Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 112 településen
Országjáró 385 városban
járt már
Felfedező 2659 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 29148 feltöltött kép
Kiváló
2015. október 16.gyerekekkel járt itt 55 A Sis and bro kávézóba egy szép délelőttön ültünk be a fiammal, midőn a Betevő nevű kultikus hamburgerező volt a tulajdonképpeni célunk ugyanabban az utcában, de megláttuk ezt kedves kis békebeli kávézót. bementünk, nem feledve persze úticélunkat. Hamar választottunk, ő forró csokit, én kávét.
Közben elbeszélgettünk a rendkívül kedves felszolgálóval és egy hasonlóan kedves vendéggel. Azt is értékeltem, hogy a napilap, amit olvasásra kitettek az én politikai nézeteimet képviselte. Kellemes időt töltöttünk itt, bármikor szívesen belülnénk újra. Az ételrovat a kávét és a forró csokit díjazza.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. október 16.a párjával járt itt 55 Virág, kávé és bor. Meg ki tudja, talán egyebek is vannak itt, engem a kávé érdekelt, mert a párommal voltam, aki kávérajongó, én meg szeretek bármit kipróbálni, megízlelni, amiben kifinomultság van. Márpedig a kávéban van. A Smúz caféban nagyon jó kávét főznek, koncentrált, harmonikus, a laikus is érzi, hogy ez jobb, mint a kávék bő 90%-a.
Az árak megfelelnek a magas minőségű kávék esetében megszokott színvonalnak. Jó kis hely a Café Smúz, a Kossuth tér környékén, ha igazán jó kávét akar az ember, akkor remek választás. Az étel rovatban természetesen a kávét díjaztam.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. október 16.barátokkal járt itt 45 A burekkel 2004-ben találkoztam először, midőn Maurer Oszkár kitűnő délvidéki borász vendégei voltunk Hajdújáráson, a jelenlegi déli határtól pár kilométerre s ezt kaptuk reggelire. Joghurttal méghozzá. A Mlinar egy pékséghálózat, talán horvát, minden esetre nagyon jó bureket készítenek, persze, hogy erre a témára repültünk rá a két-három tucatnyi ínyencség közül.
Ízre-állagr- hőmérsékletre tökéletes volt a produkció s az árakkal is meg voltunk elégedve. Egyébként a beltér is szerethető, a kiszolgálás kedves. Reggelizni is kitűnő hely, csomagolni is hamar csomagolnak.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. október 15.családjával járt itt 55 A Kakas a kedvenc helyeim egyike, annak dacára, hogy mindössze háromszor voltam ott tíz év alatt. Egyik oldalról ugye az állandó felfedezési vágy, amikor az ember eljut Budapestre, mindig az újat keresi, másik oldalról a Kakas meglehetősen távol van azoktól a pontoktól, ahol gyakrabban megfordulok.
A Kakasban azt szeretem, hogy miközben fejet hajtanak a hagyományos magyar gasztronómia előtt, törekednek haladni a korral. A „haladás” ugyan eléggé lejáratott eszme, de bármennyire is konzervatívak legyünk, el kell, hogy ismerjük, hogy a technika eredményeit kár nem beépíteni a gyakorlatunkba. Ha lehetséges kifogástalan libamájterrint készíteni vákuum alatt, akkor miért ne tegyük azt? A Kakas képviselőivel volt szerencsém találkozni mind a Bűvös szakács híradásaiban, mind személyesen az egyik „Hagyomány és evolúció” versenyen Budaőrsön, mely a nagyközönség számára is nyitott volt. Mindez természetesen érződik az egyes fogásokon is. A kétezres évek közepén a Kakas egy tisztességes középvonalas hely volt, mely nem mutatott semmi izgalmasat, csak a kiszolgálással és a hangulattal tűnt ki a középmezőnyből. Ez a kétezres évek végére megváltozott, az utóbbi két alkalommal már remek fogásokat, technológiailag magas szinten kivitelezett ételeket ettem, lettlégyen szó olyan érzékeny témákról, mint a szürkeharcsa vagy a kacsa. Az árak megfizethetőek, a kiszolgálás változó, nagy pincérgárdát foglalkoztatnak, volt már olyan felszolgálónk pár éve, aki egyszerűen úgy tett, mintha nem hallaná, hogy szólunk hozzá, de volt olyan is, s ők voltak többségben, akik kedvesek és vendégszeretetet sugárzóak voltak. Összességében a Kakas a fősodor, a hagyományos magyar gasztronómia talán legjobb képviselője. Akik fölébe kerekednek azok a csúcsok csúcsához, a 13-14-15-16 Gault Millau pontos helyek közé tartoznak, lásd Onyx, Borkonyha, Rézkakas, Magyar 21, Baltazár, hogy néhányat említsek azok közül, akik a magyar gasztronómiára is odafigyelnek, nemcsak az evolúcióra.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2015. október 15.barátokkal járt itt 35 Tavaly úgy nekiindultunk délben egy kocsmaturnénak, hogy egy órával a Nagy Esemény, a Pannon Borkarácsony előtt összeröhögtünk társaimmal, hogy hagyjuk ezt a borkarácsonyt, igyunk inkább továbbra is sört és együnk még egy kis street foodot. Annál is inkább, hogy nem állítottuk át az óráinkat s kiderült, hogy a kezdésig még egy teljes óra van.
Persze végül elmentünk az eseményre, ami voltaképpen felcsábított a Fővárosba. De ettünk előbb egy burgert a Raklap bárban is, ami kihagyható lett volna. Igyekeztek ők valami eredit csinálni, nem is rossz ötlet a sok raklap, mint beltéri elem, de nem véletlen, hogy a Tuning barról, a Betevőről, a BRGR-ről, a Bodegától s a többi jó helyről, beszélnek, írnak, a Raklap burgert még nem láttam dicsérni sehol. Ehetőnek, éppen ehető volt a két hamburger, mindenképpen jobb a gyorséttermi láncok produkciójánál, de a „kézművesnek” mondott vonalon belül a gyengébbek közé tartozott. Átlagos hely a Burger bár, kommersz italkínálattal, szokásos árakkal.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. október 15.barátokkal járt itt 55 Az Éden vegán étterembe egy turné legelején mentünk be, kipróbáltunk egy zöldségfasírtot, egy zöldségkrémlevest, választottunk továbbá egy babpürét, mely répatatárnak bizonyult. Kiderült, hogy a babpüré elfogyott, a répatatár árcímkéje meg hátracsúszott. A hely ugyanis önkoszolgáló, tálcatologatós.
Nem volt rossz sem a „tatár”, bár zöld korianderrel jobban szerettem volna, sem a leves, a fasírt műfajában – zöldségből is – ettem sokkal jobbat, ez a hajdinás variáns nem nyert meg egyáltalán. Kínálnak kézműves söröket is, de izgalmasabb volt a két helyben készített natúr ital, egy narancsos répás gyömbéres valamint egy zöld turmix. Ezek kifejezetten ízlettek. A kiszolgálás nagyon kedves, csak ezért is visszamenne az ember.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. október 15.barátokkal járt itt 45 Nem tudom, hogy működhet fél éve egy kézműves söröző a Kazinczy utcában úgy, hogy ne akadjak egész mostanig bele. De bizonyára nem vezetett félre a csapos a nyitás idejét illetően. A fő az, persze, hogy megleltük. Miközben lépteinket a Legfelső Beeróság felé irányítottuk, egyszer csak a Start kézműves sörözőre lettünk figyelmesek.
Nosza, gyors újratervezés és társaim már szürcsölgették is az Ütős Favágó nevű remek sört a Szarvasi Kézműves serfőzdétől, mely picit másolás-ízű, látszik, hogy a Keserű méz trendjére akar felkapaszkodni, de szó, ami szó még jobb is annál. Jómagam csak belekortyoltam a jól ismet italba, majd az alkolholmentes almafröccsömre összpontosítottam. Bigfoot, Fóti, Szarvasi söröket tartanak valamint Távoli galaxist a Rothbeertől. Az első kettő valójában egy, hiszen Gyenge Zsolt, a Sörapu jegyzi mindkettőt. A beltér hangulatos, a csapos srác kedves, az árak barátságosak. A Start jó szívvel ajánlható hely. Ételeket nem kínálnak, a négy szívecske az italrovatban a sörválasztékot díjazza.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Start Craft Beer Bar válasza
Köszönjük szépen a kedves szavakat és az idöt amit Ránk szántál :)!
Sör választékunkat folyamatosan bövitjük, érdemes visszanézni hozzánk!
2015. november 17., Start Craft Beer Bar, tulajdonos
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. október 15.barátokkal járt itt 45 Az Akvárium inkább eseményhelyszínként ismeretes, de ehhez képest igen izgalmas italkínálattal rendelkezik. 5 kézműves sörük is van, mindegyik más főzdétől. Nekem az ötből a Távoli galaxis a kedvencem, ami egyébként az Év söre is lett tavaly, de szívesen meginnám a Pokerface-t is a Legenától.
Tartanak még egy Bigfoot sört, egy Bors-ot és egy Kapucinust. A borválaszték nem túl széles, de szép, igényes pincészetek borait kínálják Kurt Taschnertől Takler Ferencen át Miklós Csabiig. Vannak borkorcsolyáik is, fish and chips, kézműves burger, mi sajnos ekkor még az italozós fázisban voltunk, így borokat ittunk, melyek megfelelő hőfokon érkeztek és hozták a hozzájuk fűzött reményeket. Az ételrovatban az italválasztékot díjaztam, de majdnem biztos, hogy az ételek is megérdemlik a négy szívecskét.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. október 15.egyedül járt itt 45 A sushi nálunk egy másfél évtizede tartó családi rajongás. Ha valamivel lázba lehet hozni a gyerekeket, különösen a nagyobbikat, akkor a sushi az egyik biztos tipp, de az osztriga, a pho és a vietnámi tavaszi tekercs is biztos nyerő. Sajnos, amikor a Sushigyárban voltam, egyik csemete sem volt velem, épp a Jókai utcában bóklásztam, amikor beleakadtam ebbe a kis szeretnivaló helybe.
A hangulatos pöttöm galérián ültem le, hamar megkaptam az ügyes, szép, jó ízű sushikat, csak ajánlani tudom a helyet. A kiszolgálás kedves volt, az árak megfizethetőek.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. október 15.barátokkal járt itt 55 A Jederman café a Goethe nevét viselő német kulturális intézeten belül működik. Igen hangulatos hely s ami nem kis erény, színvonalas jazz szól, nem valami sekélyes, divatdiktátorok által kitalált mai borzalom. Van egy eléggé izgalmas étlapjuk, mely túlmutat a sörkorcsolyákon, déli menü kedvező áron és színvonalas sörválaszték.
S hogy ki ne hagyjam, a borválaszték sem rossz, olyan ma már kevéssé ismert borász is szerepel a borlapon, mint Sárosdi Ferenc, akit valaha a szekszárdi élvonalhoz soroltak. De kínálnak Gróf Butler és Balga bort is, látszik, hogy nem a trendi borászokra mentek rá, hanem tudatosan válogatták össze a borlapot. Belga söröket ittunk, s ettünk egy Cézár salátát rákkal, mely korrekt, élvezetes volt, persze nem a Bűvös Szakács honlapon olvasható eredeti recept szerint, hanem a magyar vendéglátás stílusában készült. Jól éreztük magunkat a Jedermanban, megyünk még.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4095 értékelés / 410 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
375 település / 38 oldalon