Gyémánt 500
2016. október 20.barátokkal járt itt 35 A Sport vendéglő egyike azoknak a helyeknek melyek nevükben hordják még a vendéglő megnevezést de valójában egyszerű kocsmaként üzemelnek. Többnyire faluhelyen látni hasonlót, de mint a mellékelt ábra mutatja közepes méretűnek mondható városban is akad ilyen.
Meglehetősen egyszerű a beltér, mint ahogy a terasz is, az árak mérsékeltek, a választék és az italfront pedig meglehetősen kommersz. De hát egyszer minden helyre be kell ülni, mi is ezt tettük mielőtt ellátogattunk volna a város nevezetességébe, a nem messze fekvő, gyalog is jól megközelíthető Emlékpontba. Valami no name sört ittunk, pont olyan volt, mint amire vártunk, olcsó, gyenge, de iható.
2016. október 20.családjával járt itt 45 A Kristály söröző egyike a konszolidáltabb külvárosi sörözőknek. Fából készült bútorok, kedélyes csapos teszik az átlagnál hangulatosabbá a helyet. Sok meglepetés nem ér minket italfronton, nagyipari söröket kínálnak, kommersz töményeket a Vilmostól az Unicumoig, megfizethető áron.
Azon kocsmák egyike ez, ahová az ember a jó ár/érték arány miatt “miért ne” alapon bármikor beülhet. Jobban esik a sör, mint otthon. Egy sört kértem, 220 ft volt, ami felettébb baráti.
2016. október 20.családjával járt itt 35 A Zsuzsi fagylaltozó hangulatos kis külvárosi kuckó, egész szép választékkal, fősodratú fagylaltokkal, kedves kiszolgálással és igen alacsony árakkal. Kértem egy gömb meggyes csokoládéfagylaltot, ami élvezhető volt, nem volt mentes némi aromától, 160 forintba került.
Átlagos hely ez, ha nem esne ennyire ki az útból, nyilván nagyobb forgalmat tudna bonyolítani, e helyen elég csekély a gyalogosok száma, az autósok meg ritkán állnak meg egy fagylalt kedvéért. E tekintetben mi kivételt képeztünk.
2016. október 20.családjával járt itt 45 A Szivacs söröző az a tipikus nagyon egyszerű, sokadosztályú külvárosi kocsma, ahol minden olcsó és meglehetősen szűk az italválaszték. Nos, ide mentem be a nemrégiben, konkrétan idén augusztusban Szegedről téve egy kis vargabetűt hazafelé. Legnagyobb meglepetésemre szép plakát fogadott bent, mely azt hirdette, hogy itt van Igazi Csíki Sör.
Miközben fél évvel korábban sehol nem lehetett találni egy-két sörszaküzletet vagy székely boltot leszámítva. Na mondom magamban, hatékony volt Lénárd András offenzívája, ha még egy lepusztult hódmezővásárhelyi kocsmában is lehet Igazi Csíkit kapni. Nem vettem belőle pedig kétségkívül jó áron kínálták, mert volt a pincémben otthon egy rekesszel. Kértem egy másik sört, egy Pécsi Szalont s mosolygós elégedettséggel távoztam. 205 forintot fizettem, ami nemhogy kocsmában, de még egy Tescoban is jó ár erre a sörre.
2016. október 20.barátokkal járt itt 45 A Sarokház café Hódmezővásárhely egyik biztos pontja hosszú évek óta. Korábban az egyszerűséget sugárzó presszó néven működött, kétségkívül, hogy jobban illik hozzá az előkelőbb “café” megnevezés. Igényes, formatervezett fősodratú süteményeik vannak hihetetlen választékban, szép a fagylaltkínálat, szeptemberben 99 forintért kínáltak egy gömböt.
Kilenctől este kilencig tartanak nyitva, így van reggeliválasztékuk is, a hagyományos magyar pub food (hamburger - hot dog - melegszendvics) mellett. Minket az árpalé jobban vonzott, így sört ittunk, a nagyipari vonalat nyomják. Egyikünk meg Kinley tonicot, mert vezetni is kell valakinek. Az árak barátságosak, a kiszolgálás rendben van. Mi a teraszon ültünk le, jól éreztük magunkat.
2016. október 20.barátokkal járt itt 45 A Gödör söröző Hódmezővásárhely központjában fekvő, kommersz italokra építő ivó. Mi is ügyesen tájba simultunk, mindenki rendelt valami nagyipari sört, ki Kőbányait, ki Arany ászokat csapolva, s jól elvoltunk vele. Az emeli ki a hangulatos boltíves pinceterem autentikus atmoszféráján kívül a többi kocsma közül ezt a helyet, hogy itt rendes rockzene szól, az is a pontos önmeghatározása, hogy “Music pub”.
Led Zeppelin, AC/DC, CODA és hasonlók szólnak, ami nekünk elég érv, hogy vissza is térjünk valahová, így lett a törzshelyünk az aradi One More Beer. Az árak barátiak, a kiszolgálás rendben van.
2016. október 17.barátokkal járt itt 35 A Vela pékség Nyíregyháza vendéglátóipari mini-negyedében működik a plaza mellett, a Dózsa György út elején, ahol egyik hely veri le a másikat. A választék a pékségekben megszokott, jómagam egy mákos pite erejéig csábultam el, 179 forintban került, nem volt rossz, kiugró sem.
A célnak megfelelt, a desszertet az előző helyen mellőztük, jó volt végül az étkezést egy mákos süteménnyel zárni.
2016. október 16.barátokkal járt itt 45 Kicsit rosszul esik, hogy pont én fogom lerontani a Bandula szép 5 csillagos gyűjteményét. De hát ez van. Voltam a Bandulában eddig háromszor, mindannyiszor távol állt az 5 csillagos/pontos/szívecskés teljesítménytől. Népszerűsége érthető, mivel komoly adagokat kínálnak, tűrhetően elkészítve, valamivel az átlag felett.
Ettem itt már sok mindent, két személyes tálat jó régen, egy kedves jóbarátommal, majd újabban pacalpörköltet, haltepertőt, kenyérlángost, csülköt, flekkent, palacsintát, ki tudná mind felsorolni. Semmi nem volt kiugróan jó, sem kiugróan rossz. Zavaró volt viszont a sok mirelit cucc, a sült krumpli, a kagyló, a rántott hagymakarika egyaránt mirelit volt. A kiszolgálás többnyire rendben volt, bár az is ingadozik. A kerthelységet jobban szeretjük, mint a belteret. Összességében nem rossz hely ez, senkit nem akarok lebeszélni a meglátogatásáról.
2016. október 16.barátokkal járt itt 45 A Café Noir egy jónak mondható kávézó-söröző Nyíregyháza szívében. A borválaszték a manapság már main streamnek mondható igényes magyar borászatok nedűire alapoz, sörben a nagyipari vonalat nyomják. Jópofa a közösségi oldalukon a fotó, mely az utcára kiállított fekete reklámtáblájukról készült, amin a felirat így szól: “A Réz Angyal már járt nálunk, hozott nektek szilvát, málnát, kajszibarackot.
” A poén jó, kár, hogy A Rézangyal talán a leggyengébb pálinkafőzde az ismertebbek közül. Mi a teraszon ültünk le, szerettük a kilátást a város központi terére. Egyikünk vörösbort ivott, másikunk kávét, ketten meg sört. A sör friss volt és megfelelő hőmérsékletű, a borral sem volt gond, a kávét is jónak találtuk
Az árak korrekteknek mondhatóak, a kiszolgálás rendben volt. Tisztes 4 pont.
2016. október 16.barátokkal járt itt 35 Ritka jó élmény volt hallgatni Vinkó József műsorát a minap, amikor arról számolt be, hogy mekkora siker volt a magyar gasztronómia élcsapatának bemutatkozása San Sebastianban. Megszólaltatták Ruprecht Lászlót is, a Stílusos Vidéki Éttermiség nevű szervezet kulcsszereplőjét, aki egymaga 4-5 étteremért felel.
Az Aventinusban is ő volt még tavaly a kreatív séf, ami érződött is a döccenők dacára. Idei látogatásunk alkalmával sajnos már nem leltük a nevét sehol az étlapon és bizony a minőség sem volt ugyanaz. Egyszerű, nem különösebben fantáziadús étkeket kaptunk, melyek nem mutattak túl semmiben a mai éttermi átlagon. Megjegyzem akkor kezdtük keresni Ruprecht nevét az étlapon, amikor az első kör étel nem váltotta be várakozásainkat. Az igazság az, hogy gyanús volt az is, hogy az étlapon nem találtunk semmi izgalmasat, semmit, ami arra utalna, hogy itt a fine dinig fele kacsingatnak s megpróbálják meghaladni az utóbbi évtizedek kulináris sablonjait. Egy kiemelkedő hellyel kevesebb Nyíregyházán. Kár.