Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 92 településen
Országjáró 382 városban
járt már
Felfedező 2626 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 28395 feltöltött kép
Kiváló
2015. augusztus 30.a párjával járt itt 55 Aki igazán szereti a bort, borszaküzletben vásárol. Azon belül sem mindegy, hogy hol. Vannak kis ékszerdobozszerű szaküzletek egy-egy lelkes borrajongó által működtetve, mint amilyen a bizarr nevű Filoxéra Szegeden, a Pampetrics Keszthelyen vagy a Pincekulcs Budakeszin.
Közös bennük, hogy nem első sorban nagy sztárok borait tartják, hanem az igényes kis pincészetekre is odafigyelnek, van, ahol ezek képezik a fő profilt, mint a Pincekulcsban. A beltér esztétikus, otthonos, szeretnivaló, a tulaj, Darvas Péter kommunikatív, szívesen elbeszélget a vevőkkel a borok világáról. Újabban kézműves söröket is tart, jómagam ezek közül válogattam. Előkerült egy palack is, amiből társam ivott egy kóstolónyit, (jómagam vezettem) kellemes reduktív bor volt a Cseri pincészettől. Ha Budakeszin járunk, biztos betérünk még egy jó szóra és/vagy egy jó pohár borra. Az ételrovat az italválasztékot jutalmazza.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. augusztus 27.a párjával járt itt 55 Kecskeméten mintha megindult volna valami. Sokáig a Bagatelle étteremnek nem akadt igazi kihívója. A Rozmaring jó volt az alapelképzelést tekintve, de nem találták meg a megfelelő személyzetet a konyhán, hihetetlen hibákat voltak képesek elkövetni. Aztán két éve megnyílt a Bistorant, mely két év alatt szépen felfejlődött.
Idén (? ) pedig elindult a Spaletta Ruprecht László kreatív séfsége mellett és a 48. Ezutóbbi extravagáns fogásokkal, sokszor kicsit erőltetve, hogy mindenben legyen valami átlagtól eltérő alapanyag, fűszer vagy csavar, de sebaj, mert amit csinálnak, alapvetően jól csinálják. A kevesebb több lenne, de így is a város élvonalába tartoznak. A kiszolgálás kifogástalan, a beltér rendkívül hangulatos, a terasz megejtő, a tálalás impozáns, az árak is ennek megfelelőek. Külön említésre méltó a Kecskeméten párját ritkító borlap. Nagyon jó hely a 48, országos szinten is megállja a helyét.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. augusztus 27.a párjával járt itt 45 A Chez Daniel egy elvarázsolt vendéglő, a séf-tulaj Daniel itt öregedett meg velünk együtt, már teljesen ősz. A kilenvenes években voltam nála először, akkor sem volt olcsó, most sem az. Viszont friss alapanyagokból dolgoznak. Előfordulnak hibák, rágós hús, sózásgond. Az egésznek amatőr-hangulata van, ami vagy megtetszik valakinek vagy nem.
Szó sincs itt fine diningről, a tulaj egyszerűen szeret főzni, és ebből kifolyólag főz. Vélhető, hogy ha én nyitnék magyar éttermet Franciaországban képzettség nélkül, hasonló tányérokat tennék az asztalra. Más kérdés, hogy az árak nem minden esetben vannak arányban a teljesítménnyel, az italárak – amire rászámolnak még 10% felszolgálási díjat valami rejtélyes okból – brutálisak. Egy tokaji furmint vagy hárslevelű nem tudni kitől 8000 forint felett van, egy korsó sör a csepeli Rízmajer főzdétől 1000 felett. A kiszolgálás közvetlen, a beltér rendkívül hangulatos. Szomorúan olvastam az előttem járó negatív tapasztalatát, mi nem találkoztunk frissességi problémával vagy kellemetlen szagú étellel.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. augusztus 27.a párjával járt itt 55 A Hunyadi lakásbisztró remek hely: megejtően hangulatos a beltere, otthonos, barátságos, meghitt, akárcsak a terasza az I. kerület zöldövezetében. Csapon kitűnő sörök, bennfennteseknek való kínálat. Palackban is izgalmas tételek megfizethető áron. Kínálnak néhány fogást is a sörök mellé.
Mi málnás búzasört és gyömbéres árpasört ittunk a sörfőzés két mesterétől. Jót beszélgettünk a tulajjal is, aki Bakancslistás pólóban szolgál ki, külön szépsége a dolognak, hogy Róth Zoltán Bakancslista sorozatának címkéjén a komló helyén a söröző neve olvasható, pontosabban az, hogy Lakásbisztró. Nem véletlen, hogy több jelentős kézműves söreseménynek biztosított már helyszínt a söröző. Ide biztosan visszatérünk még. Az ételrovat értékelése a sörválasztékot jutalmazza.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. augusztus 27.a párjával járt itt 45 A Beer Company kocsmahálózat nem véletlenül népszerű a sörínyencek körében. Nem dolgoznak magas árréssel, szaküzletközeli áron ihatjuk meg helyben a jobbnál jobb söröket. Tartanak csapon is érdekességeket, amikor az Árpád fejedelem úti egységben, egy igen hangulatos teraszon voltunk, többek között a Chopper IPÁt kínáltak a Kaltenecker nevű rozsnyói kitűnő főzdétől valamint egy másik IPÁt is, aminek nem jut eszembe a szerzője.
No de azért készít az ember jegyzeteket hogy ilyenkor utánanézzen. Megvan: Permon Ipa volt a másik, ez is egy remek főzde, egy éve a cseh sörfesztiválon ittam tőlük potom áron (500-600 forintért) jobbnál jobb söröket. A kiszolgálás kedvesnek és udvariasnak nem mondható, bár arrogánsnak sem. Műanyagpohárba akarta csapolni a srác a sörömet, határozottan tiltakoztam ez ellen, így aztán került két pohár valahonnan, állítólag az utolsó kettő. Ide minden bizonnyal megyünk még. Ételeket nem adnak, az ételrovatban a sörválasztékot jutalmaztam 5 szívecskével.
5Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
2Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. augusztus 27.a párjával járt itt 55 Az ínyencek nagy része fenntartással viseltetik a médiasztárok irányában és okkal. Nehéz egy fenékkel két lovat megülni. De nem lehetetlen. Példa rá Gianni, akinek a nevéhez a minőség köthető. Ugyanakkor az is biztos, hogy van benne alázat és tudásvágy, volt szerencsém találkozni vele a VinCE nevű remek boros rendezvény egyik kurzusán is.
Oda az ül be másfél-két órára, akit tényleg érdekel a téma. Pomo D’Oro nevű étterme a legjobb olasz helyek egyike. Fagylaltozója is remek. Most nyitott egy borbárt az étteremmel szemben, mely hangulatos, megnyerő, a kiszolgálás kedves, a borok értelemszerűen Olaszországból érkeztek s a borkorcsolyák is olasz ihletésűek. Mi a borunk mellé (ami egy remek rosé volt) egy olasz kolbászkülönlegességet kértünk, amit húspaszta formájában kaptunk meg egy illatpárologtatóra emlékeztető, mécsessel ellátott kerámiaszerkezetben. Csípős volt, épp amennyire kell. A melléé adott kenyér példaértékű, ízre, állagra egyaránt. Az árak megfizethetőek. A tulaj is ott ült egy asztallal odébb, Segal Viktor sztárséf társaságában. Jó hely a Vino DOC, megyünk még.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2015. augusztus 27.a párjával járt itt 25 Az ember több évtized kulináris kalandozás után ritkán téved, megérzései általában bejönnek. De nem mindig. A Sweet egy igényes újhullámos cukrászda hangulatát nyújtja Kecskemét szívében a Kéttemplom utcában. Nézegettem, mit válasszak, több sütemény is rokonszenvesnek tűnt. Végül egy fehércsokis, mai vágású, gyümölcsös torta mellett döntöttem.
Nem volt jó döntés. A torta alapjával különösebb gond nem volt, viszont a fehér csokis réteg kommersz vaníliapudingra emlékeztetett, azon nem segített sem a málna, sem a felszolgáló mosolya. Csalódás volt a hely, nem valószínű, hogy visszatérünk.
2Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. augusztus 27.a párjával járt itt 55 Idei turnézésaim egyik legkellemesebb meglepetése a Matrjoskja bisztró volt a Lőrinc paptéren. Pazar dizájn, marasztaló hangulat, kedves kiszolgálás, elfogadható árak és jól eltalált ízek jellemzik a helyet. Minőségi, friss alapanyagok, kényelmi termékek mellőzése.
Maguk készítik a marinált heringet, a paradicsomos halat, mindkettő remek, jó kísérője a vodkának, amiből három szinten is kínálnak kóstolót, alapfokon, emelt fokon és a csúcsminőséget is, persze magasabb áron, megkóstoltatják az arra kíváncsiakkal. A vodkakóstolókhoz savanyú uborkát adnak, stílszerűen. Igen jó volt a padlizsán”tatárjuk” is, végül a saját készítésű marinált erdei gombájuk sem okozott csalódást. Szép a borlap. Még jövünk.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. augusztus 26.a párjával járt itt 55 A minőségi borkészítés 20. századi történetének egyik kulcsszava a „flying winemaker”. A borász, aki egyik nap Ausztráliában, másik nap Dél-Afrikában, harmadik nap Európában ad tanácsot. Hasonló szerepet tölt be Ruprecht László séf a magyar gasztronómiában, egyelőre még csak a trianoni határon belül.
Kreatív séfként jegyzi a nyíregyházi Aventinust, a perbáli Waltert, executiv séfként a veszprémi Chiantit, a balatonfüredi Baricska csárdát valamint az etyeki Mangát. Legutóbb pedig a kecskeméti Spaletta kretív séfségét is elvállalta. A Spaletta nagyon jó hely. Ügyelnek a szezonalitásra, frissességre, minőségi alapanyagokra, kitűnő ízekkel és állagokkal találkoztunk. Minden túlzás nélkül állítható, hogy ez jelen pillanatban Kecskemét legjobb étterme. Kiváló a kiszolgálás, remek a dizájn, csodás a terasz, kifizethetőek az árak.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. augusztus 18.gyerekekkel járt itt 45 A Wndrlnd hangulatos romkert a Margit szigeten. A kiszolgálás kedves, a szakács fiú különösen rokonszenves és kommunikatív, friss alapanyagokból dolgozik és nem mirelitből.
Az italkínálat zöme kommersz, de nagyon értékeltük, hogy Kaltenecker sört is tartanak, azon belül kétféle IPÁt, nem lenne rossz, ha ezeket részleteznék is egy ismertető lapon, s nem csak a mindenféle érdektelen italt felsorakoztató hivatlos itallapon szerepeltetnénak annyit, hogy „Kaltenecker sörök”. A rozsnyói kisüzemi főzde termékei megérdemelnének ennyit. A zene valami mondanivaló nélküli zaj, ami mostanság dívik. Értékeltük viszont, hogy a limonádét üvegpohárban szolgálják fel és nem műanyagpohárban, mint a Margit szigeten sokhelyütt. Rendeltünk sajtgolyókat is fokhagymás majonézzel, kértünk egy pitát is hozzá, a konyhás srác kérés nélkül rápirított a pitára. A sajtgolyók is kiválóak voltak, sörhöz különösen. A maga műfajában jó hely a Wndrland, ha ez a borzalmas háttérzaj nem lenne, biztos mennénk még, de még így sem kizárt a visszatérésünk.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4031 értékelés / 404 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
372 település / 38 oldalon