Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 112 településen
Országjáró 385 városban
járt már
Felfedező 2659 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 29148 feltöltött kép
Jó
2015. december 9.a párjával járt itt 45 A Babuskát két éve vettem célba, akkor egy turné alkalmával útba is ejtettük, de úgy döntöttünk, hogy inkább várunk – no meg iszunk – még, míg éhesebbek leszünk, a desszertek, amiket ettünk korábban a Pozsonyi út különböző helyein, valahogy jóllakattak.
A minap sikerült ismét eljutni ide, ezúttal is mögöttünk volt pár cukrászda, de azért kértünk egy borscst, egy szirjakit (? ) meg egy fasírtot, aminek szintén van orosz neve, de nem jut eszembe. A borscs jó fűszeres és zsíros volt, lehet keresni kákán a csomót, hogy a hús meg a zöldség túl volt főve, de minek? Ízlett, finom volt. Akárcsak a fasírt. A smirniki-szirjaki vagy ahogy hívják valahol félúton van a magyar túrógombóc és a román papanas (kb. : túrófánk) között. A hely gyorséttermi rendszerben működik, kínálnak még egy sor jól kinéző ételt a lazackaviártól a heringsalátáig. Az árak mérsékeltek, a kiszolgálás kedves, a beltér barátságos. Jó kis hely a Babuska, főleg annak, aki siet és megunta már a hagyományos gyorséttermi fogásokat a kínaitól a gyrosn át a pizzáig.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2015. december 7.egyedül járt itt 35 Húsz esztendeje pár évig a Bem rakparton laktam, s mivel szerettük a távolkeleti ízeket, többször is megfordultunk a Bem József utcai, azóta megszűnt „kis kínaiban” valamint a Tündérkert névre hallgató, Margit körúti „nagy kínaiban”, mely inkább étterem volt akkoron nem büfé.
Mára sajnos beleolvadt az arctalan, kommersz kínálatú gyorsbüfék világába, ami még kiemeli onnan valamelyest, az a megszokottnál igényesebb beltér. A kiszolgáló nem beszél magyarul, kicsit se, alapvető kérdésekre sem tud válaszolni, például arra, hogy benne van-e a köret az árban. Az ételt mikrohullámú sütőben melegítik, de ha az ember eléggé éhes, ezt se bánja. Én meg elég rendesen megéheztem estére, úgyhogy hamar elfogyott az elég tisztes fél adag fafülgombás csirkém, amire zöldséges rizskörettel együtt potom 630 forintot fizettem. Még ízlett is. Végső soron ez is egy olyan étel, mint a McDonald’s. Tudjuk, hogy nem egészséges, tizenkettő egy tucat, viszont laktat és ízre sem rossz.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. december 7.egyedül járt itt 55 A klasszikus Kádár korban megalapított, de a rendszerváltást bőven túlélt hangulatos borozók nagy része bezárt vagy imázst váltott. (Vannak kivételek is, elég kevesen, mint például a Villányi borozó a Gerlóczy utcában, nos, az ugyanannyira lepusztult, mint volt, nem változott semmi, legfeljebb kihalásos alapon a törzsközönség.
)
A hajdani Kékfrankos borozónak jót tett a profilváltás, most jobbacska sörös-boros bisztróként üzemelnek. Kínálnak többféle izgalmas sörkorcsolyát (hermelin, kacsatöpörtyűkrém) és klasszikus magyar ételeket (velős pirítós, csülkös pacal). Jómagam az Obazda mellett döntöttem (bajor különlegesség, fűszeres camembertkrém), ami finom volt, kiváló házi kenyeret adtak hozzá. Az étel határozta meg az italt, Lasko sört kértem hozzá, de vannak remek kimért boraik is az Angyal, a Dobosi és a Mészáros pincétől. A beltér továbbra is hangulatos, ezúttal is a különteremben ültem le, amely annak idején a nemdohányzó terem volt. A hely színvonala jelentősen emelkedett, az sincs kizárva, hogy még benézünk.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2015. december 7.egyedül járt itt 25 A Kisködmön vendéglőből Gustová lett gyulai étteremben valamint Villánykövesden az imázst váltott Fülemülében éreztem azt a szomorúságot, amit a Kétlyukúban, diákkorom kultikus kocsmájában éltem át a minap betérve egy italra. Hogy lehet egy rakás pénzből szétbarmolni egy jó atmoszférájú, autentikus magyar, szeretnivaló csodás helyet?
Hát így. Korábban hangulatos faburkolatú pince, meghitt szeparékkal, Petőfi idézetek, gótikus írással a falon. Most vannak vörös és fekete padok – asztalok, fehér kartonfal. Mindezekhez vacak, idegesítő zene, vagy inkább háttérzaj tolakodó hangerővel. Ami viszont maradt az a gyenge italkínálat. Mivel már elég sokat ittam addig, próbálkoztam az itallapot szemlélve két deci paradicsomlével, nem volt. Ezután limonádét kértem ez is szerepel hivatalosan a kínálatban, ez sem volt, s nem ajánlották fel, hogy készítenek. Maradtam, akkor a kisfröccsnél, mely elfogadható volt, ha jól emlékszem Varga borból készült, ára meg igencsak barátságos, 100 ft a deci bor 20 ft a szóda. Ez volt itt az utolsó látogatásom.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
2Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. december 6.barátokkal járt itt 45 Egy étterem számára elég jó ajánlólevél, ha a Francia intézet keretén belül működik. Nem is volt kétségünk, hogy ha beülünk, nem fogunk csalódni. Barátságos a beltér, udvarias a kiszolgálást, hamar megértették, hogy nem jóllakni akarunk, hanem enni valamit, ketten kértünk egy menüt.
Előételnek avokádós pirítóst rendeltünk, ezt követte a rántott halfilé rizzsel és tartárral majd a Creme brullée. Az avokádókrém kellemes, római köményes volt, a hal tőkehalnak tűnt, minden esetre nem volt pangasius-íze, a creme brullée-n kissé vastag volt az égetett cukorréteg, de azért ütötte a mércét ez is. Szódát kértünk, mert a borokat drágállottuk s egyébként is kell néha pihentetni a májat két kocsma között, a mi esetünkben a Bástya borozó és a Marionette között. (A legolcsóbb bor a Gere Kékoportó volt, mely pohárra 920 forintot kóstált. Sörben csak kommersz tételeket tartanak. )
Jó ár érték arányú ebédet ettünk itt, ajánljuk másoknak is a helyet.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. december 6.egyedül járt itt 55 A Bem rakparton töltött éveimben, húsz esztendeje egyik törzshelyünk volt a Calgary. A minap arra portyázva egy hirtelen ötlettől vezérelve benéztem. Szinte hihetetlen, hogy a tulaj, egy idősebb hölgy, aki akkor sem volt fiatal, még mindig ott áll a pult mögött s a maga kényelmes tempójában szolgálja ki a fiatalokat, akik az unokái lehetnének, s akik nem tudni, hogy visszatérő vendégek–e vagy csak épp betaláltak ide.
A hangulat egyedi, meghitt, otthonos szedett-vedettség uralja továbbra is. A tulajdonossal hamar kiderítettük, hogy hasonlóan látjuk a világot és több közös ismerősünk van. Azzal nem dicsekedhetek, hogy megismert volna, az igazság az, hogy nálam törzshely az, ahol évente többször megfordulok és kifejezetten törekszem arra, hogy a barátaimat is elvigyem oda. Tehát nem voltunk ott hetente, de visszajártunk rendszeresen több éven át. Kínálnak továbbra is házias ételeket, az árak barátságosak. Egy deci Bikavért kértem, az Ostoros pincészettől volt, ami az elfogadható középvonal az egyszerűbb borok világában. 250 forintot mindenképpen megért. Közben a fiatalok házipálinkaversenyt rendeztek a szomszéd asztalnál s megkínáltak a győztes pálinkával. Finom volt. Jó volt újra itt lenni, lehet, hogy még benézek. Mindenkinek jó szívvel ajánlom. Ilyen hely nincs még egy.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. december 6.egyedül járt itt 45 Az Isolabella nevű kocsmában nagyon régen voltam utoljára, nagyjából 15-20 éve. Nem emlékszem arra, hogy már akkor Cseh Tamás ereklyék képezték volna a dekoráció fő irányát. Most minden esetre így van, aminek nagyon örvendtem, Cseh Tamással egy páratlan szellem, egy alkotó zseni távozott közülünk.
Kár, hogy a zenei aláfestésnek az Isolabellában semmi köze Cseh Tamáshoz. Az italválaszték érdemi részét néhány minőségi bor képezi, egy deci Nyakas Chardonnay-at kértem, ami hozta a szokásos formáját. A pincérlány nem volt különösebben kommunikatív, arra a megjegyzésemre, hogy ez a bor illetve egy korábbi évjáratú társa 100 pontot kapott egy Master of Wine-tól, konkrétan Angela Muirtől, nem mondott semmit, hallgatott, mint a csuka, persze van, aki leplezni akarja tájékozatlanságát, vélhetően ő is ezek közé tartozott. Azért annyit mondhatott volna, hogy örül, hogy ilyen jó bort kínál. Én szívesen elmeséltem volna neki a részleteket, de mivel nem volt kíváncsi, leültem egy szeparéba, megittam a boromat majd elköszöntem. A négy szívecskét az általános megítélés rovatában nyilván Cseh Tamás iránti tiszteletem motiválta.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. december 3.barátokkal járt itt 55 Köveskáli látogatásunk alkalmával a KerékBárt keresve akadtunk rá a Pálffy pincére, melynek borait volt már alkalmunk kóstolni, először talán a szegedi borfesztiválon elég sok évvel ezelőtt. Persze nem lehetett kihagyni, hogy a helyszínen is megízleljük őket. A falu határában fekvő pince teraszáról gyönyörű kilátás nyílik a dombos-erdős vidékre.
Kóstoltunk több bort, melyek újfent megelégedésünkre szolgáltak. A kiszolgálás kedves, az árak korrektek. Adnak borkorcsolyákat is, mi is elcsábultunk egy zsíroskenyérre. Aki vezet, az sem kell feltétlen vizet igyon, választhat házi szörpök, mustfröccs és verjus fröccs között. (Ezutóbbi az éretlen szőlőből sajtolt savanyításra használt lé. )
Nagyon jó hely a Pálffy pince, visszavágyunk.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. december 1.a párjával járt itt 55 Szomorúan néztem, hogy az általam sokra tartott Gault Millau kalauzban a Bordó bisztró T betűvel szerepel, ami 8 pont alatti teljesítményt jelent a húszas skálán. Nekünk idén márcusban a VINCE nevű boros rendezvény idején jobb élményünk volt. Ráadásul olcsó menüt ettünk, gránátalmás kevertsalátát, gombás linguinit és tejberizset gyümölcsmártással.
Miinden rendben volt, azt meg külön értékeltük, hogy a gombás pasta-n erdei gomba volt. Ez igen ritka. A fordítottjával találkoztam már, hogy vargányaként adják el a termesztett csiperkét, de hogy egyszerűen gombás ételnek nevezik, azt, amibe erdei gombát raknak, nagyon ritka, konkrétan egyszer fordult elő 25 év gasztro-kalandozásai alatt. A beltér nekünk tetszett, az ár/érték arány meg egyenesen pazar.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. november 30.barátokkal járt itt 45 A Pajta a legjobb nyugatmagyarországi éttermek egyike, a tavalyi Gault Millau kalauzban 12 ponttal szerepel, az idei nincs épp kéznél, midőn a sorokat pötyögöm. De nem hinném, hogy csökkent volna a színvonala. Mi a nyáron voltunk ott, egy jó meleg augusztusi napon. A kiszolgálást leszámítva (mely akadékoskodó, okoskodó s nem figyelmes) minden rendben találtunk.
Az atmoszféra lenyűgöző, a kilátás a gyönyörű tájra nyugalmat, otthonosságérzetet sugall. Megkóstoltunk szinte mindent, nem volt nehéz, mert az étlap rövid, de ezt mi jó pontként tudjuk be, azt sugallja, hogy minden frissen készül. Az ízek rendben vannak, az állagok is, némi kreativitás is megcsillan itt-ott. A borválaszték elég szűk, de igényes, a sörválaszték is szűk, de egy cseppet sem igényes, sőt ultrakommersz. Ezzel együtt konyhája alapján joggal van bent a hely Magyarország Top100-ában mind a Dinig Guide, mind a Gault Millau szerint.
5Ételek / Italok
2Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4095 értékelés / 410 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
375 település / 38 oldalon