Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 112 településen
Országjáró 385 városban
járt már
Felfedező 2659 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 29148 feltöltött kép
Kiváló
2015. április 15.barátokkal járt itt 55 Az Etyeki Piknik után Biatorbágyon vezettük le az élményt baráti társaságban. Volt persze egy helyi ötletadó, egy régi-régi, kedves jóbarátom, aki néhány éve e szeretnivaló helységben lakik. Voltunk vagy tizenketten, akik önállóan rendeltek, hat felnőtt, hat gyerek, így végig lehetett kóstolni szinte a teljes kínálatot.
A sörválaszték nem túl széles, Paulaner Hell és búza valamint egy Hackel Pschorr félbarna volt csapon, ezeket ittuk. Utóbbi nem volt friss, de leküzdöttük, a másik két sör rendben volt, ittunk is fejenként több korsóval. Az étlap dicséretesen rövid, áttekinthető, az ételek korrektek, legfeljebb a bajor csülkön lenne még mit kísérletezni, hogy nagyobb felületen ropogjon a bőre. Meg lehet csinálni, mi itthon addig tanulmányoztuk a kérdést, míg sikerült. A sztrapacska finom volt, a marhapofapörkölt szintén, a sörös csirkecombok ízletesek, a köret igényes, a somlói a korrekt átlagosnál egy fokkal jobb. Utoljára hagytam a kacsamellet, melynek ugyan nem ropogott a bőre, de a hús omlós volt, ízletes és roséra sütötték, ahogy kell. A bajor minikolbász is kifejezetten finom volt. Összességében jól éreztük magunkat Barnabás testvérnél, ajánljuk másoknak is.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2015. április 14.családjával járt itt 35 Valljuk be őszintén, bármennyire szeretjük is a Kunságot s nemcsak Petőfi okán, ez nem a magyar gasztronómia fellegvára. Akad néhány kiemelkedő csárda, de olyan hely, mely esélyes lenne a 11 Gault Millau pontra a nemzetközi húszas skálán, ahol megcsillanna a megszokott sablonokon való radikális túllépés, a kreativitás, a szezonalitás, a stabil minőség mellett: egy sem.
9-10 pont körüli helyek vannak, mint az Akasztói, mely alkalmanként és fogásonként eltérően teljesít, de mindig 11 alatt és 8 felett, ugyanez mondható el az Anna vendéglőről (Soltvadkert), az Újkígyósi (Székekpuszta) vagy a Sóstói csárdától (Kiskunhalas). Az Öreg tó vendéglő esetében egyszerűbb a helyzet, ez nemigen mozdul el a 8-9 pontról se lefelé, se felfelé. Hozzák a stabil elfogadható fogásokat a Csülök péknétől a halászlén át a babgulyásig. Van néhány olyan fősodratú étel az egyébként indokolatlanul hosszú és nem túl fantáziadús étlapon mely sok helyről kikopott már, mint a körmös pacal, a rántott köröm, a kárász, a hagymás velő pirítóson. Ezt külön értékeltük. Az atmoszféra rusztikus, szerethető, a kiszolgálás korrekt. Az árak barátiak, egy főétel körettel együtt 2000 forint alatt van. A sörválaszték ultrakommersz, csapolva Heinekent adnak, a borok viszont kedvező árúak és helyiek Frittmann, Font, Galántai, Erdős, deciként potom 180 forintért. Az Öreg tó nem okoz csalódást, ha reális elvárásokkal ülünk be.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. április 14.családjával járt itt 55 A Rozsmann cukrászda a fősodratú cukrászdák között a jobbak közül való. A tiramisu-tortában lehetne hibát is találni, de sokkal jobb azoknál, melyeket akár olyan patinás helyek adnak, mint a Zila kávéház, a mascarpone az mascapone, egészében pedig a potom 350 forintért kínált sütemény élvezetes.
A répatorta sem rossz, a tésztája kifejezetten jó, a sajtkrémen lehetne még finomítani, ez is 350 ft volt. A fagylalt gombóc 180 forint az eperfagylalt kicsattan a természetes eperíztől. Igazi meglepetés a hely.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2015. április 14.barátokkal járt itt 25 Ha jól emlékszem, amikor pár éve a Black Cat Pubban jártunk még nem működött mellette azonos néven hamburgerező. A betű híján való névazonosság okán (a Black Cab Burger a legjobb hamburgerezők egyike országos szinten) felfokozott várakozással ültünk be ide, annyi időre, amíg elkészül a hamburger.
(Utána kézbevettük és mentünk a következő helyre, mert az idővel spórolni kell, ha turnézunk. )
Olcsó hamburgert adtak, 500 és 600 forint között volt az alapjáratú, tűrhető zsemlével és ízesítőkkel, azonosíthatatlan alapanyagból származó húspogácsával. Erénye, hogy ezt a vékony és ismeretlen eredetű húspogácsát vaslapon sütik meg. Először voltunk itt, ha nem változik semmi, akkor utoljára. Tanuljanak meg hamburgert készíteni, nem nagy dolog, ott van minden releváns info két kattintásnyira a világhálón.
2Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. április 13.barátokkal járt itt 45 Nem először írom le: kifejezetten kedvelem a John Bull hálózatot s általában a pubokat. Az ételválaszték és a konyha szintje valamivel az átlag felett szokott lenni, néhol lényegesen, mint például Szegeden, néhány kicsivel, mint Nyíregyházán. Debrecenben járva ebéd után megittunk volna még egy sört.
Némi tanakodás után az Obester hotelben működő John Bull egységre esett a választásunk. Az előtérben megcsodáltuk és lefotóztuk a huszárruhás katonákat, bent érdeklődve néztük a hatalmas miniüveg-gyűjteményt. A beltér itt is igen hangulatos, sajnos az italválaszték itt sem a régi, ugyanúgy Radebergert és Krusovicét csapoltak, mint Nyíregyházán. Az étlapon lett volna egy két csábító fogás, mint például a lazactatár, ami sok minden elárul a konyháról. Aki ebben sumákol, másban is sumákol. De sajnos nem akadt a társaságból senki, aki legalább megfelezte volna velem, így csak arról tudok beszámolni, hogy a sör friss volt, a kiszolgálás korrekt, az árak megfizethetőek. Szerettünk ott lenni, legközelebb talán a konyhát is kipróbáljuk.
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. április 13.barátokkal járt itt 45 A pizza-szeletbárok között akadnak kiemelkedően olcsók, mint a Trió a Nyugatinál, mely nem rosszabb az átlagosnál, sőt sok drágább pizzát maga mögé utasít, s vannak igen korrektek, mint a szintén fővárosi Trattoria, Pizzica vagy az A Presto. S aztán van egy sor az átlagnál valamivel jobbat nyújtó, nem kiugró helyek.
Ezek közé tartozik a Pomo D’Oro, mely a budapesti, Gianni által bejáratott egység nevét viseli, de színvonala azért nem ér fel odáig. A kiszolgálás kedves, az árak megfizethetőek, a pizza sem rossz. Kértünk s kaptunk hozzá csípős olívaolajat is. Pont megfelelt a hely annak, aminek szántuk. Nagyon éhesen igyekeztünk egy Piac utcai egységbe, s nem volt türelmünk megvárni, míg megkapjuk a még meg sem rendelt ételeket, így gyorsan széttéptünk ketten egy szelet pizzát.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2015. április 13.barátokkal járt itt 35 Debrecenben járva megcsörgettük egy sörszakértő barátunkat, adjon tippet, hol ihatnánk valami jó sört, ami eltér a magyar nagyüzemi választéktól. Említette a John Bullt, amit meg is néztünk, a belgát, ahol voltunk többször is, valamint a Jakab sörözőt, ahol ismeretei szerint kézműves, helyben (értsd Debrecenben) főzött sört csapolnak.
No hát felkerekedtünk, s beültünk a Mob sörözőbe, merthogy már így hívják a helyet, melynek a dizájnja nem rossz, a plafon mindenféle újságcikkel van teleragasztva, a zene is tisztes rockzene, viszont semmi érdemleges infot a sörről nem kaptunk, a csaposon és a közönségen is látszik, hogy nem azért járnak ide, mert kézműves a sör, hanem azért, mert olcsó. S habár egyáltalán nem átlagos, hogy egy kocsmában kisüzemi vagy kézműves sört csapoljanak, de sem a sör minősége (mely korrekt, iható, de nem kiemelkedő), sem az általános italválaszték nem teszi indokolttá, hogy az italrovatot kocsmák esetében „helyettesítő” ételrovatba négy szívecske jelenjen meg.
3Ételek / Italok
2Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2015. április 13.barátokkal járt itt 25 Ha egy kocsma felirata az, hogy Rock Café, ott van mit keresnem. Nem csoda, hogy legutóbb Debrecenben, miután megnéztük a hajdani Jakab sörözőt valamint a John Bull Óbestert, benéztünk a Rock Caféba is. A csalódás meglehetős volt, előbb valami tingli tangli zene ment, aminek a rockhoz semmi köze, majd rosszabbra fordult a helyzet, mert bekapcsoltak egy plazmatévét, jó hangosan, ahonnan valami sportközvetítés zaja áramlott felénk.
Hamar menekülőre fogtuk, semmi okunk visszatérni, az italválaszték kommersz, érdektelen, pár tételt leszámítva. Mert azért itt is találtam valami kóstolásra méltót, konkrétan a Pintér nevű hajdúszoboszlói főzde pálinkáját, tán még birs is volt, ami a kedvencem, de erre nem esküszöm meg, túl sok kocsmát zsúfoltunk be abba a két napba, ahhoz, hogy tudjam, hol mit ittam. Volt akciós Havana rum, társam azt kért, ahhoz, hogy a felét otthagyja, mert amúgy nem szereti a Havana rumot. Olyan ez, mint az emlékezetes szólás, miszerint egy férfi megvesz egy egy dollárt érő dolgot két dollárért, ha szüksége van rá, a nő megvesz egy dollárért egy két dollárt érő dolgot, akkor is, ha nincs szüksége rá. Nos, jóbarátomnak, semmi szüksége nem volt arra a Havannára, ivott volna inkább ő is pálinkát, jobban jár. Ételek nincsenek, az ételrovatban az értékelés az italválasztéknak szól.
2Ételek / Italok
4Kiszolgálás
2Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. április 13.barátokkal járt itt 45 A Veyron nincs Kecskemét központjában, mégis 12 előtt már szép számú közönség gyűlik ide be. Hogy miért, az érdekes kérdés. Mert a kínálatban semmi extra nem szerepel, nem túl nagy a süteményválaszték, ami van, az sem olyan, hogy rávetnénk magunkat, ahhoz képest, hogy mintegy státuszszimbólumként belga csoki van kitéve a pultra.
Épp egy cukrászdából érkeztünk, így megmaradtunk az Unikum mellett, annál is inkább, hogy kézműves vagy izgalmasabb kisüzemi sörük nincs. A beltér hangulatos, jó itt üldögélni, talán ez vonzza a közönséget, no meg persze a kedves kiszolgálás. De talán a sütemény is többet ad, mint amit kinézete alapján ígér. Amivel egyébként nincs baj, csak nem látszik különbözni a fősodortól. Következő alkalommal talán kiderül.
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. április 13.barátokkal járt itt 45 A Konyha nevű bisztró elődjében vagy két éve ettünk egy turné végén egész finom haltepertőt s tán halászlevet is. Az új egységről elég jókat lehet olvasni, így aztán mihelyt alkalmunk volt rá, beültünk egy baráti társasággal.
Nem mindenki volt éhes, de azért rendeltünk sajtkrémlevest, grapefruitos avokádósalátát, vöröslencse dalh-t purival, lassan sült marhahúst, amit főtt, majd pirított krumplival tálaltak fel és zöldteás sajttortát. Mindezt azután, hogy kiderült, az első három opciónkkal, a kacsamájterrine-nel, a fácánerőlevessel és a vaddisznós szendviccsel nem tudnak szolgálni. Elég frusztráló volt, hogy erre nem figyelmeztettek előre. A felszolgálók egyenviselete a sűrű tetoválás, szakáll és bajusz, egyikük vastag sapkát is viselt, ami furcsán hatott az áprilisi hirtelen jött melegben. A kiszolgálást kedvesnek nem mondanám, de korrektnek igen, azon túl, hogy elég távol állt a tüsténkedéstől. Ételeink porcelán mélytányérban érkeztek, tisztes adagot kaptunk mindenből, így még csomagoltattunk is. A sajtleves korrekt volt, a saláta elbírt még némi dresszinget, kértünk is hozzá ezt-azt, a dahl jó volt, bár kissé sótlan, értékeltük, hogy bőven megszórták zöld korianderrel, a marhahúson még lehet kísérletezni, de azért ütötte ez is e mércét, a sajttorta nagyon megosztotta a társaságot, ketten nagyon szerettük, ketten viszont élből elutasították, mondván, hogy tejporízű. A dizájn barátságos, a zene kellemes, fogyasztható, az árak barátságosak, összességében a hely jó.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4095 értékelés / 410 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
375 település / 38 oldalon