2016. november 28.barátokkal járt itt 45 A Barack és Szilva egy kifejezetten színvonalas hely, jó lenne egyszer a konyháját is kipróbálni. Amikor ott jártunk, hat fős társaságunk (ez később leapadt négyre majd háromra) ivós hangulatban volt, senki nem volt éhes, ültünk ott vagy egy órát, iszogattuk a sört, a pálinkát, limonádét, teát.
Akik lezserül megrendelték a szilvapálinkát az itallap konzultálása nélkül, kicsit csodálkoztak a számlán, melyen a 4 cl nedűre 1400 ft szerepelt, de hát ez nem ritka. Az már inkább, hogy a vigalmi negyedben 4000 forint legyen egy főétel, közel 2000 egy egyszerű előétel (két krém, ráadásul nem libamájból, hanem padlizsánból és paprikából), desszertek 1000 ft felett. Négy fogásos magyaros menű borokkal 12400 ft. Csapolt Soproni korsó 750, Edelweiss 890, Fóti Zwickl vagy Keserű méz 890. Úgyhogy én teát ittam 550-ért, a többség a Keserű Méz mellett döntött. Végül hatan 8330 ftot fizettünk 3 sörre, összesen 1 deci pálinkára, egy limonádéra és egy teára. A beltér hangulatos, mi a teraszon ültünk. 10% szervízdíjat számolnak fel az egyébként is borsos árakra. A négy pont az étel/ital rovatban az italválasztékra vonatkozik.
2016. november 28.egyedül járt itt 45 Nagyjából egy hónapja úgy jött ki a lépés, hogy két Vanilint is kipróbáltam egy napon a létező ötből, amit a Dréhelyvár úti egységben szedtünk össze a kedves pultos hölggyel. Nem volt ez tervezve, régóta járok intézni ezt-azt a Dózsa György útra, s nem is figyeltem meg, hogy a Szabolcs utcával alkotott sarkon Vanilin cukrászda működik.
Fősodratú süteményeket kínálnak itt is, és átlag feletti fagylaltot, nagyon jó áron. Egy gombóc málnafagylaltot kértem, 220 ft volt és megelégedésemre szolgált, akárcsak a másik két egységben evett fagyi.
2016. november 28.a párjával járt itt 45 A Prosit Erzsébet téri egységében tett látogatásunk kellemes volt, így örömmel láttam a minap, hogy a Mórizs Zsigmond körtér kellős közepén is nyitottak egy testvéregységet. Kínálnak izgalmas falatkákat is, nem olcsón. Ketten voltunk, párom nem rajongott a kínált kenegetőkért.
Kérdezte, hogy szerintem mik azok az étlapon szereplő fotón, persze megkérdezhettük volna a pincér lányt is, de az ember szereti fitogtatni gasztronómiai jártasságát. Azt mondta, hogy látványra beazonosított kencék közül csak a padlizsánkrém lenne kedvére, így ejtettük ezt a variánst. Sajnos a quessadilla-t is, pedig ahhoz nekem nagy kedvem lett volna. De mivel nem akartam jóllakni egy helyen, így a konszenzus és a közös fogyasztás volt a cél, amit végül egy kifejezetten jól sikerült eperleves (890) jelenített meg. Nem volt a tetején a tejszínhab tökéletes állagú de mi a jót néztük, hogy valódi tejszínből készült és nem valami rettenetes növényi pótlékból. Kértem mellé egy deci Bock Cserszegit (390 ft). Jó a beltér, idegesítő volt a háttérzene, és aranyos, kedves a kiszolgálás. Felszolgálási díj nincs. Az étel/italrovatban az 5 pontot a remek borválaszték támasztja alá elsősorban. Vannak egyébként nagyon jó (kraft) kézműves söreik is. Összességében szerettük a helyet, erős 4 pont, megfelelő zenével 5 is lehetne.
2016. november 28.barátokkal járt itt 55 Megesküdtem volna, hogy az ITee caféról írtam már, de nem leltem a hozzászólásom az adatbázisban. Az egyik legkedvesebb helyemről van szó, ahová a két évvel ezelőtti felfedezése óta több ízben is visszatértem. A beltér meghitt barátságos, a kiszolgálás kedves, tartanak remek kézműves söröket, én többnyire Primator India Pale Ale-t szoktam inni, de vannak fóti és szarvasi söreik is, nem szólva az Igazi csíkiről.
A sörök zöme 680 forintba kerül, ami barátinak mondható, hiszen fél literes palackokról van szó. A borválaszték is szép, és a borárak is barátságosak. A fő profil a tea, e műfajban lenyűgöző a választék, de ezt ritkán rendelek, jóformán csak akkor amikor épp volánnál ülök. Magyarán ez az a ritka eset, amikor a teázót söröznek tekintem. Legutóbb a múlt hétvégén jártam itt, ezúttal jóbaráti rendelte a Primator IPA-t és egy szarvasi Favágót kértem, a címkecsere óta nem kóstoltam még a sört. Nem volt változás a minőségben sem felfelé sem lefelé.
2016. november 28.egyedül járt itt 45 A Most nevű helyen voltunk már pár éve, akkor ettünk is, alapvetően meg voltunk elégedve. Ha jól emlékszem, itt működött jó régen az Articsóka, amit Alkonyi László lehúzott egy minden bizonnyal jogos kritikában a Borbarát hasábjain, nem tudom, hogy történt, de azóta sem olvastam a Borbarátban vendéglőkritikát elegészen a lap megszűnéséig.
Nekem egyébként az Articsóka is jó élményem volt, de minden vendéglőnek változik a teljesítménye, sokszor még egy étkezésen belül is. A Mostban a világra kitekintő kifejezetten jó konyhát visznek, ha emlékezetem nem csal, kaptak is 9 pontot valamelyik Gault Millau kalauzban. A beltér kifejezetten tetszetős, hangulatos. Most egy sörre ültem csak be, mivel előbb értem oda a Zichy Jenő utca és a Hajós utca sarkára, mint a jóbarátom és nem szeretek az utcán álldogálni. Kértem egy búzasört, nagyon jól esett. Éjfélre járt az idő enni nem is akartan, de azt hiszem, ha akartam volna, akkor sem lett volna már konyha abban az órában. A pohár sör 570 ft volt (520+52). 10% felszolgálási díj számolnak fel az étlap itallap árai felett. Ezzel együtt szívesen visszatérnék ide egy ebédre bármikor, vannak kifejezetten biztató ajánlataik.
2016. november 28.barátokkal járt itt 45 A Pizza Forte nevű helyen indítottunk az év elején egy turnét, már akkor írni akartam róla, ahogy nézem, ez elmaradt. Most véletlenül kerültem ismét ide be, mivel a Wikinger, ahová fél11re beszéltünk meg egy találkozót, még zárva volt. Olcsó friss pizzájuk van, tartanak üdítőket, kávét, van kis adag tabasco szószuk is.
A pizza finom volt, megérdemel négy pontot, egy szalámis erőspaprikásat kértem, mellé valami almalevet. Társam kávét ivott és narancslevet. Kérte, hogy húzzák lejjebb a zenét, az egyébként kedves személyzet tagjai arról biztosítottak minket, hogy fizetéslevonásban részesülnek, ha eleget tesznek a kívánságunknak. Úgyhogy akkor továbbra is az optimálisnál emelkedettebb hangerővel kommunikáltunk egymással. A beltér szellős, rendezett, magasított székeken lehet ücsörögni. összességében jónak mondható hely ez a maga egyszerűségében.
2016. november 28.barátokkal járt itt 35 A Wikingerben voltam már egyszer, jó régen, gondoltam, felfrissítem az élményt. Egyszerű, nem túl izgalmas gyorsétterem ez, mely egyes termékekkel beszáll az ár-versenybe. 1000 forintért adnak rántott tőkehalat rizzsel, tartárra, ami nem rossz ajánlat, de mégiscsak a dogmatika győzött bennem: egy helyet a fő profilt jelentő termék útján kell tesztelni, sörözőben sört, kávézóban kávét, borozóban bort, hamburgerezőben hamburgert.
Kérdeztem, hogy maguk formázzák-e a húspogácsát, mondták, hogy igen. Úgyhogy rendeltem egy hamburgert menűben, 1400 ft volt, ami nem olyan nagyon olcsó, de nem is sok. Maga a burger könnyű, gyorséttermi zsánerű édesített zsemlében érkezett, ami értékmentes megállapítás, ez is egy legitim irányzat, a belevalók átlagosak voltak, a csípősnek mondott szósz nem volt különösebben csípős, de épp volt nálam a Fue Gotól Trinidad Scorpion csiliszósz, azzal megkentem a húspogácsát. Ami szerintem nemcsak marhahúst tartalmazott, de nem volt száraza sütve, jóindulattal 3,5 pontot érdemel. A hasábburgonya pocsék volt, ehetetlenség közeli, talán újrasütött. A menühöz hozzátartozott az újratölthető üdítő is. Kiszolgálás rutinos, személytelen, nem különösebben kedves. Összességében jóindulattal 3 pont a hely.
2016. november 28.egyedül járt itt 45 Az utóbbi időben elég sokszor volt alkalmam a Róna utcában portyázni, s ahogy nézem, ez még egy ideig így lesz. Egyik körutam alkalmával ütköztem bele a Róna cukormentes cukrászdába. A cukormentesség, mint minden mentesség, nem a legjobb hívószó számomra, de mindent meg kell kóstolni. Rendeltem egy szedres sajttortát, ami meglepően jó volt.
5 pontot nem adnék neki, de azért erős 4-et igen. Nem mondtam volna, hogy cukorpótlóval készült. 540 ft volt. Az árak rendben vannak, a kiszolgálás normális, jónak mondható, kissé személytelen, a beltér szerethető. Nem lenne ellenemre, hogy kipróbáljak még itt egy-két süteményt.
2016. november 28.barátokkal járt itt 35 Nagytétény vendéglátókultúrája, valljuk be, elég szegényes. Akad néhány vendéglő kocsma, ezek nem kiemelkedőek. A minap a Baross úti lakótelep komplexumánál azért álltam meg, hogy benézzek a Holsten sörözőbe s ha már ott voltam, akkor, gondoltam hogy Kati mami sütődéjének a mintaboltjába is benézek.
Egyszerű barakkszerű bolt ez, a kiszolgálás kedves, a termékskála nem túl széles, az árak átlagosak. Egy napraforgómagos perecet kértem, ami nem volt rossz, kiemelkedő sem. Korrekt 3 pont.
2016. november 28.egyedül járt itt 45 Egy vasárnap reggelen már épp indultam volna a Fővárosból hazafelé, amikor az Indiai Curry Cornerre lettem figyelmes és arra a feliratra, hogy nyitva. No, mondom, soha jobbkor. Nem reggeliztem még aznap, az út meg kb három óra. Gyors parkolás, majd irány a gyorsétterem. A beltér személytelen, érdektelen, menzaszerű.
A választék főleg húsragukból áll. Kérdeztem, hogy mennyi idő, míg a kenyér megsül, mondta a cseppet sem kedves, mosolygós, inkább egykedvű, magyarul rosszul kommunikáló pultos, hogy pár perc. (A mosoly nemzetközi nyelv, nem ártana alkalmazni. )
Egy fél adag extra csípős bárányt kértem, ez sok élvezhető szószt jelentett, amiben úszkált 8 kis apró húskocka. Értem én, hogy kis adag, de ennyire? Míg a kenyér kisült megettem a húsdarabokat. A chilis fokhagymás naan kiváló volt, nagy élvezettel ettem meg, már az autó tetejéről, mert csomagolva kértem. Hozzá szürcsöltem a megmaradt mártást. Emlékezetes reggeli. :)
A bárány 950 ft volt, ezt az adagra való tekintettel sokallottam, a kenyér, 400, ez sem olcsó, nem kifőzdeszint, 50 ft a csomagolás. Összességében az ár/értékre megadom a 3 pontot, de azért túl van kissé pozicionálva a hely árilag mondjuk például a Hathihoz képest. ezzel együtt kóstolnék még tőlük, mert az ízek rendben vannak.