Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 112 településen
Országjáró 385 városban
járt már
Felfedező 2661 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 29190 feltöltött kép
Szörnyű
2016. március 10.egyedül járt itt 15 Ritka eset, hogy egy helyről kifejezetten negatív érzésekkel menjek el. A Droszt kávézónak ezt sikerült elérni. Úgy tűnt, hogy aki itt nem törzsvendég, azt nem veszik emberszámba. Azt az undok metakommunikációt, barátságtalan szó-odavetést, amit ez az ürge produkált… Az ember csak néz ki a fejéből csodálkozva.
Söbaj, kibírtunk mi már egyebeket is. A beltér hangulattalan, csak állóhelyek vannak, a kávé átlagos, az italkínálat kommersz. “Soha többet” kategória.
3Ételek / Italok
1Kiszolgálás
2Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. március 9.családjával járt itt 55 Az Il Panificio Basilico egyike volt az “új hullámos” pékségeknek, ekként lehetett róla egyre többet olvasni. Akkor még csak a Városmajor utcai egységük működött. Később megnyitották a Király utcában a másodikat, mely inkább vendéglő-pizzéria jellegű, majd némi idő elteltével a harmadikat a Hold utcai vásárcsarnokban, mely street foodos.
Úgy hozta a sors, hogy az első helyre jutottam el legkésőbb, konkrétan a múlt hónapban. Kérdeztem, hogy lefotózhatom-e a termékeiket a blogom számára, mondta a kis hölgy, hogy imént fordult ki az ajtón a tulaj, utánaszalad és megkérdi. Úgy is lett. A tulaj félmosollyal azt mondta, hogy attól függ, hogy jót fogok-e írni. Mondtam neki, hogy most titokzatoskodhatnék, hogy azt majd meglátjuk, amiután megkóstoltam a termékeiket, de a helyzet az, hogy biztosan jót fogok írni, mert az előző két egység annyira meggyőző volt, hogy kizártnak tartom, hogy az eredeti ne lenne nagyon jó. Vásároltam mindenféle pékárut, csigát, ilyen-olyan cipócskákat, zsemlét, összesen tán ötféle dolgot. Ezeket becsomagoltattam, otthon ettük meg őket, remek volt mind. Remek és nagyon kedvező áru. Nagyon jó hely ez, bármikor érdemes betérni, akár azért is, hogy itt vegye meg az ember a mindennapi kenyerét.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. március 9.barátokkal járt itt 55 Az Édességlabor volt az idei esztendő eddigi legizgalmasabb élménye a cukrászati vonalon. Kedves kiszolgálás, rendezett, egyszerű, de megnyerő beltér, dizájnos és egyben rendkívül ízletes sütemények korrekt áron. Ami konkrétan 680 forintot jelent általában. Négy süteményt vettünk elvitelre, másfél órával később már csodáltuk is, hogy milyen finomak, egyik jobb a másiknál.
Ők is benne vannak a sütitúrában, kértünk is pecsétet tőlük. Vettünk nyírfacukros vanília-birs-dió szeletet, túróscsusza tortát, vanília – meggy - mák nevű kompozíciót valamint citrom-tejcsoki szeletet. Úgy vélem e négy sütemény elég jó rátekintést adott a teljesítményükre, mely vita felett 5 csillagos. Csak ajánlani tudom őket mindenkinek.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. március 9.barátokkal járt itt 55 A Hegedüs Gyula utcai Pivo söröző megelőzte a korát, már akkor jó ideje működött, amikor a közérdeklődés lassan-lassan a minőségi sörök irányába fordult. Emlékezetem szerint benne voltak már a 2011-es “TOP 100 kulináris kaland” című kiadványban a legjobb 10 söröző között. Első ízben 2012-ben jártam itt, a Vince előtt.
Azóta többször is betértem, mindig izgalmas tételek voltak csapon, s palackban is tartanak jó dolgokat. Például a Koucour kisüzemi cseh főzdétől IPÁkat, de van sok jó pils sörük is olyan cseh főzdéktől melyekről csak a nagyon vájtfülűek hallottak. Az elmúlt hónapban kétszer is benéztem hozzájuk, először épp egy Koucour IPÁért, másodszor egy jóbarátommal akartunk meginni egy-egy jó pohár sört, miután a Különleges sörök boltjában nem kaptunk helyet. Itt sem volt sok hely, de egy kedves hölgy, aki minden jel szerint a kocsmához tartozik és az egyik asztalt elfoglalta valami hivatali munka miatt, elköltözött onnan s így leülhettünk. Magasított székek vannak itt is, ez ugyebár helykímélő megoldás. A sörök ezúttal is kiválóak voltak. Megyünk még, ez biztos.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. március 8.gyerekekkel járt itt 55 A Cirmi volt az idei év egyik legkellemesebb felfedezése. Ha jól emlékszem, a Tripadvisoron szúrtam ki, de nem vagyok ebben biztos. Azért került fel a célpontlistámra, mert kézműves sörökben utaznak. A minap átruccantunk Szegedre moziba s egy füst alatt meglátogattunk néhány vendéglátóipari egységet is.
Az igazság az, hogy számomra ez volt a fontosabb, az asszonynak és a gyermekeknek inkább a mozi. A Cirmi kiemelt célpont volt, ide mentünk be először. A beltér belevaló, nagyon hangulatos, lezser, kicsi zegzugos, otthonos. Nagyon értékeltük az eredeti dekorációs elemeket, például a mellettünk levő falat borító rengeteg régi bőröndöt. A zene sajnos kommersz, valami blues vagy jazz jobb lenne. Az a kalligrafikus felirat nagyon tetszett, hogy “Nem vásárolhatsz boldogságot, de vehetsz sört és ez fasza dolog” . Mennyire így van! Vettünk is sört, három félét, kettőt a Rekettye sörfőzdétől Jónás IPÁ-t és Monolit IPÁt valamint egy pohár bécsi ászokat a csepeli Rízmajertől. Kértünk egy Oreo tortát és egy quessadillat is, valamint egy liter limonádét a kölköknek, bár a nagyobbik a sörbe is bele szokott kortyolni. Tartanak valami brutális csípős szószt - no végre valami igazi, a csípősnek mondott szószok általában elvéreznek nálam. Kóstolgattam rendesen ezt a német cuccot, melynek kupakja halálfej és rá van írva, hogy tartsuk távol tőle a gyermekeket. Ételeink ütötték a mércét, bár a guacamole-t kissé elsavanyították. A kiszolgálás nagyon kedves, a tulaj egyben üzletvezető és felszolgáló – ez nagyon jó kombináció. Az étel italfront 5 csillaga-szívecskéje inkább az italoknak szól, de az ételek is megérdemlik a négyet. Összességében remek hely ez, megyünk még.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2016. március 8.barátokkal járt itt 45 A Buddha wok bar akár jó emlékünk is lehetne. Bementünk, mondtuk, hogy egy-egy falat sushit szeretnénk aztán megyünk is tovább. A pincér azt mondja erre, hogy üljenek le, de hozzáteszi, hogy “nem szoktuk egy sushit felszolgálni”. Ezt már nem szerettem. Ha gesztust gyakorolnak, ne magyarázzák, hogy az mekkora, a mennyire rí ki a normális ügyvitelből.
Mondom neki, “miért probléma ez, a nigiriket darabra adják”. “Jobban tudja, mint én. ” – mondja erre éllel, s egyáltalán nem poénkodva a pincér. Ezek után ki is mehettünk volna, de nem tettük, inkább a riposztozást választottam, mondtam neki, hogy “remélem is. ”
Végül rendeltünk két maki szettet, egy rákosat, egy vegetariánust és egy tintahalas nigirit. Nem volt rossz egyik, sem, de azért sokkal jobbakat ettünk már sokfelé. A tintahalas sem esztétikára, sem állagra nem ütötte a mércét. Vélhető, hogy ha többet ülünk és rendelünk még valami wokételt, netán levest, akkor jobb lett volna az összélmény. Az igazság az, hogy a Buddha hálózat konyhailag megérdemli a 4 pontot, egyértelműen nem 5, attól távol van, de egyértelműen jobb a 3-nál. Itt barátságos a beltér is, és a másik pincérrel sem volt gond, aki végül kiszolgált.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. március 7.családjával járt itt 55 Bevallom töredelmesen, a Bíró Lajos által jegyzett helyek iránt elfogult vagyok. Nem alaptalan ez az elfogultság, s egyébként nem is egyértelműen előny a helynek. A felfokozott várakozásoknak meg kell felelni. Nos, a Vendéglő a Kisbíróhoz nevű egységnek ez maximálisan sikerült.
A beltér otthonos, meghitt, a kiszolgálás remek, a napi ajánlat fehér krétával fekete táblán, egyik fogás izgalmasabb a másiknál. Nem ritka a mellbeverő párosítás, a szarvaspörköltet kalamárival adták, hirtelen eszembejutott a “Sok vagyok” című Bíró Lajos könyv Szent Jakab kagylója, amit disznósajttal kínáltak. Kétségkívül megvan a polgárpukkasztás ebben az étteremben is, de mindig a jóízlés határán belül. A fogadófalat minőségi kenyér zsírral, ez egy régóta dívó ötlet, mellé lehet rendelni lilahagymát, piros paprika és erős zöldet. Ettünk mindenfélét, húst, halat, előételt, főételt, desszertet, hibát semmiben nem lehetett lelni. Nem is akartunk persze, nem vagyunk kekecek, de ha lett volna valami szembetűnő, akkor azt kiszúrjuk. Kiemelkedően jó élmény volt a Vendéglő a Kisbíróhoz, méltó a társaihoz. Vitán felül megérdemli a Gault Millau sapkát, amivel a legutóbbi kalauz kidekorálta.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. március 7.barátokkal járt itt 55 Már volt alkalmam több budapesti egység kapcsán ódákat zengeni a tapas műfajról, mely az ínyencek számára az optimális megoldás. Elérhető áron lehet kapni mini kompozíciókat e címszó alatt. Egyébként a tapas többes szám, az egyes szám a tapa, fedőt jelent. Tehát nincs olyan, hogy “tapasok”.
A Vicky Barcelona nyitás óta fenn van a célpontlistámon, a minap a Vince Wine Show Budapest nevű boros rendezvény ebédszünetében látogattuk meg ezt az egységet a Stég után. Kértünk kenyeret paradicsom-salsaval és aiolival (300 ft! ), tempurázott padlizsánt mézzel és Pedro Ximenez borral (1100) valamint sült krumplit (patatas bravas) fűszeres szósszal és aiolival. A kiszolgálás példás, kommunikatív, kedves, udvarias, a beltér nagyon hangulatos. Mint az előbbiekből is kitetszik, az árak nem vészesek, persze van egy sor tapa 2000 forint körül is. Az adagok elég nagyok, a padlizsánból jóval többet kaptunk, mint amennyit vártunk. Az ízek, állagok abszolút rendben voltak. Kaptunk a ház ajándékaképpen egy-egy spanyol kávélikőrt is, én nem voltam oda tőle, de szerencsére társam “bevállalta” az enyém elfogyasztását is. Nem ezzel a kávélikőrrel volt bajom, hanem a likőr műfajjal általában. A gesztust minden esetre nagyon értékeltem. Felszámolnak 12% szervízdíjat, de hát erről nem a pincérek tehetnek. Remek hely a Vicky Barcelona, megyünk még.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2016. március 6.barátokkal járt itt 45 A Café Mayer pozicionáltsága számunkra igencsak megfelelő, jómagam a hajdani tévé székház háta mögött a Nádor utcában szoktam parkolni, egyik legkedvesebb gasztroturná-társam munkahelye pedig az Arany János utcában van, így aztán jól körbe tudjuk lőni a környéket ebédidőben, alkalmanként egy-két helyet kipróbálva.
A Café Mayerbe próbáltunk már bejutni, de tele volt déltájban, ezúttal 14 órakor próbálkoztunk így és sikerrel jártunk. Menüt ettünk, karfioleves volt valamint tengeri halfilé petrezselymes olajjal és kukoricás rizzsel. A leves izgalommentes volt, a hal viszont kifejezetten finomra sikeredett. Értékeltem, hogy nem a legolcsóbb tömeghal, a pangasius került a tányérra. 1200 forintért e két fogás jó vétel volt. Ecseri kisüzemi sört tartanak, abból ittam egy pohárral. A beltér barátságos, az a la carte étlapon van pár izgalmas fogás. Nem elképzelhetetlen, hogy még visszatérünk.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2016. március 6.a párjával járt itt 45 A Hellinicon étteremre az “Egy nap a városban” blog hívta fel a figyelmem. Mivel a görög konyha az egyik kedvencem 1995 óta amikoris egy kedves jóbarátom (ma a Kovászna megyei tanács elnöke) itt ünnepelte doktorrá avatását. Egy izgalmas, rusztikus, őszinte konyha tárult fel akkor előttem, azóta megjártam Görögországot s merem állítani, autentikus, jó konyhát vitt Rezi György a Jorgosz tavernában.
Azóta igyekszem minden görög vendéglőt kipróbálni, az igazság az, hogy a legtöbb esetben pozitív tapasztalatom volt, legyen szó törökbálinti, diósdi vagy budapesti helyekről. Az egyetlen kritikán aluli élményem a Pireusz volt a Fővám téren, mely azóta megszűnt, nem csoda. Mindezek után érhető, hogy első adandó alkalommal beültem a Helliniconba, az sem zavart, hogy a Situban volt foglalásom déltől. Hagytam a páromat rendelni, cukkini-chips-szet kért tzatzikival, ami finom volt, tzatziki műfajban sokkal jobban is ettem, meg készítettem is, de azért ütötte ez is a mércét. Ára is barátságos volt, 1000 ft körüli összeget kértek rá. Szívesen ettünk volna halat, de azt elég drágán mérik. A felszolgáló, első napján töltő kislánytól Imiglykost kértem a páromnak, ami az étlap szerint fehér volt, erre fel vöröset kaptunk. Megittuk. Mint ahogy a Retsinát is. Képesek egy totál kommersz, német palackozású tucatborra elkérni 700 forintot deciként, ez vérforraló, felháborító árképzés. Persze nem kötelező bort inni, de hát a Retsina is 1995 óta a szívem csücske. Összességében kellemes időt töltöttünk itt, maga az élmény belefér a jó kategóriába. Az ár/érték esetében megadtam a közepest, az ételre négy pont járt, az italra legfeljebb kettő. A felszolgálás szakmaiatlansága és járatlansága dacára is négy pont, mivel a kedvesség sok mindenért kárpótol. Kívánom, hogy az ifjú hölgy maradjon ilyen mosolygós egész életében. A hely megérdemel még egy esélyt, lehet hogy még visszatérünk.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4097 értékelés / 410 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
375 település / 38 oldalon