Gyémánt 500
2016. november 25.egyedül járt itt 35 A Titi pékség pultosa nem beszél túl jól magyarul, talán albán lehet. Hallani sem akart róla, hogy készítsek egy-két fotót, így aztán én sem vettem 2-3 dolgot, hanem csak egy kakaós csigát, ami átlagos volt, érdektelen.
Egyébként nem tartotta fontosnak a pultos a nemleges választ bármivel is indokolni, s szerintem nemcsak azért, mert vélhetően nehezen tudta volna elmagyarázni az álláspontját, hanem azért is, mert nem sütött róla a barátságosság. Nem megyek ide többet, bár a hely beleilleszkedik a nagy átlagba. Inkább azt választom a tán fél tucatnyi Bosnyák téri pékség közül, ahol kedvesek.
2016. november 24.családjával járt itt 55 Az árak e helyen a legbarátságosabbak az összes japán vendéglő közül. 300 és 500 forint között ételek tucatját, főként bambuszpálcán sült különlegességeket lehet megkóstolni a csirkebőrtől a csirkepörcön, marhanyelven át a póréhagymáig. Valamivel drágábban, de még bőven 1000 forint alatt kapunk nyársra húzott fűszeres fürjtojást, shi take gombát.
Mindezek mellett kínálnak menükonstrukciókat, leves + rizs + feltét felállásban. Mi kértünk „nyárson” sült csirkeszívet, tintahalcsápot és erőspaprikát, algasalátát, japán húsos „derelyét”, sült csukamakrélát, miso levest, sült tintahalat rizzsel menüben, meleg fokhagymás osztrigát, kim chit, angolna-nigirit és lazac-makit. Nem mondom, hogy nem lehetett itt-ott hibát találni (a menüben kínált tintahal kissé rágós volt, a sushiban lehettek volna nagyobbak lazacdarabok), de alapvetően mindennel meg voltunk elégedve, a csirkeszív különösen jól sikerült. Érdekes volt a meleg osztriga, én maradok a klasszikusnál. A beltér barátságos, a kiszolgálás kedves. Jó szívvel ajánlható hely mindenkinek, aki szeret kóstolgatva elmerülni egy fejlett távol keleti kultúra gasztronómiájában.
2016. november 18.barátokkal járt itt 55 A Farm már akkor rabul ejtett, amikor két esztendeje egy gyors sörre benéztünk. Akkor elhatároztam, hogy valamikor több időt is töltök majd itt. Végre sikerült. Jóbarátom bort ivott, jómagam cseh sört, merthogy tisztességes cseh söröket tartanak. Borkorcsolyának padlizsánkrémet kértünk volna, de a kenegetős műfajban csak chilis fetakrém volt, azt rendeltük.
Vannak más ételek is. A beltér lenyűgöző, elképesztően hangulatos, már csak ezért érdemes ide betérni. Másodszor jártunk itt, ha a hely meg nem szűnik, bizton mondhatom, hogy lesz harmadik alkalom is.
2016. november 18.barátokkal járt itt 45 A Bed bar mást sugall kívülről, mint amit bent nyújt, legalábbis nekem ez volt az érzésem. A névből arra következtettem, hogy ágyakon ül vagy fekszik az ember, s tartottam attól is, hogy az árak el vannak szaladva. Ehhez képest barátságos kávézó-hangulat fogadott, az árak sem vészesek egyáltalán.
Egy-egy deci rosét ittunk a jóbarátommal, 350 ft volt decije. A borválaszték szűk, de korrekt, a sörök kommerszek. A kiszolgálás kedves. Jól éreztük itt magunkat, nem lenne ellenemre még betérni valamikor, más kérdés, hogy erre nem valószínű, hogy sor kerül, mivel a környéken van fél tucat kézműves söröző is.
2016. november 18.egyedül járt itt 35 A Kerekerdő cukrászda az Erzsébet Királyné útjától bő száz-százötven méterre található az Öv utcában. Fősodratú süteményeket kínálnak, jómagam egy mákos pite mellett döntöttem, mely friss volt, de a tölteléke nagyon száraz, ami bizony hiba. Ki volt téve diós és mákos beigli is, a mákosat megkóstoltam, ugyanaz volt a problémája, mint a pitének: porhanyós, száraz máktöltelék.
A beltér barátságos, a kiszolgálás kedves, az árak mérsékeltek, a pite 390 ft volt. Az ételrovatban a 3 pont jóindulattal van számolva, figyelembe véve azt, amit a sütik sugároznak, a pitére csak kettőt tudtam volna adni.
2016. november 18.barátokkal járt itt 45 A Óbester borozó a régi vágású boltíves pinceborozók közül a legizgalmasabbak egyike, a dizájn nagyon hangulatos, nem jellemző elemként színvonalas folyóiratokat lehet böngészni borozás közben. A borfront közepes, jómagam egy rosé fröccsöt ittam, társam a Brandecker kisüzemi sörfőzdétől ivott egy pohár pilst és egy pohár barnát.
Kértünk egy zsíros kenyeret is, értékeltük, hogy egyáltalán tartják ezt a magyar klasszikus borkorcsolyát, azt kevésbé, hogy a kenyér nem volt friss, így a produktum épp hogy ehető volt. A hely nem drága, de kifejezetten olcsónak sem mondanám. Szerettük, megyünk még.
2016. november 18.barátokkal járt itt 35 A Texas söröző a vadnyugati romantikára épít, nyers fa adja a terem alaphangulatát. A Népszínház utcában működik a hely, törzsközönségében a fehér emberek eléggé alulreprezentáltak. Vélhető, hogy a közeli Bérkocsis utcában működő, abszolút autentikus Afrikai büfé vendégei átjárnak ide, a helyi lakosok mellett ők alkotnak számosabb csoportot.
Van biliárd is és wurlitzer, melyből a helyi közönség ízlésének megfelelő zene szól, nagyon harsányan. Az italfront kommersz minden tekintetben. Mi nagyipari sört ittunk, olcsón. Érdekes élmény volt.
2016. november 18.egyedül járt itt 55 Egészen elképesztő, hogy milyen jó sörözők-kultkocsmák működnek meglehetősen eldugott helyen, szinte teljes ismeretlenségben, s mégis komoly közönséggel. A Hintalóról senkitől egy szót nem hallottam, véletlenül akadtam bele a neten. Egy rendkívül hangulatos, underground zsánerű helyről van szó, ahol kiváló söröket kínálnak elérhető áron, beleértve a mai sörös élvonalat.
Ezt ki is használtuk. A hely nagyon lezser, adott pillanatban arra lettem figyelmes, hogy egy kedves fekete kutya harapdálja a padra felmászva a táskám. Hamar összebarátkoztunk. Igencsak várom a következő látogatást.
2016. november 18.egyedül járt itt 45 Nem tudom, ki hogy van vele, én általában szeretem az országtortákat. Mivel az Őrség Aranyát már megkóstoltam elég sok helyen, a Szamos Budai cukrászdájába betérve egy korábbi év tortáját, a szilvagombóctortát választottam. Kifejezetten finom volt. Nagyon erős 4 pont, ötöt nem adnék neki, mert akkor mennyit adok a Zazzinak?
Plusz ismerem a termékeik jelentős részét, s az nem éri el az ötös szintet. Brutális, 15%-os felszolgálás díjat számolnak fel. A hangulat barátságos, otthonos, a cukrászda műfajon belül kiemelkedő. A kiszolgálás kedves. Jó szívvel ajánlható hely.
2016. november 18.barátokkal járt itt 55 A Jaromir 68 Márvány utcai egységébe az interneten akadtam bele, rögtön fel is került a célpontlistám élére, miután mindkét testvéregységben jó élményem volt. A Gault Millau kalauz bemutatója után ide vettük be magunkat két jóbarátommal. Kirendeltünk minden csapolt sört – kiváló cseh söröket tartanak - ittunk továbbá hideg komlós üvegeset is.
A sörök frissek voltak, minőségben a korrekttől a nagyon jóig terjedő minőségi intervallumban mozogtak. A sörök ára zavarba ejtően kedvező, elvitelre különösen. Rendeltem cseh kolbászkákat is, 690 ftért négy kis kolbász abszolút rendben volt. Tetszett a beltér is. Szerettem a helyet nagyon, még visszatérek.