2016. október 2.barátokkal járt itt 55 A Pizza Me megbízható, jó minőséget nyújtó hely. Inkább fizetek 500 forintot egy jól megcsinált, olaszos, vékony tésztájú, igényes feltétekkel ellátott pizzaszeletre, mint 200-300 forintot egy átlagos-érdektelenre. Ezúttal egy csípős szalámis gorgonzolásra esett a választásom, 470 ft volt.
Egyébként aznap és ott összesen ötféléből lehetett válogatni, az ár pedig nem egységes. A pizzaszelet hozta a megszokott remek formáját. A pultban dolgozó fiatalok is kedvesek, rokonszenvesek voltak, a dizájn nagyjából egységes ezeken a helyeken, de jól kitalált. Jó hely ez is, akárcsak a többi Pizza Me.
2016. október 2.egyedül járt itt 55 A Fekete nevű hely úttörő volt a minőségi kávék “forradalmában”. Két év után ismét betértem ide egy kellemes kora őszi reggelen. Immár a pöttöm kis terasz és a kiskörútra néző aprócska terem mellett van egy belső teraszuk is az épület udvarán valamint egy nagyobbacska helység, ahol ki vannak téve a sütik, meg ahol főzik a kávét.
A beltér modern, tipikus kézműves-kávés, van ezeknek a kávézóknak egy sajátos stílusa, amiről az ember már kívülről megmondja, hogy ez egy “újhullámos” kávézó. A kiszolgálás kedves, a kávé továbbra is remek, mi tagadás nem is számítottam másra. A presszó 450 ft, ami korrekt díjszabás, van ahol elkérnek ennyit egy egyszerűbb minőségű feketére is. Vélhető, hogy a legközelebbi látogatásra nem kell majd újabb két évet várni.
2016. október 2.egyedül járt itt 45 A Ráday utcában reggel nincs túl nagy élet. Nyitva van a pereces, a Marie Kristensen, s még pár hely, de a helyek zöme csak déltájt nyit ki. Egyik üdítő kivétel a Csibefalat, ahol az ember barátságos áron ehet korrekt meleg reggelit, csirkés szendvicset, rántott szárnyat, mellet, stb, vagy akár levest.
Jómagam emellett döntöttem, 380 forint volt egy tisztes adag házias csirkeleves, hús is volt benne, zöldség is, meg voltam vele elégedve. Korrekt minőség, korrekt áron.
2016. október 2.egyedül járt itt 35 A Magyar söröző egy átlagos, kommersz körúti söröző. Rádió szól iszonyú hangosan, az ember menekülési reflexeit aktivizálva, a kínált a szokásos, nagyipari sörök, egyszerűbb borok, akad köztük pár iható is, kommersz tömények.
A dekorációnak van pár megnyerő eleme, a falon jellegzetes magyar épületek, szobrok nem túl sikeres grafikai megoldás keretében, szándékolt összevisszaságban (Parlament, Hősök tere, Lánchíd, Bazilika). Volánnál ültem, így csak egy almafröccsöt ittam, hosszúlépészsánerű hígításban, 170 forintba került. Az egész egységre az a rövid jellemzés illik leginkább, hogy lehetne sokkal jobb is.
2016. október 2.egyedül járt itt 45 A Főbejárat söröző elég szerény kocsma, de van három jelentős erényük. Az első egy nagyon kedves csapos hölgy, akivel öröm találkozni és váltani pár mondatot, a második a kedvező árszint, a harmadik pedig, hogy tartanak pár jó sört, jómagam az Ütős favágót jegyeztem meg, amit a Szarvasi Kézműves serfőzde készít, ez egy Hopláger, vagyis erősen komlózott alsóerjesztésű sör, lényegében a Keserű Méz által megnyitott úton “haladó” nedű.
Van hidegkomlós Dreherük is. Jómagam sajnos volánnál ültem épp, így aztán frissen facsart gyümölcs híján egy ananász Cappyt ittam, 250 ft volt. A beltér nem különösebben hangulatos, a galérián vannak szeparék, ott ültem le.
2016. október 1.egyedül járt itt 55 Kevés olyan jó konstrukció van, mint a Mr Fruit. Ez egy ínyencbolt rengeteg izgalmas minőségi termékkel, amiből bármit, ha az embernek úgy van kedve, leemelhet a polcról és elfogyaszthat. Jómagam egy alkoholmentes gyömbérsört kértem, ami mellé poharat is kaptam. A kiszolgálás nagyon kedves, a hely patikatisztaságú.
Az árak többnyire reális a gyömbérsöröm 350 forint volt. A terasz kellemes, a Corvin sétány egy szépen kialakított része lett a városnak.
2016. október 1.egyedül járt itt 45 A mozi-kávézók hosszú ideig elég unalmas és fantáziátlan jelenségek voltak, amitől az utóbbi időben egyre több örömteli kivételt jegyezhettünk fel. Ezek egyike a Corvin Mozi Bar and Coffee biztató borkorcsolyákkal, pár átlag feletti sörrel (Fuller’s), jó borokkal, melyek között ott van az egyik kedvenc szekszárdi pincészetem a Pastor (Juhász Tibor borászata).
A felszolgálás kiváló, a kifejezetten csinos és szép ifjú hölgyből árad a természetes kedvesség, a mesterkéltség nélküli őszinte mosoly, már csak az Ő kedvéért szívesen visszajön ide az ember. Épp volánnál ültem így egy klasszikus forró csokit kértem, de az épp kifogyott, nem akadt csak ízesített úgyhogy maradtam egy mézes citromos kamilla teánál, ami 450 ft-ba került. A beltér semmi különöset nem kínál, de nem is rossz, sajnos rádió szól, ami nem szeretek. Ezzel együtt kis hely ez, szívesen beülnék ide máskor is.
2016. szeptember 30.egyedül járt itt 55 A nagy kávézóhálózatok közül talán ez a legrokonszenvesebb. A minap ültem be a Kálvin térhez közel eső egységbe, azzal a szándékkal, hogy eszem egy süteményt reggeliképpen. Nem volt könnyű választani, vonzott a karamelles brownie és a francia csokitorta is, végül egy feketeribizlis mákos sajttorta mellett döntöttem.
800 forint minden sütemény, ami nem olcsó, de nem is aránytalanul magas, átlagos árképzésnek mondható. A süti nagyon finom volt, az igazság az, hogy rosszat még nem ettem a Costában soha. A beltér hangulatos, értékeltem, hogy Magyar Konyhát lehet olvasgatni kávézgatás sütizgetés közben. Ráadásul a legfrissebb számot, amit én előfizetőként még nem kaptam meg.
2016. szeptember 30.barátokkal járt itt 35 A Kompót bisztró tipikusan az a hely, amitől az ember többet vár a külsőségek és a hírverés alapján. Adnak olcsó menüt is, szépen tálalva, de az nem melegített minket, inkább az á la carte étlapról választottunk. Ettünk gombaleves trilógiát (1050 ft), aminek tetszett a koncepciója, három gombaleves egy szép hosszúkás kínálón, kis tégelyekben, mellé hagymazöldje megpirítva betétnek.
A levesek ízletesek voltak, de több erdei gombásságot vártam volna tőlük. A marhanyak (erdei gombamártással) enyhén rágós volt, de ízre nem rossz, a zöldségek finomak, a mártásban ezúttal sem domborodott ki eléggé az erdei gombásság, a krumplifánk túl olajosnak bizonyult. (2650) A kenyér nagyipari, azon belül is érdektelen-átlagos. A sajttorta nem volt élményszerű, állaga nem nyert meg, tömör volt, s ízre sem nyújtott a semmi különöset, másutt sokkal jobbakat ettünk. Hiába adtak mellé friss eperből egy korrekt mártást. (950)
A kiszolgálás udvarias, gyors, bár azt nem értékeltem, hogy nem váltottak fel nekem egy ezrest, pedig lett volna mire, és megfelelt volna a kétszázas –százas “címlet” is. Egyszer jó volt és elég is.
2016. szeptember 30.egyedül járt itt 55 Végre egy igazán jó szendvics, mely ropog harapáskor, melynek optimális a kenyér/betét aránya, mely élményszerű ízre-állagra egyaránt. Avokádós kis bagettet kértem, 595 forintba került. A felszolgáló kedves, kommunikatív, mint kiderült 20 éve dolgozik ott, ami a mai világban a hely nagy erényének számít.
Kiderült az is, hogy a majonézt nem szereti, mondtam, hogy én igen, úgyhogy csak tegye bele nyugodtan. Épp húsz esztendeje jártunk itt, akkor is finom volt, amit adtak. A beltér kicsi, hátul lehet kényelmesebben leülni, a dekoráció visszafogott, de ízléses. Jó kis stabil hely ez, örömteli, hogy ennyi időn keresztül fenn tudtak maradni a Ráday utcában, ahol azért elég nagy a fluktuáció. Kívánok nekik további húsz évet. S utána még húszat.