Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 112 településen
Országjáró 385 városban
járt már
Felfedező 2659 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 29148 feltöltött kép
Jó
2015. november 21.barátokkal járt itt 45 Neve alapján távolkeleti bisztróra számít az ember, de valójában ez egy kocsma-bisztró a a Tompa utcában, ahol lassan több helyen kapni kézműves sört, mint ahány helyen nem. Van három kifejezetten kézműves kocsma (Tompa Angyal, Pepin és Importer) amellett kapni kézműves sört a Pesti burger és bárban, a hazai finomságok boltjában és itt a Mandarinban is.
Persze, lehet, hogy ezzel nincs is vége a sornak. A Mandarin hangulatos hely, kedves fiatal kiszolgáló srácokkal. Van néhány iható boruk, s azt is szerettük, hogy Metallica szólt a hangszórókból. Társam Gere Cabernet Sauvignont rendelt, ami nem a pincészet csúcsbora, s lehetne meggyőzőbb annyi pénzért, de azért megfelelt a célnak. Jómagam Rízmajerék pils sörét kértem, amiből egy korsó potom 290 forint, én megelégedtem egy pohárral. Tartanak egy sor szarvasi kézműves sört is palackban. Ahogy néztem, van étlapjuk is, de törzsközönséget az ital és a hangulat vonzza be, mint minket is. Az ételrovatban az italválasztékot díjaztam.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. november 20.barátokkal járt itt 55 A Petit Bistro igazi lelkendezésre sarkalló, csodálatos hely. Olyan gyönyörűség, hogy kevés hozzá fogható van. Minden apró részlet ki van dolgozva, az étlap egyben vendégkönyv is, sok gyönyörű fotóval, a dizájn lenyűgöző, a számlát fahéjjal és tán szegfűszeggel negyedig teli dobozban hozzák ki.
Amikor kérdem, hogy van-e kézműves sörük, azt válaszolják, hogy „természetesen”. Bár úgy lenne, hogy ez természetes legyen egy igényes helyen! Jó boraik is vannak, továbbá háziszörpjeik. Végül egy deci vörösbort ivott a jóbarátom, én egy deci Istvándy rizlinget, ami nagyon jó ár/érték arányban volt, a volánnál ülő társunk pedig feketeszeder szörpöt. Már ebéd után voltunk, de azért kipróbáltuk a konyhát is egy panna cotta erejéig. Nem volt katartikus, de finomra sikeredett. A kiszolgálás kifogástalan, a háttérzene tökéletesen meg van választva.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. november 20.barátokkal járt itt 55 Az Angelo valahol félúton van az újhullámos csúcscukrászdák és a hagyományos vonal között. A MOM parkban volt szerencsém süteményeikhez, továbbá, ha jól tudom, innen szállítanak az Alessioba is, ahol szintén volt alkalmam párszor megfordulni. Szeretem amit csinálnak igazság szerint inkább 4,5 pontot adnék nekik, de gondoltam legyek nagylelkű s kerekítsek felfelé.
Nem csoda, hogy amiután jól beebédeltünk a minap a Hold utcai vásárcsarnokban, desszertet innen hoztam, egy epres süteményre esett a választásom. A kiszolgálás udvarias, az árak megfizethetőek, a képen látható sütemény 690 forint volt. A magam részéről örvendek annak, hogy ők is hont foglaltak ebben a gasztronómiai és építészeti szempontból egyaránt színvonalas és vibráló csarnokban.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. november 20.barátokkal járt itt 55 A Larus központ mindig is a minőséget képviselte a gasztronómiában. Amióta azonban Várvízi Péter vezeti a konyhát, az étterem felemelkedett az élbolyba. Pár éve is jártam ott, meggyőző volt a konyha, de amit a minap tapasztaltam a Gault Millau kalauz bemutatóját, az felülmúlta az egyébként felfokozott várakozásaimat.
A központ gasztronómiai munkatársai, a szakácsok és a felszolgálók játszi könnyedséggel szolgáltak ki 100-120 embert, minden pultnál egy szakács, frissen sütötték a rákot, rágőzöltek a húsosderelyére, frissen tálalták a libamájat, egyszóval megadták a módját a dolognak. Igen erős volt a desszertfront is. A pazar falatok mellé a Balkezes nevű sörfőző remek IPÁját ihattuk s kitűnő borokat. Nem véletlenül kaptak a minap bemutatott kalauzban 13 pontot, ami már "sapkás" kategóriának számít. Mivel a bemutatón nem volt „beugró”, az ár rovatban azt az összeget jelöltem meg, amennyit, akkor hagynék, ha ki kellene fizessem az étkezésemet, ami nagyjából megegyezik azzal, amennyi pár éve ott maradt egy családi látogatás után. (Pár fotót azok közül is beillesztettem. )
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. november 20. járt itt 45 A Hold utcai vásárcsarnok vonatkozásában határozott és reális tervem, hogy minden egységet végigjárok. Már nem sok van hátra. A minap többek között a Sparheltre is sor került, amikor megláttam a szép nagy fasírtokat 250 forintért darabját, megdobbant a szívem. Főzelék a fasírt mellé csak tökből volt, hát azt kértem.
Első két kanál után gondoltam, meg sem eszem, hiányzott belőle némi ecet meg egy cseppnyi só, rántás az viszont volt elég, sok is. Átmentem a Séf utcájába, ahol épp Boxi, a neves villányi borász látott neki enni, és miután üdvözöltem, onnan kértem egy kis chilis ecetes fokhagymát, amit a pho leveshez szolgálnak fel. Azzal egész jó volt, el is pusztítottam az egészet előételnek. Nem volt egy nagy gasztronómiai élmény. A fasírt jobb volt a maga műfajában a főzeléknél, persze abban sem tengett túl a hús. Olcsón adnak közepeset a Sparheltben, sokfelé ez a(z egyébként életképes) filozófia, van is sor rendesen náluk délben. Érdemes még kiemelni a kedves kiszolgálást, és azt is, hogy remek söröket tartanak remek áron, konkrétan zirci apátsági söröket 450 forintért palackját. Az ételek gyengicsek-átlagos színvonala dacára az össz-élmény jó volt, ugyebár az éhség a legjobb szakács, s ha ehhez hozzávesszük a jó sört, a baráti árakat, és a kimagaslóan kedves kiszolgálást, érthető, hogy miért adtam a helynek 4 szívecskét az össz-értékelés vonatkozásában.
3Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2015. november 18.barátokkal járt itt 35 Piros-fehér-fekete színekben játszó, enyhén az ipari dizájnra hajazó beltér. Nyolc jobbacska bor Nyakas – Andrássy – Bock - Gere s persze néhány egri, pincemegjelölés nélkül, nem tudom, mikor fogják leszokni ezt a slendriánságot a magyar kocsmák. Sejtjük mi, hogy ezek Egervin borok, de attól még azt oda kell írni.
A sörvonal totál kommersz. Pálinka műfajban mutatnak még valamit, ami konkrétan azt jelenti, hogy a Fütyülős mézes kotyvalékon és a Rézangyal kétes minőségű pálinkáin kívül tartanak még egy kis főzdétől pár pálinkát. De az ember örül, ha újat hall. Tassi pálinkák, feljegyezzük. Mi nem ezt próbáltuk ki, hanem két deci frissen préselt narancslevet és egy kisfröccsöt valami iható kimért borból. A kiszolgálás kedves. Érthetetlen, hogy rajtunk kívül senki nem ült itt bent, míg a szomszédos Place tele volt. Mi itt – s nemcsak ezért – sokkal jobban éreztük magunkat. A zene, ha nem is a mi zsánerünk volt, de el lehetett viselni s a hangerő sem volt bántó. Ételek nincsenek, az ételrovatban az italválasztékot minősítettem.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2015. november 18.egyedül járt itt 35 A Tisza és a Bodrog egybefolyásánál egy sor vendéglátóipari egység működik, halsütő lángosos, gyrosos és egy borozó is. Ennek a rusztikus, meghitt hangulatát nagyon szerettem, akkor is, ha a tisztaság tekintetében hagyott a hely némi kívánnivalót maga után.
Mivel volánnál ültem s mustjuk a kiírás ellenére sem volt, vettem két liter bort, aminek tiszta volt az illata, csak semmi furmintosság nem volt benne, holott furmintként árulták. Viszont megszólalásig hasonlított a kilencvenes évek elején az egri ócskapiacon 40 forintért (literár! ) vásárolt, egrinek mondott muscat ottonelhez és egyidejűleg a kétezres évek elején Arad központjában vásárolt Tamaioasahoz. Most persze elvben lehetséges, hogy az egri muskotály, a helyi román illatos fajta és a furmint különböző évjáratokban, különböző talajon épp azonos jellegű bort adjon, de ennél sokkal valószínűbb, hogy ugyanolyan aromával kezelik mindegyiket. (Utóbb egy kedves hegyaljai borász barátommal beszélgetve megtudtam, hogy nagy hamisítókként tartják őket számon. )
Egy biztos, ide szívesen beülnék máskor is, de inkább pálinkázni, abban a műfajban talán jobbat adnak. Ételeket nem kínálnak, az ételrovatban a bort illetve annak választékát jutalmaztam.
2Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2015. november 18.barátokkal járt itt 25 A Vaskó borozóról s a hozzá tartozó vendégházról már megemlékezett az egyik borhoz értő blogger olyan címszó alatt, hogy „Akik naponta megölik Tokaj”. Tény és való, hogy amikor pár éve ott laktunk a vendégházukban, bizony mi is borhibás bort kaptunk. A borozóban pedig tiszta véletlenül dugósat.
(Ez a parafa betegségéből adódik, TCA fertőzésnek is mondják. ) Jeleztem a kocsmárosnak a problémát, ő vállat vont és azt mondta, hogy láttam, hogy előttem nyitotta ki a bort, nem manipulált vele semmit. Ráhagytam, attól tartok, hogy nem játszotta a hülyét, hanem az volt, legalábbis ebben a témában, mely egyébként igencsak kapcsolódik a szakmájához. Enyhén szólva botrány, hogy a legjelentősebb magyar borvidék névadó városának fő utcáján az első borozóban a pultos nem hallott még a dugós borokról. De hát ez van. A nemrégiben betértünk ismét egy fröccsre, azt már egyszerűbb borból kértem, a fogyasztás csak alibi volt a mosdóhasználathoz. Olyan volt a bor, amilyenre számítottam, húzós, durva savak, némi oxidáltság, ha nagyon akarja az ember meg is lehet inni, főleg fröccsnek, ahogy mi tettük.
2Ételek / Italok
2Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2015. november 18.egyedül járt itt 25 A Tokaj kapujában, a Bodrog és a Tisza összefolyása feletti híd tokaji hídfőjénél fekvő halsütőben volt már szerencsém enni egyszer, jó pár évvel ezelőtt, akkor nagyon élveztem potom pénzen való keszegezést és a csodás kilátást. Most épp egy hekket sütögettek ügyesen, aminek kilóját 5000 forintért mérték, gyorsan ki is számolták saccra, hogy a nagyjából negyven dekás haldarab 2000 forintra jönne ki.
Nos, erről nagyon gyorsan lemondtam, s kértem helyette egy palacsintát, ami nem volt igazán jó inkább nyögvenyelősre, fojtósra sikeredett. Egyébként a keszegnek 400 forint volt tíz dekéja. Vessük azt össze a gyulai Harcsafészekkel, ahol a harcsát kapja meg az ember 360-ért tíz dekánként.
2Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
2Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. november 18.egyedül járt itt 45 A Tokaji Lángosmester Büfé, mint az üzlet belterében kitett diplomája tanúsítja, bekerült egy közönségszavazáson a lángosozó-verseny Top tízébe. A lángost frissen sütik, ezért kicsit várni kell, de megéri. Ettem már könnyebbet, foszlósabbat, de ez is rendben volt. A beltér, mondjuk úgy, hogy nem giccsmentes.
Tartanak még gyrost, hamburgert, hot dogot, ezek jó minőségére nem mernék mérget venni, én egy fokhagymás lángost kértem csak, elvégre ez a fő profil s ebben a műfajban nyertek díjat. Értelemszerűen ezt is osztályoztam.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4095 értékelés / 410 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
375 település / 38 oldalon