Gyémánt 500
2016. december 15.barátokkal járt itt 45 Az igazság az, hogy a Buddha hálózat egyértelműen a jobbak közül való. Kifejezett örömmel fedeztem fel a legújabb egységét a Teréz körút 1 szám alatt, ahová be is tértünk azon frissiben egy kiváló borkóstoló után. Rendeltünk csirkés Tom Yum levest 8890), szintén csirkés Tom ka ghait (790), spárgás makit (690) és rákos makit (890).
A sushi kifogástalan volt. Az utóbbi időben annyi sushit ettem, hogy lassan feltűnik a slendrián munka (mint például az egyébként remek élményt adó, zseniális Qtaroban). Nagyon jók voltak a levesek is, sokkal meggyőzőbbek, mint a Parázs nevű konkurenciánál. Kértünk külön zöld koriandert, azt nem számolták fel, a chilit igen (140 ft), de nem bántuk. Tetszett a dizájn is. Az kevésbé, hogy 12 (! ! ! ) % szervízdíjat számolnak fel. Összességében erős 4 pont.
2016. december 15.családjával járt itt 55 Az Arriba Taquierra kifejezetten jó élményem volt. Este tértünk be ide az öcsémmel, mert még volt némi idő a vonatig, ami a Déliből indult, rendeltünk némi sört (Dreher pohár 330) és mellé sajttal töltött rántott jalapenot (1290) valamint taquitos-t (1090), remélem jól írom a nevét. Hozzá persze mártásokat.
A salsa és a guacamole friss volt, a taquitos is meggyőző, akárcsak a rántott chili. Ami ugyan mirelitgyanús, de nagyon finom. Ennél csak a habanero jobb rántva, amit a W35ben adnak. Kézműves sör elkelne a választékban, erre egyre többen jönnek rá. Például épp az említett W35, de legutóbb a Deep Burgerben is láttam több kraft sört. Kellemes zene szólt és kedves, közvetlen volt a kiszolgálás is. A dizájnt is bírtam. Erős négy pont.
2016. december 14.barátokkal járt itt 45 Az Eszterházy kávézóban négy éve már jártam egy ízben, akkor egy szendvicset ettem. Most egy dobosra és egy tiramisura esett a választásunk. A tiramisu kis adag volt kifejezetten finom és baráti árú, 250 ft. A dobos átlag feletti minőség, 450 forintért jó vétel. Van még egy sor hasonló korrekt fősodratú, tetszetős sütijük baráti áron, mintha nem is a Duna parton lennénk.
Flódni 300-ért, Ali szelet 250, Nugát szelet 200, Sütőtökös torta továbbá Somlói Revolúció 450. Szóval lenne még mit kóstolni itt. Tartanak alkoholos italokat is, az italfront kommersz, átlagos, érdektelen. Kint ültünk a teraszon, néztük a késő őszi Dunát. Szép élmény volt. Erős négy pont.
2016. december 14.barátokkal járt itt 55 A Váci kúria borház a legizgalmasabb és legszebb helyek egyike ahol megfordultunk, nemcsak Vácon, hanem úgy általában. Egész bor-kultúrtörténeti kiállítás működtetnek itt, miközben meg lehet kóstolni több tucat bort is decire vagy féldecire. A választék a magyar borászati elit jelentős részét lefedi. A kiszolgálás is kedves kommunikatív.
Kóstoltunk egy gasztro-kiszerelésű bort a gyöngyöstarjáni Szőke pincészettől (Szőke Mátyást eddig három ízben jelölték „az Év bortermelője” titulusra, az idén is), valamint egy furmintot a Sajgó pincétől. A történelmi levegőjű, patinás pince ideális borkóstoló helység, a rengeteg kuriózumot rejtő kiállítást pedig minden magyar embernek meg kellene nézni.
2016. december 14.barátokkal járt itt 55 A váci turnénk legkellemesebb élménye az Adullám kávézó volt. Középkori falak által körbe zárt pincehelység, gyönyörűen berendezve, kedves, szívélyes, mosolygós hölgyek a pult mögött. Kértünk egy tonhalas szendvicset, árpakávét és café latté-t. A tonhalkrém finom volt, adtak hozzá uborkát, paprikát is, meg ipari toast-kenyeret szépen megpirítva.
Az árpakávé olyan volt, amilyennek képzeltük, de egyszer ezt is ki kellett próbálni, a melange szép volt és finom. Nagyon tetszett a hely, megérdemelné, hogy szombat délelőtt ne csak mi legyünk ott. Hanem zsibongjon a közönség.
2016. december 14.egyedül járt itt 45 A Duna presszó Vác szívében helyezkedik el. Igényesebb a beltér a legtöbb hely átlagánál, a kiszolgálás is kedves. Voltam oly ügyes, hogy feldöntöttem a cappyt (sajnos aznap még elég nagy út állt előttem, így nem ihattam alkoholt), amikor a fényképezőgépet pucolgattam, a pincér egyből ott volt egy ronggyal, és kedvesen érdeklődött, hogy nem áztattam-e el a gépet s elmesélte, hogy ő hogy járt a telefonjával, hasonló élethelyzetben.
Szerencsére nem lett baja a fotoapparátusnak, s az ő telefonját is sikerült újra üzembe helyezni is miután megáztatta hm… baracklében talán. A cappy 290ft volt. Ha nem tehettem volna, valamilyen bor választok, tartanak ugyanis jó pár szép tételt a magyar élvonalból jó áron, továbbá nagyipari söröket 400 ft körül, ami szintén rendben van Vác központjában.
2016. december 13.egyedül járt itt 35 Egy szép vasárnap délelőtt kiruccantam Solymárra abban a reményben, hogy ott feltérképezzem a vendéglátó-kultúrát. Elvégre innen indult a legendás Zazzi is. Lehet hogy én nem voltam elég ügyes, de nem akadtam bele izgalmas helyekbe. Ha már ott voltam, gondoltam magamban, hogy legalább egy kocsmába benézek.
A fő téma itt a foci, a falat mezek díszítik, továbbá humoros fatáblácskák. Kommersz söröket és töményeket tartanak, Krusovice sört csapolnak, elég olcsón, 160 a piccolo 350 a korsó. Egy Neuberg sört kértem, ami egy kommersz, alig iható tétel, de gondoltam kipróbálom. Egyszer megfelelt.
2016. december 13.egyedül járt itt 45 A Humbák művek Budapest egyik kultikus kocsmája, központi alakja a mindenki által ismert képzeletbeli borbarát, sörbarát, alkoholreklámozó pap, Tibi atya. A hely dizájnja jó, sok jópofa idézet olvasható a falon. Az árak mérsékeltek. Az önreklám időnként ízetlen és demagóg, felesleges szembeállítani a rusztikus, fősodratú ízeket a fine dininggal, mindkettőnek helye van a nap alatt.
Meg egyébként is úgy kezdeni a reklámszöveget, hogy „ha eleged van azokból a helyekből, ahol”… nem épp rokonszenves. Nem kell „elegem legyen” azokból a helyekből, ahol szerintük közlik, hogy az elébünk tolt "hangyányi adag" étel „nyócezer lesz”, ahhoz, hogy ide betérjek. Mellesleg ilyen hely, amiről ők írnak, nincs is, ahol ennyin kerül egy főétel, ott választékosan fogalmazó, udvarias pincérek dolgoznak. Az öndicsérő szöveg helyett inkább adnának üvegpoharat a borhoz. Ez a műanyag pohár-mánia azon túl, hogy környezetszennyező, vérlázítóan igénytelen és igénytelenségre nevel. A zene hangos, de nem rossz afféle, Nirvana utánérzésű szám ment, amikor Molnár pincének a roséjából készült fröccsöt (190 ft)iszogattam. Összességében nem volt ez rossz élmény, a műanyag pohár zavart a legjobban.
2016. december 13.barátokkal járt itt 55 A Fahéj helyén működött a kilencvenes évek végén, illetve a kétezres évek elején a Papageno nevű étterem, mely nagyon hangulatos mediterrán egység volt. Úgy emlékszem, jó ideig ne volt itt semmi, majd mintha nyílt volna még a Fahéj előtt valami kocsma. Most minden esetre a Papagenotól abszolút eltérő, de hangulatában egyedi, nagyon rokonszenves kocsmaféle működik itt.
Mivel gyakran van dolgom a Semmelweis utcában, a Fahéjba is betértem többször, legutóbb áprilisban sörözgettem itt egy partiumi jóbarátommal. Nem együtt mentünk ide be, ott találkoztunk véletlenül, kiderült, hogy neki is egyik kedvenc helye. Kispál és a borz szólt a hangszóróból, ami nem a kedvencem de azért különösebben nem zavar. Tartanak több jó sört én Sámsont kértem, egy pohár 290 ft volt. Jó szívvel ajánlható hely ez, biztos betérek még, ha tönkre nem megy.
2016. december 13.egyedül járt itt 45 A Kelet csillaga kávéház a Magyarok Világszövetségének székháza mellett található a Semmelweis utcában. Jártam már itt párszor, legutóbb áprilisban ettem itt egy baklavat, ami finom volt. A baklava a nagy kivétel, általában nem szeretem a túlédesített desszerteket. Korábban is sütiket illetve kávét/teát fogyasztottam itt.
A dekoráció igényes, autentikus, a kiszolgálás udvarias, az árak a hely pozicionáltságához képest átlagosnak mondhatók, azaz középmagasak. Jól éreztem itt magam ezúttal is, jó szívvel ajánlom a helyet.