Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 119 településen
Országjáró 393 városban
járt már
Felfedező 2795 helyen első értékelő
Népszerű író 1400 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 32097 feltöltött kép
Kiváló
2015. augusztus 16.gyerekekkel járt itt 55 A „42 Gasztro Art” az a hely, ahová úgy vágyik vissza az ember, hogy még el sem ment. A belteret a modern festészet darabjai ékítik, de ez nem zavaró, mert harmóniába van minden látványelem, s aki a klasszikus festészetre esküszik, az sem fogná menekülőre. A háttérzene kellemes, ez is nagy dolog manapság.
A kiszolgálás lefegyverzően kedves, empatikus, olyan természetes kellem és vendégszeretet árad belőle, hogy az igen ritka. Ettünk egy alapjáratú hamburgert, mely finom volt, bár még fejleszthető állagra-ízre. Nagyon értékeltük, hogy a belevalók, az ízesítők házilag készültek s örvendtünk annak is, hogy kézműves söröket tartanak a Rekettyés sörfőzdétől mely a Jónás nevű, a Bálnában működő sörházhoz kötődik. Dilemmáztam, hogy a Ravasz hódot kérjek-e vagy Arany Jónást, végül mindkettőből kértem egy üveggel. Ára 750 ft, ami csak annak tűnik soknak, aki nem ismeri a kézműves sörök palettáját, ugyanis ennyit kérnek nagyjából a szaküzletben is erre a sörre, ha emlékezetem nem csal, pár napja Szegeden szinte ennyiért vettem a sorozat két darabját. A borlap is a magyar minőségi borkészítés javából válogat, tartanak szódát, békebeli üvegben. Jó hely a 42 Gasztro Art, sok sikert kívánunk nekik!
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. augusztus 16.gyerekekkel járt itt 45 Még a kisnövésűek is vigyázzanak, ha leereszkednek a Jóbarátok cukormentes cukrászda alagsorába, mert könnyen beverhetik a fejüket. Bent erős légkondicionáls fogadott, ami jól esett a közel 40 fokos melegben. A sütemények régi vágásúak zömmel, mi kértünk egy Túró Rudi tortát, ami simára, homogénre kezelt, zselatinozott túróból készült, ami körbeölelte a folyós csoki mártást.
Nem volt rossz az íze, a csoki lehetett volna valamivel jobb, a túróban kevesebb a zselatin, de azért főleg az árat is figyelembe véve – ha jól emlékszem 420 forint volt – nem volt ez rossz, sőt. Ugyanez áll a tiramisura is, melyben szintén sokallottuk zselatint, de értékeltük, hogy volt mascarpone-s jellege, ellentétben a tortaformájú tiramisuk zömével. A kiszolgálás kötelességszerű, de udvarias, nem túl kommunikatív. Mint a kérdésünkre adott válaszból megtudtuk, nyírfacukrot és fruktózt használnak, ezzel együtt az sütemények bőségesen adnak édességérzetet.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. augusztus 16.barátokkal járt itt 55 A Pura Vidanak a nyitás után igen hamar híre ment, ami érthető, hiszen a Balaton vonzáskörzetében nem sok ilyen igényes hely működik. Egy egész napon kulináris kalandozást zártunk itt, így aztán nem telt sokra kapacitásunkból, de ez találkozott a személyzet preferencia-rendszerével, ugyanis nem sokkal, mindössze 35-40 perccel záróra előtt érkeztünk.
Kértünk pilpil gambast, ezt a remek spanyol rákelőételt, valamint panna cottát mangós maracujás mártással. A rák kitűnő volt, kicsattanó frissességű, kifogástalan állagú, mi szerettük a mártását is, lehet, hogy más megszólta volna őket a nyerses fokhagyma miatt. Mi a fokhagymát mindenképpen szeretjük, nyersen pirítva, konfitálva, párolva, marinálva, úgyhogy nem morogtunk, sőt, kimártottuk az egész olajas-vajas mártást, ami persze chili is került, amennyi kell. Az asztalon só- és borsdarálót, nem lenne rossz, ha ez általánossá válna, micsoda különbség van a frissen darált bors és az ipari borspor között, amit sószóróból juttathatunk ételünkbe a legtöbb helyen. A kenyeret alighanem maguk sütik, egyszerűen csodálatos, ízre-állagra, kinézetre egyaránt. A panna cottáról is csak dicshimnuszokat lehet zengeni, a mártásról különösen. A műfaj csúcsa. A kiszolgálás kedves, a beltér eklektikus, de megnyerő, az árak megfizethetőek, a borválaszték impozáns. Kitűnő hely a Pura Vida, csak így tovább!
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. augusztus 15.gyerekekkel járt itt 45 A Kedves Krém listán van egy ideje, korai zárása miatt eddig még nem sikerült meglátogatni. Most a turné elejére illesztettük be, de nem sok híja volt, hogy lemaradjunk ezúttal is az élményről, a bent dolgozó hölgy közölte, hogy még nincsenek nyitva. Mondom, hogy azt olvastam a Facebookon, hogy 10-től nyitnak. „Ja, már péntek van?
” kérdezte a pultos, majd jelezte, hogy rengeteg a dolga, de kiszolgál bennünket. Úgyhogy igen hamar rendeltünk két gombóc fagylaltot, egy epret és egy banánt, majd odébbálltunk, hogy ne alkalmatlankodjunk. A banán remek volt, az eperből is áradt a friss eper íze, de ez kissé jeges volt, állaga nem teljesen homogén. Jó kis fagylaltozó a Kedveskrém, ajánljuk másoknak is.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. augusztus 15.gyerekekkel járt itt 55 A csemetékkel megejtett gasztro-gigaturné, (melynek keretében 22 helyet – kocsmát, fagylaltozót, cukrászdát, éttermet és gyorséttermet - sikerült meglátogatni egy nap alatt, úgy, hogy a kisebbik sem nyekergett) egyik legjobb élménye a Dolcissima volt. Szolid elegancia, puritán belső, csodás, kedves kiszolgálás és kitűnő olasz desszertek.
Ez röviden a Dolcissima. Kértünk sfogliatelle-t (remélem, jól írom le, emlékezetből teszem), canolot, kávéfagylaltot, és tiramisut. Ezutóbbit az egyik fiam kérte, nem akartam kedvét szegni azzal, hogy más felé irányítom rendelését, meg, mi tagadás, magam is kíváncsi voltam, hogy e klasszikust hogyan készítik. Egyébként jól, sőt, fiam elismerte, hogy ez az övénél is jobb, erre eddig nem volt példa. A fagylalt is pazar volt, ízre, állagra egyaránt, a sütemények is ízlettek, a Dolcissima teljesen levett a lábunkról. Az sem mellékes, hogy az árak is barátságosnak mondhatók, legalábbis a minőség fényében. Alig várjuk az alkalmat, hogy még benézzünk s kipróbáljunk még néhány desszertet.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. augusztus 15.gyerekekkel járt itt 45 A Holdudvar nevű margitszigeti étterem büféteraszt is üzemeltet. A szűkített ételkínálat vonzó: toszkán pacal, hagymás velő, helyben készült hamburger s hasonlók, összesen talán 8 tétel. Szinte minden frissen készül, mondjuk az általunk végül rendelt hagymás velő nem, sőt, az inkább pástétomra hasonlított, amibe kevertek némi velőt is, de íze rendben volt, adtak hozzá némi savanyúságot is.
Toszkán pacalt szerettünk volna eredetileg, de az sajnos kifogyott. Az italokat műanyagpohárba adják, ami minket nagyon idegesít, de hát, ha ez van, ez van. Kommersz söröket tartanak, jó borokat, valamint kitűnő, a csopaki Tamás pincétől származó kézműves szörpöket. Ezeket mind végigkóstoltuk. Nem olcsón, deciként 150 forintot kérnek, ergo egy fél liter szörp 750 forint. Másik oldalról 300 forintért már egy ízt meg lehetett kóstolni négyünknek. A paletta: akác, bodza, levendula, citromfű. Az is tetszett, hogy a zenei aláfestést egy gitáros szolgáltatta, kár, hogy erősítője állandóan berecsegett. Kellemes, az átlagnál igényesebb hely a Holdudvar, jól éreztük magunkat.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. augusztus 14.gyerekekkel járt itt 45 A Különleges Vietnámi Melegkonyha nevű étterem már jó ideje célpontjaim között szerepel, de mindeddig nem sikerült eljutni oda, Kőbánya eléggé kiesik az útból. A minap Budapestre jövet első utunk ide vezetett, biztos, ami biztos. A mások által is dicsért vietnámi srác, aki remekül beszél magyarul, minket is levett a lábunkról kedvességével, természetességével.
Kértünk töltött gőzgombócot, marha pho-t, tavaszi tekercset. A Pho szokásosan finom volt, külön hoztak mellé szójacsírát, meg persze fokhagymás ecetet, amiben ezúttal nem volt chili. Ezt a gyermekek iránti figyelmességnek tudtuk be. Jómagam azért kértem külön chilit is. Kedveskedtek négy tányérka csirkelevessel is a ház ajándékaképpen. A sör meglepően olcsó, 350 forintot kérnek a fél literes Dreher-re, a csapon Heinekent tartanak, ami nálunk, Erdélyben jogos szabotázs alatt van. A tavaszi tekercset maguk készítik, nagyon finom, mire kihozták mellé a mártást, már szinte meg is ettük mind a négy adagot. Ez nem annyira bírálat, mint inkább elismerés a tekercs felé. Kellemes a terasz, a beltér esztétikája nem a mi világunk. Jó hely ez, szeretjük, talán még benézünk.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
3Hangulat
5Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. augusztus 12.barátokkal járt itt 55 A Pampetrics borozó Keszthely egyik legigényesebb helye, mely egyszerre borszaküzlet és ínyenc borbár, ahol sonkatálat is fogyaszthat az ember. A tulaj kedves, közvetlen, nem meglepő módon ért a borokhoz, ismeri elég jól a magyar piacot, látni, hogy a borok nagy részét közvetlenül a termelőktől gyűjti be. Kb.
20 féle bort decire vagy fél decire is kínál, korrekt áron, ha palackot bontanánk, a dugópénz 1800 forint, ami elég sok, de hát nem kötelező ott meginni a bort. (Összehasonlításul a Vinopolisban 500 forint volt a dugópénz. )
A beltér atmoszférája megnyerő, ízléses, otthonos. Az ételrovat a borválasztékot díjazza.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. augusztus 12.egyedül járt itt 45 A 2010-es évek vendéglátóipari tendenciái közül az egyik a street food forradalmasodása, a lángos-hotdog-hamburger-pizza-fagylalt ötös mellett lehet már kapni burritot, quesadalillat, olasz tésztákat és bizony levest is, több nyire pohárban és jellemzően 500 forint körüli összegért.
A jól menő levesbárok egyike a Soupway, ahol egyik első idei gasztrotúrám elején fordultam meg. A levesek frissek, ötletesek, technológiailag finomíthatóak. (A krémleveseket alaposabb turmixolással selymesebbé varázsolhatnák. )
A kiszolgálás kedves, közvetlen, kommunikatív, az árak mérsékeltek. Ide bármikor érdemes betérni egy levesre.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. augusztus 11.barátokkal járt itt 45 A Szent Domonkos vendéglő egészen jó hely lehetne. Az épület kívülről belülről egyszerűen csodás, festői, hangulatos a terasz, a beltérben a kézzel festett Nagy-Magyarország térkép lenyűgöző. Az étlapon megnyerő leírás a helyről és az asztali áldás szövege. Újabb jó pont.
Sajnos rádió szól, ami egyáltalán nem illik egy igényes helyhez, ehhez különösen nem. A művirág is disszonáns. A kiszolgálás érdektelen, motiválatlan, a vendég iránt teljesen közömbös, még az elismerést sem képesek a pincérek megfelelően lereagálni. A sörválaszték kommersz, a borok között akadnak jobbak, a pálinkákat három cégtől veszik, a felejthető Rézangyaltól, a jobbacska Gusto-tól és az élvonalat képviselő Márton és lányaitól. Az ételválaszték jellemzően megmaradt az elmúlt fél évszázadban rögzült sablonokon belül, bár van pár üdítő kivétel. Előrendelésre például készítenek erdélyi töltött kacsát vagy gödöllői csirkét. Ételeink tisztességesen voltak elkészítve, valamivel a honi átlag felett. Külön értékeltük, hogy a harcsa valóban harcsa volt, mégpedig nem is afrikai, hanem szürkeharcsa. Jobb pincérgárdával és jól megválasztott háttérzenével vonzó lenne a hely a visszatérésre.
4Ételek / Italok
2Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4328 értékelés / 433 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
383 település / 39 oldalon