Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 93 településen
Országjáró 382 városban
járt már
Felfedező 2626 helyen első értékelő
Népszerű író 1401 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 28395 feltöltött kép
Jó
2015. június 1.barátokkal járt itt 45 Szeretjük a kézműves borozókat, pontosabban a valódi kézműves pincészetek által forgalomba hozott nemes nedűkre specializálódott borozókat. A Vinopianora két hete lettem figyelmes késő este, midőn egy jóbarátommal elsétáltunk a Móricz Zsigmond körtértől az Operáig. Utunk elején járva néztük, hogy mi ez a nagy tumultus éjféltájt.
Mivel aznap már kellő mennyiségű etanolt magukhoz vettünk mindenféle formában, nem álltunk meg, de megjegyeztem a helyet ahová a minap sikerült betérni. Igen jó borokat adnak korrekt áron, sajnos másfél decire kimérve. Az egy deci is sok, ha valaki ismerkedni akar a borokkal, nemhogy a másfél. Igaz, nem kérdeztünk rá, hogy mi van akkor, ha fél decit kérünk vagy annál kevesebbet. Ittunk egy Toronyi és egy Hujber bort, mindkettő korrekt volt. Tartanak Kertész, Linbrunn és Losonci borokat is. Jó kis hely ez, megyünk még. Az ételrovat pontozása a borokról szól.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. május 17.családjával járt itt 45 A Burger’s Bar nem sokkal létrejötte után már bekerült különböző korrekt toplistákba, így mihelyt tehettük, meglátogattuk. Érdeklődtünk a ház bora felől, a csajszi mondja, hogy nem ért a borokhoz, de kihozza az üveget. Mondom neki, sosem késő elkezdeni, mire ő: „nem is szándékozom a borokat megismerni”.
Akkor legjobb lenne a pályamódosítás, mondom, de ezt már csak magamban, minek rontsuk el viszonyunkat ott-tartókodásunk legelején. A bor egyébklént Lelovits Tamás Olaszrizlingje volt, amit ismerünk és szeretünk, akárcsak magát a borászt, úgyhogy ittunk is belőle egy vagy két decit. Ettünk lazacburgert, Up to Million nevű klasszikus marhaburgert, melynek neve a Scoville értékre, más szóval a csípősségi fokozatra célzott, s nem okozott csalódást. Ettünk még kacsahúsos quesadilla-t amit izgalmas mártásokkal hoztak ki. A szódára nem számoltak fel pénzt, aki igen korrekt eljárás ahhoz képest, hogy van ahol akár 1000 forintit képesek egy liter szódára számolni. Igaz, hogy nem street food bárban hanem elit étteremben, de akkor is. Összességében jól, éreztük magunkat a Burger’s Barban elfogadható áron jóllaktunk korrekt, némi kulináris izgalmas jelentő ételekkel.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2015. május 17.egyedül járt itt 25 A villányi borozó maga a retro-hangulat. Ütött, kopott beltér, rozzant törzsközönség, az ember bemegy, hallja, amint a csapos, aki kint ül és a haverjával beszélget azt mondja érezhető csalódottsággal: „tudtam”. Mármint tudta, hogy jön az a fránya vendég s ő nem tud fesztelenül dumálni.
Villányi helyett soltvadkerti bort adnak, pedig Villányból is lehetne rendelni potom pénzért kimért bort. De ugye mit számít az a közönségnek. Egyébként nagy valószínűséggel tényleg nem számít, hisz akinek számít, máshova megy. Ittam egy kisfröccsöt száraz fehérborból, mely nem volt olyan rossz, mintha még rosszabb lett volna, viccnek hangzik, de tény, volt szerencsém hasonló színvonalú helyen rosszabbhoz is. Akkor érdemes ide betérni, ha az ember elmerülne kispénzű diákéveinek nosztalgiájában.
2Ételek / Italok
2Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
2Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. május 17.egyedül járt itt 55 A Mozigépészbe véletlenül tértem be, annak köszönhetően, hogy a Déli pályaudvar visszaadása a vonatközlekedésnek szervezési gondokkal járt s a vonat, amire számítottam Kelenföldről indult. Így aztán maradt egy órám, amit sokkal kellemesebb kocsmában tölteni, mint az állomáson.
A környéken bóklászva ütköztem bele a Mozigépészben, ahol családias hangulat uralkodott, látszott, hogy nem sokkal zárás előtt már csak a törzsközönség van ott. A tulaj a pultnál ette a pizzáját, tulaj mivoltát a fellepéséből lehetett kikövetkeztetni, bár elsőre nem tudtam, hogy bennfentes törzsvendég vagy tulajdonos. Jól elbeszélgettünk, ittam egy jó cseh sört, megbeszéltük azt is, hogy a helyet ketté akarja osztani cseh sörös és ír whiskey-s részre. Ezutóbbira nem esküdnék meg, de ez maradt meg az emlékezetemben. A beltér barátságos, pub-szerű, az árak is zsebbarátok. Jól éreztem magam a Mozigépészben, alkalomadtán még betérek ide. Másoknak is jó szívvel javaslom a meglátogatását. Ételeket nem kínálnak, az ételrovatban a négy szív az italválasztékot dicséri.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2015. május 13.barátokkal járt itt 35 A Nana presszóban megfordultam egyszer-kétszer vagy két évtizede. Olcsó kocsma ez, ahová nehézsúlyú alkoholisták és diákok járnak. Egy keményfiú épp eszmei kiképzést tartott egy egyetemistának ottjártunk idején, aki előbb türelmesen hallgatta, majd kezdett neki egyre kényelmetlenebbé válni a dolog, cigarettázás ürügyén otthagyta a közléskényszerben levő idült alkoholistát, aki aztán maga is elpályázott, távoztunkkor egy kapualjban láttuk viszont mély álomba merülve.
No hát, ilyen hely a Nana, ahol Kárpi kézműves sört ittunk csapolva, azon kívül lett volna még cseh barna csapon. Illetve Kárpi búza is, de azzal nem szolgáltak, mert kifogyott. A barna sörért egyikünk sem volt oda, így maradt a világos, ami ütötte a mércét friss volt jó ízű és olcsó. Ide bármikor be lehet térni egy jó sörre.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. május 13.egyedül járt itt 55 A minőségi éttermek, sörözők, borozók és cukrászdák után itt vannak a minőségi pékségek. A minap a Butter Brothersbe mentem be, mely egységről, ha nem tévedek a Magyar Konyhában olvastam. Az a tapasztalatom, hogy ha egy hely bekerül egy rangos toplistába, legyen az Dining Guide, Magyar Konyha vagy Gault Millau, akkor az garantáltan meglátogatásra méltó.
Na jó, volt egy masszív csalódásunk is, a Milky Way. De ez most nem ide tartozik. A Butter Brothers dizájnos, barátságos, a kiszolgálás nagyon kedves, egy belga csokival töltött croissant-t kértem (350 ft), ami remek volt. Jeleztem is a bájos kiszolgáló hölgynek, hogy visszatérek még a családdal együtt.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. május 12.egyedül járt itt 55 Örvendetes, hogy Budapest belvárosában van egy kiváló minőségű balatoni kézműves termékekre szakosodott bolt. Lehet kapni felvágottakat, sajtot, bort, szörpöket, de még sört is, tapolcait a Staritól. A kiszolgálás kedves, kommunikatív. Kértem egy bodzaszörpöt, mivel aznap még vezetnem kellett. Adnak sonkatálat is, meg jó borokat.
A hangulatos kis utcai teraszon ültem le. Legközelebb lehet, hogy benézünk borozni. Bő tucatnyi bort tartanak kimérve, Légli Gézától vagy Szászi Endrétől bármikor örömmel iszik az ember valamit.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2015. május 12.egyedül járt itt 35 Amikor egy jóbarátom, végighallgatta a kézműves hamburgerekkel kapcsolatos meglátásaimat s a legjobbak méltatását, azt mondta, hogy legközelebb majd minőségi hot dogokat fogok méltatni. Iróniának szánta, de lőn. Illetve majdnem. Egyelőre várom még azt a helyet, amit fenntartás nélkül dicsérhetek a kiváló alapanyagból készült hotdogjainak köszönhetően.
A La Dogeria, mely a jogi egyetemmel szemben, az Egyetem téren nyitotta meg kapuit, sajnos nem tartozik ezek közé. Azt gond nélkül elnézem, hogy bemegyek s percekig nem vesznek észre, majd távozásom ébreszti fel merengéséből a bejáratnál üldögélő kislányt, aki képes nem észrevenni a tőle kb. fél méterre elhaladó s az üzlethelységbe belépő vendéget. Sebaj, sűrűn kérte az elnézést, el volt nézve a kis baki. Az viszont problémás, hogy a retro hot dog kiflije nem friss, morzsalékos, fojtós, nem élményszerű. A mustár-ketchup-majonéz fogyasztható kommersz szint, a virsli nem rossz. Bár ekkora kiflihez akkor is vastagabb virsli kellene, ha egyébként a kifli íze-állaga rendben lenne. Adnak egyébként fagylaltot is, bizalomgerjesztőt, azt talán kipróbáljuk a legközelebb.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2015. május 12.egyedül járt itt 35 A halüzlet és halas büfé valamint húsüzlet és a friss lacipecsenyés kombinációja kiváló ötlet. A Belvárosi disznótoros, mely előkelő 9 Gault Millau ponttal rendelkezik. (Ránézésre ez egyébként sem indokolt, ha már e jeles kalauz egyáltalán osztályoz egy ilyen büfét, akkor a 8 pont untig elég lenne neki – az ételek zöme előre el van készítve, e műfajban sokkal jobbat nyújtó Trófea T betűt kapott, ami 8 pont alatti osztályozást jelent).
Jómagam is bementem a minap a Károlyi utcai egységbe, nézegettem a kínálatot, főleg a halasat, mert arra volt leginkább hangulatom, nem mintha elvetném a jóféle disznósülteket. Pisztrángot tartanak és pangáziuszt baconbe tekerve. Ami önmagában nem egy szörnyű dolog egy menzajellegű helyen 1300 forintért, de az, hogy harcsának nevezik a pangáziuszt a legvisszataszítóbb hamisítások egyike, a vendégkör becsapása. Mondanom sem kell, hogy azon nyomban kifordultam az egységből. Na jó, az is közrejátszott, hogy nem voltam különösebben éhes. De ha mondjuk lett volna fish and chips-szük abból egy kis adagot szívesen ettem volna. Vagy ha a harcsa baconbe tekerve legalább afrikai harcsa lett volna, abból is vállaltam volna egyet, de hát nem, ők okosnak gondolják magukat, ők pangáziuszt használnak. Megérdemelnék, hogy a fogyasztóvédelem rájuk álljon, úgy, ahogy a többi hasonló hamisító is megérdemelné a debreceni Látóképi csárdától a bajai Véndióig.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. május 12.a párjával járt itt 55 Amikor azt olvastam, hogy a Krizia vendéglő kiváló séfje, Cattaneo Graziano a Gozsduban is egységet nyitott, a hely felkerült a legsürgősebben meglátogatandó egységek listájának élbolyába. A minap sikerült is ide eljutni. Sajnos megtudtuk, hogy Graziano átadta másnak a helyet, de úgy volt korrekt, hogy az új stábnak is bizalmat szavazzunk s jól tettük.
Hétköznap délben zavarba ejtően kedvező áru menüvel várják a közönséget. Ketten voltunk, kirendeltünk hatféle ételt. Három fogásra 1490 forintot kérnek. Karfiolos burgonyakrémlevest, paradicsomlevest, pestos pizzát, rostos sült csirkemellet salátával, kávékrémet és panna cottát ettünk. Egyenként lehetne elemezni az alapvetően jól elkészített ételeket, de ebben az ársávban méltánytalan lenne az apró kifogásainkat listázni. Emeljük inkább ki a remek salátát, a szaftos húst, az üde paradicsomlevest és a kiváló pizzát. A panna cotta elfogyott odaérkeztünkre, hamar késztettek újat, nem kötött meg teljesen, de örültünk, hogy megkaptuk. Lényeg, hogy az Oggi a legjobb ár/érték arányú ebédelő-helyek egyike Budapesten. A felszolgálási díjnak nem örültünk, magunktól is adtunk volna borravalót. Vacsoraidőben elég magas árakon számolnak, az italárak is húzósak. Ezért került az ár érték arány rovatba csak négy szívecske.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4031 értékelés / 404 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
372 település / 38 oldalon