Gyémánt 500
2016. január 15.egyedül járt itt 45 A Pohárszék egy hihetetlenül igényes, dizájnos, megnyerő egység. Csúcsborok, bizalomgerjesztő étkek, beleértve igen vonzó desszerteket, udvarias kiszolgálás. Egy csoki-mousse tortát kértem, őszintén szólva elállt a lélegzetem, amikor közölte a srác, hogy 1090 forint, sem mérete, sem minősége nem indokolta ezt a horror-árat, másutt – jó helyeken – 700-800-900 ft egy ilyen, pontosabban egy sokkal jobb csokitorta.
(Pl. A Table, Cake shop, La Delizia)
Mégis megadom az 5 csillagot az ételrovatnak, mert azért az egész hely a csúcsminőségről szól, és nem lenne helyes egy erősközepes minőségű túlárazott csokoládétorta miatt belenyomni a helyet a 4 pontosok tömkelegébe.
2016. január 15.egyedül járt itt 55 A Stikát nézem már egy ideje mint bizalomgerjesztő célpontot, minden esetre eddig nem jött össze, hogy meglátogassam. Hogy most mégis írhatok róla, az annak köszönhető, hogy a Gault Millau kalauz bevette a 22+2 legjobb budapesti kávézó közé.
Úgyhogy a minap reggel arrafelé portyáztam, nem volt még nyitva, úgyhogy még sétáltam, majd visszamentem 8-ra illetve 8 előtt pár perccel már ott állingáltam a bejárat előtt. Bent volt mozgás, találkozott is a tekintetünk a pincér gyerekkel, de nem jött oda, hogy kinyisson, sőt, 8 után pár perccel nyitott, s nem kért elnézést az immár egyértelműen illegitim várakozásért, majd miután leültem, még rendezgetett egy sort, mielőtt odajött volna felvenni a rendelést. Ennyi a negatívum. A beltér modern, de szerethető, minimalista, a falat ékíti két folyamatábra egyik a kávéról, másik a borról szól. A helyen belül pedig minden a minőségről szól, az étlap, a kézműves sörök és borok valamint a kávé, mely tényleg kifogástalan, megéri azt a 440 forintot, amit kérnek rá. Vitathatatlan 5 pont a kiszolgálás ellenére.
2016. január 13.barátokkal járt itt 45 Az ázsiai konyha egész bortúrázó társaságomnak kedvence, így aztán ide is bementünk, de végül egyikünk sietsége miatt csak a csomagban kínált, előre elkészített sushi megrendelését tette lehetővé. Egyébként, mint nevük is mutatja, wok ételeket is kínálnak megkérdeztem van e zöld koriandierük, az számomra elengedhetetlen a wokhoz.
Volt, de hát kipróbálni talán csak legközelebb fogjuk. A beltér nagyon kicsi, nem lehet kényelmesen enni helyben. A sushi jó volt, lazaccal, paradicsommal és uborkával töltötték. Egy tekercset ettünk meg az autóban, többit itthon a gyerekekkel. Tíz tekercsre kértek 1100 forintot, ami teljesen rendben levő ár. A kiszolgálás nagyon kedves, a hely jó szívvel ajánlható.
2016. január 13.barátokkal járt itt 55 A Bölcső volt az egyik legjobb élményem 2014 késő tavaszán vagy kora nyarán. Volánnál ültem, de ez nem akadályozott meg, abban hogy vásároljak hazavitelre egy cseh sört, s hogy egyek egy helyben készített pácolt camembert-t (hermelin néven népszerű cseh sörkorcsolya). Pontosabban, hogy megkezdjem a fogyasztását, mert úgy döntöttem, viszek belőle haza is.
Mondtam is a pultos srácnak, aki egyben üzemeltető is, hogy örülnék, ha be tudná csomagolni. Némi gondolkodás után azt mondta: “vidd el ebben a cserépedélyben, ez less a garancia rá, hogy visszajössz. S így is lett. Igaz, hogy közben eltelt vagy háromnegyed év, de hát ilyen az élet, vagy nem volt arra utam, vagy épp otthon felejtettem a kis kerámia-tégelyt. Tavaly januárban az év első szubsztanciális kocsmaturnéja alkalmával minden összejött, az is, hogy nyugodt körülmények között, asztalnál megigyunk egy-egy pohár jó sört. Ha jól emlékszem csapon csak már ismert – egyébként kiváló – sörök voltak, így egy még nem kóstolt cseh sört vettünk turnétársammal s azt osztottuk el. Remek hely ez, mindenkinek jó szívvel ajánlom.
2016. január 13.családjával járt itt 55 A Steezy Café a múlt év egyik felfedezése volt, amit a Dang Muoi azonos utcában működő egysége után látogattunk meg. A beltér igényes, otthonos, hangulatos, a kiszolgálás nagyon kedves, az árak barátságosak. Fair trade és bio kávézónak hirdetik magukat. A kávé remek volt, a zabpelyhes keksz szintén.
A Juicy termékcsalád remek friss gyümölcsleveit is kínálják, de azt pénztárcakímélés okán kihagytuk ezúttal. A FB oldaluk tanúsága szerint az egyik legjobb pékség, a Lónyay utcai Butter Brothers szállítja nekik a péksüteményt a szendvicshez. Remek hely a Steezy jó szívvel ajánlom mindenkinek.
2016. január 13.barátokkal járt itt 55 Édesmindegy - ha jóindulattal keressük a név eredetét, akkor arra juthatunk, hogy édesmindegy, hogy itt mit rendelünk, mert minden finom. Nem véletlenül került fel a hely Budapest legjobb 25 cukrászdájának a Gault Millau kalauz által összeállított listájára. A beltér otthonos, barátságos, az árak minőségarányosak, de nem elszálltak.
A kiszolgálással nem voltunk megelégedve, de ki tudja lehet, hogy közel egy év elteltével ez talán változott, minden esetre bár a pultnál álltunk, nehezen akartak minket észrevenni. Tartanak kézműves söröket, amit értékeltünk és ki is használtunk, a Keserű Méz nevű slágersörre, a kézműves sörfőzés első nagy sikersörére esett a választásunk. Ettem egy fehér-fekete csokitortát, ami remek volt. Értékeltünk a színvonalas borkínálatot is. Ahogy a hely oldalát nézem, csábít a téli ajánlat, a gőzgombóc, s az 1290 forintos déli menü is jól hangzik. Összességében kiemelkedő, jó hely az Édesmindegy, lehet, hogy még betérünk.
2016. január 13.barátokkal járt itt 45 A Flórián pékségbe azért néztem be, hogy biztos legyen elég kenyér estére, de annyira jól nézett ki a kenyérlángosszerű pizza vagy pizzaszerű kenyérlángos, hogy abból is kértem egy szeletet. Az árak nagyon barátságosak, a kiszolgálás kedves, a beltér rendezett, a kenyereken és kenyérlángoson kívül kínálnak mindenféle péksüteményt is.
A tonhalas kenyér-pizza nagyon finom volt, állandóan sütnek frisset, azzal kecsegtettek, hogy ha várok pár percet akkor hoznak egy forrót. Nem vártam meg, inkább a langyosat kértem, mert többen is vártak rám az üzlet előtt, időre kellett érkezzünk. A Flórián pékség korrekt, jó szívvel ajánlható hely.
2016. január 13.a párjával járt itt 45 A Briós egyike a Pozsonyi út megannyi jó-közepes egységének. Véletlenszerűen leltünk rá, a La Mimosaból igyekeztünk a Szent István körúti postára, mondtam a páromnak, hogy ide azért még jó lenne betérni. Ő már nem volt éhes, de én rendeltem egy süteményt (málnás túrótortát), ami korrekt volt, jó, de nem kiugró.
A kiszolgálással nem volt gond, a helység hangulata is tetszett, a galérián ültünk le. Tartanak szendvicseket, melegszendvicseket, klasszikus reggeli fogásokat, sőt még ebédet is, de azért inkább cukrászdának nevezném a helyet. A kommersz, nagyipari üdítők és sörök mellett kínálnak házi szörpöket valamint néhány jó bort. Jómagam a Skizo pincészet egyik borát kóstoltam meg, nem okozott csalódást. Hadd szúrjam ide a Skizo jópofa reklámszlogenjét: “Borunknak egyénisége van. Több is. ” Az árak nem alacsonyak, de azért még beférnek az átlagos kategóriába.
2016. január 13.egyedül járt itt 45 Notórius húsevő létemre örvendek, hogy egyre több vegetariánus étterem és büfé nyílik a Fővárosban s ha tehetem mindegyiket meg is látogatom. Kedvencem a műfajban a Govinda-lánc, az indiai ízek esetében nem is fontos számomra, hogy hús legyen az ételben.
A Vegacity az egyik legnagyobb intézmény a műfajban, mindenfélét árulnak fél-önkiszolgáló rendszerben a teljes értékű ebédtől a száraz ropogtatnivalókig. Mivel volt nálam éppen egy kézműves sör (Monyó Zulager) és épp egy ivócimborámmal készültem találkozni háromféle szárított zöldségtallért vettem, annyit, hogy a sörhöz elég legyen. Hát mit mondjak, érdekes élmény volt, nem állítom, hogy ez lesz a kedvenc sörkorcsolyám, de azért jó volt kipróbálni. A pultosok kedvesek, a beltér szerethető. Ha még benézek inkább valami normális ételt rendelek, azok is kifejezetten jól néztek ki.
2016. január 12.barátokkal járt itt 55 Mád egyre több vonzó turistacélpontot mondhat magáénak a kiváló pincéken túl. Mert, ugye, az nem kétséges, hogy a tokaji borvidék legjelentősebb borászati központja Mád. Vannak Mádon kívül is kiemelkedő borászok, de a legtöbb csúcsborászat itt működik.
A borászatokon kívül ott van a Mádi udvarház, az Első Mádi borház, a Tokai Aszú látványközpont (vagy ahogy hívják) s most a Tokaji Borbarátnők boltja, mely szaküzlet és borozó egyszerre. A Tokaji borbarátnők körébe olyan kiemelkedő pincészetek képviselői tartoznak, mint a Demetervin, Tokaj Nobilis, a Bott pince, a Kikelet és még sorolhatnám. Az ő boraikat lehet megkapni előnyös áron elvitelre ebben a remek szakbolt-borozóban illetve pohárra is kóstolható jó pár tétel. A kiszolgálás kedves, udvarias és szakszerű. Mi a Demetervin pincészettől kóstoltuk a Délceget és az Élvezet nevű házasítást, mindkettő kiváló volt, ami persze nem nagy meglepetés, évről évre megízleljük (néha többször is) e két nemes nedűt mióta csak forgalomban vannak. Kiemelkedően jó hely ez, ajánljuk minden borszeretőnek. Az ételrovatban a borokat díjaztam.