2016. november 27.a párjával járt itt 45 A Kedvenc bisztró helyén, ha emlékeztem nem csal, Toldi néven működött valamikor étterem, majd lett belőle valami pizzázó. Az új néven, új profilban nemrégen működnek. A fő specialitás a kézműves hamburger, de adnak levest és desszertet is. Kértem egy libamájpástétomot házi brióssal, ami pecsenyelibamájból készült és nagy adag volt.
Jobb szerettem volna negyed annyit foi gras-ból. Mindegy, így sem volt ez rossz, a 4 pontba belefér. Akárcsak a hamburger, ami szintén rendben találtatott. S bizony jó volt a borcs leves is, élvezettel kanalaztuk. Ketten jól is laktunk e három fogással. A kiszolgálás kifejezetten kedves. Tartanak remek kézműves söröket is a magyar élvonalból. Rendben levő hely a Kedvenc bisztró, szerettük.
2016. november 27.egyedül járt itt 45 A László cukrászda egy rokonszenves beülős, hagyományos, régi vonalas cukrászda. Mivel siettem, elvitelre kérte egy leveles barackos süteményt valamit egy pozsonyi kiflit, mákkal persze. 450 ft volt a kettő, ami barátinak mondható. Olyan 3,5 pontos produktumok voltak ezek, a barackos akár a 4 pontot is eléri, legyünk akkor jóindulatúak kerekítsünk 4-re.
Nem lenne ellenemre, hogy egyszer beüljek ide valami csokis sütire, az sok mindent elmond egy cukrászdáról.
2016. november 27.egyedül járt itt 35 A Bao boxba a minap délben ültem be, egyedül voltam az egész helyen, úgy tűnik, a bao műfaj nem nyerő ezen a vidéken vagy a helynek nem elég jó a reklámja. (Érdekes, hogy az V. kerületi Baotifulba alig jutottunk ételhez, pedig azt még megtalálni is nehéz. )
Ettem egy shi take gombás sertéshúsos baot (279), valamint klasszikus batyut (279 ft 3 db), ha nem tévedek azt nevezik dim sumnak.
Szószt csak pénzért adnak hozzá (szójaszószt is), igaz potom 160 ft. Mint látható, az árviszonyok nem vészesek, sőt, kár hogy a bao tölteléke nem volt megnyerő. A dim sum ízlett. A kiszolgálás mosolytalan, ami talán érhető illetve a néptelenséggel magyarázható. Elfogadható zene megy, a beltér nem rossz. Összességében adnék még egy esélyt a helynek, egyelőre 3 pontra futja ebből a produkcióból.
2016. november 25.barátokkal járt itt 45 A Príma pékre akkor figyeltem fel, amikor Diósdon életem egyik kakaós csiga élményét köszönhettem nekik. Azóta nyugodt szívvel adok 3 pontot az átlagos csigákra, akár frissek, akár nem, mert tudom, hogy lehet jót is készíteni a műfajban, vagy akár katartikusat is, mint a Pékműhelyben vagy a Butter Brothersben.
Kértrem egy brownie-t, ami rendben volt, sima 4 pont nem kacsingat az 5-re. Maga hely is erős 4 pontos, a kommersz pékségek közül talán a legjobb, ha a péksüteményeket nézzük, akkor jobb a Lipótinál, mely inkább a kenyér műfajban domborít.
2016. november 25.barátokkal járt itt 45Marika néni bizonyára finom lángost süt, de nem akartam eltelni egy főétkezésnyi kalóriával, így inkább egy fasírtot kértem, ami finom volt. A kiszolgálás kedves, Marika néni, mint sejthető, nem ma kezdte a szakmát. Szeretem az ilyen piaci kifőzdéket, egyáltalán nem kizárt, hogy eszem még Marika néninél alkalomadtán valamit. A fasírt 250 ft volt, nagyjából annyi mint a sima lángos.
2016. november 25.barátokkal járt itt 45 A Klauzál téri vásárcsarnokba azzal a gondolattal szoktam betérni, hogy talán elindul benne egy olyan gasztronómiai pezsgés, mint a Hold utcaiban. A Mangalica mennyország megnyitása bíztató kezdet volt, de nem látszik még komolyabb jele annak, hogy netán ebből is egy gasztrooázis lesz. Ha már ott voltunk, körbejártunk.
A Klauzál pubba szinte félve mentünk be, nem tűnt úgy, mintha nyitva lennének. Mint megtudtuk, azért van elfüggönyözve a belső rész, mert hideg van a csarnokban. Így nem lesz túl sok vendégük. A sör kommersz, a borfront gyér, de ami van, az rendben van. Nem tudnék még egy példát Budapest-szerte ahol a kimért bor 100 forint legyen és amellett minőségi is. Márpedig itt ez a helyzet,. 90 ft volt egy deci chardonnay, amit a Garamvári pincészet készített, melynek tulajdonos főborásza, Garamvári Vencel 2006-ban az Év Bortermelője titulust is megkapta. Korábban St Donatus néven futottak a borai, akkor még Konyári János volt a főborász. A bor jó volt, olcsó, bármikor örömmel kérnénk még belőle. Minket a hideg sem zavart, kint ültünk le.
2016. november 25.barátokkal járt itt 55 A Pesti Vigadó adott otthont a nemrégiben a határon kívüli borászok sétálókóstolójának. A kóstoló előtt mesterkurzust tartottak, ültetett rendszerben, melyre mi nem kértünk belépőt, hanem eleve a sétálókóstolóra érkeztünk, valamivel a kezdet előtt. Az időt azzal csaptuk agyon, hogy a Vigadó kávézójában, ahol egyébként kiváló borokat kínálnak, ettünk egy málnás mousse tortát.
Értékeltem, hogy a cukrot visszafogták, de sajnos a zselatinból a szükséges felett adagoltak hozzá. 4 pontot mindenképpen megérdemel a produkció. A többi süti is izgalmas volt. Nagyon jó volt itt üldögélni, az elején is, meg a kóstoló közben is pihenésképpen. Az árak nem vészesek, a helyszínhez képest abszolút rendben vannak. (A süti 600 ftba került. )
Jó hely ez, megyünk még.
2016. november 25.barátokkal járt itt 55 A „Revolution 56” helyén Dreher sziget néven működött hangulatos kiskocsma, ahová átjártunk a szomszédból, midőn húsz esztendeje még a Bem rakparton dolgoztam. A hely jó ideig zárva volt, most újranyitott az 56-os forradalom előtt tisztelegve. A falra festett „freskókon” a forradalom jelenetei láthatóak képregény stílusban.
Csapolnak Igazi Csíki Sört, s hozzá eddig általam sehol nem látott, gyönyörű, formatervezett tulipánszerű, illatokat benntartó poharat adnak, mely gravírozva van, akárcsak a csíkiak által alapjáraton használt hosszúkás párhuzamos falú korsó. A kiszolgálás kedves, az árak barátságosak. A sörök kívül akad pár jó tömény és bor is. Megyünk még!
2016. november 25.egyedül járt itt 45 A Capriban tett látogatásom akár feltérképezésnek is jó volt. Nem volt túl sok időm, nem is akartam jóllakni, mert ebédre foglalásom volt egy jobbacska helyen, egyébként is, reggelit kínáltak abban az idősávban. Az meg kevéssé releváns gasztronómiai szempontból.
Így aztán kértem egy pohár frissen préselt narancslevet, ami kiváló reggelihelyettesítő és az az ital, amit örömmel iszom nemcsak alkoholos italok mellett, hanem helyett is, akár volánnál ülök, akár nem. 700 ft volt, ami elfogadható, átlagos árfekvés ezen a szinten. A kiszolgálás kifejezetten kedves, a választék bíztató, tetszett a terem berendezése is, az italválaszték is jónak mondható. Abszolút egyértelműen 4 pontos hely.
2016. november 25.egyedül járt itt 35 A kínai büfék – valljuk be – tizenkettő egy tucat típusú helyek. Nagy erényük a jó ár érték arány. Kevés pénzért jól lehet itt lakni. Nekem nem ez volt a célom, inkább az ítéletalkotás. Kértem tavaszi tekercset, ami bár mirelitből származott, de élvezhető volt (futottam már bele egészen borzalmas, élvezhetetlen, megdermedt, ki tudja mikor lesütött tekercsbe is).
Továbbá üvegtésztasalátát, ami túl édes volt. (Két fogás együtt 640 ft. )
A választék egyébként a megszokott kínai, az árak is. Egyéb híján elmegy, korrekt 3 pont.