2015. július 12.barátokkal járt itt 25 A Fefi’s helyén (vagy netán közvetlen szomszédságában) működött valamikor Malatinszky Csaba borozója, mely sajnos bezárt. A Fefi’s nem pótolja az űrt, egyszerű italok, egyszerű ételek kínálják itt magukat. Kommersz vonal, sörben, töményben, s a borválaszték sem vesz le a lábunkról.
A személyzet kedvessége sem, akik szépen megmagyarázzák, hogy megkapjuk a sörünket, de azért a záróra az záróra. A pizzák magyarítottak, kevés közük van az olasz eredetihez. Persze ez sem rossz étel, végül is mi lehet rossz abban hogy kenyértésztát rávalókkal összesütünk. Ittunk két pohár nagyipari sört, mert más nem volt, majd továbbmentünk. Ezt is csak azért, mert sok bor után jól esik egy kis sör. Ha nagyon rákényszerülünk egy villányi bortúra alkalmával, akkor még benézünk, de csak akkor.
2015. július 12.családjával járt itt 45 Ínyencek között van egy komoly fenntartás az „egyél, amennyit tudsz” zsánerű helyekkel szemben. Jómagam ezt nem osztom, nem tartom szégyennek, ha valaki szeret jóllakni amellett, hogy igényesen étkezik. A Wok Sei távolkeleti ételeket kínál ebben a rendszerben barátságos egységáron hosszú évek óta.
A minőség korrekt, persze itt sem mellőzik a festett halikrát és a rákpótló préselt borzalmat, de vannak friss, ízletes sushi és wok fogások s ha az ember elkerüli azt, amiről tudja, hogy nagyipar s azon belül a vegyipar terméke, akkor korrekt áron ehet igen jót. Szentendrén járva ez is jó választás lehet, főleg ha már kipróbáltuk az ínyenctanyákat. (pl Teddy beer, Mjam)
2015. július 12.gyerekekkel járt itt 45 Máhr Attila étterme volt az első privát éttermek egyik a Kádár korban. Azóta ifj Máhr Attila vette át a helyet. A névválasztás kicsit furcsa, ilyen néven kínai éttermek szoktak működni. Mi három ízben is megfordultunk itt, tetszett a berendezés, a látványkonyha. Ettünk felsorolhatatlanul sok fogást a lazactól a libacombon át a palacsintáig.
Mindig mást, s mindig többen voltunk, legalább hárman, de volt, hogy nyolcan. Így aztán kialakult egy hitelesnek mondható rátekintésünk a helyre. Az Aranysárkány a fősodorhoz tartozik, nem sokat kínlódnak a modern technológiákkal, tisztes házias konyhát visznek, mely a magyar gasztronómia fogásaira alapoz, de integrál nemzetközi klasszikusokat is. Volt úgy, hogy a tulajt jókedvében találtuk, akkor kellemesen elbeszélgettünk, volt, hogy erősen morózus kedvében volt. Az azért megmaradt, hogy képesek voltak elkérni öt évvel ezelőtt 1000 azaz ezer forintot egy liter szódára. Ettől a függetlenül az árak nem ijesztőek, ki lehet őket fizetni. Összességében nem rossz hely az Aranysárkány, egy látogatást mindenképpen megér.
2015. július 12.barátokkal járt itt 55 A Vinowonka nevű borbár egyből megnyert magának. Remek rhythm and blues zene szólt a barátságos hangulatú helységben, ami önmagában nagy dolog a mai zenei ízlésterror világában. A falon felírva a borválaszték, sok jó borász nedűi korrekt áron. A kiszolgálás kedves. A falon borászokról készült remek fotók berámázva pubos stílusban.
Kiváló csokoládékat is kínálnak, ezt mi kihagytuk. Megmaradtunk a boroknál, az utóbbi időben úgy jött ki a lépés – nem feltétlenül a nyár miatt – hogy sok rosét kóstoltam. Úgyhogy megmaradtam e műfajnál és a bűbájos szépségű Csetvey Krisztina roséja mellett döntöttem. Társaim komoly fehérborokat ittak, azok is rendben találtattak. Szerettük a Winowonkát, biztos megyünk még inni is, meg csokoládézni a gyermekekkel
2015. július 12.egyedül járt itt 45 Miután a hely kapott a Gault Millau kalauztól 10 pontot (ha nem tévedek, sajnos a Kalauzom elkeveredett egy utazás alkalmával a nemrégiben, azóta sem találom) másra, többre számítottam. De legyen ez az én privát dolgom. Elvégre egy helyet önmagához kell mérni s nem az elvárásokhoz.
A Mr Masala egy jó indiai kifőzde, ahol olcsó pénzen ízletes és autentikus indiai ételeket ehetünk. Rendeltem egy mini vega menüt, volt oly kedves a hölgy, hogy mind a három zöldségraguból tett egy keveset a rizsre. Zöldborsó volt, lencse meg tán mungóbab. Jó ízű volt mind a három, ide érdemes elmenni máskor is, ezen az áron (790 ft) egy könnyű ebéd remek ajánlat.
2015. július 12.családjával járt itt 55 Nem először írom le: annyira jól tud esni, amikor egy helyet minden „ámbár” és „dacára annak” nélkül dicsérni lehet. Ámbár, hadd mondjak ellent magamnak, ha nagyon akarom, találok szubjektív kívánnivalót, a beltér nem kifejezetten otthonos, meglehetősen intimitásmentes.
De mit számít ez akkor, amikor katartikus, lenyűgöző, fantasztikus süteményeket lehet itt enni? A Zazzi egyértelműen fejlődött, a solymári egységükben jártam több évvel ezelőtt, az is nagyon jó volt, no de most? Rendeltem egy mini válogatás – ez is milyen jó ötlet! – ami 800 forintért három falatkát jelent, három ízharmóniát, három kompozíciót tehet az ember magáévá. Társam csak egy málnás limonádét rendelt, ilyen jó gyümölcsös limonádét életemben nem ittam, pedig ha nem alkoholt iszom, akkor többnyire a limonádéra esik a választásom. A sütemények állag/íz játéka pedig lehengerlő. A Zazzi nagyon jó cukrászda, a legjobbak egyike. Világszínvonal túlzás nélkül.
2015. július 4.gyerekekkel járt itt 35 A Pagoda egy régebbi egység Szegeden, ennek megfelelően kissé kopott. A felszolgáló jobban tud magyarul a kínai pincérátlagnál, de azért neki is van baja a megértéssel. Ettünk ízletes fürjtojásos levest, mirelit rántott rákot megfelelően megsütve, kifejező ízű tom yum levest, amihez sem chilit, sem zöld koriandert nem tudtak adni, jól sikerült tempurázott zöldségeket, mirelit tavaszi tekercset frissen sütve, átlagos korrekt sült fagylaltot és mézes banánt.
Volt még egy elfogadható csirkeétel elfogadhatatlan, túlsózott, szeretetlen salátával kísérve, egy érdektelen, kommersz pasta minden távolkeleti jelleg nélkül, indiai fantázianévvel ellátott sült krumpli valamint „tüzes hal”, ami bundázott hal volt valami nem túl tüzes, nem túl megnyerő mártással. Az árak barátságosak. Elfogadható, átlagos hely a Pagoda, a büfénél jobb, de az átlagos kínai éttermeknél valamivel gyengébb.
2015. július 4.barátokkal járt itt 45 A Klauzál café egyfajta szürreális élmény volt. A kocsmanegyedben több romkocsma tőszomszédságában polgári zongoraszó, benézünk, a beltér is konszolidált, tiszta, hangulatos, nyers téglás, békebeli bútorokkal. A pincér kedves, közvetlen, kommunikatív. Az étlap nem annyira békebeli sajnos, mint inkább kádári retro.
De azért – bár dosztig jóllaktunk a szomszédos W35-ben – benevezünk egy libamájra, amit elvben zsírjában szolgálnak fel. Nos kaptunk is olcsó pénzen parányi adag libamájat libazsír gyöngyökkel. Korrekt átlagos teljesítmény. Az itallap sajnos izgalmat nem hoz, de azért találtunk némi elfogadható bort, sör csak nagyipari volt. Jó volt az időt múlatni a Klauzál caféban mely sajátosan ötvözi az 50 évvel ezelőtti ételeket a 100 évvel ezelőtti hangulattal.
2015. június 9.barátokkal járt itt 45 Bevallom nem hallottam korábban Gross Arnoldról, arról a grafikusról, aki egyebek között az általam is sokat hallgatott, „Vissza a városba” címet viselő, első Mini album borítóját tervezte. A róla elnevezett kávézó hangulatos, szeretnivaló hely. Tartanak flódnit, padlizsánkrémet „vinete” néven (román jövevényszó), élvezhető szendvicset, amiből kértünk is egyet.
A kávé is elég jó volt. Értékeltük, hogy kellemes zene szólt, megfelelően visszafogott hangerővel. Az izgalmasabb kézműves sörök épp kifogytak, de sebaj, kell időnként pihentetni is a májat.
2015. június 9.gyerekekkel járt itt 45 A Kopaszi gáton stílusos nevet választott a Pelikán Gátőr bisztró. Tulajdonképpen a szomszédságban levő Fruska volt a fő célpontunk, de mivel asztaltársaink még nem érkeztek meg, beültünk e Gátőrbe, rendeltünk egy vegyes húsból készült hamburgert, mely inkább pljeszkavica volt, de sebaj.
Remek volt a zsemléje, az is a pljeszkavicák lapos zsemléjére emlékeztetett. A sült krumpli is jobbfajta volt, csónakburgonyának becézik. Kérés nélkül hoztak három evőeszközt és a szódához is három poharat. A hangulatos teraszon ültünk le, értékeltük az akkor még hűvös időben a kikészített takarókat. Barátságos hely a Pelikán, lehet, hogy visszamegyünk még egy borókás marharagura (korrekt, hogy nem nevezik szarvasnak, mint annyi más helyen) vagy juhtúrós sztrapacskára.