) a felét becsomagoltam magamnak, megkóstoltattam egy egzotikus ízeket szintén kedvelő zentai jóbarátommal, neki is nagyon ízlett. Vagány hely, sok ilyen kéne.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2018. május 1.egyedül járt itt 55 Jeles borászok közül a bátrabbak nevükre vesznek egy-egy fővárosi éttermet különböző tulajdonjogi konstrukciókban. Az első a Bock bisztró volt, mely mindmáig az élvonalban van, majd jött a Borgyógyászat (Heimann Zoltán) valamint a Gepárd és űrhajó (Bolyki János) - előbbi sajnos megszűnt, utóbbi Magyar Qtr néven működik.
A sort most az Apropó – Demeter borbár gyarapította, mely a bulinegyedben működik, az Apropó utódjaként. Az alapkoncepció nem változott, modern, trendi, de ezzel együtt otthonos, hangulatos beltérben kifogástalan kiszolgálás mellett kínálnak kitűnő borokat és jól kitalált borkorcsolyákat. Az étlap kellően rövid ahhoz, hogy minden frissen készülhessen. A változás tulajdonképpen annyi, hogy a borválasztékot most Demeter Csaba remek borai jelentik, de mivel a borász mindig is széles palettát fedett le, ez nem kevés tételt jelent a többszörös Bordeux-i aranyérmes Hanga cuvée-től (mely kontinentális szinten az egyik legjobb ár/érték arányú bor) a Bikavéren és Csillagon keresztül a legendás XY-ig. Jómagam egy szombati estén tértem be, serpenyős rákot kértem rosével kísérve. A választás jónak bizonyult. A rákok frissek volt, nem készültek túl, mint annyi helyen, kellemes a rosé borhoz színben is, ízben is szépen simuló selymes mártásban érkeztek, olajbogyók és fonnyasztott koktélparadicsomok kíséretében. Kaptam hozzá korrekt, nem nagyipari kenyeret, konkrétan bagett-karikákat valamint olívaolajat, ami ismét csak tisztes minőséget képviselt. A háttérben fogyasztható popzene szólt. Ki hogy van vele, én annak is örülni tudok, főleg szükséghelyzetben, mint ezúttal, ha a vendégtérben kell számú csatlakozó akad, mert a mai kor embere nehezen tud meglenni feltöltött telefon nélkül. Kitűnő élmény adott az Apropó Demeter borbár, minden borisszának és/vagy ínyenc kalandozónak jó szívvel ajánlom.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2018. május 1.egyedül járt itt 45
A Kerkyra volt az egyik legjobb gyros-élményem a régi lokációban, így igencsak kíváncsi voltam, hogy mennyire tudnak megtelíteni élettel egy jóval nagyobb helységet a Hajós utcában. Nos, tudnak. Mivel a gyrost már ismertem rendeltem egy szénsavas ásványvizet, egy pohár rosét és egy vegetariánus tálat, amihez kértem olívaolajat is.
Most is el vagyok képedve attól, hogy a válasz az volt, hogy nincs. Miféle görög étterem az, ahol nincs olívaolaj? Ez olyan, mint francia étterem vaj és bor nélkül, olasz gasztronómia hal nélkül s hadd ne soroljam. A kiszolgálás a pultnál történik, az ember megkapja a számot, s amikor azt megjelenni látja a kivetítőn, akkor megy az ételéért. A pultos kislány csodálkozó képet vágott, amikor megkérdeztem, hogy 2017-es a Bodri rosé, holott 2018-ban ez már tényleg közhely. A kétezres évek elején még kevesen tudták, hogy a rosé egynyári ital alapesetben, de ma már? A tál jó volt, összességében megérdemel a hely 4 pontot az olajas baki dacára.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2018. május 1.egyedül járt itt 55 A Matrjoska nagyon jó élményt hagyott bennem 2015-ben. Egyike volt a legkellemesebb vendéglőzéseimnek, amihez persze hozzájárult a kellemes társaság is, de az ugyebár nem elég. Sőt, ha az ember szíve hölgyét elviszi egy helyre és ott nem megfelelő a szolgáltatás, annál nagyobb az égés. Szóval itt minden együtt volt, nagyon szerettük a helyet.
Nem volt kérdés, hogy miután azonos néven nyílt egy hely a Baross utca legelején, az első adandó alkalommal meglátogatom. Az pedig tegnap volt. Kértem egy pelmenyi válogatást, ami csodásnak bizonyult, ízre-állagra egyaránt, hozzá tíz deka serpenyőzött zöldségsalátát, ami zöldbabból készült ezúttal. Kitűnő volt a pelmenyihez a variált mártás és azt is értékeltem, hogy szépen rápirítottak a „derelyékre”. A beltér korszerű, de megnyerő, letisztult, szemet gyönyörködtető, minden patika tisztaságú. A kiszolgálás pedig remek, pincérem, aki kicsit tulajfélének is hatott, kommunikatív volt és lelkes. Azt is megtudtam tőle, hogy bár ez egy vegán hely, a visszajáró vendégek 40%a húsevő. Magam is azt mondom, megrögzött húsevőként, hogy ide jó lenne visszatérni. Gratula a helyhez, sok hasonlóra lenne szükség.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4112 értékelés / 412 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
376 település / 38 oldalon