Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 118 településen
Országjáró 390 városban
járt már
Felfedező 2742 helyen első értékelő
Népszerű író 1400 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 30625 feltöltött kép
Jó
2015. szeptember 1.a párjával járt itt 45 A Kobuci az a ritka hely, amiről kamasz fiam hamarabb hallott, mint én, hála a „Lúzer rádió” című könyvnek. De bekerült a hely az én merítésembe is, s a nemrégiben végre sikerült eljutni oda. A kulturális programajánló csábító, a kert hangulata megnyerő.
Abszurd, hogy műanyagpohárba akarták tölteni a minőségi bort, inkább kértem egy hosszúlépést egy egyszerűbb borból. A hely névadó étkéből is kértünk egyet, ez, ha jól emlékszem 690 forintot kóstáló produkció, amiben van egy tisztes nagyságú félbe vágott buci, rajta tejfel, sült kolbásztörmelék és uborka. Ízlett. Miközben iszogatunk italunkat és eszegettük a kobucit, épp hangoltak a színpadon, valami jó kis jazz koncert lehetett aznap. Belevaló hely ez, csak tartanának üvegpoharakat. Ha letéti díjat kérnek, akármennyit, az is jó, de legyen talpas üvegpohár a boroknak.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2015. szeptember 1.barátokkal járt itt 35 Idén is Olaszországban nyaraltunk, így fagylalt terén az igényszintünk kissé megemelkedett, főként az aromásított, ipari készítményektől tartózkodunk automatikusan. Szerencsére ma már Debrecentől Budapesten át Keszthelyig sokfelé lehet természetesen alapanyagokból való, jó fagylaltot kapni. Az Adria nem tartozik ezek közé, inkább átlagosnak nevezném.
Kipróbáltunk 3-4 ízt, kóstoltunk egymáséból, az igazság az, hogy többet vártunk. Pozitív, hogy nem drága, ár/érték arányban elfogadható volt a produkció. Nem ragaszkodnánk az ismétléshez, de nem is maradtunk rossz élménnyel.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2015. szeptember 1.barátokkal járt itt 35 Kocsmát tesztelni végtelenül szubjektív műfaj, valójában sokkal többet számít, hogy kivel van az ember, milyen hangulatban, mennyi ital után, mint az, hogy mit nyújt. Kivéve persze azokat a kocsmákat, melyeknek van valami külön erőssége, hangulat (pl. Joe a nyughatatlan), italkínálat (brew pubok, pl Rízmajer), csapos (pl.
Kacsa Mádon). Nos, a Matróz kocsmának nincs ilyen. Illetve a csapos közlékenysége és barátságossága tekinthető annak. De sem a választék, sem a hangulat nem kiemelkedő, sőt, még egy nyamvadt pálinkát sem tartanak csak vacak, kommersz ipari szeszesitalokat. Sörvonalon is a Heinekent nyomatják, amit nem iszunk. Képesek plakáton reklámozni a vörösboros kólát. Mondjuk, ha olyan a vörösbor, mint a fehér (majdnem biztos, hogy olyan), akkor nem nagy kár érte. Más kérdés, hogy kólát semmiképpen sem kell inni sem borral, sem anélkül. Átlagos kis kocsma ez, arra jó volt, hogy igyunk egy épp, hogy iható kisfröccsöt és egy almalevet békebeli áron. Úgyhogy mi jól éreztük magunkat. Az ételrovat az italválasztékot minősíti, harapnivalót nem kínálnak.
2Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2015. szeptember 1.barátokkal járt itt 35 A Royal étterem a magyar éttermek fősodrához tartozik, baráti áron kínálnak átlagos ételeket. A honlap azzal kelleti magát, hogy több mint 100 féle étel szerepel a választékban, ami inkább riasztó, mint bíztató, hiszen felsejlik e mondat mögött egy hatalmas fagyasztó. Kínálnak 50 féle pizzát is, ez is finoman szólva felesleges.
Mint az olasz konyha magyarországi nagymestere, Fausto di Vora mondta egy interjúban, a legjobb pizzák egyszerű, kevés feltéttel készülnek. Mi halászlevet ettünk s egy rákos-baconos pizzát. Élvezhető volt mindkettő, bár egyik sem kiugró. A pizza a magyar átirat szerint készült, vastagabb tésztára tették a rávalókat, mint az olaszok. A kiszolgálás rutinos, a beltér kissé kopott.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. szeptember 1.barátokkal járt itt 45 Nem vagyok nagy kávés, de a Festetich kávézóban jó dolog meginni egy feketét és elmerengeni a múlt és a jelen összefüggésein. Az egység a csodálatos Festetich kastélyban működik, ahhoz képest nem is nevezném drágának. Olcsónak sem. A Zsindelyes pálinkák 4 centje 900 forint, de ennyit kérnek a kommersz töményekre is.
Korsó (4 dl) Carlsberg 700, kis üveges sörök 500 és 800 között. Borműfajban főleg a Cézár pince nedűit kínálják 400-tól 950 ftig, de van pár tokaji bor is. Nem morogtunk, itt azt fizeti meg az ember, hogy hol van, mit lát, milyen érzéseket és gondolatokat indukál benne a történelmi levegőjű környezet. Az italkínálatot lehetne azért bővíteni és igényesebbé tenni.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. szeptember 1.barátokkal járt itt 55 Amikor olvastam a Tompa utcai Pepin sörözőről, már attól kezdtem félni, hogy az Angyal zárt be és helyén nyílt a Pepin, de szerencsére szó sincs erről, Budapest új Ráday utcájában, ahol kocsma vendéglőt ér, új és jó hely nyílt. A Pepinben sörkorcsolyák ugyan nincsenek, hacsak a ropit nem számítjuk annak, de a sörválaszték az impozáns.
Mi a csapon levő sörökből kértünk egy-egy pohárral, hárman voltunk, így egy körben ki tudtuk pipálni mind a hármat. Kettő közülük ismerős volt már, a tapolcai Stari Ír vöröse és Prémium Pilse. A harmadik volt az Ubieklektik egy érdekes, IPÁs sör, melyet, mint a kedves csapos hölgy jelezte, nem amerikai, hanem osztrák komlóval készítettek. Nekem persze ez ízlett legjobban. Annyira jól, éreztük magunkat, hogy még kértünk egy kört, másodjára elosztottunk hárman egy Mia Mia vagy mi a jó izé nevű sört a Legendától, amit még nem ismertem addig (egy komoly búza rejtőzik a sajátos név mögött), valamint egy Horizont Ipát, amit továbbra is imádtunk. Kint ültünk le a hangulatos teraszon, egyébként a beltér is barátságos. Az ételrovatban a sörválasztékot díjaztam. Jövünk még.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. szeptember 1.a párjával járt itt 45 Az Udvar-rom a hangulatos romkocsmák egyike, kár, hogy körbe plazmatévék láthatók, lehetőség szerint különböző műsort sugározva, hogy az ember még a kocsmában se legyen lekapcsolva a tévé agymosásáról. Értékeltük, hogy csapolnak kommersz sörök mellett Leffet is, ki is hasznátuk, rendeltünk belőle egy pohárral.
Barnát csak üvegben adnak. A borok között akad néhány figyelemre méltó tétel. A beltér tágas, le lehet ülni az udvaron is, meg az épület belterét körbezáró egykori lakásokban. Egyikben épp pingpongoztak a fiatalok. A dekorációs elemek között örömmel fedeztem fel a Jethro Tull első lemezét, ami sajnos nem határozta meg a kocsma zenei kínálatát, mely a hallgatható pop keretén belül mozgott. Az asztalon hamutálcák, ami elég zavaró, hiszen ez szinte zárt tér. Szerencsére a mellettünk levő asztalokon nem dohányoztak, így kényelmesen megihattuk italainkat. Az ételrovatban az italválasztékot díjaztam, nem emlékszem, hogy lenne konyhája a helynek.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. szeptember 1., üzleti partnerrel járt itt 45 Az idei állami ünnep alkalmából egy régi kedves ismerősömet kalauzoltam Budapest vendéglátóiparának dzsungelében, hosszú készülés után, olyan helyekre vadászva ahol még én sem fordultam meg, de melyek nem okoznak csalódást.
A Corvin sétányon vonzáskörzetében olyan egységeket kerestünk, melyek már megszűntek (most, ha jó, nézem Cserpes Tejivó lesz a helyükön), beleütköztünk viszont a Sütibárba, ami azért is szerencsés fordulat volt, mert kapni lehetett náluk az Ország tortáját, amit ismerősöm feltétlenül meg akart kóstolni. S ha már ott voltunk, vettünk egyet egy korábbi országtortából is. Az árak rendben vannak, a sütemények ránézésre valahol az „old school” és az „új hullám” között, de az előbbihez közelebb. Az árak is. A beltér kellemes, de mi a teraszt választottuk, a kiszolgálás is udvarias. Jó kis hely a Sütibár, lehet, hogy még benézünk.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. szeptember 1.barátokkal járt itt 55 Az utóbbi évek egyik legörömtelibb jelensége, hogy sokan tudatosan ellen tesznek a nagyipar térhódításának, a környezetet lepusztító, csak profitérdeket ismerő rablókapitalizmusnak. Felértékelődik a személyesség, a természetesség, a kézművesség. A Farm Inn egy ilyen hely, ahol minden szeretnivaló.
A beltér, a terasz, melyről csodás kilátás nyílik, a szívélyes kiszolgálás, a rövid, áttekinthető étlap, melynek lényeges kiegészítője a fekete táblára fehér krétával írt napi ajánlat, az állandó étlapról hiányoznak is a főételek. A napi ajánlat nagy részét végig is próbáltuk, nagyjából azzal a konklúzióval, hogy amit egyáltalában meg lehet valósítani a házias konyha paradigmáján belül, azt itt megvalósítják, legyen szó salátáról, húsról, köretről vagy desszertről. A konyha a magyar és a német fogásokra alapoz, az alapanyagok kitűnőek, mindent áthat az igényesség, az igyekezet és a szeretet. Borok terén is a bioborokra alapoznak, aki üdítőt szeretne, az sem kell valami ipari borzalmat igyon, tartanak házi szörpöket. Ritka jó élményünk volt a Farm Inn csak ajánlani tudjuk mindenkinek.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. augusztus 31.egyedül járt itt 45 A Macok bisztró felszolgálója az étterem történetét az Udvarháztól jegyzi, a névváltoztatás a jelek szerint mellékes számára. Ami egyébként pozitív dolog. A séf ismét Macsinka János, aki már dolgozott itt. Miután leültem, négy percnek kellett eltelni, míg egy pincér rámköszönt a 4-5-ből, s további kettőnek, míg a saját pincérem azt tudakolta tőlem, hogy kérek-e étlapot.
Általában ettől eleve ideges leszek, s magam megyek oda valamelyik felszolgálóhoz, de most kedvem volt megnézni, mikor vesznek észre. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy innen kezdve felszolgálóm kifejezetten kedves volt, ellentétben kollegájával, akivel először találkoztam, tőle is köszöntem el táévcozáskor, így hozta a sors, akkor is elég barátságtalan, érdektelen, rosszkedvű volt a kisugárzása. A A kedvesebbik pincér kérdésemre kifejezetten bíztatott, hogy míg várakozom, olvasgassak a polcra kitett remek gasztronómiai kiadványok körül. Éltem is a lehetőséggel, átlapoztam Dobos C. József Magyar – francia szakácskönyvének reprintkiadását. Egy lecsókrémleves rendeltem kolbászchips-szel valamint libamáj brullée-t ezzel-azzal. A lecsókrémleves hideg volt, ez inkább vakmerő, mint bátor húzás, szerintem melegebben jobban esett volna. A kolbászchipsz helyett morzsa jobb lett volna. A fogással még lehet kísérletezni, még javításra szorul. A brullée műfajába sem ártana a séfnek beleásnia magát, amit kaptam az olvadt, tartás nélküli volt, miközben egész jó brulléket lehet ma már csinálni és enni. Ez csalódás volt. Ezzel együtt megadom a helynek a négy szívecskét az ételrovatba, mert még így is jobb volt a teljesítmény az átlagnál, de lényegesen gyengébb annál, amit az ember elvár egy neves séftől és egy 11 Gault Millau pontos helytől. Nem beszélve az egri szinten meglehetősen magas árakról.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4226 értékelés / 423 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
380 település / 38 oldalon