2024. július 30.családjával járt itt 55 Szigethalom vendéglátásának legjava a vízparthoz közel, zöld környezetben található. A Belina kézműves fagylaltozó közvetlenül a Wolf burger mellett van s minként az is, a műfaj felső szegmenséhez tartozik. Jóban vannak egymással, kölcsönösen megengedik a vendégeknek, hogy használják egymás teraszát.
Ha fagylaltról van szó, a teszt nálam valamilyen piros húsú gyümölcs vagy mangó, ezúttal az eperre esett a választásom. A kiszolgálás kedves, a fagyi remek. 5 pont a hely.
2024. július 30.egyedül járt itt 45 A Gere pékség már csak neve miatt is vonzó, hiszen ugyanígy hívják azt a borászt, akitől életem első minőségi borát kóstoltam 1997-ben. A Szigethalmon működő egységükben egy mákos rétest vettem, amit kóstolva 3,5 pontra teszek, kerekítsünk ezt felfelé szokás szerint.
Árára sajnos nem emlékszem, a blokkot el szoktam tenni, ez valahogy elkavarodott, minden esetre nem volt drága.
2024. július 30.egyedül járt itt 45 Még nem sikerült rájönnöm, hogy mi határozza meg, hogy egy MOL kúttal szimbiózisban működik-e egy Fresh Corner egység (ami egyébként a kutaktól függetlenül is előfordul itt-ott) vagy sem. Minden esetre a szigethalmi kút keretén belül van egy ilyen kávézó, s ez jól is jött, mert iható kávét főznek, van légkondi és meg lehet pihenni gasztroturné közben.
499 forintba került a sima presszó, ezt jó ár/érték aránynak tartom. 4 pont.
2024. július 30.egyedül járt itt 35 A Nyárfás hekk sütődében más halakat is sütnek, nemcsak hekket. Rendelhetünk tőkehalfalatkákat, halrudakat és rákot, fogadni mernék, hogy mind mirelit. Van még rántott sajt, rántott csirkemell is. Jómagam egy hekket kértem, 2600 forintot fizettem rá, nem volt rossz, de akkor sem tudok 3 pontnál többet adni egy helyre, ahol semmiféle minőségi vagy legalább egyszerűbb folyami hal, pl keszeg vagy ponty sincs.
A kiszolgálás egyébként tisztes 5 pont, a pultos úriember nagyon kedves. Van teraszuk is, a beltér nem különösebben hangulatos.
2024. július 30.egyedül járt itt 35 Szigethalom egy igen fiatal város, hisz önálló településként is csak 1950. március elseje óta jegyezzük, ekkor vált ki Tökölből Szilágyitelep néven. Egy évvel később vette fel mai nevét. A városi rangot 2004. július 1-én nyerte el. Népessége gyarapszik, hála a kiköltözőknek, tavaly 18000 lakost számlált.
Nem csoda, hogy albán pékségük is van, ennél kisebb településeket is bevett ez az országos hálózat. A Seki pékségben egy mákos tekercset vettem, 500 forint volt, átlagos minőség átlagos áron. 3 pont összélmény, a kiszolgálás kettő, az ifjú hölgy nem figyel a vásárlóra.
2024. július 30.egyedül járt itt 45 Kedveltem a Két Kakas pecsenyézőt, itt van választék minden tekintetben, bizalomgerjesztő kolbászok, szalonnák, tepertő, mi szem szájnak ingere. A helyben is fogyasztható vagy elvitelre kínált sült húsok is kifejezetten jól néztem ki, töprengtem is, hogy mit kérjek. Csábított a kétféle sült hurka is, de végül kétféle kolbászt és némi csirkeszárnyat vettem.
Utóbbi lehetett volna éppenséggel szaftosabb, de így is ízlett, a kolbászokkal meg voltam elégedve. Nem kértem hozzá semmit, otthon volt savanyúságom meg kovászos kenyerem. A kiszolgálás kedves, az árak korrektek. Tisztes négy pont a hely.
2024. július 30.egyedül járt itt 35A Játszótér fagyizó olasz fagyit ígér, ami akár igaz is lehet, minden országban vannak jó és kevésbé jó fagyik. Ebben a gépi, csavaros fagyiban érződött a szintetikus aroma, jóindulattal 3 pontot tudok rá adni. Ettől függetlenül a hely népszerű, ottjártam idején sor kígyózott a pult előtt. Persze, mint a neve is mutatja, jó a lokáció.
2024. július 30.egyedül járt itt 35 Nyolc év után ismét betértem a hűvösvölgyi Dani vendéglőbe, mely valójában kocsma, étlappal. Ezidőtájt, 2024 júliusában kizárólag az, mert a konyhán dolgozók szabadságon vannak. A Dreher megsavanyodott, a csapos hölgy kétkedve cserélte Arany Ászokra, a cserét ő ajánlotta fel. Még az ár-különbözetet is ideadta, amit persze nem fogadtam el.
A beltér hangulatos, de kissé disszonáns a Monarchia korabeli képek között a Lenin portré. Ezúttal a kiszolgálás udvarias volt, szívélyesnek továbbra sem mondanám. Minden esetre a három pont és az ajánlott kategória megvan, ez is előrelépés.
2024. július 30.egyedül járt itt 45 Budapest XXII. kerülete nincs nagyon elkényeztetve kocsmákkal, ha a lakosságszámot nézzük. A Bérkocsi söröző az egyik üdítő kivétel. Hangulatos klasszik kocsma, Bibók borokkal, továbbá multisörökkel a Heineken és az Asahi portfólióból. Csapon Sopronit, Heinekent és Krusovicet tartanak, korsóárak sorrendben 630, 850, 830 forint.
A Pilsner Urquell 0. 33-as kiszerelésben, ami az egyik kedvenc kocsmasöröm, 580 forint, ritka jó ár, szívesen ittam volna egyet, de várt még rám párszáz kilométer. Prémium chiliszószokat is árulnak, vettem belőlük kettőt. Amúgy egy fél literes Soproni Szűzet ittam, 580 forintba került. Sörkorcsolya: zsíros kenyér, hot dog, melegszendvics. Ezeket nem kóstoltam. Erős négy pont a maga műfajában.
2024. július 30.egyedül járt itt 45A Kézműves sörök háza felirat alatt Veresegyháza központjától nem messze, a vasútállomás szomszédságában lényegében a helyi Gyertyános sörfőzde kocsmáját találjuk.
Nekem tetszett a beltér, a sör sem volt rossz, az árak barátságosak.
Egy pohár szűretlen pilst ittam, 490 forintba került.
Ide szívesen bemennek máskor is.
Erős négy pont.