Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 112 településen
Országjáró 386 városban
járt már
Felfedező 2669 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 29339 feltöltött kép
Kiváló
2018. május 1.barátokkal járt itt 55 Ötletes, korszerű, de ugyanakkor tetszetős és otthonos a beltér, fantáziadús, felkészült, kreatív a konyha, remek a szezonális ételkínálat, szakszerű és udvarias a kiszolgálás. Az állandó étlap mellett van izgalmas napi ajánlatuk is, mi ezt kóstoltuk végig egy desszert mellett, ami az állandó étlapon szerepelt.
A séf üdvözleteként felszolgált kacsatepertőkrém után egy vadsóska krémleves következett, melynek betétje füstölt pisztráng és pácolt fürjtojás volt, ezt követte egy komplex kompozíció aminek leírását érdemes pontosan idézni a napi ajánlatot rögzítő fekete tábláról: „vajhal tempura, fekete kagyló, zöld curry, salsa verde, füstölt tofu, salsa nova saláta, kenyérchips” s végül két desszerttel zártunk: epres rebarbarás gyümölcskosárkával, amit krémsajt, vaníliafagyi és törökméz egészített ki, valamint mákos krémessel, amit habcsókkal és baracklekvárral tettek izgalmasabbá. Ételeink tálalása szemgyönyörködtetően virtuóz volt, ízre-állagra is ütötték a mércét. Sajnos mindketten volánnál ültünk, így nem tudtuk kihasználni, hogy a borlapon ott sorjáznak a borvidék legjobb borászainak nedűi a Szepsy pincétől Tokaj Nobilis-en, Balassa pincén át a Patríciusig. Kiemelkedően jó élmény volt a LaBor, aki a legtöbb izgalmat rejtő, az édes bor műfajában világelső borvidékünk névadó városába látogat, ki ne hagyja!
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2018. április 23.egyedül járt itt 55 Teljesen véletlenül ültem be a Rio bisztróba, a Délvidék-Házban volt dolgom, s mielőtt hazaindultam volna, akartam valamit enni. A belvárosi híd felé vezetve lettem figyelmes erre a bizalomgerjesztő étteremre. A bejáratnál levő étlap eléggé fősodratú volt, nem sok kalandot ígért, de már a napi ajánlat igen.
S ami igencsak meglepett, az a díjszabás. Csicseriborsókrémelves baconnel 490 ft, fish and chips tökmagmajonézzel 1290, ezutóbbit meg is rendeltem sebtiben. Remek volt, három nagyobb darab friss tőkehal, ropogós bundában, sok steak krumplival. Tempurát írtak, ez nem volt az, de nem bántam. Mint ahogy a tökmagmajonéz sem az volt, hanem tökmaglisztes majonéz, de annyi baj legyen. A steak krumpli házilag készült. A sajttorta mangómártással inkább sajtos panna cotta volt, minden esetre az is nagyon ízlett, a tálalás is megnyert. Apró bíráló megjegyzésem, hogy értékeltem volna, ha a pincér a háromnegyedes ásványvíz kupakját az asztalnál csavarja le s nem nyitva hozza. Azért azt tegyem hozzá ismerve a pocsék szegedi csapvizet, hogy ez nem az volt.
Bíztatásul megadom az 5 pontot, különös tekintettel a kiváló ár érték arányra.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2018. április 18.gyerekekkel járt itt 55 Az érdekes nevű egri egység, mely a szakmában már nevet szerzett Macoknak a kistestvére, bár büféként határozza meg önmagát, bekerült a száz legjobb étterem közé a DiningGuide kalauzban. S méltán.
A fine dining éttermekben az árak nem ritkán az égben járnak, a Brumbrum esetében az első meglepő tény, ami említést érdemel, hogy szabályosan elkényezteti azokat, akik átlagos jövedelem mellett nem elsősorban jóllakni szeretnének, hanem minél több íz-kombinációt megismeri, minél több mini-kompozíciót kóstolni. Van egy tapas-étlapjuk, az egyes tételeket stílusosan – Egerben vagyunk, ugyebár - katonáknak nevezik. A remek kis fogások darabja 550 forint, ami egyszerűen párját ritkító árszint ebben a minőségi kategóriában. Emellett van egy normális éttermi étlap is, mely reális árakkal dolgozik. A tányérdesszerteken kívül tortácskák is szerepelnek az menüben, ismét csak 550 forintért. Mindemellett hétköznap délben kedvező árú ebédet kínálnak, 2 fogás 1500 forint, 3 fogás 1800. S ezek sem a menzáról ismert fogások, hanem pl. lazactatár, angus-burger, harcsapaprikás vagy sajtkrémleves medvehagymával. Rendeltünk rántott békacombot petrezselyemmajonézzel, királyrákot kókusztejjel, sült padron-paprikával, répatortát, sóskaramellás fehércsokitortát, csokimousse-tortácskát és fehércsokis-mascarpone-s áfonyás szeletet. Fogásaink egytől egyig kitűnőek voltak, a tálalás virtuóz, szemet gyönyörködtető, az ízek-állagok izgalmasak. A kiszolgálás kifogástalan. Külön említést érdemel az itallap, mely nagyon helyesen az egri borokra alapoz, de kínálnak nem egy komoly tételt más magyar borvidékről is, például Balla Géza Fekete Leánykáját az Arad mellett fekvő Ménesről. A BrumBrum egyből az országos élvonalhoz zárkózott fel, gratulálunk nekik s jó szívvel ajánljuk a helyet mindenkinek!
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2018. április 13.a párjával járt itt 55 Kndry
A KNRDY is azon azon fine dining éttermek közé tartozik, melyek délben kitűnő ár/érték arányú ebédet kínálnak, amit bárki megengedhet magának. (Néhány további példa: Monk’s bistro, Csalogány26, Kollázs, de a sor szerencsére elég hosszú. )
A KNRDY-ban két fogás 2500 forint, három 2900, négy pedig 3800.
Éltünk a lehetőséggel. A kínált nyolc fogásból megízleltünk ötöt, melyek a következő megnevezéssel szerepeltek az étlapon: „májas hurka, tepertő, Christorra, jalapeno, burgonyasaláta”, „kacsaleves, wagyu, lazacpisztráng, udon”, „kacsamell, káposztás rétes, ribizli”, „kalács, sárga túró, csokoládé”, „mézes krémes, vanília, rozmaring”. Étkeinkről csak szuperlatívuszokban beszélhetünk. Ritka, hogy akár a legjobb helyen is a konyhát csúcsra járassák déli menü címszó alatt, általában érződik, hogy nem vetnek be mindent. Itt ilyen érzésünk nem volt. Ez az ételsor tálalásban, ízharmóniákban, állagjátékokban egy vacsora keretén belül is lenyűgözheti bármely étterem vendégkörét. Annál is inkább, hogy a kiszolgálás kifogástalan, a beltér pedig elegáns, de ugyanakkor fesztelen, barátságos. A Knrdy-t feljegyeztük a legjobb élményeink listájára.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2018. április 12.egyedül járt itt 55 Lassan minden közepes méretű, értsd 50. 000-60. 000 lakosú városban nyílik legalább egy kézműves söröző, ami felettébb örvendetes. A minap Gyöngyösön sétálva akadtam bele a Kolorbárba, amiről már kívülről is lerítt, hogy izgalmas, barátságos, otthonos a belső dizájn. Így is volt.
Egyébként a külső alapesetben harmonizál a belsővel, vannak persze ritka kivételek (ezek legeklatánsabbika a soltvadkerti Venyige borozó, amire 5-6 éve két fillért nem adott volna az ember kívülről, de belülről remek, hangulatos, nem jártam arra régóta nem tudom, megvan-e még). A kiszolgálás is kedves, tartanak több magyar kézműves sört csapon, palackban persze többet. Ezek közül válogattam párat. Eseteként vannak cseh söreik is. Jó lenne valamikor egy koncert erejéig leülni itt. Nagyon jó hely a Kolorbár, ha Gyöngyösön járok biztosan benézek még.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2018. április 5.barátokkal járt itt 55Ez a legjobb söröző ezidőtájt, ha a cél minél több minőségi sör megkóstolása jó áron. Az árak eleve kedvezőek s erre nem számolnak rá semmit, amennyiben helyben isszuk meg a sört. Nyitás óta visszajárok. A sörök kategóriánként kerülnek fel a polcra, így a hozzám hasonló IPA/APA soviniszták lekapdoshatják azokat, melyek a legutóbbi látogatás óta kerültek be a választékba.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2018. március 19.barátokkal járt itt 55 Ez a hely szinte kifogástalan. Szinte mondom, mert a kókusz pannacottában jóval több volt zselatin az optimálisnál, de ezt leszámítva, minden katartikusnak ítéltünk. Azzal együtt, hogy mint megtudtuk, új séfjük van, egy fiatal, tehetséges szakács, Simon Gergő.
A beltér barátságos, elegáns, de nem feszengős, a felszolgálás elképesztőre profi, pincérünk informált, jól kommunikál, kedves, udvarias. Miután egy fogásról kiderül, hogy félreértés kapcsán került az asztalra, ott hagyja a ház részéről, s még rábeszéléssel sem tudjuk rávenni, hogy a számlára kerüljön, a végén, amikor borravalót hagyunk a felszolgálási díj felett, figyelmeztet, hogy a szervízdíj benne van a számlában. Megjegyzem, ilyet még soha, sehol nem tapasztaltam, pedig megfordultam az utóbbi három évtizedben kb 10. 000 helyen. Ettünk gombás és sajtos rántottát, kecskesajtos omlettet, pannacottát, csokimousse-t illetve a vitatott fogást, mely „natúr joghurt, granola, piros bogyós mix, karamellizált alma és körte” nevet viselte. Virtuóz tálalás, kiváló ízek és zömmel jó állagok jellemezték ételeinket. A asztalon borsdaráló, a salátát kitűnően dresszingelték, a kenyér is remek volt: itt mindenre figyelnek. Egy dolgot sajnáltunk, hogy a déli étlapról még nem lehetett rendelni. Annyi jó volt ebben is, hogy lesz miért visszatérni. A Hilda kitűnő hely, csak ajánlani tudom minden igényes gasztro-túrázónak.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2018. március 19.barátokkal járt itt 55A Trabantban az Urban betyár étlapját is kihozták, ettünk is róla, tatárt és karfiollevest. Finom volt mindkettő. A személyzet, ahogy néztem közös, mint ahogy a csodás múzeum is. Az árak igen magasak, de a környezet indokolttá teszi azt. Az alagsorban található múzeum egyenesen lélegzetelállító, abszolút egyedülálló a maga műfajában. A beltérben a hatalmas szőlőprés csodás hangulatot ad.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2018. március 19.barátokkal járt itt 55 A Zing burger évek óta jegyezzük, több egységét is meglátogattuk eddig. Most miután megtudtuk, hogy Takács Lajos volt a tanácsadójuk, különös kedvet kaptunk ahhoz, hogy ismét próbát tegyünk velük. Társaságunk három féle burgert rendelt, Full extrásat, chiliset és BBq-sat, remek, ropogós édes burgonyát (lám neki sikerül az, amire a Jamie képtelen.
. . )rendeltünk két Monyó sört (American Beautyt és Dead Rabbitet) valamint Hekkelberg korsót, s végül, de nem utolsó sorban sajttal töltött jalapenot kirántva. Erős az öt pont a burgerezőnek, de nem akartam belenyomni a 4 pontosok tengerébe. Jó volt ez a produkció, a Zing a legjobb burgerezők egyike, mely sokat fejlődött 2014 óta. Értékeltük, hogy megkérdezték, hogy miként legyen a hús megsütve, itt alapból mediumra sütik, ami helyes.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2018. március 6.barátokkal járt itt 55 A Shanghai house egyike az üdítő, sablonmentes, az unalomig ismert lebutított kínai büfé-választékkal szakító éttermeknek. A hely nem vállal sokat, de azt teljesíti. Például a töltött táskákat maguk készítik, a tésztát helyben gyúrják, ami meg is érződik a minőségen. Ettünk egy ilyen dim sumot meg egy jó tartalmas marhahúsos levest.
Kiemelném azt is, hogy remek pincérük van (magyar), teljesítménye tíz pontos a tízből. Pontos figyelmes, kommunikatív, kedves. Ha éttermem lenne, ilyen pincért szeretnék. A sörfront nem széles, az árak viszont nagyon barátságosak, 500 ft fél liter sörre manapság egy jó helyen igen korrektnek számít.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4112 értékelés / 412 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
376 település / 38 oldalon