Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 118 településen
Országjáró 390 városban
járt már
Felfedező 2742 helyen első értékelő
Népszerű író 1400 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 30625 feltöltött kép
Jó
2015. április 2.barátokkal járt itt 45 A Blues café egy belső udvarban fekszik, nem könnyű megtalálni, simán elmentünk mellette s a központi center Costa kávézójában érdeklődtünk a holléte felől. Szerencsére a rendkívül kedves és szolgálatkész pultos lány útba igazított, ismerte a helyet. A Blues Café egy igazi, lepukkant romkocsma.
Ahogy nézem, a közönség is elég vegyes, főleg fiatalok járnak ide, nem a szelídebb fajtából, ki is ríttunk a környezetből, mint ötvenhez közeledő félpolgári elemek. (Félpolgári mondom, mert azért nyakkendő-zakó-öltönynadrág egyikünkön sem volt, de más a vasalt ing is ritka errefelé. )
Az italválaszték a szokásos kommersz, de azért találtunk némi korrekt pálinkát, amit stampedlis pohárba töltöttek. Egyből adták a négy centet, kérdezés nélkül, kénytelen voltam visszatöltetni a felét, soha nem iszom 4 cl pálinkát valamiből, akkor inkább többféléből 2-2 centet. A zene nem volt blues, de azért jó volt, a Metallicát szeretjük, üde színfolt a mai zenének csúfolt rettenetek között. Nem lesz a törzshelyünk, de azért jó volt itt lenni.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
2Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2015. április 2.barátokkal járt itt 25 Nyíregyháza szívében fekszik ez a trendi nevet választott kávézó, sajátos, minket el nem ragadtató beltérrel. Több képernyőn is megy ez az, mint korunk általános betegsége, közben meg szól valami harmadik forrásból akármi, amiről szintúgy lemondanánk. Galérián ültünk le s ittunk meg italainkat.
Egyikünk valamilyen kimért vörösbort rendelt, bizony érződött rajta, hogy már jó ideje nyitva van, erre jobban oda kellene figyelni. Az italválaszték nagy meglepetéseket nem rejt, a megszokott kommersz vonalat képviseli. Szerencsére találtam némi izgalmas pálinkát is rajta. Egyszer elég volt, de attól más még kipróbálhatja. Az ételértékelés az átlagos italkínálatra vonatkozik.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
2Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. április 2.barátokkal járt itt 45 A St John pubban voltunk pár éve, alapvetően korrekt fősodratú ételeket kaptunk, gigantikus adagokat, elfogadható áron. Kár, hogy pangasiust adtak harcsa helyett, ez nagyon nem szép dolog, ki tudja, talán ma már nem teszik azt. Most egy hosszú nap lecsengetéseként tértünk be ebbe a hangulatos, otthonos, autentikus pub-ba, meginni egy zárósört.
Krusovicét és Radebergert csapolnak, stílszerűbb lenne a Bombardier, a Hobgoblin vagy az Iron Maiden remek ale söre, de hát, ha ez van, ez van. Én az előbbire szavaztam, a társaság megoszlott, ketten-ketten választottunk egyféle sört, így megkóstolhattam a Radebergert is, s megállapíthattam, hogy a Krusovicét továbbra is jobban szeretem. A felszolgáló srác kikapcsolta a rádiót nagy örömünkre s tett valami mai zenét, megkértük, hogy ha van Deep Purple, Pink Floyd vagy Uriah heep, vagy ehhez hasonló jó régi zene a hatvanas, hetvenes évek fordulójáról, akkor esetleg azt tegyen. Egy kiváló Deep Purple best of-ot indított el, az 1969 és 1973 között nótákból összeállítva, ami tovább marasztalt, úgyhogy ültünk vagy negyven percet, míg végigment a Hush, a Fireball, a Child In Time, a Speed King, a Strange Kind of Woman s még vagy két dal. Egy pohár sör felett merengtünk azon, hogy milyen szép az élet s mekkora nagy banda volt a Mély Bíborról elnevezett társulat. Pangasius-szal nem volt kontaktusunk, így ezúttal teljes mértékben kedvünkre volt a St. John Pub. S bár ez nem egy vitafórum, de a tényszerűség jegyében nem állom meg, hogy ne jelezzem: a sertés- vagy marhahús nem vért ereszt, ha megvágjuk, a vér az le van eresztve az állat levágásakor. Hanem húslevet, ami inkább jó jel, mint rossz, a hús átsütése a gasztronómiai brutalitások egyike.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. április 2.barátokkal járt itt 45 A magyar gasztronómiában van két vonal. Az egyik az újító, a modern technológiai vívmányokat integráló, szezonalitásra, néhol regionalitásra figyelő, kreatív irányzat, ez az MGE, a Molnár B Tamás féle társaság.
A másik a Venesz-iskolán felnőtt sablonkonyha vonala, melynek eklatáns képviselője például a szegedi Kiskőrössy, mely évtizedek óta nem változtatott étlapot, ugyanazt adja télen nyáron, igaz, azt jellemzően korrekt szinten. Kivéve, ha valaki választ valami olyan halat, amit ritkán rendelnek, no az a mélyhűtő sarkából kerül elő, mint a mi csukánk. Ezen fősodratú helyek között vannak olyanok, melyek az adott paradigmán belül jól teljesítenek, tisztes alapanyagokból korrekt szinten főzik meg esetleg egy-két kisebb csavarral a hagyományos ételeket. No, ezek közé tartozik a nyíregyházi Lugas, ahol minden ételünk rendben volt, köretelemek, feltétek egyaránt, ettünk kacsát, halászlevet, valamilyen desszertet, nem emlékszem már pontosan, minden esetre hiba nem volt egyikben sem. A kiszolgálás példamutatóan kedves, a hangulat is egész barátságos, a borlap korrekt. Tisztes, megbízható main stream hely a Lugas, bár ilyen lenne a nagy átlag.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2015. április 2.barátokkal járt itt 35 Az Il Bistro reggel 7-kor nyit, reggel értelemszerűen reggelit adnak, bár szívesebben ettem volna egy quessadilla-t, mint rántottát. A virsli gyenge minőségű volt, a medvehagymás rántotta viszont finom, s különösen értékeltük, hogy használnak medvehagymát, egyrészt mert egészséges, másrészt mert szezonális, harmadrészt, mert igazolja, hogy nemcsak multiknál vásárolnak alapanyagot.
A beltér távolkeleti elemeket is tartalmaz, de ezek az ételválasztékban nem köszönnek vissza. A kiszolgálás szétszórt, de nem rosszindulatú. Miután harmadszor kérem a számlát, a hölgy elmegy, majd kisvártatva visszajön, hogy készpénzes lesz-e a számla vagy kártyával fizetünk. Azt hittem rosszul hallok. Kihozzák az ételeket, nem hoznak evőeszközt, elfelejtik az egyik rántottát, miközben mi voltunk csak az étteremben egyszerűen képtelenség megérteni, hogy miként képesek a harmadik rántottát akkor kihozni, amikor a többiek már megették a magukét. Nem lehet észrevenni egy elkészült rántottát a pulton? A zene valami angolszász pop volt s messze túl hangos az étkezéshez, ráadásnak még valami tévé is ment ami újfajta betegség a vendéglátásban.
3Ételek / Italok
2Kiszolgálás
2Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. április 2.barátokkal járt itt 45 A kézműves sörláz elérte Nyíregyházát is, megnyitott a Gedeon söröző, igaz itt csak két serfőzde termékeit lehet kapni, a békésszentandrásiakét és a szarvasi sermesterét. Ezek is szépek, élvezetesek, de hiányzik a legfőbb ínyencség, az Ipa, azaz az India Pale Ale, melyet a csak nevében IPA Vörös ParIPA nem tud méltóképpen képviselni.
A kiszolgálás kedves, a csinos pultos lány tanácsaimat arra vonatkozóan, hogy kikkel lenne érdemes felvenni a kapcsolatot figyelmesen hallgatta, sőt feljegyezte. A hangulat barátságos, nem kiugró semmilyen tekintetben, az árak barátságosak. Egyik legjobb kocsmaélményünk volt Nyíregyházán. A négy szív az ételrovatban az italválasztékot díjazza.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Szörnyű
2015. április 2.barátokkal járt itt 15 Ez egy igazi tré hely, Maláta patikának mondja magát, de csak nagyipari, érdektelen kommersz sört tartanak, magasított székek, a kiszolgálás pokróc, a metakommunikációból az jön le, hogy a csapos lány és a haverjai, akik ott isznak egyaránt iszonyúan a francba kívánnak minket. Rádió szól, jó hangosan, ezt külön is útáljuk, az undokságukon túl.
A kávé kihozatal után azt kérdi a csaj: „ a számla is kéne, mi? ” ,merthogy előzőleg ezt így kértük. Ittunk egy pohár Strarprament és Stellat, végső soron a nagyipari sörök között ezek jobbacskák. Soha többé nem megyünk ide vissza többet. Akkor már inkább megvesszük a sört az üzletben és megisszuk otthon.
1Kiszolgálás
2Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2015. április 2.a párjával járt itt 55 Sok jóból kitűnő élmény ismét. Örömteli, hogy színesedik a főváros távolkeleti bisztrópalettája. Legutóbb a Kanpay Izakaya nevű egységbe látogattunk el, mely létrejötte óta szerepel a meglátogatandó helyek TOP 100-es listáján, az élbolyban méghozzá. Rendeltünk shi take gombát, csirkebőrt, sushit, udontésztalevest s még néhány hasonló ínyencséget, mellé teát.
A kiszolgálás kedves, a helység hangulatos, az ételek finomak, az árak belvárosiak, nem idézik a vietnámi vagy a kínai büféket. Viszont a minőség is azok felett van. Nagyon jól éreztük magunkat a Kanpay Izakaya-ban, jó szívvel ajánljuk másoknak is.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. április 2.barátokkal járt itt 45 A Hajós utca is egyre több érdemleges helynek ad otthont, jót tett neki, hogy sétálóutcává alakították, s ez akkor is így van, ha az itt lakók esetleg bosszankodnak a parkolási mizéria miatt. A nemrég nyílt helyek között egyik a Rustic nevű bisztró, mely nem a mára elfogadott s nagyjából általánossá vált, friss, egyszerű, néha virtuóz melegkonyhás ételeket adó egység, de attól még rokonszenves mind a beltér, mind a kiszolgálás.
S ha valaki nagyon éhes lenne, hidegkonyha van. Mi a kézműves sörökre szavaztunk, azon belül a Brutal bitter nevű műremekre, amit a Legenda sörfőzde tesz az asztalra. Jó dolga van a fővárosiaknak, megannyi tisztes söröző közül válogathatnak, bezzeg az ország keleti részében alig találni kocsmát, ahol kézműves söröket ihatnánk. A Hajós utcában több barátunk is lakik, így lehet, hogy még betérünk a Rusticba. A Legendán kívül tartanak még sört a Bigfoottól és a Fóti kézműves serfőzdétől is.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2015. április 2.barátokkal járt itt 45 Legutóbbi keletmagyarországi gasztro-turnénk alkalmával egyikünk azt mondja: „ nem eszünk már egy haltepertőt? ”. Nosza, beírtuk a keresőbe hogy „haltepertő Nyíregyháza”. A keresés egy éttermet adott ki, a Széchenyit.
Igaz, hogy ebéd után voltunk és vacsora előtt, de hát nem járunk mi minden nap az ország e szögletében, így beültünk, kikértünk a haltepertőt, mellé tiszainak mondott harcsát roston sült zöldségekkel. A haltepertő finom volt, sok pirított hagymával hozták ki, azt is szerettük, a harcsa inkább fagyasztott nílusi süllőnek tűnt, de nem volt hűtőíze, amit értékeltünk. Mellette a roston sült zöldségeket inkább neveztem volna ratatouille-nak, hiszen volt benne mediterrán fűszer, padlizsán, cukkini, paradicsom paprika, hagyma s nem sütötték, hanem párolták. Összességében ez sem volt rossz. Az egység III osztályú, a beltér kissé kopott, a kiszolgálás kedves. Kértem egy pálinkáét, mondja a pultos, hogy azt még nem ajánlja mert nem hideg, felvilágosítottam, ne is legyen az, mert a pálinkát szobahőmérsékleten fogyasztják. Ez újdonság volt a felszolgálónak, ő ahhoz szokott, hogy a vendégek elvárják a behűtött pálinkát. Jól éreztük magunkat a Széchenyi étteremben, azt kaptuk, amit vártunk.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4226 értékelés / 423 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
380 település / 38 oldalon