Gyémánt 500
2017. július 10.egyedül járt itt 45 A Fábián cukrászda Kiskunfélegyháza egyik népszerűnek mondható egysége, mely a város szívében működik. Fősodratú süteményeket kínálnak olcsón. Jómagam egy karamell-kockát kértem, ami élvezhető volt, ízre állagra egyaránt. 3,5 pontra taksálnám, de legyünk jóndulatúak és emeljük 4-re.
Ha azt nézzük, hogy 300 forintot fizettem rá, akkor az ár/érték arányt nyugodtan nevezhetjük kitűnőnek. A kiszolgálás udvarias, a beltér nem különösebben jellegzetes. Nyáron teraszt is működtetnek.
2017. július 9.gyerekekkel járt itt 45 Nem esküdnék meg rá, de ez gasztro-kocsma mintha a „Na és? bár” helyén működne a Kéttemplom közben, mely Kecskemétnek egyfajta gasztro-utcája, mint a Ráday vagy a Liszt Ferenc tér Budapesten. Vonzóbb volt a vele szemben levő cseh söröző, de egyrészt volánnál ültem, másrészt a velem levő családtagjaim éhesek voltak és nem sörkorcsolyát akartak enni, hanem valami rendes főtt ételt.
Úgyhogy bementünk a Tepsibe, amit egyébként a Tripadvisorról néztünk ki, tetszetősek voltak a fotói. Kértünk, pontosabban a fiam kért forró fehércsokoládét, de nem kapott, nem volt, a második opciójával, a levendulás kombucha-teával sem tudtak szolgálni. Végül hibiszkuszos kombucha-teát ivott, finom volt és drága. 800 ft. A felszolgálók udvariasak, de lassúak, az étlapért is nekem kellett lemenni, az italokat nagyon lassan kaptuk meg, az ételekre pedig háromnegyed órát (! ) vártunk. Kértünk pulled pork szendvicset (1590), ami jó volt, hamburgert (1390), aminek túlsütötték a húsát, de azért belefért a négy pontba, lepényt, ami kiváló volt, valójában ilyen címszó alatt adnak könnyed, jó állagú, elég vastag kenyérlángost, egy 700 forintos szelettel nagyjából jól lehet lakni. A Coleslaw salátában elég kemény volt a káposzta, otthon jobbat csinálok, a csirkeszárny nem volt rossz, de átütő sem s ugyanez mondható el a csípős szószról meg a krumpliról. Ittunk még Kreinbacher bort (550 ft volt egy deci, juhfarkot kértünk), egy kecskeméti IPA sört (470 egy pohár) és egy limonádét (800 - ezt sokallottam). Összességében nálam az élmény a hosszú várakozás és az apróbb hibák dacára belefért a 4 pontba.
2017. július 9.egyedül járt itt 45 A Fábián fagyizó is cukrászda valójában, a beltérben adnak sütiket is, de önmeghatározásuk az, hogy fagyizó, egyébként a belváros szívében működő egység testvére, éppenséggel nem túl távol a másiktól. Egy erdei gyümölcsfagylaltot kértem, korrekt volt, mesterséges aromát nem éreztem benne.
A kiszolgálás kedves az árak barátságosak, ha jól emlékszem 200 ft volt a termetes gombóc. Belefér a négy pontba.
2017. július 8.egyedül járt itt 35 A nem túl fantáziadús nevű Söröző-borozó Hatvan szívében működik, nem messze a főtértől. Igazi retro hely mind a berendezését, mind a kommersz sör, bor és pálinkaválasztékot illetően. Mivel volánnál ültem, kávét már ittam, egy paradicsomos Top Joyra esett a választásom.
Ismételten megállapítottam, hogy ipari vagy nem, de ez egy élvezhető termék, fűszerezettsége éppen kellemes. Nem hagyott maradandó nyomot bennem a hely, nem valószínű, hogy visszatérek, de aki egy őszinte, olcsó kocsmára vágyik Hatvanban, nyugodtan térjen be.
2017. július 8.egyedül járt itt 35 A Retro sörkert akár hangulatosnak is mondható hely Hatvanban. Két házfal között szűk folyosón közelíthető meg a kocsma. Január volt, így bent ültem le, annál is inkább, hogy sosem dohányoztam, így nem csábított a kinti mínusz 3-4 fok. Ittam egy kávét, ami olcsó volt és közepes. A választék a szokásos kommersz az árak a helyhez mértek, magyarán alacsonyak.
A kiszolgálás kissé mogorva, de nem barátságtalan. Egyszer jó volt, nem leszek törzsvendég.
2017. július 8.családjával járt itt 45A Pillangó cukrászda Hatvan központjában működik, ennek megfelelően elég nagy a látogatottsága. A kiszolgálás megkülönböztetetten kedves volt. Ittunk valami Topjoyt, kávét, ettünk egy süteményt. Fősodratú sütiket kínálnak itt a lúdlábtól a tiramisun, répatortán és a Dobosig 400-500 forintért, talán fél fokkal jobban elkészítve az átlagnál, 4 pontot szerintem megérdemelnek.
2017. július 8.családjával járt itt 35A Ditti pékség egyszerű, fősodratú (albán? ) pékség Hatvanban. Nekünk pont megfelelt, mert kevés időnk volt és ettünk volna valamit nem túl sok pénzért. Vettünk egy sós stanglit és egy sajtos pogácsát. (95 + 185 ft)
Az árak barátságosak, rétesek 155 forintba kerülnek, kínálnak másokat, túrósat, almásat meggyeset. A kiszolgálás kedves, a beltér kissé jellegtelen.
2017. július 8.családjával járt itt 45 A Rákóczi cukrászda rendkívül hangulatos, kellemes hely Hatvanban, a Nagyságos Fejedelemnek nemcsak nevét viseli, de emléket is állít Neki. Fősodratú süteményeket kínálnak, ezek őszintén szólva engem nem mozgatnak meg, ettem egyet pro forma, nem volt rossz, se jó. Apámék kávét ittak, az egy fokkal az átlag felett volt.
A kiszolgálás kedves. Kellemes zene szólt, mint kiderült menet közben, a Bartók rádiónak köszönhetően. Jól éreztük itt magunkat, bármikor szívesen betérnék újra egy kávéra mondjuk.
2017. július 7.családjával járt itt 45 A Sessanta pizzéria Hatvan szívében működik, ami vélhetően hozzájárul ahhoz, hogy a város legnépszerűbb egységeinek egyike. Kérdeztük is, hogy mennyi idő alatt készül el egy pizza elvitelre, mert időben ott kellett lennünk a szomszéd helységben. Mondták, hogy fél óra. Ezt sokallottuk, de végül belementünk.
Világos, hogy nem ennyit sül a pizza, hanem olyan sok a rendelés, hogy ennyi idő kell, amíg sorra jut a mienk is. Egy Margarita pizzát kértünk, aminél ettünk már meggyőzőbbet, de azért a négy pontba még belefér. Ára is barátságos volt, 1000 ft körüli összeget fizettünk.
2017. július 7.családjával járt itt 55 A hatvani sörmúzeum volt első vagy második hatvani látogatásunk legjobb élménye, sőt tulajdonképpen „a” legjobb bármikori hatvani élmény. Rendkívül kedves volt a felszolgálás, azt külön élveztük, hogy inni csak múzeumi belépő ellenében lehet, kóstolás címszó alatt, mert nincs joguk sört kimérni.
Ha jól tudom önkormányzati tulajdonban működnek, a söröket Németh Antal sörfőzőmester készíti. Meg is kóstoltuk mind a hármat, nem kis megelégedésünkre. megnéztük persze a múzeumot is. Jó szívvel ajánlom a helyet minden Hatvanba látogató sörisszának.