2017. december 26.egyedül járt itt 55 A Börzébe úgy jutottam el, hogy egy közös barátunk hívta fel a figyelmem, hogy Forster Zoltán főz itt, akinek konyháján ettem már a Jankovich kúriában. Nagyon jó élmény volt. Ezúttal sem csalódtam. Ettem egy vargányakrémlevest és somlóit, katartikusan finom volt mindkettő. Az árak nem alacsonyak de a földön járnak.
Tetszett a beltér is, a kiszolgálással is meg voltam elégedve. Remek a helyben sült kenyér is. Jó szívvel ajánlom a helyet mindenkinek.
2017. december 26.barátokkal járt itt 55 A Stand 25 a főváros pezsgő kulináris központjában, a Hold utcai vásárcsarnokban nyitotta meg kapuit 2017 februárjában. Kezdetben több napos előfoglalás nélkül nem sok esélye volt a vendégnek asztalt kapni, most is dübörög a hely, de a három óra után érkezők már le tudnak ülni asztalfoglalás nélkül is.
Két- valamint három fogásos menüt lehet kapni 3900 illetve 4900 forintért (+10% szervízdíj), egyes ételekre (pl gulyás, somlói) felárat számolnak. Mi két alapmenüt ettünk, kétfogásosat és bőven jóllaktunk. Rendeltünk kecskesajtos töksalátát, csicsókasalátát fűszeres malaccsászárral, Stand25 vérest valamint a legendás rakott krumplit. Kértünk kenyeret és tepertőkrémet is. Ha azt mondom, hogy mindennel meg voltunk elégedve, az nem fejezi ki az összélményt, mert ennél többről van szó. Ez a hely katartikus, a műfaj egyik legjobbja, amin persze nincs mit csodálkozni, ismerve működtetőjének eddigi pályafutását, amiből csak a legnagyobb eredményeket villantottam fel. „Csúcsélmény mindenkinek” – ez lehetne a hely mottója.
2017. november 27.barátokkal járt itt 45 Az Elixír hotel egy meglehetősen elegáns úri hely, nagyon kedves kiszolgálással. Szinte rosszul éreztük magunkat, hogy csak egy fél literes vizet (290) és 1 dl chardonnay-t kértünk (400 ft). Jól voltunk lakva, így a fősodratú ételekkel megrakott büféasztalt legfeljebb legközelebb próbáljuk ki.
Az árakat a hely színvonalához képest barátságosnak ítéltük. Van pár kifejezetten jó boruk, sör műfajban a nagyipari vonalat nyomják. Tetszett a hely, szívesen beülnék máskor is.
2017. november 27.barátokkal járt itt 45 A Károlykert vigadó egy olyan étterem, melyben vendégei inkább kocsmát látnak. Ottjártunk idején legalábbis senki előtt nem láttunk ételt, fröccsös meg sörös poharat annál inkább. Van pacal és rengeteg olcsó kaja, gyorstál, csevap, krémfagyi, palacsinta. Mi, akárcsak a közönség nagy része a barátságos, kellemes teraszon ültünk le s akárcsak ők, fröccsöt ittunk.
Az italválaszték kommersz, a kiszolgálással nem volt gond, az árak barátságosak. Ettünk volna egy pacalt, de Szekszárdon meglehetősen jóllaktunk a Meropsban, így ez a legközelebbre maradt.
2017. november 23.barátokkal járt itt 45 A Monster szegedi viszonylatban a street food műfajban az élvonalba tartozik. Országos vagy nemzetközi összehasonlításban tisztes négy pont. Adnak pizzát, mexikói ételeket, hamburgereket, pulled porkot, mindezt szépen tálalva, nagy adagban, megfizethető árakon. Mi rendeltünk hosszan sült tépett marhát (pulled beef), pulled porkot és quesadilla-t vagy valami hasonlót.
Értékeltük, hogy tartanak kézműves chilikészítményt (konkrétan Csernobilt a Sárréti chilifarmtól) és hiányoltuk a kézműves söröket. Fizettünk hárman három ételre és italra jattal együtt 9500 forintot. Meg voltunk elégedve és jól is laktunk.
2017. november 7.barátokkal járt itt 55 Gyakran hallani, hogy nem bővül a sörpiacon a minőségi szegmens és hogy a kis főzdék jó része hosszú távon nem fog fennmaradni.
Lehet, hogy van ennek a híresztelésnek valóság-magva, de az egyszerű sörrajongó azt tapasztalja, hogy egyre több helyen találkozni kisüzemi, prémium sörökkel – legutóbb a Dürer kertben állapítottam meg elégtétellel, hogy igen komoly söröket is választékba vettek a legjobb kraft főzdéktől – másrészről egyre-másra nyitnak olyan egységek, melyek a csúcssörökre építik imázsukat, s bizony még mindig lépnek piacra új és még újabb főzdék. Sőt, néha a kettő szinte egyszerre történik: a First sörfőzde tavalyi debütálása után idén már bemutató sörözőt is nyitott, a Dob3 helyén. A beltér rendkívül hangulatos, a kiszolgálás rendben van, a sörválaszték impozáns. Nem kevesebb, mint 19 azaz egy híján húsz sört tartanak csapon, amiből hét a saját főzdétől való, kettő import, a többi magyar minőségi sör. Igen széles ugyanakkor a palackos választék is. Mi a saját söreik közül kóstoltunk végig hatot, a meggyeset békén hagytuk, indítottunk egy Pilsnerrel, majd jött a Farmhouse White Ale, a belga Witbier, a Tropical Session IPA, az American Pale Ale és végül az India Pale Ale. Látható, hogy szép, széles skálát fednek le a Firsték. Egyik sör sem okozott csalódást. Az ételválaszték nem túl széles, tisztes pub ételeket kínálnak: burgereket, nachosokat, hermelint, tempurázott zöldséget, kertész salátát különböző feltétekkel. Mi egy nachos tálat (1890) kértünk extra marhahússal (890), meg voltunk elégedve vele, mind az adag, mind pedig a minőség tekintetében. Az árszabás, mint látható, középmagas, leginkább a palackozott sörök árát sokallottuk, ami még egy érv volt a csapolt változatok mellett. (Ezutóbbiak 220 forintos deciáron vannak többnyire, ami megszokott ebben a minőségi kategóriában. )
Nagyon jó élmény volt a First, sörrajongóknak kötelező. Mi is visszanézünk még.
2017. november 7.gyerekekkel járt itt 45Az Adria cukrászdában az elmúlt fél évben két ízben is megfordultam. Először csak egy gombóc fagylaltot ettem, epret, nagy adag volt, ízre, állagra nem rossz, volt benne gyümölcs is, aromát nem éreztem. Süteményeik nem megnyerőek megjelenésre, így azt másodízben sem rendeltünk. Akkor viszont ittunk kávét, ami szintén nem volt rossz. Összességében némi jóindulattal belefér a hely a négy pontba.
2017. november 7.családjával járt itt 45 A Félegyházi pékség mintaboltjai ugyanúgy különböznek egymástól berendezésben és kínálatban, mint a Lipóti pékségek. Számomra a legrelevánsabb különbség, hogy le lehet-e ülni valahol, vagy aki helyben fogyaszt valamit, az pulton teheti. Vagy ott sem. Őszintén szólva, nem tudom, hogy van-e ilyen hely a Félegyházi hálózatban, ahol még pult sincs, a Lipótiak között biztos van.
Alapvetően kedvelem ezeket az egységeket. A Mórahalmi 29. -es számú mintaboltban pult van csak, így nem ott ültünk le kávézni, hanem a szomszédos Adriában. A kiszolgálás kedves, a hely tiszta, rendezett. Vettem egy teljes kiőrlésű szilvás croissant-t, nem győzött meg, kifejezetten finom volt viszont a mákos pite és remek a félegyházi kifli. Az árak is barátságosak, minderre potom 600 forintot fizettem. Rendben volt hely, tisztes négy pont.
2017. november 7.barátokkal járt itt 55 Végre elérkezett az alkalom, hogy a Sörsajtban, ahová a legutóbbi beszámolóm óta több ízben is ellátogattam ne csak sört igyak, hanem sajtot is egyek. Hála annak, hogy egy olyan jóbarátommal voltak itt (meg a nagyobbik fiammal), aki csak úgy iszik, ha ehet is mellé. Nagyon korrekt dolog, hogy polci áron meg lehet enni a sajtot helyben szépen tálalva, pirítóssal.
Adnak hozzá meg diót. Ittunk kétféle remek sört, ettünk három féle sajtot, Münstert, Reblonchont és egy kemény, érlelt sajtot. A számla 2310 forint volt. Megyünk még.
2017. november 7.gyerekekkel járt itt 45 A Keszegsütő debreceni egysége kifejezetten tetszett, leginkább az alapkoncepció: hagyományosan elkészített, zömmel bő olajban sütött édesvízi halak, magyar ételek, magyaros környezetben. A beltér itt is csodás, a kiszolgálással sincs baj, az ételek lehetnének jobbak, a haltepertő nem volt kellőképpen friss, nem volt ropogós, inkább fád, érdektelen, csalódást keltő.
A sűrű, korrekt halászlébe frissen főzték a halat, az jó volt. A kulimász jó ötlet, majonézes egyveleg, de a majonéz itt is akárcsak Debrecenben valami gyengébb késztermék. Kár. Összességében a konyha jelen valóságában 3 pont. Lehet, hogy ha mondjuk fogast ettem volna, akkor jobb élménnyel távozom. Így sem volt ez rossz.