Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 112 településen
Országjáró 385 városban
járt már
Felfedező 2659 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 29148 feltöltött kép
Kiváló
2015. szeptember 23.családjával járt itt 55 A „Tüske pince” név mögött Halmai Csaba borász-tulajdonos húzódik meg. Először úgy tíz esztendeje kóstoltam borait a Városligetben, esős időben, amikor több volt a kiállító, mint az őgyelgő közönség. Így nem csoda, hogy alkalmunk volt jól elbeszélgetni, azóta sem telik el esztendő, hogy meg ne fordulnék pincészetében legalább egyszer.
A pincészet zászlósbora a Cabernet Franc, mely a Baranya dűlőből származik és évről évra igen magas minőséget ad, több ízben lett ezüstérmes a bordeaux-i borversenyen. Már ha jól emlékszem. De hogy több évjáratban volt nemzetközi magas rangú plecsnije az biztos. De jó ivású a Házasítás nevű bora is, akárcsak a Kékfrankos és a Merlot. nem beszélve a remek, kicsattanó frissességű, illatos roséról. Jó pincészet Halmai Csabáé pár éve új helyre költöztek, ahol a vendégfogadás is könnyebb. Jó szívvel ajánlom minden borrajongónak.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. szeptember 23.gyerekekkel járt itt 45 Vereczkey Gábor legendás alakja a szekszárdi vendéglátásnak. Pár éve írt róla a „Vendeglátás” című szakmai magazin is, mely idézte kedvenc mondását, amivel új vendégeit köszönti, miszerint „35-40 éve vár erre a találkozásra”. Az idő az évek teltével értelemszerűen módosul.
Mi is tanúsíthatjuk a beszámoló hitelességét, minket is így köszöntött a Mester. A „Gabi pecsenye” egy egyszerű büfé, néhány asztallal, székkel ellátva, amit gonddal, szeretettel vezetnek. Saját beszállítóik vannak, kínálnak konfitált malacot, csirkét, hurkát, kolbászt egyebeket, hozzá savanyúságot. Mi mindezekből kértünk, minden finomnak bizonyult a maga nemében. Egyszerű, tisztes fogások olcsón, ez a Gabi pecsenye lényege. Egyszer mindenkinek ki kell próbálni, akinek nem kellemetlen vagy rangon aluli egy utcai büfében étkezni.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. szeptember 22.családjával járt itt 45 A Galéria cukrászda Baja szívében helyezkedik el és szépen beleilleszkedik a magyar cukrászati fősodorba. Sokféle, zömmel közismert süteményt és bizalomgerjesztő fagylaltokat kínálnak. Az árak barátságosak, a kiszolgálás nemkülönben, a beltér is kellemes, szerethető.
Sacher tortát rendeltünk és grillázs-szívecskét, ezek hozták a hozzájuk fűzött reményeinket, de nem teljesítették túl őket. Azt kaptuk, amit vártunk, élvezhető, kissé súlyos, kissé túlédesített main stream süteményeket. Ha nyit Baján újhullámos cukrászda, remélem hírét veszem. Biztos meg fogjuk látogatni, Arad és Szekszárd között Baja épp útbaesik, amúgy is meg szoktunk állni itt egy halászlére.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. szeptember 22.barátokkal járt itt 45 Tavaly Baján járva szerettünk volna egy olyan új helyet megnézni, ami a központban van és kínál halászlevet valamint magyar halételeket. Mivel a város központjában mindenütt nemzetközi ételeket kínálnak, többnyire mediterrán és ál-mediterrán fogásokat, beültünk az egy szem kivételt jelentő Korzóba, ahol kedves kiszolgálás és barátságos beltér fogadott.
A falon képek a régi és jelenlegi Bajáról, térkép a történelmi Magyarország borvidékeiről valamint családi emlékként egy fénykép és képeslap az első világháborúból. A kínálat egyszerű, közismert magyar ételeket kínálnak mindenféle csavar nélkül. Mi némi dilemmázás után a bajai halászlé és a pacalpörkölt mellett döntöttünk, amihez kovászos uborkát és kenyeret kértünk. A kenyér ipari volt, de friss, az uborka sajnos ecetes és nem kovászos, a pacalpörkölt jó állagú és finom, megjelenésre lehetett volna szebb, pirosabb, a halászlé pedig közepes, élvezhető, túlfőtt hallal, amit külön tányéron kaptunk, mint erre szokás, a gyufatészta viszont a (szintén inkább téglás-barnás mint piros) lében érkezett. Az italválaszték szűk, de azért értékeltük, hogy nem valamelyik nagypincészet kommersz borait kínálják, hanem egy harmadik vonalbeli villányi kispincészetét, Maczkóékét. A sör nagyipari volt, s azon belül sem a legjobb. Átlagos, közepes hely a Korzó, ahol az ember nagyot nem csalódik. Búcsúzáskor megkérdeztük, hogy milyen harcsából készítik a harcsapörköltet, a válaszból azt raktuk össze, hogy halászott szürkeharcsából. No, lesz mit megkóstolni legközelebb.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. szeptember 22.családjával járt itt 45 Baján a Fő tér körül koncentrálódnak a vendéglátóipari egységek no s persze a Fő tértől néhány perc járásnyira levő Petőfi szigeten. A Fő tér körüli utcák egyike az Eötvös utca, ahol van cukrászda, pizzéria, és dönerező, a sarkon bár, mi mind a négyet kipróbáltuk egy füst alatt.
A Harput Döner a Duna Döner-hálózathoz tartozik, melynek a Szegeden működő egységét már meglátogattuk egy ízben. Harput nevet, ha jól néztem az internetes forrásokat, egy régi törökországi erődítményről illetve óvárosról kapta. A kissé jellegtelen beltér nem sokat árul el erről, pedig Harput vára jól mutatna egy szép berámázott képen. A kiszolgálás gyors, udvarias, maga a döner finom, ügyesen rápirítanak még kontaktgrillben az összeállított produkcióra. Tisztes, jó ízekekkel és korrekt árakkal (egy étkezésre elegendő mennyiségű, szép nagy zsemlés gyros volt 790 ft) találkoztunk itt, ajánljuk másoknak is.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. szeptember 22.barátokkal járt itt 45 Ha az ember igazán éhes, akkor egy szelet frissen sült pizza maga a mennyország, bármilyen is legyen az. Ritka, hogy kifejezetten rosszul készítsenek el egy pizzát, bár ehhez is volt szerencsém, hébe-hóba, de meg tudnám számlálni egy kezemen, hogy hányszor.
Miközben közhelyes étel vagy sem, de gyakran – értsd: havonta akár többször is - eszem pizzát azon egyszerű oknál fogva, hogy még a középszerű pizza is finom. A Belvárosi pizzériában épp ilyen középszerű pizzát adnak, s mivel mi reggeli nélkül indultunk és Bajáig jó három és fél órát utaztunk, úgy vetettük rá magunkat, mint a farkas az áldozatára. A pizza olcsó itt, és nem ráz, adnak szeletet is 300 forintért, ha jól emlékszem mi bologna-i szószosat kértünk. Megeshet, hogy máskor is benézünk.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. szeptember 21.családjával járt itt 45 A Potyka csárda a legkedvesebb élményeink egyike volt. Puritán környezet, rengeteg szúnyog, kedves kiszolgálás, egyszerű ételek, baráti árak és friss halak. Ettünk halászlét, túrós csuszát, és vegyes haltálat, nem kell semmiféle gasztronómiai varázslásra gondolni, tisztes, megbízható hagyományos magyar konyhát visznek a Potykában.
Meg is kérdeztem, hogy milyen halból dolgoznak, azt mondták, ha lehet élőből. Szomorúan láttam, hogy egy hozzá nem értő, csak a passzírozott, tiszai stílusú, többnyire túlsózott és túlkoncentrált halászlevet ismerő vendég lerontotta hely átlagát. Jómagam nem fogom ezt ellensúlyozandó többre értékelni a helyet, mint ami: jó hely. A kitűnő osztályzat azokat illeti, akik kísérleteznek, szezonális ajánlataik vannak, megcsillan valami a konyha kreativitásából. A Potyka átlagos hely lenne, ha nem emelné ki a fősodorból az alapanyagok frissessége, a kiemelkedő ár érték/arány és a barátságos kiszolgálás.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. szeptember 21.gyerekekkel járt itt 45 A Kunsági borvidéket méltatlanul szólják le sokan, azzal, hogy „áh, itt csak homoki borok teremnek”. Nagymarosi András geológusprofesszor írta az egyik Borkalauzban hogy a Kunság adottságait tekintve akár Bordeaux-val is összehasonlítható. Mert nemcsak homok van itt s homokon is lehet jó bort termelni.
A Lantos borászat kevésbé ismert, mint Az Év borásza” titulust is elnyerő Frittman Jánosé vagy ugyanezt a címet elnyerő Gálné Dignisz Éváé, vagy a fővárosba sokfelé jóféle partibort szállító Fontéké. Ami nem jelenti azt, hogy boraik ne lennének izgalmasak. A reduktívak szépen hozzák a technológia előnyeit, a fahordósakban nemcsak fát lehet érezni, hanem tartalmat, komplexitást is. A nemrégiben megnyitották az új kóstolótermet is, s akár online is be lehet jelentkezni borkóstolóra. Lantosék ambíciózus borászatnak számítanak, 20 hektáron gazdálkodva egyre jobb eredményeket érnek el. Jó volt ellátogatni hozzájuk, ajánljuk a pincészetet másoknak is.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. szeptember 4.a párjával járt itt 45 A Grillmaniában egy átevett -átivott nap végén tértünk be, mint a nap utolsó helyére. A kiszolgálás kedves volt, bár a minket kiszolgáló pincér kollegája kissé elrontotta az összképet. x összegből kértünk, 10% borravalót hagyva, ő x+100 forintból hozott vissza. Töprengtünk, hogy szóljunk a 100 forintért vagy kisstílűségnek tűnik, ha jelezzük ezt az apróságot.
Végül nem szóltunk. Rossz üzletpolitika ez, 100 forintért kockáztatni a vendég elégedettségét. Egyébként jó volt a balkáni, faszénen sült darált-húspogácsával töltött tortilla, elégséges volt kettőnknek, igaz addigra ettünk már vagy 4-5 helyen apróságokat. Staroprament csapolnak frissen. Összességében jó volt a Grillmánia teraszán üldögélni, jót ettünk baráti áron. Mondta is a pincérünk, hogy „ez nem fine dining, itt jól lehet lakni”.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. szeptember 4.a párjával járt itt 45 Lassan a kávé terén is kialakul az értő közönség, a toplisták, a megbízható források. Ezek közül alighanem mindegyik értékelés a Madalról pozitív, a Hollán Ernő utcai kis kávézó ott végez a TOP10-ben minden esetben. A Madal munkaközössége megnyitotta második egységét a Ferenciek terén.
Ez még hangulatosabb, dizájnosabb, mint a másik, a kiszolgálás személytelen, nincsenek meghatva az elismerés kifejezésétől, viszont jó kávét készítenek és a brownie is finom. Az árak a helyhez mértek. A Madal e helyszínen is jó szívvel ajánható hely, kávéínyenceknek kötelező.
5Ételek / Italok
3Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4095 értékelés / 410 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
375 település / 38 oldalon