Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 112 településen
Országjáró 385 városban
járt már
Felfedező 2659 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 29148 feltöltött kép
Átlagos
2016. január 5.barátokkal járt itt 35 A Krúdy étterem pár éve megnyerte a HírTV tesztműsorát, kíváncsiak voltunk rá. Van talán két éve, hogy benéztünk, vegyes tapasztalataink voltak, de inkább jók, ezekről már beszámoltam. Másodjára, kihasználva a jó időt, a teraszon ültünk le, bár a beltér nagyon hangulatos, illik a névadóhoz, a boldog békeidőket idézi.
A kiszolgálás először kedves, udvarias volt, másodszor, 2015-ös nyár közepe táján teljesen személytelen, mosolytalan, sőt, barátságtalan. Az étlap továbbra is nagyon széles, főleg magyar klasszikusokat kínál, a birkagulyástól a csirkepaprikásig, ezek közül választottunk mi is. Első ízben jobb ételeket kaptunk, másodjára bizony voltak döccenők, állag- és hőmérsékletproblémák, felmerült a desszertben az aromahasználat gyanúja, összességében nem voltunk megelégedve. A 3 pont is nagyon halvány. A borlap továbbra is jó, az árak is elfogadhatóak. Nem elképzelhetetlen, hogy még visszatérünk, de ha már Debrecenig utazunk, inkább az Ikonba mennénk el negyedszer vagy kipróbálnánk valami újat. Ha mégis visszatérnénk, akkor egy tapas-tál mellett fogunk borozni.
3Ételek / Italok
2Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2016. január 5.gyerekekkel járt itt 45 Igen népszerű hely, ami vélhetően annak tulajdonítható, hogy csupa slágerételt kínálnak elérhető áron elfogadható minőségben, ügyet sem vetve az ektekticitásra. Van itt brassói, burrito, pizza, thai tészta, rántott csibe.
Mi sima hamburgert menüt kértünk, ami 1200 forintba került, a sült krumpli tisztes mirelit volt, a hamburger gyorsétterem zsánerű (értsd vékony húspogácsa, szivacsos, könnyed, kissé édesített zsemle) de azon a műfajon belül jól sikerült, hamar el is fogyott. Tipikus 3,5 pontos hely, mely mondható átlagosnak, de akkor belesüpped az azonosíthatatlan alapanyagból készült borzalmakat kínáló helyek özönébe, ahol mikróban melegítik a hamburgert. Ha meg „jó” osztályzatot adok neki, akkor egy kategóriába kerül a fősodratú kézműves burgerekkel, amitől azért távol van. No hát ez van, akkor is felfele kerekítünk.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2016. január 5.családjával járt itt 45 A Manna fagylaltozó a kézműves „félújhullámos” - félamatőr blogger-cukrászdák hangulatát hordozza. A parány hely beltere igen szép, szeretettel tervezték meg és rendezték be. A kiszolgálás kedves, a fagylaltok bizalomgerjesztőek, bár sem ízben, sem állagban nem hozzák azt, amit olvasmány-élményeim alapján elvártam.
De sebaj, értékeljük az igyekezetet, s az sem baj, ha egy mindig jobbat akaró helynek van hová fejlődnie, lásd a Patrióta étterem sikertörténetét, mely 6 év alatt 4 Gault Millau pontnyit fejlődött. A Manna az út elején van, de mindenképpen ígéretes hely.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2016. január 5.barátokkal járt itt 45 A No 1 étterem az elmúlt években többszörös átalakításon ment át. Első ízben, amiről be is számoltam, pazar környezetben, első osztályú felszolgálás mellett kínáltak nagyon jót és kevésbé jót, kevés fegyelmezettséggel elkészített ételeket, több fogás sem hozta a jogos elvárásokat.
Utána átálltak egy mediterrán vonalra, amit nagyon ügyesen abszolváltak. Gondolom tulajdonosváltás következhetett, mert változott a dizájn - egyáltalán nem előnyére, megszűnt a meghittség, a barátságos elegancia, az egyedi atmoszféra – s azt még azzal súlyosbítják, hogy jó hangosan megy a rádió, ami egy jó étteremben egyszerűen elképzelhetetlen, harmadosztályú kocsmában is idegesítő, de éttermekben be kéne tiltani. A konyha is visszalépett egy keveset, bár így is határozottan jobb az átlagnál, legyen szó előételről, levesekről vagy főételekről. A borválaszték terén is visszalépés történt, legalábbis úgy emlékszem, hogy több bort kínáltak korábban. A kiszolgálás a korábbi kifogástalanhoz képest udvarias, de személytelen. Pulton belül állandó mozgás volt ottjártunk idején, úgy tűnt résztulajdonosok tárgyaltak, a vendég hallótávolságbeli jelenléte sem zavarta őket. Az üzenet egyértelmű: itt nem az a lényeg, hogy a lehető legjobbat nyújtsák, hanem, hogy bejöjjön a pénz. Összességében még mindig jó helynek számít a No 1 helyén a Terasz nevű bisztró, de kár volt lerontani azt, ami jó volt.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2016. január 5.barátokkal járt itt 35 A Svejk söröző a Péterpál utcában működik, ahol nem kevés konkurenciája van. Ezzel együtt nem igyekeznek valami különlegeset nyújtani. Egy Svejk nevű söröző, ahol sem cseh ételek, sem cseh sörök nincsenek… Pontosabban van egyféle, nagyipari, Staropramen.
A beltér érdektelen, nem különösebben egyedi, a kiszolgálás átlagos, meglepődnek a kérdésen, hogy milyen cseh söreik vannak. Kínálnak tejszínes vodkát is potom pénzért, nem próbáltuk ki. Tejszínes kávélikőr vagy Drambuie talán igen, de vodka? A 4 cl Unicum és Vilmos 420 ft, ami elfogadható, baráti árfekvés, a sör sem drága. Elfogadható kocsma a Svejk, de ezen a néven többet vártunk.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2016. január 5.barátokkal járt itt 25 A Kis Jazz Bár a Piac utca tőszomszédságában működik az egyik árkád alatt, nem messze a Nagytemplomtól. Mikor láttuk a nevét, mondtuk, hogy no, ide be kell menni, legalább a zene jó. Hát ehhez képest valami mai borzalom ment a háttérben, kérdeztük, hogy hol a jazz, ha már ez a nevük. Az már nincs, hangzott a válasz.
Az egyik asztalnál egyik lány dolgozott a másik körmein, hirtelen azt sem tudtuk, hogy manikűrszalonba tévedtünk-e be vagy kocsmába. Rendeltünk valami bort, ha már ott voltunk, az italválaszték elég gyenge mellesleg. Kiültünk a teraszra, hamar megittuk italainkat és továbbálltunk. Ételeket nem kínálnak, az ételrovatbeli három szívecske az italfrontot minősíti.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2016. január 5.barátokkal járt itt 45 Az Epreskert cukrászda ügyesen lefoglalta magának a “debrecen-cukraszda” domaint, de hát, nagyon helyes, szemesnek áll a világ. A hely nem meglepő módon a központhoz közel eső Epreskert utcában működik. Fősodratú, hagyományos süteményeket kínálnak ezek annyira nem vonzottak minket. Ízletes és megfizethető viszont a macaron (150 ft egy darab).
A fagylaltok pedig kitűnőek! Nem sokkal debreceni látogatásunk előtt tértünk vissza Olaszországból, így hát magasan volt a léc, de a cukrászda nem verte le, a gyümölcsfagylaltjaik természetes ízűek, s jók a csokialapúak is. Csak ajánlani tudjuk a helyet – elsősorban, mint fagylaltozót. A fagylalt kétségkívül 5 pont, a sütemények szemre 3,5, de azért megadom az ételrovatban a macaronokat is tekintetben véve az 5 pontot.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2016. január 5.barátokkal járt itt 35 A Turmix presszó olcsó átlagos kocsma, kommersz bor- és sörkínálattal. Borok tekintetében a Varga pincészet szortimentjét tartják, aminek végső soron még örülhetünk is, hiszen ráállhatnának valami alföldivé nemesült olasz borzalomra is. A sörműfaj a Heineken vonalat hozza, melyet elvből nem iszunk, mióta perben állnak(tak?
) az Igazi Csíki Sörrel. Tartanak viszont korrekt pálinkákat, a Pintér valamint a Zsindelyes cégtől. Egy birspálinkára esett a választásom s nem csalódtam. Nagy betűkkel hirdeti egy felirat, hogy van mákpálinkájuk is, mondom a pultban tevékenykedő leányzónak, hogy olyan nincs, mire ő: „de van”. Kérdeztem, milyen színű a pálinka mondja, fekete, mondom, „na látja, az likőr”. Erre ő „likőr? - mikor 50 fokos? ” Ez a pályát tévesztett csibe azt hiszi, hogy a likőr mibenléte az alkoholfoktól függ és nem a technológiával van összefüggésben. (Gyengébbek kedvéért: a pálinka lepárlással készül gyümölcsből, a likőr készítésére nincs szabvány, otthon gyakori a szesz+víz+gyümölcs+cukor összeadása, majd érni hagyása. Így készül a székelyek „áfonyapálinkája” is, mely egyébként likőrnek finom. ) S közben úgy néz a vendégre, mintha az lenne a hülye. Megmagyaráztam neki, eltűrve a pofavágást, a pálinkatörvény lényegét, azt felelte, hogy majd kijavítja a feliratot. Hát kíváncsi vagyok, megteszi-e.
3Ételek / Italok
2Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. január 5.barátokkal járt itt 55 Az Irene étterem az idei esztendő egyik legjobb élménye volt. Egy pazarul felújított vidéki kúriában egy Kőrös holtág mellett, festői környezetben működik, a Hercegasszony hotel keretén belül. A kiszolgás egyszerűen kifogástalan, a kis hölgy mosolyog, mindenre válaszol, természetes kedveséggel, azt sugallja, amit kell: hogy örömmel teszi a dolgát, otthon van a szerepkörében.
A beltér úgy modern, hogy egyben szeretnivaló is. Az étlap igen rövid, de ez jó jel, azt sugallja, hogy minden frissen készül. Mint ahogy frissen is készül. Remek halételeik vannak, elsősorban szürkeharcsából, de kiváló a kacsamáj is, erős a desszertfront, csodás a tálalás, barátságosak az árak. Vannak kézműves söreik is, meg jó boraik, kár, hogy kevés tételt mérnek ki decire. Minden túlzás nélkül Kelet Magyarország egyik legjobb étterme nyílt Mezőtúron. A séf, mint megtudtuk, a Merops hotelből jött át, ami meglepetés volt, mi nem is tudtuk, hogy Szekszárdon van egy ilyen színvonalas hely, mely ilyen felkészült séfet alkalmaz. Ezek után persze már kíváncsiak vagyunk a Meropsra, biztos a séf utódja is érti a dolgát.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2016. január 5.barátokkal járt itt 35 A minap egy kedves történész jóbarátomat vittem át Battonyára, ami Aradtól kevesebb mint 30 km-re fekszik. A célpont a buszállomás volt, innen indul a tömegközlekedés rozoga járgánya Deszkre. (Annyira rozoga, hogy Dombegyházán le is robbant, Makóról kellett másik buszt küldjenek a várakozó utasokért.
)
Ha már ott voltunk, beültünk a buszpályaudvar kocsmájába, nem először. Ő sört ivott és Unicumot, jómagam egy kávét, ami nem volt élvezhetetlen, hasonló színvonalú helyen kaptam már sokkal rosszabbat. Az italválaszték kommersz, adnak retro hamburgert is, vélhetően mirelit húspogácsával. Ahogy néztem, kialakult egy helybeli törzsközönség, mindenki ismer mindenkit, a vendégek nagy részét nem annyira a más városbeli utazók teszik ki, mint inkább a helyiek. Átlagos kocsma-büfé ez, lehet, hogy még benézünk. Alkalmunk lesz rá, az biztos. A tisztaságra azért adtam 2 pontot, mert a mellékhelység a Ceausescu korszak közvécéire emlékeztet. (Lásd fotó. )
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
2Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4095 értékelés / 410 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
375 település / 38 oldalon