Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 112 településen
Országjáró 385 városban
járt már
Felfedező 2661 helyen első értékelő
Népszerű író 1400 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 29190 feltöltött kép
Kiváló
2016. szeptember 3.egyedül járt itt 55Az 1952-es alapítású Jégbüféről nem mondhatnánk, hogy a legnemesebb hagyományainkat képviseli, s nem is annyira az alapítás évére gondolok, mert végső soron attól még megújulhatott volna a hely tízszer, hanem arra, hogy ettünk mi már olyan süteményeket a hálózat más egységeiben, melyek finoman szólva nem teljesítették be várakozásainkat.
Így aztán érhető okokból nem voltam nagy bizalommal a József körúti egység iránt sem, de gondoltam, hogy egy fagylaltot elnyalhatunk itt is, mi baj lehet. Ehhez képest mosolygós, kedves kiszolgálásban volt részem és potom pénzért (160 ft ha jól emlékszem) ettem egy remek eperfagylaltot, minden szintetikus ízelemtől menteset, jó ízűt, jó állagút. Sok mindenre számítottam, csak arra nem, hogy 5 pontos élményben lesz itt részem. De ami jó, az jó, azt értékelni kell. Az öt pont az élménynek szól, nem a helyet értékeli általában.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. szeptember 2.barátokkal járt itt 55 Azt terveztük egy kedves jóbarátommal, hogy a Régimódi vendéglőben rendelünk ketten egy pacalt, előételnek, mivel Békésszentandráson jóbaátok bográcsossal vártak. Bementünk a Sörmester sörözőbe mert ezt elvből nem kerüli ki az ember, vettünk némi sört s érdeklődtünk, hogy merre van a Régimódi vendéglő.
Kiderült, hogy elég messze és a címe is olyasmi, hogy Külterület, Tanya III. Kérdeztük, hogy akkor hol van jó pacal a városon belül. A kedves pultos hölgy a Négy Muskétás nevű helyet ajánlotta, nem tudta a nevét, csak annyit jegyzett meg, hogy ott rendszeresen ki van írva, hogy friss pacal kapható és a Vasút uctában van. Nos, így is volt, elég könnyen megleltük a helyet, mondta a kedves hölgy, aki a Négy Muskétásban felszolgáló, hogy nincs étlap, egyszerű készételek vannak babgulyás, birkapörkölt, pacalpörkölt. Szerettünk volt fél adagot ebből is, abból is, ezt nem vállalták, de kettéosztottak köztünk egy adag pacalt, ami nagyon finom volt. Friss ropogós héjú gyári kenyeret adtak hozzá, továbbá csípős porpaprikát kérésre, de erre nem volt szükség, épp kellemesen csípett a pörkölt, ahogy mi szeretjük tehát az átlagember mércéjével rendesen. Állaga is remek volt. Szerettük a helyet, ajánljuk másnak is.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2016. augusztus 30.barátokkal járt itt 45 A Chloe New Yorkban filozófiája, miszerint minőséget adni helyi alapanyagokból a lehető legjobb, ami egyáltalában lehetséges. Hadd idézzem a bemutatkozó soraikat: „Minden az alapanyagnál kezdődik.
Miért ne lehetne, a környék termelőinek összes megbízható, kiváló minőségű termékét összegyűjteni, miért ne lehetne házi tojásból, tejből,vajból, kukoricán tartott tanyasi csirkéből és kakasból, zamatos mangalicából, igazán sárga gyúrt tésztából, és friss fűszernövényekből főzni? –gondoltuk,…. és utánajártunk. Hát…, mindent megtaláltunk, sőt! Igazi értékeket találtunk, amikből finomakat főztünk, és közben nagyon jól éreztük magunkat, mert tudtuk, hogy az irány, amit megcéloztunk, a mi utunk. Ezek az ételek pedig a mi kis kalandtúránk gyümölcsei, amit szívből ajánlunk mindenkinek! ”
Nem kizárt, hogy tavaly őszi látogatásunk óta a konyha is felzárkózott a koncepcióhoz, ottjártunk idején elég egyenetlen volt az ételek szintje. Egy biztos, a 4 szívecskét megérdemlik összértékelésben, mert az átlagosnál jobbak, ötöt nem tudok adni a hibák miatt, melyek között frissességi probléma is akadt. A dizájn nem ami világunk, de nem rossz, a kiszolgálás kedves, udvarias, törekvő, mondhatni kifogástalan. Mi szurkolunk nekik.
2Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. augusztus 29.gyerekekkel járt itt 55 Kétféle szálláshelyben vagyok érdekelt, az egyik a kocsmaturné utáni alvóhely, itt a komfortfokozat nem igazán lényeges. A másik műfaj a családi nyaralás, melynek esetében konyhával felszerelt apartmanokra vadászunk. Most épp ezt élvezzük a fentebb jelzett helyszínen. A lakás tágas, kényelmes tiszta, van medence is, no persze nem uszó, de azért hűsölni jó.
75 euró egy éjszakára 7 főre, akik közül 3 gyermek. Szerintem igen baráti, igaz ez utószezon, ha minden igaz, sosem foglalkoztam ezekkel a dolgokkal. Szeretünk itt lenni, autóval minden könnyen megközelíthető Keszthely, Hévíz, Cserszegtomaj, a Balaton s hadd ne soroljam. Holnap kipróbáljuk a helyi különlegességeket a Magyar Konyha Balaton kalauza alapján. A Bringa tanyára kifejezetten kíváncsi vagyok, ha jól rémlik, ez egy fagylaltozó. S persze reményeim szerint Oszi bácsi keszegezőjét is megismerhetjük közelebbről.
5Személyzet
5Tisztaság
5Ár / érték arány
5Kényelem
4Szolgáltatások
5Elhelyezkedés
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2016. augusztus 28.barátokkal járt itt 35 Az “A Capella” Szeged egyik legfrekventáltabb cukrászdája, ami nem csoda, hiszen a Kárász utca és a Klauzál tér sarkán fekszik. Ezért nem is ültünk be, nem szeretjük a tömeget, a várakozást meg még kevésbé. Elvitelre kértünk macaront és két országtortát, ideit, tökmagolajosat, az “Őrség aranya” nevűt.
A kiszolgálás cseppet sem volt kedves, figyeltem ahogy az előttem állót is szinte ellenségesen szolgálta ki a pultos hölgy vagy rossz napja volt, vagy teljesen pályát tévesztett. Az országtorta remek volt, a macaron vacak, mind ízre, mind állaghra, de főleg állagra. Nem érte meg a pénzét. Egyébként dekára mérik ki, így aztán darabja nem 200-300 forintra jön ki, hanem 140 ft körüli összegre. Összességében a hely megérdemli a konyhára a 4 pontot, főként, ha a macaront nem számítjuk, a süteményrek kinézetre, beleférnek a “jó” kategóriába, a vállalhatatlan macaront pedig ellensúlyozza a remekül sikerült országtorta. Mielőtt valaki azt mondaná, hogy “még szép, annak a receptje fixen meg van adva”, hadd jelezzem, hogy Kolonics Zoltán, a Gerbeaud ház cukrásza, az ország egyik legjobbja, mutatott rá, hogy két, elvileg azonos recept alapján készített országtorta között tízes skálán akár tíz pont különbség is lehet, magyarán a spektrum az ehetetlentől a kitűnőig terjed.
4Ételek / Italok
2Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2016. augusztus 28.egyedül járt itt 45 A Cat Pubba a nyitás estéjén látogattam el miután véget ért a Magyarok Világkongresszusának a szomszédban levő székházban megtartott aznapi programja. Az üzemeltető társaság abszolút amatőr, azt sem tudják, hogy hűteni kell a bort, a polcról vették volna le a kb 25-26 fokos gasztro-kiszerelésű fehérbort.
Miután jeleztem, hogy ez nem lesz jó, azt mondta a pultos, hogy jó, hogy megtudta, hogy a fehérbort hűteni kell. Előkerítettek két üveget a hűtőből, egyikből kértem egy decit, egyébként a borokat másfél decire mérik ki, értékeltem a rugalmasságot, hogy adtak egyet is. A csapolt sörük elfogyott mire odaérkeztem, valami korrekt kézműves volt csapon. Tartanak palackos kézműves sört is, több tételre emlékszem a Legendától, de azok árát - 890 forint - sokallottam. Megiszom őket inkább a Király utcában a főzde sörözőjében sokkal olcsóbban. Nem rossz hely a Macska, de van még hova fejlődjön.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. augusztus 26.barátokkal járt itt 55 Már nagyon vártam, hogy a Szarvasi Sörmester kézműves főzde is nyisson egy saját kocsmát. Amikor a nemrégiben átutaztunk Szarvason, ha jól emlékszem Mezőtúrra igyekeztünk, de ebben már nem vagyok biztos, minden esetre köztes állomás volt a Rózsa söröző Békésszentandráson, ahol rendesen betankoltunk sörrel, épp e serfőzde kocsmájára lettem figyelmes.
Fék, parkolás, roham. Vásároltunk a sörökből is fejenként vagy 8-10 üveggel, ittunk a nem gyümölcsös sörökből csapról egy-egy pohárral. Szerettünk itt lenni, kedves a kiszolgálás, nem rossz a beltér és korrektek a sörök. Nem réik el a békésszentandrásiak szintjét (a “kraft” sörökét mégúgyse), de azért vannak szép megmozdulásaik. Az Ütős Favágót és a Maharadzsát szerettem a legjobban a szortimentből. Megyünk még, ez egészen biztos.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2016. augusztus 26.barátokkal járt itt 45 A Különc nevű kocsmával úgy voltam, hogy annyiszor próbáltam már bemenni ide sikertelenül, hogy már őszintén azt hittem, hogy bezárták a helyet, csak ez nincs kiírva. A minap végre nyitva találtam őket, amikor egy kedves ismerősömmel épp a Bazilikánál beszéltünk meg találkozót.
Úgyhogy, mivel kellemesebb a várakozás egy kocsmában vagy annak a teraszán, rendeltem egy citra komlóval ízesített Bunny Hop sört Csupor Marcitól (tartanak kb 6-féle kifejezetten jó sört). Nem volt olcsó, 950 forintot kértek a 0,33-as sörre, de ezen a helyen ez a sör nem tűnt irreális drágának sem. Ellentétben mondjuk a miskolci Impresszó 1150 forintos árazásával hasonló szintű sörök esetében, ami több, mint túlzás. A kiszolgálás kissé blazírt, motiválatlan, rutinszerű, formálisan udvarias. A dizájn jó, a terasz kilátásáról nem kell regélnem, sajnos rádió szól, ami idegesítő és illúzióromboló. Összességében jónak nevezhető kocsma ez, de ha már ott vagyunk, menjünk inkább a Bestiába, jobb a sörválaszték és olyan dolgozik a konyhán, aki több jónevű helyen megfordult a Kistücsöktől a Bar Centro-ig.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. augusztus 26.barátokkal járt itt 55 A Demetervin pincészet alapítója Demeter Ervin, működtetője Demeter Novák Endre. A festői környezetben fekvő, építészetileg is emlékezetes pincészetnél hangulatos kóstolóteremben várják a bortúrázókat, előzetes bejelentkezés alapján. A pincészet mindenese Demeter Endre jól kommunikál, érdekfeszítő minden mondata.
A pincészet minden egyes bora a helyén van, legyen szó a Délceg nevű, fiataloknak szánt borról, a szintén piacos Élvezetről a dűlőszelektált nagy Furmintokról vagy a még ma is kapható 2006-os száraz szamorodniról. S akkor nem szóltunk kiváló pezsgőről továbbá az édes szamorodniról és az aszúról, ami szintén párját ritkítja. Ide eljutni nagy élmény, minden bortúrázónak kívánom, hogy legyen benne része. A pincészet több tétele kapható és kóstolható a Tokaj Borbarátnők Boltjában is.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. augusztus 26.barátokkal járt itt 55 Az Első Mádi Borház egy kitűnő borozó, még pontosabban borbár, ahol minden a helyén van. Remek a pozicionáltsága is, Mádra érkezve ezt az épületet látjuk meg először. Lenyűgöző, ahogy itt összegyűjtötték a környék legjobb borait, van egy külföldi tételük is, egy chilei terroirbor, hogy miként került a sok tokaji bor közé, nem tudni.
Lehet egy automatából 2 cl-re is kóstolni vagy 8 bort, ami nagy szó. Az árképzés barátságosnak mondható. Kiváló borkorcsolyákat tartanak, ettünk már itt pár éve sonkát, kencét, desszertet, most főételeket is kértünk. Egyébként szűk a választék, de remek a konyha, kiváló a kiszolgálás is. Érthetetlen viszont, hogy ebben az exkluzív környezetben exkluzív szolgáltatások mellett miképpen szólhat kereskedelmi rádió a háttérben.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4097 értékelés / 410 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
375 település / 38 oldalon