2025. március 8.egyedül járt itt 45A Vadgesztenye csapat a felújítás alatt átköltözött Zákányszékre, itt látogattam meg őket. Élvezetes, némi finomhangolást még elviselő pacalpörköltet ettem. Ára elképesztő: 2500 forint, miközben mennyisége kb. 60 dkg. Best buy. A díjszabás egyébként is rendkívül kedvező, a korrekt rántott velő szintén 2500 forint volt, két ízes palacsinta pedig 600. A kenyér gyenge, a kiszolgálás nagyon kedves. Tisztes négy pont.
2025. március 8.egyedül járt itt 35
A bejárat előtt hívogató fémtábla Mindennap pacal felirattal. A beltér szerethető, gerendás mennyezet, magasított kovácsoltvas székek a pult előtt, a terem végében nyers téglából kirakott történelmi Magyarország sziluett ragadja meg tekintetünket, de kitették az 1886-os borászati térképet is.
Az asztalra helyezett művirágról le tudnánk mondani. Hagyományos magyar konyhát visznek. Kínálnak többek között kacsasültet párolt káposztával burgonyapürével, cigánypecsenyét, különféle töltött-rántott húsokat, hagymás rostélyost, marhapörköltet, palacsintákat, gesztenyepürét és szilvásgombócot. A pacalpörkölt élvezhető, de nem igazán meggyőző, gyenge minőségű kenyeret adnak hozzá. A túrógombócot édes tejfellel tálalják, amiből többet is elfogadnánk. Négy gombóc az adag, ami elég komoly, maga a gombóc jobbféle mirelitáru. A kiszolgálás formálisan udvarias úgy, amennyire, szívélyességnek, kedvességnek, motiváltságnak, mosolynak nyoma sincs. A számlához 10% szervízdíjat adnak hozzá, viszont a csomagolás és a kenyér nem kerül felütésre. Az itallapon a borok esetében nem tüntetik fel sem a termelőt, sem a borvidéket, sem az évjáratot, mintha a kilencvenes években járnánk. Kérdésemre megtudom, hogy a Koch pince borait tartják. Elvben 17-félét kínálnak nagyon kedvező áron, de az, amit kiválasztottam - egy biobor, melynek fajtáját a felszolgáló nem tudta megnevezni - épp nem volt raktáron. A sörválaszték szűk, mindössze hat tétel a Heineken portfólióból, köztük kettő alkoholmentes, a hatból nem tudtak szolgálni kettővel, köztük a csapolttal sem. A tömények rovatban háromféle Unicum, négy kommersz import tétel, pálinkát nem lelünk, ami elég különös egy karakteresen magyar helyen.
2025. március 4.barátokkal járt itt 55 Az Opus jazz klubba tavalyelőtt a szomszédban zajló Borkonferencia szünetében ültünk be egy sörre. Tavaly a konferencia egybeesett egy fontos családi programmal, de idén ismét részt vettünk és a sört sem hagytuk ki a programból. Mindkét esetben Ogrét ittam, ami idén már 1400 forintba került, ezt ezen a helyen átlagos ár/érték aránynak ítélem.
Az italválaszték jobb az átlagnál, 4,5 pontra taksálom. A kiszolgálás rendben volt, a dizájn továbbra is remek. Négy és fél pont felfele kerekítve az összélmény.
2025. március 4.egyedül járt itt 55 A KEG azon ritka helyek egyike, ahol évente többször is megfordulok, most nézem, hogy már három év telt el azóta, hogy írtam róla. A fő vonzerő a 32 sörcsap, továbbá a reális árazás. A sörkóstoló ára felment ugyan rendesen, 5200 forintba kerül 5 x 1 deci sör, amihez még hozzájön a felszolgálási díj, de beválogathatók olyanok is most már, melyeknek decije 2000 forint.
Ezt választottam legutóbb mármint a sörkóstolót s az exkluzív söröket, tegnapelőtt, amikor betértem ide. Ittam egy spanyol sourt, ami ebben az ársávban volt, de nem adott különleges élményt, két stoutot meg két IPA-t, elégedetten távoztam, mint mindig. Sikerült az Untappd alkalmazásban 5 új sört regisztrálni.
2025. március 4.barátokkal járt itt 55 Régi jóbarátaimmal ültünk be tegnap a Művházba, mely, mint megtudtam októberben nyitott, szinte hihetetlen, hogy csak tegnapelőtt figyeltem fel rá. Kínálnak speciality kávékat, élvezetes, de azért textúrájában még javítható római pizzákat (pinsa avagy stirata), átlag feletti desszerteket, natúr borokat és kétféle kisüzemi sört.
Mi kóstoltunk kétféle pinsát, egy desszertet, kétféle natúr bort továbbá ittunk több pohár Monyó Pilst. 4,5 pontra taksálom a helyet. , amit felfele kerekítek.
2025. március 3.egyedül járt itt 45 A hajópadlós, lambériás mennyezetű beltér dekorációjában kevés elem utal a műfajra, leginkább századfordulós sörreklámokkal díszítették a falakat. Az étlap gerincét a hagyományos magyar konyha fogásai teszik ki, amit néhány nemzetközi és mediterrán ihletésű kompozíció színesít.
Előételképpen haltepertőt rendeltem, amit afrikai harcsából készítettek pontyból finomabb de nem ez a fő baj, hanem, hogy kiszárították és brutálisan elsózták. Adtak mellé uborka-, paprika-, lilahagymaszeleteket és paradicsomcikkeket. A halászlé élvezhető, a hal kissé túlfőtt, frissége elfogadható, de nem kicsattanó. Ezzel együtt a produkció jobb az átlagnál. Értékeltem, hogy megkérdezték, hogy kérek-e belsőséget, amiért nem számolnak fel plusz pénzt, hanem a halhús rovására kaphat a vendég ikrát és haltejet, mint megtudtam 18 deka hal, illetve belsőség kerül a lébe. Egyszerű minőségű friss kenyeret, kissé fonnyadt, de még élvezhető hegyes erőst, Erős Pistát, valamint remek friss chilit adtak mellé. A somlói galuska szaftos, a tejszínhab valódi, a csokimártás korrekt, mazsolát, diót nem azonosítottam az egyébként átlagnál jobb desszertben. Kiszolgálás udvarias, kissé személytelen. A kommersz habzókkal együtt közel harminc bort tartanak a magyar élvonalból és a minőségelvű második vonalbeli pincészetektől, ezek közül hatot decire is kimérnek. Gösser és Edelweiss sört csapolnak, palackban a Heineken portfólió néhány további söre mellett tartanak Köstritzer barnát és Radebergert is. A zömmel kommersz tömények közül a nagykörűi Bulyáki pálinkák emelkednek ki.
2025. március 1.egyedül járt itt 55 Ritkán alszom a székesfővárosban szállodában, mert itt is van saját lakásom, de néha megesik, különböző okoknál fogva. Az Attila hotel működtetőinek vendégszeretetét a minap volt alkalmam élvezni, tetszett a berendezés, s különösen az udvar, ahol magyar történelmi személyiségek, Hunyadi János, II.
Rákóczi Ferenc, Kossuth Lajos és Horthy Miklós szobrai láthatók. A szoba tiszta, igényes, a tulajdonos, aki személyesen adta át szívélyes, közvetlen személyiség. Az árak nagyon barátságosak. Reggelit nem kértem, arról nem tudok beszámolni. Ide örömmel térnék vissza.
2025. február 24.egyedül járt itt 55A Szentjánosbogár egy elvarázsolt, nagyon ügyesen berendezett remek speciality kávézó a város központjában. A kiszolgálás kedves, kellemes zene szól.
Ettem egy pohárkrémet, amit 4,5 pontra taksálok, ittam egy Cortadot, ami vita felett 5 pontos.
2400 forintot fizettem, ami nem kevés, de belefér az átlagos ár/érték arányba, amit alulról súrol.
2025. február 24.barátokkal járt itt 35 Egyedi, különleges étterem. Nekünk túl hangos volt a zene, kevés a fény. A magasított székek miatt le sem ültem volna, de hát a 101 bisztró volt séfje a konyhafőnök s így nagyon érdekelt, hogy mit tudnak. Az ételek kitűnőek, a szerviz amatőr, az étlap jó része nincs, de ezt nem közlik előre, azt is utólag tudjuk meg, hogy nem képesek három felé osztani a számlát, mely igényünket leüléskor jeleztük.
Szervizdíj 15%. Egyszer elég volt. Nehéz erre pontot adni. Legyen 3 pont, bár nyilván nem átlagos a hely.
2025. február 12.egyedül járt itt 45 A Cafe la Rosaban kínálnak a teák, kávék és forró csokoládék mellett néhány korrekt bort a badacsonyi Dobosi, a szintén odavalósi Istvándi illetve Nagy és Nagy pincétől továbbá egy rosét a Vylyantól s egyet Lelovits Tamástól. Csábított a gondolat, hogy bort igyak, de nem kockáztathattam, aznap volt még vezetnivalóm.
Úgyhogy ittam egy citromos Gösser sört, amire 720 forintot fizettem. 3,5 pont a hely, amit felfele kerekítek.