2024. július 9.családjával járt itt 55 A szálloda kívülről, belülről szép és rendezett, a dizájn megnyert minket. A reggeli a maga szintjén átlagos, vártam volna valami extrát, de csak a kötelességszerű fogások sorjáztak a pulton, nem kiugró minőségben. A péksütemények finomak, a kenyér gyengécske. Harmadik napon volt egy lecsószerűség is a választékban, aminek örültem.
Dicséretes, hogy nagyon kedvező az ára a Pilsner Urquell sörnek és a ház borainak (fehér, rosé, vörös), ami a Fricz pincétől érkezik. Az étel/ital szempontot az italok viszik fel négyesre. A személyzet kedves, ez a szempont korrekt ötös. Jó lenne két szék és két íróasztal egy kétszemélyes szobába. A zuhanyrózsa csöve nem elég hosszú. Amúgy tetszetős hely. Szerettünk itt lenni. Felfele kerekítve öt pont, főleg, ha azt nézem, hogy milyen helyeknek adtam négyet, melyek egyértelműen gyengébbek ennél. Van wellness részleg is, azt nem próbáltuk, sűrű volt a program a gasztroblues fesztiválon.
2024. július 2.egyedül járt itt 45 A solymári Ludwig-Mentesi házaspár Jókenyér nevű pékséglánca volt a minőségi kenyér fő forrása a kovászos forradalom előtt. A minap betértem a tököli egységükbe, vettem egy croissant-t, ami sajnos igen távol volt attól, amit ez a név normális körülmények között fed, 490 ft volt, legfeljebb a felét, ha érte.
Továbbá kifliszerű magos stangliből kettőt, melyek jók voltak (2x160, ez jó ár/érték arány). Értékeltem, hogy impozáns borválogatásuk is van, rákérdeztem, hogy netán a Bortársasággal dolgoznak-e együtt, igenleges volt a válasz. A kiszolgálás kedves a beltér megnyerő. A croissant miatt sajnos csak 4 pontot tudok adni nekik.
2024. június 26.barátokkal járt itt 35 Mindig örömteli, ha az ember fejlődést tapasztal. Tavaly nyáron egy kedves jóbarátommal ismét betértünk a Kondorosi csárdába. A zene sajnos nem autentikus népzene volt, hanem valami giccsbe hajló mű. A kiszolgálással nem voltunk megelégedve, sem segítőkésznek, se kedvesnek nem mondanám a pincér fellépését.
Az is abszurdum, hogy azért nem hoznak limonádét, mert elfogyott a cukorszirup. Hát akkor tegyenek cukrot bele és kavarják fel. Ugyanakkor viszont az ételek jobbak voltak, mint bármikor korábban. Ettünk egy tökéletesíthető, de azért élvezhető lazacot, továbbá egy egész korrekt pacapörköltet és túrógombócot. Az átlag megint három pontra jön ki, de legalább jót ettünk.
2024. június 26.egyedül járt itt 35 Midőn egy másik kondorosi kocsmában ittam az alkoholmentes sörömet, mondja a pultos az egyik vendégnek, hogy bezzeg a Gulyásban mennyien vannak. A városból kifele az út jobb oldalán szúrtam ki a helyet, mert a Google mapsen nem vettem észre. Úgyhogy gyors parkolás, séta visszafelé. Valójában kocsma, falatok nincsenek.
A sörrekorder Kadison megivott itt egy liter sört 12 és fél másodperc alatt -ez olvasható egy kitűzott papíron. Gratula neki, ez szép teljesítmény. Tévé megy a beltérben, nélküle jobb lenne. Átlagos hely ez, kommersz italokkal és kedvező árakkal, az a. m. Dreher 430 forint volt.
2024. június 26.egyedül járt itt 55A Csernus kávézó volt a legjobb kondorosi élményem. Csodás beltér, nagyon kellemes háttérzene, kedves kiszolgálás fogadja itt a vendéget. Szent András sörök szép választékát tartják.
Egy kávét ittam, ami Black Sheep márkájú kávéból készült, nem volt csúcs, de mindenképp jónak mondanám. 550 forintba került. Az összélményt több szempont is felviszi 5-re.
2024. június 26.egyedül járt itt 25 A Gesztenye büfé klasszikus street food fogásokat kínál, szendvicseket, hamburgereket, wrapeket, hot dogokat, és melegszendvicseket. Jómagam egy sima hotdogot kértem, amit mikróban melegítettek. Egy gyenge kiflibe átlagos virsli került és átlagos mustár. 850 ft volt. Ennél sokkal jobbat eszik az ember bármelyik benzinkútnál.
Olcsóbban. Két pont. Nem teszem a nem ajánlott kategóriába a helyet mert erre is van igény, s aztán akinek ez jó miért ne egyen ott.
2024. június 26.egyedül járt itt 35 Van néhány igen kedvelt kocsmanév, amiből van Kárpátmedence-szerte vagy egy tucat, mint amilyen például a Lesz Vigasz, de ezek közé tartozik a Gondűző is. A Kondoroson működő ilyen nevű egységben kommersz italokat tartanak mind a sörök, mind a borok, mind pedig a tömények tekintetében, az árak kifejezetten kedvezőek.
Egy alkoholmentes sört ittam, ami 360 forint volt, ez igen jó ár érték arány, lényegében bolti díjszabás. Sörök ára 350 és 450 Ft között mozog, fél deci Unicum 600, tömények 290 és 600 között, egy deci Ostoros bor 120 Ft. Bent hűvösebb volt, de majdnem mindenki kint ült. A rajtam kívül bent ülő egy szem törzsvendég kérésére a pultos hölgy bekapcsolt egy jó régi P. Mobil dalt az első lemezről. Ez hozzátett az élményhez, de nem annyit, hogy 3 pontnál több legyen a végeredmény.
2024. június 26.egyedül járt itt 35A Sárkány pékség aprócska kis hely, egy fahájas csigát vettem náluk, ami 500 forint került, ez kedvező ár/érték aránynak számít. A csiga nem volt túl nagy, minősége átlagos. A beltér tiszta rendezett, de semmi extra, ez a szempont is 3 pontot ér, a kiszolgálás kedves. Összességében átlagosnak mondanám ezt a pékséget.
2024. június 26.egyedül járt itt 45 A Sárkány cukrászdát Kondoros központjában találjuk, nem messze a híres-neves Kondorosi csárdától. Messziről látszik a Szent András sörfőzde napernyője a cukrászda teraszán, ami bíztató jel. Kértem is egy Etalon sört elvitelre, ami 950+50 forintba került továbbá egy Napoleon szeletet csomagolva, ami azóta elfogyott, átlagos volt, viszont igen olcsó.
Helyben egy Őrség aranya fagylaltot nyaltam el. A fagyi és a süti 1000 ft volt, ami jó ár/érték arány. A beltér igényes, a falon a tulajdonos megannyi oklevele díszeleg. Tisztes négy pont a hely.
2024. június 26.barátokkal járt itt 35 A Szúnyog szigeti halászcsárdában szétnézve, átolvasva az étlapot, megrendelve az Etyeki sörmanufaktúra Pale Ale sörét azt reméltem, hogy sikerült egy jó helyet felfedezni. E benyomást a két előétel valamelyest megerősítette, ízletes volt a békacomb, amit korrekt rizzsel és tartárral körítettek, valamint élvezhető volt a ropogós pontyfalat is, amihez szintén adtak egy élvezhető mártást.
A retro tálalással sem volt bajunk, ilyen helyen ez rendjén van. Ezek után viszont érkezett egy színre, ízre egyaránt gyenge halászlé és egy olyan desszert, amit jobb lett volna már ránézésre visszaküldeni. Hát ez így sajnos nem több 3 pontnál. Ami szépen kijön az ételek pontjainak átlagolásából is: 4+4+2+1= 11, ami osztva néggyel, egy felfele kerekített hármas.