Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 112 településen
Országjáró 385 városban
járt már
Felfedező 2661 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 29190 feltöltött kép
Kiváló
2016. április 10.egyedül járt itt 55 Jó nevet választott magának ez az ínyencbolt, ahol, ha az ember megengedheti magának, hogy kedvére vásárolgasson, akkor megízlelheti az „édes életet”. Itt ugyanis remek borok, sörök sorjáznak a s egyéb ínyencségek. Rendszeresen szerveznek borkóstolókat is, évek óta járatom a hírlevelüket, míg most végre sikerül ide is eljutni.
A kiszolgálás kedves, közvetlen, informatív, felkészült, motivált, szóval csak jót mondhatok e tekintetben is, öröm ide bejönni. Egyelőre kávéval szolgálnak helyben fogyasztás céljára, de a közeljövőben borbárként is működni fognak. A beltér barátságos, esztétikus, az árak is rendben vannak. A kávé mellett, ami finom volt, vettem az BUPA nevű sört Rekettye serfőzdétől. Három nappal később bontottam fel, sajnos már savanyúnak bizonyult, de ez aligha a hely hibája, lejárati időn belül volt s nem hinném, hogy a Dolce Vitában tárolási problémák lennének. Tisztes, megérdemelt 5x5ös hely ez.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2016. április 10.egyedül járt itt 35 A Krúdy söröző egyik a korrekt-átlagosnak mondható kocsmák közül. Mondom a pultos hölgynek, hogy egy kávét kérek, erre ő néz rám, mintha semmit nem mondtam volna. Se hogy „milyet? ” vagy „presszót, cappuccinot? ” netán „kér hozzá cukrot? ” Vagy akármit.
Nem, csak a kérdő tekintet, amit egyébként nem ismertem fel, azt hittem, nem hallotta a rendelésem. Mondom még egyszer „kávét kérek”. Erre végre megszólal: „Na jó, de milyet? ” „Presszót” – mondom - nálam ezt jelenti a kávé”. „És mellé? ” Mondom: „Tejet és egy cukrot kérek”. „Na látja” - mondja, s közben mosolyog. Szerintem fel sem fogta, hogy ez nem stílus. Nemcsak olyan valakivel akinek a lánya lehetne, de egyáltalában senkivel. Rádió szól a beltérben, ami elég idegesítő. Meglehetősen kommersz az italválaszték, akad pár jó bor. Az egyszerűbb tömények beárazása baráti, a Ballantine's és társai 350 ft-ba kerülnek 4 centiliterenként. A feliratok élő sportközvetítést ígérnek. A kávé iható volt, korrekt, 250 ftért kifejezetten jó ajánlat.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2016. április 10.egyedül járt itt 45 A 4-6-os kocsmahálózat a legjobbkocsma cég talán legeltaláltabb egységei, leszámítva a saját arccal rendelkező romkocsmákat persze. A minap a Corvin közhöz közel eső egységbe néztem be. Senki nem volt bent, délelőtt volt, talán 10 óra, ha elmúlt. Elviselhető tingli-tangli zene szólt csendesen.
Szívesen ittam volna frissen préselt narancslevet, de azt nem tartanak, így aztán egy narancsos cappyt rendeltem (250 ft), az „aznapi” kávém megvolt már ugyanis. Egyébként sem vagyok kávés, inkább csak tesztrendelés nálam a kávé, nem létszükséglet. Az alkoholos italok pedig eleve estek, mivel aznap még 350 km állt előttem. Az italválaszték a szokásos kommersz, ami a söröket és töményeket illeti, a borok zöme viszont korrekt, Frittmann, Gere Tamás, Nyakas, Juhász, Pócz szerepel a „szerzők” között. A borok decije jellemzően 360 ft, ami korrekt, a palack így nagyjából 2500-ra jön ki. Az aznapi bölcsesség a táblán így szólt. „a tegnapi ital nem oltja a mai szomjat” Korrekt. Nem rossz hely ez, de nem is kiemelkedő. Jóindulattal 4 pont, de inkább 3,5.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. április 8.családjával járt itt 55 A vegán táplálkozást, tehát azt, hogy minden állati eredetű táplálékot elutasítsunk magunktól, még azt is, amit az állat önként ad (tojást, tejet, sajtot, stb. ) s amit semmiféle koherens érvrendszer nem indokol, szektariánus baromságnak tartom. Ami viszont nem jelenti azt, hogy ne mennék be vegán vagy akár raw vegán, azaz a hőkezelést is elutasító éttermekbe.
Mindaddig rendben vannak ezek az agyi fixációk, amíg nem teszik őket kötelezővé. A legutóbb a Csendes M. nevű helyen tettük egy családi látogatást. Ettünk egy menüt valamint pár á la carte fogást. A menüben kapott céklaleves üde volt és finom, állaga nem volt teljesen sima, de ez egyáltalán nem baj, nem kötelező mindenkinek a fine dining éttermekben megszokott selymes, homogén állagot az asztalra tenni. Ugyancsak menüben volt a lencsefőzelék, amit répafasírttal szolgáltak fel. Nem volt rossz ez sem, bár ettem már meggyőzőbbet a műfajban, a fasírt tojás nélkül persze olyan, mint a sajt tej nélkül, de illúzióink ne legyenek, itt ezt is megoldják. A fasírtot és a tejmentes sajtot is. A „fasírt” jó ízű volt, persze legfeljebb formára emlékeztet fasírtra, ízre és állagra nem. A zárófogás citrommázas kókuszos kalács volt, ami jól sikerült. Az állandó étlapról rendelt taboulet úgy volt jó, ahogy volt, bár én puhábbra főztem volna a csicseriborsót, amivel gazdagították az egyébként jól elképzelt, üde, cseppet sem unalmas fogást. Azért kértünk hozzá némi olívaolajat és citromot, úgy még finomabb volt. Értékeltük, hogy jó minőségű olajat kaptunk. A malai kofta volt a másik fogásunk az étlapról, a mártása kiváló, le a kalappal, maga a kofta tömör, nyögvenyelős. Szerettük, hogy megszórták zöld korianderrel. A mellé tálalt naan nem volt az igazi, de azért meg lehetett enni. Az itallapról lerí, hogy komolyan vették a témát, biogazdálkodásból származó cukormentes és tartósítószermentes gyümölcs- és zöldségleveket tartanak. (A paradicsomlé nem győzött meg minket, nagymamáink, anyáink, feleségeink jobbat tettek/tesznek el otthon. ) A sörválaszték érthetetlen módon ultrakommersz, magyarán a Heineken által szállított pár tételből áll. A pálinkák izgalmasak s tartanak szép tételeket a bor műfajban is, Légi Gézától , Kúcs Gyulától vagy Horváth Ráspi Józseftől. A beltér hangulatos, a többieket zavarta a galérián az ételszag, szívem szerint ott ültem volna le, így a járdára kihelyezett egyik asztalka mellé telepedtünk. Jól éreztük magunkat, a magam részéről nem zárom ki, hogy még benézzek alkalomadtán.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2016. április 8.egyedül járt itt 35 A minap az egyik Baross utcai kórház előtt volt találkám valakivel, de hamarabb érkeztem a helyszínre. Ilyenkor általában azzal ütöm el az időt, hogy beülök valahova egy sörre vagy süteményre. A Baross cukrászda valósággal kínálta magát e célra. A hely a cukormentes édességekre van ráállva, egyszerű a beltér, a dekorációt elsősorban egészséges ételekről szóló tájékoztatók jelentik.
A meglehetősen széles sütiválasztékból egy kókuszos kockára esett a választásom, ami 550 ft volt. Őszintén szólva nem nyert meg. Ott ettem meg a helyszínen a nagy részét, egy magasított széken kuporogva, a fal melletti pulton, a pöttöm kis helységben sajnos nincs hely asztalok számára. Közben nézegettem egy szórólapot, mely magyar gasztronómiai és társadalmi programokat népszerűsített különböző egészséges főzőeseményektől a Kurultájig. Mondtam is nekik, hogy több program benne van a naplómban, de nem kaptam érdemi választ kommunikációs közeledésemre, pedig remek lehetőség lett volna arra, hogy közvetlen kapcsolatot teremtsenek egy hasonló világnézetű vendéggel és ezzel visszatérésre csábítsák. Nem éltek vele, én meg nem fogok visszatérni, két kedves szó elég lett volna, a meglehetősen érdektelen sütemény nem elegendő ehhez.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2016. április 8.barátokkal járt itt 35 Vannak élethelyzetek, amikor jól jön egy mégoly kommersz gyros is. Például amikor nagyon éhesek vagyunk és sem sok időt, sem sok pénzt nem szeretnénk áldozni arra, hogy együnk, mert vár a következő kocsma. Pont ebben a helyzetben voltunk a minap, a Hopaholic után és a Wunder Sörművek előtt, amikor bementünk a Nagymező utcában egy gyroszozóba.
Egyik jóbarátom jelezte, hogy ő eleve nem kér semmit, a másik rántott hagymakarikát rendelt. Azt hiszem, ebben a műfajban nem lehet rosszabbat felszolgálni, legfeljebb, ha nagyon odaégetik vagy hagyják megpenészedni. A mirelit cuccot (benne nem is hagymakarika, hanem hagymapép, ismerős a Burger Kingből, ugye? ) előre lesütötték majd mikrohullámú sütőben melegítették. Mit mondjak, nem volt élményszerű. A gyros sem nyújtott nagy élményt, de ugyebár az éhség a legjobb szakács. A galérián ültünk le, ezen is lehetne kicsit még dolgozni a dekoráció témában. Gyengicsek hely volt ez, jóindulattal adunk neki 3 pontot.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
2Hangulat
3Ár / érték arány
2Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. április 7.egyedül járt itt 55 A Vostro nevű helyen már voltam egyszer úgy négy-öt esztendeje, akkor is tetszett az ízlésesen berendezett parányi galériás egység, úgy emlékszem, sört ittunk. S mintha az lett volna a neve, hogy Nostro gastronomy. A minap ismét erre vitt az utam s gondoltam betérek. Szeretem frissen préselt narancslével indítani a napot, úgyhogy azt kértem.
Előre kifacsarták, majd kiöntötték egy kancsóból, ezt nem bántam, mivel sietős volt a dolgom. 540 ft-t fizettem két decire. Tartanak igényes szendvicseket is. A sietség dacára leültem kicsit a galérián, ahol a székek nem voltak még lepakolva az asztalokról, úgyhogy magam szabadítottam fel egyet. Miközben iszogatom a narancslevet, hallom, ahogy az egyik kislány mondja a pultban másiknak: „jó lenne, ha ma is vámpírban nyomnák a vendégek, hogy lemegy a nap és eltűnnek, hogy hamarabb hazaérhessünk. ” Nem vettem rossz néven az amúgy sem nekem címzett bemondást, inkább jót szórakoztam rajta és lejegyeztem. Tetszett a hely, megyek még.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. április 7.egyedül járt itt 55 A Cserpes Tejivók megjelenésének nagyon örvendtem. Egyrészt a tejivó, mint műfaj egy remek találmány, mert miért legyenek csak sörözők, borozók, teázók és kávézók, miért ne legyenek tejivók is, ahol ihatunk egy kefírt, joghurtot vagy akár pohár sima tejet, egy friss kifli mellé?
Ráadásul a Cserpes termékekben jobban bízom, mint egy átlagos nagyipari tejtermékben. A Corvin közben nemrég megnyitott egységbe néztem be a minap. Előttem egy elég nagy turista társaság hosszan válogatott s rendelt, már azon voltam, hogy elmegyek, de végül maradtam. S milyen jól tettem! Egy lazacos kapros szendvicset kértem, (490 ft volt) mely a műfaj csúcsának nevezhető, friss zsemlében tökéletes arányú töltelék, kellő mennyiségű lazac, tormakrém, nagyon finom volt, élvezetet nyújtott az utolsó falatig. Megyünk még!
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2016. április 7.egyedül járt itt 35 A Burger House hálózatot, bevallom, kedvelem, az eddigi két egység alapvetően pozitív nyomot hagyott bennem. Nem így a Lurdy házban működő egység. Az hagyján, hogy a pincér piercinges, szemöldökét nőiesen kiszedő s alighanem festő, nem túl kedves fiatalember, amint ahogy egyébként a többi kollegájából is árad, hogy nem így képzelték el az életüket.
Érthető feeling, de ebből a vendég nem kellene észrevegyen semmit. Más helyeknek sikerül olyan pincéreket alkalmazni, akik kedvesen, mosolyogva szolgálnak ki, s akiknek az ember elhiszi, hogy örömmel teszik azt. Ezzel együtt probléma inkább azzal, volt hogy rendeltem 1700 forintért egy burritot, ott, ahol a szomszédban egy jónak mondható étteremben 990 foritnrét adnak két fogást s nem is rosszat, és az nem volt burritó. Hanem chili con carne egy ipari, készen vett tortillatekercsben. Ami nem egy rossz étel, de azért elvérható, hogy ha feltesznek egy fogást az étlapra nézzenek mér utána, hogy azt hogyan kell elkészíteni. Lehet, hogy a többi étteremben is van burritonak csúfolt batyus chili con carne, ott nem ezt ettem, hanem hamburgert és pulled pork szendvicset, ami jó volt. Ez sem volt rossz, meg lehetett enni, de nem ezt vártam. Nagy jóindulattal adok három pontot, a kettő indokoltabb lenne.
3Ételek / Italok
2Kiszolgálás
3Hangulat
2Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. április 7.barátokkal járt itt 55 Az Oinos egy lenyűgöző hely. A pincérünk szakmailag felkészült, pontosan tudta, hogy a Szent Donát pince, mely remek borászat nedűit rendeltük, most került be egy dán három michelin csillagos étterembe, de hozzátette, hogy a Costes Downtownban is ott vannak.
Abszolút otthon volt a borok témájában, ami természetesnek tűnik egy borbárban, de sajnos tapasztalataink szerint a gyakorlatban ez messze nem általános. A beltér szerethetően modern. Kellemes, igényes jazz szól a háttérben. A borlap kitűnő, az árak nem alacsonyak, de nincsenek is elszállva. Nem nehéz itt izgalmas tételeket rendelni, elég az, ha az ember rábök a borlapra. Mi Sauvignon Blanc-t kértünk és Furmintot az említett pincészettől, egyik jobb volt, mint a másik, a Furmint bármikor versenybe küldhető a legjobb somlói és tokaji társaival. Pincérünkkel is megegyeztünk abban, hogy ez a magyar vezérfajta, amivel van mit keresünk a külföldi piacokon. Tartanak ételeket is, ezek is bizalomgerjesztőek, s bizonyára megérdemlik az 5 csillagot, jómagam az itallap alapján pontoztam e rovatban.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4097 értékelés / 410 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
375 település / 38 oldalon