2016. július 16.barátokkal járt itt 35 A Sunny Corner hajdúszoboszlói viszonylatban a maga romkocsmás imázsával egyedülálló. Nem bántuk volna, ha az itallap is nyújt valamit, de hát itt még a kimért bor is csak a Szeremley pincészet másfeles gasztro-kiszerelésű tételeire szorítkozik, egyetlen komoly bor sincs a sörök és a tömények mind kommerszek.
Beleértve a pálinkát is, Kecskeméti hírös, és Rézangyal, ami egyezzünk meg abban, hogy nem a legizgalmasabb két főzde Magyarországon. Ittam egy pohár HB búzasört, az rendben volt. Az zenét nem szerettük, így a hangulatra nem tudok 4 pontot adni csak hármat. Nem térünk vissza, semmi okunk rá. De lehet, hogy másnak bejön, ezért nem teszem a nem ajánlott kategóriába, annál is inkább, hogy a kiszolgálással nem volt gondunk.
2016. július 16.barátokkal járt itt 55 Az Aurum hotel exkluzív környezettel várja a betérőket. Van konyhájuk is, mi csak ittunk ezt-azt a kerthelységben. Az árak a magas közép kategóriába tartoznak, de hát ez érthető. Szép a borlapjuk, a tokaji Angyal borászatnak tartják elég széles skáláját, talán minden tételt a pincétől, emellett van még Bodri és Domaine Zichy Szekszárdról, Wunderlich és Halasi Villányból.
Limonádé 600 ft körül, borok 300 és 1500 között, érték-arányosan. Jómagam Angyal bort ittam, két társam limonádét. Jó volt itt lenni, visszavágyunk.
2016. július 16.barátokkal járt itt 55 Úgy hozta a sors, hogy egy napon két Levendula egységet is meglátogattunk, a debreceni után a hajdúszoboszlóit is. Ezúttal málnás mentát kóstolunk, továbbá gorgonzolásat, pisztáciásat és egyikünk visszakóstolta a chilis csokit. Kifejezetten jó fagylaltok ezek, de azért lehetne javítani az állagukon.
A természetes íz a nagy erényük, ezért adok rá 5 pontot. A mentásat egyik társam túl mentásnak érezte, szerintem jó volt, abban viszont megegyeztünk, hogy a két helyszínen kóstolt 8 íz közül a gorgonzolás volt a legjobb. A kiszolgálás kedves, az árak is nagyon rendben vannak, a fagylaltok tálalása szép.
2016. július 16.barátokkal járt itt 35 A hajdúszoboszlói sörbár volt a legnagyobb csalódásunk azon a napon. Alig vártuk, hogy leöblítsük a torkunkat egy jó IPÁval, előtte az interneten tájékozódtam, hogy lehet-e e városban bárhol kézműves sort kapni, ez az egyetlen hely akadt horogra.
Itt pedig közölte velem a pultos kislány, hogy “volt elég sok kézműves sör, hét féle is” (nem akartam elkeseríteni, hogy a “sok” az mondjuk 70 féle nem hétféle s nem ritka, hogy 100 felett van a sörválaszték egy jobb sörözőben), de már nincs, mert a beszállító nem tudat teljesíteni a rendeléseket. Úgyhogy, ha már ott voltam, akkor kértem egy pohár borsodit, az friss volt és hozta azt a szokásos jellegtelenséget, amit ez a kukoricázott, nagyipari, átlagon aluli sör szokott hozni. (A magyar nagyipari sörmárkák közül a hidegkomlós Drehert és a Soproni 895-öt tartom jobbacskának, a többi gyenge vagy közepes. )
2016. július 16.barátokkal járt itt 55 A Hotel Délibáb egy nagyon komoly komplexum, van benne négy étterem, igen, négy, ezek közül állítólag a Mirage a legjobb, ezt jegyzik országosan, a Gault Millau kalauz 11 ponttal jutalmazza őket. Van még két kávézó és egy söröző.
A Mirage hotelben mindaz együtt van, amit mi szeretünk egy étteremben: jó kiszolgálás, barátságos beltér, kellemes háttérzene, kreativitás, magyar gyökerű konyha, igényesség, jó alapanyagok, szép tálalás és megfizethető árak. Tavaly is, idén is elkápráztattak minket, nem mondom, hogy nem volt itt-ott kis állagprobléma vagy hogy ne lehetne egyik-másik fogást ebben abban javítani, de összességében ez toronymagasan a legjobb vendéglő ezen a településen.
2016. július 16.barátokkal járt itt 55 A Szilágyi cukrászda Hajdúszoboszló egyik népszerű fagylaltozója, desszertezője. A sütik nagyon dizájnosak, formatervezettek, tavaly júliusban is betértünk ide s idén is. Fél újhullámosnak mondanám őket, a cukrot vissza lehetne fogni kicsit, de összeségében job a hely, mint az egyszerűen csak “jó” cukrászdák.
Idén egy Pina Colada sütit kértünk, amit 18 éven felüleiknek ajánlanak, talán a neve miatt , mert alkoholt nem éreztünk benne. Tavaly valami levendulás lila sütit is ettünk s talán valami csokisat, tény, hogy meg voltunk velük elégedve, azért is tértünk vissza. Két fiatal kislány volt a pultban jó humorú, közvetlen kedves lányok. Jó volt ismét itt lenni, ajánljuk a helyet másoknak is.
2016. július 16.barátokkal járt itt 55 A Spirit pálinkaház egy ritka esztétikus, hangulatos, minőségi bár. Az árak barátiak. Tuzséri birspálinkát ittam, 300 ft volt 2 cl, nagyon meg voltam vele elégedve. Ahogy nézem, mintha az ő befektetésük, mintaboltjuk lenne a hely. A rézből és inoxból készült impozáns pálinkafőző szerkezet egyedi dekorációs tárgy.
Kényelmes bútorzat, meghitt hangulat. Egész szép a borlapjuk is, Vylyan, Nyakas, Szerelmey, Andrássy, Árvay, Bock, Sauska, Ikon, ezek mind igen jó nevek. Nagyon rendben van ez a hely, szívesen betérünk máskor is, több jó tételt megkóstolatlanul hagytunk.
2016. július 15.barátokkal járt itt 45 A Drazsé bárba az eső elől húzódtunk be, meg aztán az is oka volt betérésünknek, hogy itt még soha nem jártunk s ezen határozottan változtatni akartunk. Az a sör és a tömény-választék meglehetősen kommersz, viszont kedves a kiszolgálás.
Azt kissé lassan sikerült érthetővé tenni, hogy szerintünk miben áll egy cukormentes limonádé (citrom+ szódavíz, s nem cappy meg ilyen aromás szörp meg amolyan művacak), de miután tisztáztuk, olyan rendesek voltak, hogy szódavízáron számolták fel a rendelt italt. A sofőrünk Cappyt ivott, az pont olyan volt mint egy cappy , jómagam egyéb híján Dreher classicot ittam csapolva, nem bántam volna, ha tartják a hidegkomlós változatot. A beltér nem az esetünk. Értékeltük, hogy a Bortársaság borait tartják jó áron.
2016. július 15.barátokkal járt itt 55 A “Volt egyszer” nem véletlenül népszerű hely. Jól kézben van tartva, az üzletvezető hitelesen és jól kommunikál, velünk is elbeszélgetett. Elmondtuk, hogy erre a honlapra írunk majd beszámolót, mondta, hogy ez jó is, meg nem is, mert van aki nem mondja meg, hogy mi a baja szemtől szembe, utána meg kritikát ír.
Hát végső soron tőlünk nem kérdezte meg, hogy volt e bármivel probléma, mondtam volna, hogy a répatorta lehetett volna kevésbé száraz, persze így sem volt rossz, 4 pontot mindenképpen megérdemel. Értékeltük, hogy amikor hallották, hogy ketten esszük, kérés nélkül ketté vágták és úgy tálalták. Az ilyen kis figyelmes gesztusok megtérülnek. A kávé inkább 4,5, de kerekítsünk felfelé. Az összélmény egyértelműen 5 csillagos. A dizájn tetszett, a háttérzenét nem szerettük, valami nyugodt jazz jobb lett volna.
2016. július 15.barátokkal járt itt 45 A Prima Vera fagylaltozó mellett már több ízben is elmentem, most úgy döntöttem, hogy veszek valamit, felbuzdulva példámon jóbarátom is úgy döntött, hogy megpróbálkozik egy ízzel, annál is inkább, hogy volt itt pár extra érdekesség, mint például a napraforgómag-fagylalt. És működött, kifejezetten jó volt.
Jómagam egy hirtelen elhatározástól vezérelve puncsot kértem, ami hozta a formáját
4 pontot mindenképpen megérdemel a hely. Az adag tiszte, az ár (200 ft) baráti, a kiszolgálás kedves.