Gyémánt 500
2016. október 24.egyedül járt itt 55 A Fekete Arany Klubra nem figyeltem fel az elmúlt egy évben mióta megnyitott, pedig elég gyakran megfordultam a Móricz Zsigmond körtér vonzáskörzetében. De persze jobb későn mint soha, be is ültem egy pohár sörre azon nyomban.
Kovács “Olasz” József sörfőzdéjének, a Legendának az emblémája látható kint, aminek megörvendtem, kiválóak a söreik és nagyon rokonszenves az tulaj is, akivel volt alkalmunk egy ízben átinni egy estét némi dalolászással is megdobva annak hangulatát. Egy pohár Hableánykát kértem, 460 forint volt, ami pont elég, de nem túl sok. Csodás illata volt a sörnek, a legjobb formáját nyújtotta. Talán az a tény, hogy első sör volt aznap, közrejátszott abban, hogy nem éreztem “középen” üresnek. 4,5 fokos, könnyed amerikai stílusú ale sör ez, de jó lenne most is belekortyolni! Vastagabb sörök után nem adja ki az erényeit. Tartanak vagy 4-6 sört csapon, tűrhető az üveges választék is. A Legendától csapon csak a Jokerface volt még, az is jó sör, de kihagytam, előttem állt még 500 méter vezetés, ami kevés, de kellő balszerencse esetén épp elég ahhoz, hogy elvegyék az ember jogosítványát. Nem mertem egy 6,5 fokos sörből egy pohárral inni. Beszélgettünk pár mondatot a kedves pultos lánnyal, megtudtam, hogy naponta kell kóstolnia a söröket, hogy rendben vannak-e. Ez értékelendő hozzáállás a tulaj részéről. A háttérben remek zene szól, jazz és blues. Ez is azon ritka helyek listájára kerül fel, ahová garantáltan vissza fogok menni.
Fekete Arany Klub - FAK válasza
Köszönjük szépen, várunk vissza szeretettel. Üdv FAK
2017. március 20., Fekete Arany Klub - FAK, tulajdonos
2016. október 24.barátokkal járt itt 55 A legjobb konstrukciók egyike delikátbolt felár nélküli helybenfogyasztással. Van pár belőle országszerte kezdve a szegedi Anyám tyúkjaitól a nyíregyházi Dózsa delikáteszen át egy sor kiváló fővárosi helyig. Ezek sorát gyarapítja az Édes érzés. Ide tényleg édes érzés beülni.
A polcon megannyi minőségi bor és sör, az árak korrektek, jómagam a Hoptop nevű csúcssörfőző (naná, hogy ez is az M47es csoporthoz, a “kraftosokhoz” tartozik) Green Zone IPAját kértem, ami sosem okoz csalódást. Igaz, sok ideje sem volt rá, hiszen 2016 augusztus 19-én nyitott a főzde. A felszolgáló idősebb hölgy nemigen volt témában, ami a sört illeti, de sebaj pár apróságról felvilágosítottuk. Ide bármikor örömmel visszatérnék, s vélhető hogy meg is fogom tenni
2016. október 24.egyedül járt itt 45 A Bartók Béla úti Lipóti Pékség is azok közül való, ahol le lehet ülni és fogyasztani valamit helyben. Belül van két magasított szét és asztalpult, kint a járdán egy asztalka, négy székkel. Jómagam ezúttal egy mákos zserbót kértem, 260 forint volt. Nem vagyok nagy zserbó-hívő, még a Gerbeaud zserbóját sem szerettem, de mindent ki kell próbálni egyszer.
Emellett kifejezetten kedvelem a mákos süteményeket. Úgy érzem, hogy ez a süti hozta azt, amit a műfaj ígér. Tisztes 4 pont a hely.
2016. október 24.egyedül járt itt 35 A Fapados söröző egy régi vágású kocsma, meglepően ízlésesen, hangulatosan kialakított beltérrel. Amolyan magyar pub, mondhatnánk. Kérdem a csapostól, hogy ki termelte a bort, amit kimérve adnak, annyit tudott, hogy sóskúti valahogy a pincészet megnevezésével mindig probléma van, megakadnak a pultosok, csak kevesen tudják választ.
Pedig mi lehetne alapvetőbb információ egy kocsmában annál, hogy ki termelte azt a bort, amiből a legtöbb ember itt iszik. 60 ftba kerül egy deci, maga a nedű iható volt. Tisztán kértem, mert nem ittam még sóskúti bort. Sajnos a hely atmoszférájára rányomja a bélyegét, hogy megy a tévé, hanggal együtt ráadásul, s megy valami zene is a háttérben - tiszta hangzavar. A maga műfajában nem rossz hely ez, ha kikapcsolnák azt a két zavaró pokolmasinát, akkor még jónak is mondanám.
2016. október 24.egyedül járt itt 55 A Spéci Budapest legújabb újhullámos kávézója. Egy presszó 520 ft, ami bizony húzós, a minősége korrekt. A berendezés nagyon rokonszenves, tetszetős, beleilleszkedik az új hullámos kávézók dizájn-fősodrába.
Míg a kávémat szürcsöltem, a pultos beszélgetésbe keveredett a balekit lemezek témakörben a utánam jövőkkel, érdekes volt hallgatni miként viszonyulnak a húszas éveik elején levő fiatalok, akik a gyerekeink lehetnének, azokhoz a fekete korongokhoz, melyek fiatalkorunk sava-borsát adták. Nekünk ez volt a fő szórakozási forrás, nekik kuriózum. Egyébként a zene is hagyományos lemezjátszóról ment, ha jól néztem. Remek hely ez, ajánlom mindenkinek.
2016. október 24.egyedül járt itt 55 Az egyik Károly körúti bérház belső udvarában működő Lazy-t már célba vettük egy ízben, 22 óra után, de nem leltük. Mint megtudtam, azért mert este 8kor zárnak. A beltér korszerű, lezser, de tetszetős, a sörválaszték izgalmas. Az egyik tulajdonos is ott volt [moderálva - a szerk.
], testvérével ketten viszik a sörfőzdét meg a Jónás nevű kiemelkedően jó sörözőt. De ez sem rossz. Mivel a Reketye söröket már ismertem, inkább valami olyat kerestem amit nem kóstoltam még s megállapodtam egy Mikeller sörnél, ami 1050 ft volt, de hát ez van, szaküzleti áron is 1000 körül vannak ennek a remek kis főzdének a sörei. A single hop (egykomlós) IPA sorozatuk különösképpen meggyőzött, amikor a jóbarátokkal végigmentünk a soron. A háttérben country zene szól, amit értékeltem. Kiváló hely a Lazy, csak ajánlani tudom minden sörrajongónak.
2016. október 20.barátokkal járt itt 35 Jazz café ahol nem szól a jazz, azt mondták a pultosok, hogy nem volt rá igény. Hát ez van, az ízlés-korcsosulás megállíthatatlan, ez volt tán a negyedik ilyen élményünk, amikor a jazzról vagy jazzhez kötődő városról elnevezett helyen nem szólt jazz. Az italválaszték kommersz, de azért találtunk egy számunkra ismeretlen főzdétől pálinkát, azt kipróbáltuk.
A málna olcsó volt és nem kiugró a birs jobbacska, azt a 350 forintot mindenképpen megérte a két cent. Egyszer elég volt, ha a nevéhez méltó zene lenne, még visszamennénk.
2016. október 20.barátokkal járt itt 55 A Hangoló nagyon jó élményünk volt. Végre egy egyedi hangulatú hely, ahol van néhány tisztességes sör, ahol kedves a tulaj, és barátságosak az árak. Mondjuk a Bernard Bohemian ale sörre sokallottuk a 890 forintot, de nem muszáj azt rendelni.
Volt Bernard csapolva is, azt kértem, nem akartam korsót, különösen, hogy sörözni mentünk épp a Zipsbe, csak ez hely is a célpontlistán volt már hónapok óta, mint az átlagos választékon túlmutató söröző, s beleakadtunk ahogy Völgyzugoly panzióból a Zips felé haladtunk. Ittunk még Dúzsi rosét, 1 dl 360 ft, egy pohár Borsodit illetve egyikünk 2 cl Stroh rumot kért, ez 400 ft volt. A zene is jó volt. A falakon képek a rock hőskorszakából. Nagyon tetszett a hely, azon kevesek egyike, ahová bármikor örömmel visszamennék.
2016. október 20.egyedül járt itt 55 A Coyote nevű helyen nagyon régen voltam, akkor nem tett rám különösebb benyomást. Azóta több helyen olvastam, hogy ez mennyire jó vendéglátóipari egység, hogy jók az ételek, jó a kávé, ezutóbbi szempontot emelik ki a legtöbben. Itt indítottam egy több állomásos esti kocsmakörutat a minap.
Magas indítás volt, ugyanis többször is átnézve a választékot és az árakat arra jutottam, hogy egy Távoli galaxist iszom. 790 ft, ami korrektnek mondható van ahol 1000 ft fölött van ez a remek, többszörösen díjnyertes sör. Szép a borválaszték is, lett volna a borok között is vonzó tétel. Nagyon díjaztam a pultos srác kedvességét, kommunikativitását. Nem morgott a kérésre, hogy lehet-e fotózni, hanem épp ellenkezőleg, kinyitotta a sörös hűtőt, hogy jobban látszódjon a kézműves sörválaszték. Érdeklődött is a kézműves sörök iránt, úgyhogy jó beszélgetés alakult ki köztünk. Nagyon jó volt a Coyote, visszavágyom.
2016. október 20.barátokkal járt itt 55 Örömteli, ha egy bezárt jó kocsma helyén egy hasonló színvonalú nyílik. Így történt a Ganz utcai Sörspecialistával, mely Ganz sörözőként folytatja. A csapos ellentétben a korábbival kedélyes, kommunikatív, elég hosszan elbeszélgettünk jó lett volna lejegyezni, annyi minden releváns információt elmondott a sörözők tulajdonosi hátteréről.
Bemehettem a vendégek elől elkerített részbe is megnézni a hűtőben a sörválasztékot, ami remek. Egy sor általam még nem kóstolt sört volt szerencsém látni. Végül egy bitter ale-t és egy Jam 52-I ittunk, csapról, mindkettő remek volt. Pohárra vetítve az előbbi 450 volt az utóbbi 600. Megyünk még!