2016. december 29.családjával járt itt 35 A nagy hálózatok nagyjából azonos minőséget nyújtanak mindenütt, mégis az ember időnként kénytelen más pontot adni egy-egy egységnek annak függvényében, hogy mit rendel, mert nem minden termék egyformán sikerült. A Mlinar kiváló bureket ad több műfajban, variálnak formára s töltelék szerint.
Idén májusban a Petőfi utcai egységbe betérve eltértem a megszokottól. Társam pulykamelles szendvicset kért, jómagam pedig “miniszendvics” nevű kreációt, ami direkt vacak volt, a pulykamelles produkció pedig átlagos, érdektelen. Csalódás volt a hely, de azért adok neki 3 pontot, mert tudom, hogy más termékeik jobbak, erre a két cuccra 2 pont járna.
2016. december 29.egyedül járt itt 55 A Cool egy trendi fagyizó-kávézó-cukrászda a Petőfi Sándor utcában. Jómagam egy gombóc fagylaltot kértem, 250 ft-ba került, meg 30 ft hozzá a “papírtölcsér”. Ízre kifogástalan volt. Külön kiemelném a kedves, mosolygós ifjú hölgy érdemeit. Ha egy ilyen megnyerő, udvarias pultos áll a fagyik, mögött az fél siker.
Jó fagylalttal, az teljes, nem is csoda, hogy megy a hely. Tartanak szemrevaló, csábító sütiket is. Élménynek ötös, ez nem kétséges.
2016. december 29.egyedül járt itt 35 A Pesti sörcsarnokba szökőévenként egyszer betérek, legutóbbi látogatásom idén május közepére esett. Fősodratú ételeket kínálnak itt elfogadható áron, külön értékeltem, hogy van vesevelőjük is. A beltér nekem tetszik, a retro-zsánerban pont azt adja, amit nagyon szeretek: fából készült, meghitt szeparék, piros-fehér kockás terítők.
Kár, hogy szól a rádió, ez nagyon idegesítő. A művirághoz sem ragaszkodtam volna. Az asztalon perec ez viszont nem rossz fogás, de nem csábultam el. A kiszolgálás régi vágású. Egy piccolo sört ittam, Bernardot, 2 dl volt 450 forint, ami testvérek között is masszív túlárazás. A fél liter 1350-re jön ki, miközben városszerte lehet kiváló cseh söröket kapni 500-600 forint magasságában. Találkozunk 2020-ban, ha minden jól megy.
2016. december 29.egyedül járt itt 35 A Királyi Pál utca és a Vámház körút sarkához közel eső Thai Wok éttermet már kerülgetem egy ideje, idén májusban alkalmam volt beülni. A választék a megszokott, gondoltam, hogy most elhagyom a biztos Tom Ka Ghai – Tom Yum párost és kipróbálok valami mást, konkrétan Sukee-t. Hát, az igazság az, hogy nem volt meggyőző.
A Sriracha chili és a savanyú íz dominált benne, “középen” üres volt az íze, nem volt lének lelke, teste, karaktere. Értékeltem, hogy jó állagúak voltak a zöldségek és hogy adtak hozzá kérésre zöld koriandert. Kértem még ragacsos rizset mangóval, ez sem győzött meg, a rizs nem volt különösebben érdekes, a mangó meg konzervből származott. Ez bizony csalódás volt. Mondhatnám, hogy úgy kell nekem, mert ugyebár a “járt utat a járatlanért ne hagyd el”, de magam ellen beszélnék. Ha a kulináris felfedezők érzésvilágát élből kontrázó népi bölcsességet komolyan venném ma is a Tükörybe járnék Csülök péknét enni. Ami persze nem rossz étel, de azért kár lenne az ízek csodás birodalmából csak ennyit látni. A Thai Wokban 1750 forintot hagytam 950 volt a vega sukee és 800 a rizs. Nem érte meg. Ezzel együtt nem lenne ellenemre, hogy kipróbáljak itt is valami olyan ételt, amit másutt szoktam enni, legyen az leves vagy wok. Adok a helynek jóindulatból 3 pontot, abban a tudatban, hogy ha mást rendelek, akkor még akár 4 is lehetett volna belőle.
2016. december 29.családjával járt itt 25 A kínai büfék lényege, hogy olcsón kínálnak többnyire friss ételeket, korrektül-átlagosan elkészítve. Nos, ez a Yun yunnál nem így volt. A zöldségfasírt megdermedt volt és olajos, de mondjuk, a három pontba belefért, viszont a tavaszi tekercs egyszerűen ehetetlen volt, állott, vacak. Mindez reggel fél11kor.
A beltér érdektelen, átlagos, a kiszolgálás rutinos, személytelen. Viszont ilyen, a korábbi napról megmaradt tekercset dobják ki, süssenek frisset, mert ez botrány.
2016. december 29.családjával járt itt 55 A One Cupban tavaly jártam először, nem sokkal nyitás után s megjegyeztem a helyet mint újabb csúcskávézót. Anyám sokkal nagyobb kávérajongó nálam, jómagam inkább kötelességből járom végig a csúcskávézókat, elvégre ismerni kell mindent, ami különleges minőséget nyújt a vendéglátásban. Szeretem is a kávét, de nem része az életemnek.
Így aztán első adandó alkalommal elvittem anyámat ebbe a kávézóba, ahol kicsit morózus a kiszolgálás, van valami a pultos-tulajdonosban a meg nem értett vagy nem kellően értékelt zsenik kisugárzásából. Rendeltünk egy capuccinót (580) és egy croissant-t (350). Jó napindítás volt. A kávé ismét remeknek bizonyult, kitűnő volt a croissant is. A beltér nem változott. Kár, hogy az asztalunkra kifolyt valami édes lé, s azt nem törölték le, így a tisztaságra ezúttal legjobb indulattal is csak 3 pontot adhatok. (Lásd a fotón. )
A múltkor első lelkesedésemben az ár/értékre 4 pontot adtam, holott itt az árszabás abszolút átlagos, annyiba kerül a kávé, mint bármely csúcskávézóban. Összességében örömteli, hogy egyre több ilyen hely nyílik. .
2016. december 29.egyedül járt itt 45 A Manióka újhullámos kéműves pékség, de egyik oldalról a minőség, bár korrekt, de nem éri el a Butter Bothers- Artizán – Pékműhely – Jaques Liszt szintet, az árak viszont az egekben járnak. Egy apró péksüteményre, egy mini-croissant-ra fizettem 490 forintot, amit túlzásnak éreztem.
Ha a többiek képesek megoldani, hogy meg is maradjanak, de termékeik elérhető árúak legyenek (konkrétan többet adnak, jobbat, olcsóbban) akkor fel van adva a lecke, a problémát meg kell oldani, különben a csőd beüt. Én biztos, hogy nem fogok innen vásárolni, amíg ez nem változik. Akkor sem, ha nagyon tetszik a beltér, kifejezetten kedves a kiszolgálás és rokonszenves az egész kezdeményezés. Az ételrovatra megadom az 5 pontot, mivel ezt azért alátámasztja az igényességük, 4,5 lenne igazából indokolt.
2016. december 29.egyedül járt itt 45A Podma café egy kedélyes, kellemes, kissé retro hely, nagyon kedves kiszolgálással. Szép a teaválaszték. Diszkó zene szól, amit kamaszkoromban utáltam, mára már szelídült az averzióm, mióta megismertem a rapet meg a hiphopot. Hamar kiderült, hogy rádióból szólt a zene s az elviselhető diszkózenét valami hülye szövegelés váltotta fel, nagyon idegesített.
A kávé elég jó volt, épp értékarányosnak éreztem 350 forintért.
2016. december 28.egyedül járt itt 45 A Mozsár caféban pár éve már megfordultam egyszer, idén májusban ismét betértem. Jó a borlap, az üzletvezető sommelier képzettséggel bír, mint megtudtam a természetesen kommunikáló, jó arcú, kedves, rokonszenves fiútól, aki kiszolgált. Tűrhető zene szólt a háttérben, megfelelő hangerővel.
Egy körtés kölestortát rendeltem (790 ft), amitől nem voltam oda, de a múltkori élménnyel együtt megadom a 4 pontot az ételre is, annál is inkább, hogy az étlap abszolút ígéretes. Egyébként maga az élmény megvan 4 pont teljes egyértelműséggel. Tetszett a dizájn és a kínálat is. Szívesen betérnék még ide alkalomadtán.
2016. december 28.családjával járt itt 45 A Vegacityben első ízben tavaly november táján voltam, de idén májusban is úgy hozta az élet, hogy két egymás követő napon betértem a szüleimmel, akik kedvelik is a frissen préselt leveket (akárcsak jómagam) és javasolt is nekik a fogyasztásuk. Mint ahogy egyébként mindenkinek.
Úgyhogy főleg leveket ittunk, beleértve a céklát és a búzafűcsírát, de azért rendeltem humuszt is némi ropival. Egy deci alma-répa 250 ft, ebből ittunk többen is, ki kettőt, ki hármat, a többi számla nem maradt meg, arra emlékszem, hogy a búzafűcsíralé nagyon drága, a humusz viszont olcsó volt. Nagyon civilizált, jó hely ez, a kiszolgálás és a dizájn egyaránt rendben van. Jó szívvel ajánlható azoknak is, akik nem vegák.