Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 112 településen
Országjáró 385 városban
járt már
Felfedező 2659 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 29148 feltöltött kép
Jó
2015. augusztus 27.a párjával járt itt 45 A Beer Company kocsmahálózat nem véletlenül népszerű a sörínyencek körében. Nem dolgoznak magas árréssel, szaküzletközeli áron ihatjuk meg helyben a jobbnál jobb söröket. Tartanak csapon is érdekességeket, amikor az Árpád fejedelem úti egységben, egy igen hangulatos teraszon voltunk, többek között a Chopper IPÁt kínáltak a Kaltenecker nevű rozsnyói kitűnő főzdétől valamint egy másik IPÁt is, aminek nem jut eszembe a szerzője.
No de azért készít az ember jegyzeteket hogy ilyenkor utánanézzen. Megvan: Permon Ipa volt a másik, ez is egy remek főzde, egy éve a cseh sörfesztiválon ittam tőlük potom áron (500-600 forintért) jobbnál jobb söröket. A kiszolgálás kedvesnek és udvariasnak nem mondható, bár arrogánsnak sem. Műanyagpohárba akarta csapolni a srác a sörömet, határozottan tiltakoztam ez ellen, így aztán került két pohár valahonnan, állítólag az utolsó kettő. Ide minden bizonnyal megyünk még. Ételeket nem adnak, az ételrovatban a sörválasztékot jutalmaztam 5 szívecskével.
5Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
2Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. augusztus 27.a párjával járt itt 55 Az ínyencek nagy része fenntartással viseltetik a médiasztárok irányában és okkal. Nehéz egy fenékkel két lovat megülni. De nem lehetetlen. Példa rá Gianni, akinek a nevéhez a minőség köthető. Ugyanakkor az is biztos, hogy van benne alázat és tudásvágy, volt szerencsém találkozni vele a VinCE nevű remek boros rendezvény egyik kurzusán is.
Oda az ül be másfél-két órára, akit tényleg érdekel a téma. Pomo D’Oro nevű étterme a legjobb olasz helyek egyike. Fagylaltozója is remek. Most nyitott egy borbárt az étteremmel szemben, mely hangulatos, megnyerő, a kiszolgálás kedves, a borok értelemszerűen Olaszországból érkeztek s a borkorcsolyák is olasz ihletésűek. Mi a borunk mellé (ami egy remek rosé volt) egy olasz kolbászkülönlegességet kértünk, amit húspaszta formájában kaptunk meg egy illatpárologtatóra emlékeztető, mécsessel ellátott kerámiaszerkezetben. Csípős volt, épp amennyire kell. A melléé adott kenyér példaértékű, ízre, állagra egyaránt. Az árak megfizethetőek. A tulaj is ott ült egy asztallal odébb, Segal Viktor sztárséf társaságában. Jó hely a Vino DOC, megyünk még.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2015. augusztus 27.a párjával járt itt 25 Az ember több évtized kulináris kalandozás után ritkán téved, megérzései általában bejönnek. De nem mindig. A Sweet egy igényes újhullámos cukrászda hangulatát nyújtja Kecskemét szívében a Kéttemplom utcában. Nézegettem, mit válasszak, több sütemény is rokonszenvesnek tűnt. Végül egy fehércsokis, mai vágású, gyümölcsös torta mellett döntöttem.
Nem volt jó döntés. A torta alapjával különösebb gond nem volt, viszont a fehér csokis réteg kommersz vaníliapudingra emlékeztetett, azon nem segített sem a málna, sem a felszolgáló mosolya. Csalódás volt a hely, nem valószínű, hogy visszatérünk.
2Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. augusztus 27.a párjával járt itt 55 Idei turnézésaim egyik legkellemesebb meglepetése a Matrjoskja bisztró volt a Lőrinc paptéren. Pazar dizájn, marasztaló hangulat, kedves kiszolgálás, elfogadható árak és jól eltalált ízek jellemzik a helyet. Minőségi, friss alapanyagok, kényelmi termékek mellőzése.
Maguk készítik a marinált heringet, a paradicsomos halat, mindkettő remek, jó kísérője a vodkának, amiből három szinten is kínálnak kóstolót, alapfokon, emelt fokon és a csúcsminőséget is, persze magasabb áron, megkóstoltatják az arra kíváncsiakkal. A vodkakóstolókhoz savanyú uborkát adnak, stílszerűen. Igen jó volt a padlizsán”tatárjuk” is, végül a saját készítésű marinált erdei gombájuk sem okozott csalódást. Szép a borlap. Még jövünk.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. augusztus 26.a párjával járt itt 55 A minőségi borkészítés 20. századi történetének egyik kulcsszava a „flying winemaker”. A borász, aki egyik nap Ausztráliában, másik nap Dél-Afrikában, harmadik nap Európában ad tanácsot. Hasonló szerepet tölt be Ruprecht László séf a magyar gasztronómiában, egyelőre még csak a trianoni határon belül.
Kreatív séfként jegyzi a nyíregyházi Aventinust, a perbáli Waltert, executiv séfként a veszprémi Chiantit, a balatonfüredi Baricska csárdát valamint az etyeki Mangát. Legutóbb pedig a kecskeméti Spaletta kretív séfségét is elvállalta. A Spaletta nagyon jó hely. Ügyelnek a szezonalitásra, frissességre, minőségi alapanyagokra, kitűnő ízekkel és állagokkal találkoztunk. Minden túlzás nélkül állítható, hogy ez jelen pillanatban Kecskemét legjobb étterme. Kiváló a kiszolgálás, remek a dizájn, csodás a terasz, kifizethetőek az árak.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. augusztus 18.gyerekekkel járt itt 45 A Wndrlnd hangulatos romkert a Margit szigeten. A kiszolgálás kedves, a szakács fiú különösen rokonszenves és kommunikatív, friss alapanyagokból dolgozik és nem mirelitből.
Az italkínálat zöme kommersz, de nagyon értékeltük, hogy Kaltenecker sört is tartanak, azon belül kétféle IPÁt, nem lenne rossz, ha ezeket részleteznék is egy ismertető lapon, s nem csak a mindenféle érdektelen italt felsorakoztató hivatlos itallapon szerepeltetnénak annyit, hogy „Kaltenecker sörök”. A rozsnyói kisüzemi főzde termékei megérdemelnének ennyit. A zene valami mondanivaló nélküli zaj, ami mostanság dívik. Értékeltük viszont, hogy a limonádét üvegpohárban szolgálják fel és nem műanyagpohárban, mint a Margit szigeten sokhelyütt. Rendeltünk sajtgolyókat is fokhagymás majonézzel, kértünk egy pitát is hozzá, a konyhás srác kérés nélkül rápirított a pitára. A sajtgolyók is kiválóak voltak, sörhöz különösen. A maga műfajában jó hely a Wndrland, ha ez a borzalmas háttérzaj nem lenne, biztos mennénk még, de még így sem kizárt a visszatérésünk.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2015. augusztus 17.barátokkal járt itt 35 A Muskátli kávézó a keszthelyi sétálóutcában a „semmi extra” jelige alatt működik. Jómagam limonádét voltam kénytelen inni, mert a három napos turné során eljött az én időm is, három fős csapatunkból mindenki egy napra vállalta a vezetés a hálátlan feladatát. Szó, ami szó, korrekt volt a limonádé (4 dl 650 ft).
Házi szörpöket is kínálnak hasonló áton. A borválaszték meglehetősen szegényes, de legalább balatoni borokat tartanak, ha már a kommersz vonalban utaznak. A sörök is nagyipariak, van még néhány Bolyhos pálinkájuk s árulnak fagylaltot meg kávét is. A kiszolgálás rendben volt, a beltér nem különösebben izgalmas, bár értékeltük, hogy a kávézó falait rendhagyó módon a modern festészet darabjai díszítik, konkrétan Sinka József festményei, melyek meg is vásárolhatóak. A Tavaszváró nevű műalkotás 80. 000 forintba kerül például. Nem kértük, de senkit nem akarunk lebeszélni a megvásárlásáról.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. augusztus 17.barátokkal járt itt 45 A Café Pelsonak remek az elhelyezkedése, a Balaton fővárosában, a sétálóutca végében fekszik egy impozáns téren. Ki is használják, hogy a legtöbb turistának jó a jellegtelen tucattermék. Pálinkában az egyik legkommerszebb cég, a Rézangyal nedűit tarják, kommersz ipari a sörválaszték is, bortémában Vargáékra alapoznak, de tartanak minőségi borokat is.
Van egyféle cider, de az is aromatizált. Jómagam egy marcipános szívet kértem – a Szamos marcipán süteményeit forgalmazzák, ez a maga korrekt fősodratú szintjével értékelendő - de nem volt marcipán jellege, egyébként nem volt élvezhetetlen sem. A kiszolgálás átlagos, az árak megfizethetőek, a tömények zöme 4 cl-re számolva 700 ft. A beltér elegáns, akár hangulatosnak is mondható, a teraszról remek kilátás nyílik.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. augusztus 17.barátokkal járt itt 45 A Végh-Pataki Rétesház is egyike azon 270 helynek, melyet a Magyar Konyha alkotóközönsége méltónak tartott arra, hogy bevegye az idei Balaton-témájú különkiadványba. Keszthelyi turnénknak második helye volt ez a hónap elején. Kissé túlrendeltük magunkat tekintve, hogy még hány helyen akartunk enni, de sebaj, nem hagytunk ott semmit.
A kiszolgálás kedves, az árak barátságosak. Rendeltünk két pozsonyi kiflit, kétféle rétest, mákosat és fahéjes-szilvásat továbbá egy melegszendvicset. Inni szörpöket kértünk, valami korrekt kézművest. Azt is értékeltük, hogy tábla hirdeti, hogy a leveseik nem tartalmaznak porokat, tartósítószert. A rétesek tisztességesek voltak, de semmi kiugrót nem nyújtottak, díjaztuk, hogy a tésztáját maguk készítették. A kifli jó volt, a szendvics felejthető, de azért nem élvezhetetlen. Ha lenne 3. 5 pont, akkor annyit adnék a helynek, így inkább felfelé kerekítek.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. augusztus 16.gyerekekkel járt itt 55 A „42 Gasztro Art” az a hely, ahová úgy vágyik vissza az ember, hogy még el sem ment. A belteret a modern festészet darabjai ékítik, de ez nem zavaró, mert harmóniába van minden látványelem, s aki a klasszikus festészetre esküszik, az sem fogná menekülőre. A háttérzene kellemes, ez is nagy dolog manapság.
A kiszolgálás lefegyverzően kedves, empatikus, olyan természetes kellem és vendégszeretet árad belőle, hogy az igen ritka. Ettünk egy alapjáratú hamburgert, mely finom volt, bár még fejleszthető állagra-ízre. Nagyon értékeltük, hogy a belevalók, az ízesítők házilag készültek s örvendtünk annak is, hogy kézműves söröket tartanak a Rekettyés sörfőzdétől mely a Jónás nevű, a Bálnában működő sörházhoz kötődik. Dilemmáztam, hogy a Ravasz hódot kérjek-e vagy Arany Jónást, végül mindkettőből kértem egy üveggel. Ára 750 ft, ami csak annak tűnik soknak, aki nem ismeri a kézműves sörök palettáját, ugyanis ennyit kérnek nagyjából a szaküzletben is erre a sörre, ha emlékezetem nem csal, pár napja Szegeden szinte ennyiért vettem a sorozat két darabját. A borlap is a magyar minőségi borkészítés javából válogat, tartanak szódát, békebeli üvegben. Jó hely a 42 Gasztro Art, sok sikert kívánunk nekik!
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4095 értékelés / 410 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
375 település / 38 oldalon