Gyémánt 500
2017. augusztus 17.barátokkal járt itt 45 A minap ledorongoló kritikát olvastam Hajdúszoboszlóról, úgy en bloc, az egyik internetes honlapon. A szerző hatalmas energiát ölt bele, hogy nagyon dokumentáltan leszedje a keresztvizet a városról. Beszámolójának címében azt állítja, hogy semmi nem szól e városban a vendéglátásról, hanem minden a lehúzásról, mint egy rossz házastársi vitában.
SEMMI és MINDEN. Ehhez képes kiderül, hogy két étteremben jó tapasztaltuk volt. Szépen ellentmondott a szerző önmagának. Én meg az egész teóriának. Évek óta visszajárunk a városba. Idén voltunk először a fürdőben, ahol nagyon jól éreztük magunkat. Persze nem hibavadász módon közelítettük meg ezt a hatalmas szabad téri strandot. A legkellemesebb meglepetésünk az volt, hogy működik itt egy Halászcsárda is. Kár, hogy addigra már ebédeltünk, de azért egy halászlevet csak elosztottunk ketten. Korrekt volt, nem átütő, 3,5 pontra tenném. A kiszolgálás kedves, tetszett a hangulat is, az árakkal sem volt baj. Ide szívesen visszamennénk. Sem telefont, sem fényképezőgépet nem vittünk a strandra az első körutunkra, így aztán képekkel nem szolgálhatok.
2017. augusztus 7.barátokkal járt itt 35 A Fantázia fagyizó a megszokott szintetikus vonalat hozza, ez szemre meg megállapítható. A fagylalt nagy adag és nagyon olcsó, mint általában ezeken a helyeken. Ha valaki arra jár, menjen át inkább a szomszédba a Torony fagyizóba, alig drágában sokkal jobbat kap.
Egy vanília-málna-csokoládét kértem, ami Don Vito fantázianévre hallgat, jóindulattal 3 pontot adok neki, elvégre az ilyen fagylaltok jelentik a műfaj fősodrát.
2017. augusztus 5.barátokkal járt itt 45A Club café egy szuterén bár Mezőkövesd szívében, ahol a pultos kislány kifejezetten jó, átlag feletti limonádét készít. A felhozatal egyébként kommersz, akár töményekről, akár borról, akár sörről van szó, azért is nem rendeltem valami alkoholosat, nem sok értelme lett volna, hogy igyak valami silány multisört. A beltér szerethető. Korrekt négy pont.
2017. augusztus 5.barátokkal járt itt 45 Az albán jellegű pékségek sem mind egyformák. Vannak köztük szegényes kínálatúak és olyanok is, ahol nehezen tud az ember választani Így volt itt is. Végül jómagam kértem egy kenyérlángost, egyik társam egy kolbászos pizzát, másik pedig egy tejfejes sajtos baconos pizzát, ezutóbbi inkább kenyérlángosnak illett be szintén az ízharmóniája alapján, de pizza formára volt vágva.
300 ft volt darabja, ami átlagos díjszabásnak mondható ebbe a műfajban. Mind a három szelet friss volt, kettő még langyos. Nem adhatok 4 pontnál kevesebbet…
2017. augusztus 5.barátokkal járt itt 35 A Rozetta Coop egy kellemes, leülős barátságos hely, nagyon alacsony árakkal és sajnos száraz sütikkel. Szívesen írnék róla jót és adnék legalább négy pontot, de sajnos az a két sütemény, a citromszelet és mézes, amit rendeltünk és nagy nehezen legyűrtünk, erre nem adnak lehetőséget.
Összességében átlagosnak mondanám a helyet, mert más termékeik is vannak, de az említett két sütemény sajnos csalódást okozott, eleve alacsony várakozásainkat sem teljesítette. Ittunk cédrus vizet és Top Joyt, fizettünk a két italra és a két sütire 605 forintot, ami rendkívül barátságos. De inkább fizettük volna a háromszorosát négyszeresét egy emlékezetes sütiért.
2017. augusztus 5.barátokkal járt itt 35 A Papp pékség lehetne izgalmas és minőségi de valójában nem az. Kommersz, nem meggyőző péksüteményeik vannak. Egy csokiba mártott csigát kértem (169 ft), továbbá valami „szilvás Rudit” (159 ft) ami szintén csokiba volt mártva. Egyik sem ízlett igazán, a csoki gyenge minőségű volt és a péksüti is szárazkás.
Kiszolgálás kedves. Szívesebben fizettem volna ennek a kétszeresét valami jobb áruért. Jóindulattal 3 pont.
2017. július 18.barátokkal járt itt 45 Sokszor egy átlagos hely képes kifejezetten jó élményt nyújtani. A Szoki pizzéria nem egy kiemelkedő egység az étlapja és beltere alapján. Lehet, hogy ha mondjuk hamburgert rendelünk, akkor nem lenne ez a beszámoló ennyire vidám. De mi pacalpörköltet kértünk.
Azt is megtudtuk, hogy adagonként van lefagyasztva, azért kell rá várni húsz percet, ami ugye nem épp örömteli dolog, de ha őszinték akarunk lenni, akkor azt is be kell valljuk, hogy ezt nem tudtuk volna megállapítani. A pacalpörkölt finom volt, kértünk hozzá savanyú uborkát, az sem volt rossz. A hozzá adott ipari kenyér is friss volt. Ettem még egy mangó fagyit, az is belefért a 4 pontba. A kiszolgálás nagyon kedves, az árak barátiak, a pacalpörkölt 1200 ft volt, tartanak birkát is az 1500. Nem volt könnyű dönteni. Bármikor szívesen visszamennék, hogy azt is megkóstoljam.
2017. július 15.barátokkal járt itt 55 A Kedves pöttyös egy szeretnivaló kézműves bolt és cukrászda-reggeliző–kávézó, ahol épp gyerek-zsúr volt a galérián midőn ott jártunk. Tetszett, hogy tartanak Igazi Csíki Sört továbbá a Békésszentandrásiaktól is pár tételt, például Óaranyat, ami egy bécsi ászok típusú sör.
Májpihentetés okán ezzel együtt limonádét kértünk, ami nem volt teljesen meggyőző. Ettünk egy diós papucsot, társam pedig kávét ivott. Tetszett a beltér, itt is elsütik azt a poén, hogy „wifi nincs, beszélgessetek”. Persze nem teljesen poén, tényleg nincs wifi.
2017. július 15.barátokkal járt itt 45 A Cifra fagyizó fagylaltjai bizalom-gerjesztőek voltak, nem is volt könnyű eldöntenem, hogy mit kérjek. Egyedül maradtam, társaim jóllaktak fagylalttal a Torony nevű egységben. Csábított a málna, a mangó, az eper s végül a kajszibarack is, ami mellett döntöttem. Az volt s végső érv, hogy kajszi-fagylaltot ritkán eszik az ember.
Kissé jeges volt, nem volt az állaga tökéletes, de a természetes kajszi-íz kárpótolt. Itt is volt kis gombóc meg nagy, kicsit kértem, 150 forintba került. Tisztes 4 pont.
2017. július 14.barátokkal járt itt 45 A Torony fagyizó tűnik Mezőkövesd legnépszerűbb fagyizójának, legalábbis az előtte kanyargó sorból kiindulva. Három helyen fordultunk meg, nem számítva azokat, melyek már tönkrementek, ez volt talán a legjobb, bár a Cifra is meggyőzőnek tűnt. Itt az állag volt jobb, ott az íz.
Kóstoltunk négyféle fagyit, 240 forintért adják a nagy gombócot, mert errefelé így dukál, van kis gombóc, ami önmagában nem is kicsi, meg nagy. Kóstoltunk sportszeletet, velencei álmot, fahéjas almatortát (ezt valójában mind egy valaki kérte, aki nagyevő és édesszájú, én egyikre sem voksoltam volna) és egy málnát, ami szintén rendben volt. Korrekt négy pont.