Gyémánt 500
2016. december 5.barátokkal járt itt 55 A Pomo D’Oro fagylaltozóban már jártam korábban is a gyermekekkel, akkor is mindennel meg voltam elégedve. A “minden” akkor főként a fagylaltokat meg a kiszolgálást jelentette. Idén május elsején elvittem ide egy kedves ismerősömet, aki szintén nagy tisztelője Gianninak, de aki még nem ismerte ezt a fagylaltozót.
A mangófagylalt mellett ezúttal kértünk egy cannolo-t is, ezt a ricottás (a ricotta nagyjából a Magyar ordának megfelelő tejtermék) szicíliai desszertet, ami kifejezetten finom volt. Ismét jó élménnyel távoztunk, továbbra is ajánlom a helyet mindenkinek, aki szereti az autentikus olasz édességeket (van még van 6 féle) és fagylaltokat.
2016. december 5.egyedül járt itt 45 A Mini söröző egy nagyon hangulatos, az elképzelhető legkisebbnél is valamivel kisebb söröző. Az egész belső teret meleg atmoszférát árasztó pácolt fából készült lambéria borítja. Érezhető, hogy ide főként törzsvendégek járnak, akik barátságosak az újonnan betérővel is. Jómagam egy pohár sört ittam, ha jól emlékszem, Gössert.
A kiszolgálás kedves, az árak kifizethetőek, a kínálat átlagos, zömmel kommersz.
2016. december 4.barátokkal járt itt 45 A Spirit egy jó dizájnú bár a bulinegyedben, kommersz italkínálattal. Sörben hozzák a szokásos nagyipari vonalat, töményben is a nagy nevekre, a megacégekre bazíroznak, bor tekintetében akad pár érdekes tétel. Mi nyári komlós Drehert ittunk valamint hidegkomlósat is, mindkettő üveges volt. Ezek aztán van haszon.
E söröket láttam a kiskereskedelemben 200 forintért, itt 650-ért adják. No mindegy, belefért a költségvetésbe. A nyári komlós egy citrusos vacak, nem szívesen innám meg még egyszer. A hidegkomlós, az viszont egészen jó volt, kellemes, illatos, aromás, nagyipari kategóriában verhetetlen, nem véletlen mondta egyik atyai barátom, egy 68 éves történész, hogy mióta megkóstolta nem iszik mást. A kiszolgálás kedves, összességében jól éreztük itt magunkat.
2016. december 4.gyerekekkel járt itt 55 A Gustolato fagyizóba idén júniusba tértünk be, sajnos sietős volt a dolgunk, vettem két gombóc fagylaltot, egyet az asszonynak, egyet a gyermeknek, jómagam megelégedtem azzal, hogy megkóstoljam őket. Mindkettő remek volt, az ízekre sajnos nem emlékszem, annyit jegyeztem fel, hogy a fagyi remek.
450ftért meglehetősen drága, de ár/értékben megfelelt, különösen miután megismertem az egy adagot 600 ftért kínáló Motizt Eist vagy a nagynevű Haagen dazst 900-ért (szintén egy gombócos adag). A sütik abszurd módon drágák, nagyon jól néznek k, de addíg míg a Desszert Neked-ben és a Zazziban egy süti 800-1000 ft, addig ne kérjenek 1250 meg 1300 forintot a süteményekre ott, ahol nem minimum Michelin-csillagos cukrász készíti azokat. De még abban az esetben is túlzás.
2016. december 4.egyedül járt itt 55 Tavalyi októberi székesfehérvári látogatásom alkalmából nem sikerült eljutni a híres- neves Damniczky cukrászdába, de valamelyest kárpótolt az, hogy idén júniusban be tudtam ugrani a Hercegprímás utcában nyílt egységükbe. A beugrás alatt most azt értem, hogy a társaság többi része ment tovább a maga útján, annyi időm volt, hogy kérjek egy kenés fagylaltot.
Őszibarack szorbét kértem egy hirtelen ötlettől vezérelve (350 ft volt, az extrább ízek 450-be kerülnek), csábított még a mangó, a szeder, a fekete ribizli, a málna. Kifejezetten jó volt, ízre, áradt belőle a természetesség, állagra ettem már sikerültebbet, de azért megadom rá az 5 pontot. Jó lenne megkóstolni valamikor nyugodtan, leülve a sütiket is, mert igencsak jól néznek ki.
Espressoul Budapest - Cukrász Manufaktúra & Kávézó válasza
Köszönjük értékelését! :)
2016. december 6., Espressoul Budapest - Cukrász Manufaktúra & Kávézó, tulajdonos
2016. december 4.egyedül járt itt 55 A Pékpont az újhullámosnak nevezhető igényes pékségek egyike, ha emlékezetem nem csal, valamelyik minőségi hamburgerezőnek (vagy többnek) ők sütik a zsemlét, ami nem rossz ajánlólevél. A beltér rendezett, szép, a kiszolgálás kedves, az árak korrektek, különösképpen a minőséghez képest. Van egy sor szendvicsük jellemzően 500 forint körül.
(480 például az uborkakrémes–pulykasonkás vagy a csirkés-sültcéklakrémes, 520 például a cheddaros-füstöltsajtos és a majonézestormás-tarjás)
Vettem egy kenyérlángosszerű pizzának mondott terméket, chilis babosat, ami nagyon jól esett, bár lehetett volna sósabba. Ez volt a reggelim 320 forintért, több és jobb volt, mint a szeletpizzák, amiket hasonló árfekvésben lehet kapni. Kicsit erős az 5 pont de nincs szívem 4-re rontani az osztályozást.
2016. december 4.egyedül járt itt 45 A MOM café, mint sejthető a MOM kulturális központban üzemel. Kínálnak kávét (presszó 300), szendvicseket, üdítőket, limonádét (100 ft decije), házi pogácsát (150), melegszendvicset (350). A hasonló kávézókkal összevetve jobb a kínálat. A kiszolgálás kissé unott és személytelen, mosolygósnak, kedvesnek semmiképp sem mondanám.
Két deci limonádét kértem, ami nem volt kiugró minőség. átlagos hely ez összességében, megfelelt a célnak. Vannak iható söreik is, import (de nem multi, ha jól emlékszem) elérhető áron. Arra is kifejezetten alkalmas, hogy az ember áttanulmányozza a MOM ház rendkívül gazdag kulturális kínálatát, amikor ott jártam november közepén, épp egy remek koncertet hirdetek, amire sajnos nem sikerült eljutni. A hatvanas évek végének, hetvenes évek elejének sokak által elfeledett nagy együttesei léptek fel december 3-án. Be is illesztem a fotók közé a koncert szórólapját. Nincs kizárva, hogy még megfordulok itt.
2016. december 4.egyedül járt itt 45 AA László pékségnek megnyerő, újhullámos a cégtáblája, a berendezése is rokonszenves. A kiszolgálással sincs gond. Vettem két péksüteményt, egyik sem volt rossz, de nem hozták azt a szintet, amit a legjobbak (Pékpont, Butter Brothers, Artisan, A Table stb).
Árban korrektek voltak, barátságosnak mondható az árszínvonal, vannak szendvicseik 450 és 550 forintos árkategóriában, a zserbó 320, a nagyon jól kinéző narancsos trüffel potom 460, akárcsak a flódni. Kellemes lehet itt elüldögélni, talán a kávéjuk is kimagasló, de arra sajnos nem volt időm, már vártak rám másutt. Úgyhogy ez most elmaradt, de remélem, nem örökre.
2016. december 2.egyedül járt itt 35 A Comix café tipikus amerikai hely, nem mondhatnám, hogy a zsánerem. De mindent ki kell egyszer próbálni egyszer. Turmixokat, frappét, forró csokit, kávét meg némi desszertet kínálnak. Mivel aznap ittam már kávét, nem kockáztattam meg még egyet, inkább egy tiramisut kértem, ami jó volt. Csomagolva adták, lecelluxozva, kibontatlanul.
630 forintba kerül, ami rendben levő ár. A dizájn a névhez illeszkedik, a Csillagok háborúja kiemelt téma. Nem lesz a törzshelyem, de senkit nem akarok lebeszélni a meglátogatásáról.
2016. december 2.egyedül járt itt 45 Bagel műfaj nekem bejön, az igazság az, hogy akik ezzel kísérleteznek, többnyire jól csinálják. Nem kivétel ez alól az Egyetem téri New York bagel sem, ahol kissé unott, mosolytalan pultos kislány fogad. A továbbiakban sem barátkozunk össze. Tény, hogy az udvariassági a szabályokat betartja. Kértem egy lazacos bagelt, ami finom volt, erős 4 pont.
990 forintba került, az átlagosnak mondható díjszabás. Nem lenne ellenemre kipróbálni itt valami másféle bagelt is,