2016. január 21.barátokkal járt itt 45 Szórakoztató jelenség, hogy már olyan aprócska településeken is, mint Báránd, romkocsmába ütközünk. A nyáron Tetétlen felé megálltunk Bárándon is, ebben a barátságos kocsmában. Az italválaszték persze kommersz, nem tartanak sem sör, sem bor, sem tömény műfajban érdemleges, emlékezetes tételeket, de egy piccolo nagyipari sör bármikor lecsúszhat, különösen a 40 fokos júliusi melegben.
A belteret a nyers tégla és a pácolt fa uralja, ami igencsak ízlésünk szerint való. Az árak nagyon barátságosak, a piccolo sör 110 forint volt. Ha korsóval rendel az ember még jobban jár, 220 forintot kérnek a Nagy Feró által reklámozott Kőbányaira. Ami egyébként friss volt, megfelelő hőmérsékletű és élvezhető. Szerethető hely a Kanyar romkocsma, talán még betérünk. Ételeket nem adnak, az ételrovatban az italválasztékot díjaztam.
2016. január 21.barátokkal járt itt 55 A Pékműhely puritán egyszerű egység, de híre messze szárnyal. Olyannyira, hogy e pékség is bekerült a Gault Millau kalauzba a legjobb pékműhelyek közé. Mi tavaly májusban jártunk arra a Gourmet idején, a kiszolgálás megnyerő, a választék csekély, de ami van, az vagy nagyon ízletes, vagy nagyon bizalomgerjesztő.
A kettő között a határvonalat ugyebár az képezi, hogy kóstoltuk-e az adott terméket vagy sem. A csigáik lenyűgözőek finomak, foszlósak, intenzív ízűek. Egyfajta műfajcsúcsot jelentenek számomra. Mindemellett még olcsó is a hely, a csiga 190 ft volt, a kávé 300, a superjuice, amire sok helyen elkérnek 800-900 forintot, az itt 590.
2016. január 21.a párjával járt itt 55 A Culinaris megnyitása óta az ínyencboltok szépen megszaporodtak. S egyre több egység biztosít arra lehetőséget, hogy leüljünk és helyben fogyasszunk valamit, hosszú lenne a felsorolás, nekünk legfrissebb élményeink a Tepertős a Kolosy téten, a Hazai Kézműves Finomságok, a Pörc valamint a minap meglátogatott Hecserli.
Ahol remek borokat lehet kóstolni másfél decire kimérve, jó drágán, úgyhogy ezt kihagytuk, jómagam vezettem, párom meg egy deci bornál többet nem hajlandó meginni, s mindezen túl 1000 forint körüli összeget egy pohár borra egyikünk sem szeret kifizetni. Ebéd után voltunk, így az ételek sem maradtak játékban, így aztán rendeltünk egy minőségi bio levet, cékla-alma volt, ha jól emlékszem. A kiszolgálás udvarias, segítőkész, az áruválaszték impozáns, remek felvágottak kelletik magukat a pultban, olajok, fűszerkrémek, ecetek, borok a polcon. A környezet barátságos, a hangulatos galérián ültünk le. Nagyon jó hely a Hecserli, jó szívvel ajánlom mindenkinek.
2016. január 20.egyedül járt itt 55 A külvárosi pékségek nagy meglepetést nem szoktak okozni. A kenyér jellemzően friss, felfújt és végső soron élvezetes, hisz a friss kenyér mindig finom, a péksütemények is ütnek egy korrekt élvezhetőségi szintet. A Tinódi ennél többet teljesít.
A mákos rétes kifogástalan volt, jobbat nehéz lenne készíteni, mind a tésztája, mind a tölteléke teljes mértékben megnyert s ugyanezt mondhatom el a tepertős pogácsáról is, ízre állagra maga volt a műfaj csúcsa. Ennyit lehet ebből kihozni. Csinálnak még néhány helyen hasonlóan jót, jobbat aligha. Az árak is barátságosak. Vita felett 5 csillag akkor is, ha a kenyerük biztos nem üti az új hullámos pékségek kenyereinek színvonalát.
2016. január 20.barátokkal járt itt 55 Borozó műfajban ez volt az évkezdet felfedezése. A Facebookon akadtam rá, tulajdonképpen Jásdiék borkertjének az oldalát néztem s ott azt írta, hogy költöznek a Galériába. Mint a helyszínen kiderült, ez egy egyszeri rendezvény volt. Mi viszont felfedeztünk egy csodás borbárt egy rendkívül elkötelezett, minőség dolgában kompromisszumot nem ismerő tulajdonossal, pazar borválasztékkal.
A belső tér is megnyerő, külön értékeltük a tulajdonos nagyapjának a cégtábláját. De elmesélte nekünk a tulaj a polcon látható, francia nemzeti színekben játszó üvegkakas történetét is, nem lövöm le a poént, menjen el mindenki és hallgassa meg a helyszínen. Két csodás bort ittunk a Zsirai pincétől és Csetvei Krisztitől, kaptunk hozzá egy kis rágcsálnivalót a ház ajándékaképpen. Vannak izgalmas borkorcsolyáik, ezeket nem próbáltuk ki, az ételrovatban a borválasztékot díjaztam. Először voltunk itt, de nem utoljára.
2016. január 19.barátokkal járt itt 45 Jó kis ötletre telepedett rá a Board Game Café. Itt nemhogy megengedett, de szinte elvárt, hogy a vendégek leüljenek az asztaloknál társasjátékozni s azzal üssék el az időt ivás közben. Igaz, három óra játékra, amit persze a hely biztosít, fejenként 500 forintot kell fizetni s még a gyermekeknek is van beugrójuk, igaz kisebb.
A kiszolgálás elég lezser, a pincér nem zavartatja magát attól, hogy az asztal ahová leültünk jóbarátommal sörben úszik, ha nem vette észre, az a baj, ha észrevette és nem érdekelte akkor meg az. Söbaj, minket ez nem tartott vissza semmitől, legfeljebb a sörbe való belekönyököléstől, rendeltünk egy-egy Stari sört, mert bizony itt a kiváló kézműves tapolcai serfőzde söreit adják, ugyan nem csapolva, hanem palackra. Tanulva a Felnis esetből (amikor lejárt s ami rosszabb, romlott palackos sört kaptam jó drágán, 0,33-as Simcoe Pale Ale volt 1000 ft s mellesleg a csapolt is állott volt) megnéztem a sörök lejárati idejét, mindkettő bőven benne volt a garanciában. Ittunk egy pils-t meg egy búzát, szerettük mindkettőt. Adnak melegszendvicseket is, nem olcsón (850 ft/db), de jómagam állandóan ellen kell álljak a kísértésnek és igyekszem este már nem enni, társam pedig sokallotta az árát, így aztán maradtunk a söröknél. Annak is megkérik az árát, a 0,33-as nem kiugró, korrekt sör 690 forint, ennyiért másutt sokkal jobbat lehet kapni, Bakancslistát vagy Távoli galaxist. Van héárom boruk is Gere Tamástól, akit szeretünk, a rizling és rosé decije 390, a Kékfrankosé 490. Ez durván kétszeres szorzó a szaküzleti árhoz képest, ami étteremben normális, egy kocsmában kissé magas. Összességében a nem vett buktatók dacára kap a hely tőlem 4 pontot, de azért van még mit javítani odafigyelésben és italválasztékban. Az ételrovatban az italválasztékot díjaztam. Halvány ez a négyes, de azért mégiscsak négyes. Bár ott tartanánk, hogy Magyarországon átlagos jelenség legyen a hazai kézműves sör az italválasztékban.
Board Game Café válasza
Kedves DEndre,
Nagyon szépen köszönjük az építő kritikát.
A helyet 2 hónapja vettük át és gőzerővel dolgozunk, hogy a Board Game Cafe még jobb legyen.
Észrevételeiddel összhangban az italválaszték átalakítása, bővítése folyamatban van pl. : további kézműves sörök, longdrinkek kerülnek az italválasztékba még a héten.
Dolgozunk továbbá az arculaton is ami hamarosan egy teljesen új egységes képet kap.
A kiszolgálás minősége talán az egyik legfontosabb számunkra is, hiszen a szabálymagyarázatok miatt sokkal közvetlenebb a kapcsolat a vendégeinkkel. Üzemeltető váltásnál egy teljesen új csapattal áltunk fel pontosan e miatt. Hiszem, hogy kollégáim hamarosan felveszik a ritmust :)
Remélem vendégeink között köszönthetünk majd újra, ha így lesz akkor azt javaslom próbáljatok ki 1-2 játékot is.
Üdvözlettel
Szeles Péter
2016. január 26., Szeles Péter, üzemeltető
2016. január 19.barátokkal járt itt 45 A leghangulatosabb kocsmának Lakitelken a vasútállomás melletti Víg baktert ítéltük, ahol egyébként lenne mit javítani a borválasztékon.
Viszont század eleji vasúti kocsik atmoszférája annyira megejtő, hogy ide bizton visszatérünk, ha Lakitelekre vezet az utunk, legfeljebb iszunk Pincegyöngye feliratú Duna-Tiszaközinek mondott „Magyarország” eredetmegjelölésű (még ez sem biztos, nem csodálkoznék, ha olasz tömegbor lenne a palackban) elég silány bor helyett valami élvezhető töményet, például Unicumot. Sajnos itt is megy a tévé, szerencsére van olyan terem, ahová nem látszik be. Az árak barátságosak, a kiszolgálás kedves. Ételeket, bár az önmeghatározás “pizzéria”, emlékezetem szerint nem kínálnak, az ételrovatban az italválasztékot díjaztam.
2016. január 19.barátokkal járt itt 45 Idén két ízben is megfordultam Lakitelken, ahol első ízben gyűltek össze azok, akik a mai Magyarország jogi politikai alapjait megrajzolni igyekeztek. Szokás szerint megkértem vendéglátómat, hogy vezessen körbe a település kocsmáin. Első meglátogatott egység a Sarokház étterem volt a Tisza holtágának festői partján, a strand mellett.
Sajnos nem volt időnk enni, egy vegyes haltálat szívesen megkóstoltam volna, akkor is, ha a ponty és a harcsa mellett nem keszeg vagy süllő, hanem tájidegen tintahalkarikák szerepeltek. Borsodit tartanak csapon (korsó 350, pohár 250) s Fonték remek üde, reduktív borait kínálják kimérve. Különböző koncentrációjú fröccsöket ittunk a kisfröccstől a színészfröccsig. A beltér hangulatos, a lambéria, s általában a fa uralja az atmoszférát. Az enyhén szemerkélő eső dacára kint ültünk le, a terasz varázsa június elején felülmúlta beltér egyébként nem csekély vonzerejét. Kellemes barátságos hely a Sarokház étterem, az ételrovatban az italfrontot értékeltem.
2016. január 19.barátokkal járt itt 55 Van egy-két luxusromkocsma, mely rákapaszkodik a trendre de azért inkább a hagyományos vendéglátás formai kereteibe illeszkedik be. Ezt valójában nem is bánjuk. Megvan a sármja annak, ha húszas-harmincas éveik elején járó fiatalokkal keveredünk olyan helyeken, melyeket imádtunk volna húsz éve s valójában most sincs különösebb averziónk ellenük, de azért csak jobban érezzük magunkat polgári környezetben.
Ezért is, közelebb áll hozzánk a Mazel Tov, az Extra vagy a Liebling, mint mondjuk a Vittula. De ismétlem, mindkét irányzatnak helye van a nap alatt és mindkét irányzatot képviselő helyekre szívesen ellátogatunk. A Lieblingbe éjféltájt tértünk be, konyha már nem volt, ami engem nem zavart, de társam eléggé megéhezett. Így járt. A kiszolgálás – ismét egy nagy jó pont – kedves volt kommunikatív, jobbat elképzelni is nehéz, maga a hely atmoszférája nagyon megnyerő, vagány, a zene meg jó, kellemes jazz, nem úgy, mint sok helyen, ahol bömböl a tuctuc. Ha még kézműves sörök is lennének, akkor lenne számomra a tökély, de azért így is megérdemel összességében öt pontot, elsősorban a hangulat és a kiszolgálás miatt. Az ételrovatban az italválasztékot díjaztam.
2016. január 19.egyedül járt itt 55 A Jókenyér márkanév a minőség védjegye, ők azok, akik képesek sokat gyártani a jóból, minőségi kompromisszumok nélkül, úgy, hogy a szó szerint manufakturális körülmények között kezdték, ha jók az információim, akkor Solymáron. Rendszeresen vesszük a kenyereiket, jellemzően a Lidlben.
Nem szeretem az üzletláncokat, de köztük még ez a legjobb, amit az is mutat, hogy Ludwing-Mentesi házaspár kenyereit is árulják. Ha látok egy Jókenyér pékséget a városban, persze oda is benézek, így tettem a minap a Kecskeméti utcában. Vettem egy diós csigát és egy sajtos croissant-t, mindkettő remek volt. (Azért az objektivitás kedvéért: a Pékműhely csigatémában olyan magasra tette a lécet, hogy attól tartok, egyhamar senki nem veri le, a Jókenyérnek sem sikerül). A beltér szép, rendezett, a kiszolgálás kedves az árak barátságosak, ide bármikor érdemes visszamenni, a hely nemcsak annak jó ár/érték arányú aki épp felfedezi, s így az újdonságélmény is lök egyet a helyen, hanem akkor is, ha ezt levonjuk. A Jókenyérnél jó kenyeret vehetünk tisztes árakon, kilóár 400 és 1000 forint között, továbbá minőségi péksüteményeket, s persze adnak hozzá kávét s egyéb innivalókat is. Reggelizni is kiváló.