2024. július 31.egyedül járt itt 35A Friss pékség egy átlagos albán pékség a jól ismert választékkal. Általában vagy valami virsliset veszek itt, vagy kenyérlángost vagy valami mákosat. Gondoltam újítsunk, kértem egy diós tekercset, amit itt kalácsnak hívnak. 500 forint volt, ez átlagos ár/érték arány. 3 pont a hely, semmivel sem több.
2024. július 31.egyedül járt itt 35A Shell kutaknál a kedvenc rendelésem a hot-dog, ami valahogy benzinkutaknál mindig finomabb, mint a büfékben. Itt sajnos ilyet nem készítenek, mint ahogy az ételfelhozatal is csak hideg szendvicsekre korlátozódik.
Így aztán kértem egy kávét elvitelre, mert már vártak Kecelen.
3 pontot megér ez nekem, többet nem.
2024. július 31.egyedül járt itt 35A Charli söröző egy egyszerű külvárosi kocsma, egyszerű italválasztékkal, kedves kiszolgálással, jellegtelen beltérrel.
Egy Arany korsó sört vettem elvitelre, volt nálam hűtőtáska, otthon ittam meg, még jó hideg volt.
370 forintba került, nagyjából annyit is ért.
Minden esetre nem hinné az ember, hogy ennyiért lehet egy fél literes sört kapni Magyarországon 2024-ben.
2024. július 31.egyedül járt itt 45Sokszor töprengek azon, hogy lehet egy halászcsárdát Szálkának hívni egy cukrászdát Hisztériának vagy egy bárt Snassznak. Ezek nem pozitív asszociációs mezejű fogalmak.
No de mindegy, beültem ide is, ittam egy alkoholmentes Heinekent, 690 forint volt, ami jó ár/érték arány.
Amúgy átlagos az italkínálat, a kiszolgálás viszont kedves, udvarias.
Négy pontot megérdemel a hely.
2024. július 31.egyedül járt itt 35Az IceSream egy jó angol szójáték, egyébként mögötte egy átlagos albán fagyizó húzódik meg, ahol alacsony áron adnak jó nagy gombócot. Már szemre is látszik a gyümölcsfagyikon, hogy nagyjából milyen a minőség. Nem csúcs. Nem voltam önkínzó hangulatban, ezért a szintetikus ízű gyümölcs-fagyik helyett inkább egy puncsot kértem, bár az sem volt meggyőző. Jóindulattal 3 pont.
2024. július 31.egyedül járt itt 45 A Belvárosi Dallmayr Kávézó Kalocsa szívében működik, a város vendéglátásának ütőerét képező úton, ahol egymást érik az egységek és teraszok. Jómagam inkább a belteret választottam a júliusi kánikulában. Autóval voltam, sört kívántam, így egy alkoholmentes tétel mellett döntöttem, citromos Gössert tartanak, azt kértem, 790 forintba került.
Az italkínálat sok meglepetést nem tartogat, de mivel ez kávézó, s a márka amit nevében hirdet, jobbacskának számít, megadom nekik a 4 pontot.
2024. július 31.egyedül járt itt 45A Félegyházi pékségeket kedvelem, jó ki van találva a dizájn, jobbacska a kínálat is. A kalocsai kirendeltségükben kértem háromféle pogácsát, mindegyikből egyet-egyet, konkrétabban egy sajtosat, egy tökmagosat és egy tepertőset. Klasszikus négy pontos termékek voltak ezek. 777 forintot fizettem rá, ami jó ár/érték arány. 4 pont.
2024. július 31.egyedül járt itt 45 Az albán pékségek arisztokráciáját képezik azok a helyek, ahol a szokásos, meglehetősen unalmas egyentermékek mellett bureket is lehet kapni, ezt a délszláv izgalmas húsos rétesféleséget. Ezek közé tartozik a Kalocsa pékség is, úgyhogy kétség nem volt, hogy azt kérek, persze húsosat.
800 forint volt, nem érte el azt a szintet, amit Versecen evett helyi burekes nyújtott, de 3,5 pontot megérdemel, amit felfele fogok kerekíteni.
2024. július 30.gyerekekkel járt itt 45 A Prétli burgerbe azért mentem be, hogy a fiamnak vegyek egy kézműves burgert, de amikor láttam, hogy van csülkös pacal burgerük, akkor egyből arra nyergeltem át. Egyébként van egy olyan érzésem, hogy a klasszikus burger nem az erősségük, egyetlen normál marhahúspogácsás burgert készítenek retro burger név alatt csalamádéval, egyébként meg csülök, csirke, grillsajt meg bélszíncsíkos burgert csinálnak, szóval erősen alibizésnek tűnik a dolog burger szempontból.
A pacalost sem kombinálják túl, megtöltik a jó nagy bucit csülkös pacalpörkölttel rá némi lilahagyma s nagyjából annyi. Egyébként működik, bár valami savanyúság is kellene bele. 2400 forintért jó vásárnak gondolom. A kiszolgálás udvarias, kedélyes, a terasz kellemes. Tisztes 4 pont.
2024. július 30.gyerekekkel járt itt 45 A Házias ételbárba a pacal felirat vitt be, hisz az autóban két pacalrajongó fiatal várt, a kisebbik fiam meg a párja. (Tegyem hozzá, volt már egy pacalfogás gépjárműben, amit a szomszédban csomagoltattam, egy csülköspacal burger, de az nem pörkölt, és különben is minél többféle pacal van otthon, annál jobb.
Meg is beszéltük a pultossal a rendelést, ki is fizettem, mikor kiderült, hogy elfogyott a pacal. Néztem mit lehet rendelni mást, a marhapörkölt lett volna opció, de egy úriember, nem csodálkoznék, ha törzsvendég lett volna, ide úgy tűnt, összeszokott helybéli közönség jár, felhívta a figyelmem arra, hogy van zúzapörkölt. Azt kértem, be is lapátolták hazaérve a fiatalok, mint a sicc. Azért én is megkóstoltam. Kifejezetten finom volt, az apró-cseprő jószándékú bírálattól eltekintek, egy 1800 forintos étkezdei zúzapörkölt esetében. Tisztes 4 pont. A negyedik fotó már otthon készült, a kenyeret Dunaharasztiban vettem.