Gyémánt 500
2014. szeptember 23.barátokkal járt itt 55 A Kazinczy utcai kocsmák között kevés az igazán hangulatos, dizájnos. Az is tény, hogy némi alaphangulata mindegyiknek van, egyik sem jellegtelen. A Yellow Zebra Pub a legmegnyerőbbek egyike, ha nem a legmegnyerőbb.
S nemcsak jól néz ki, hanem az italválaszték is átlagon felüli, több kézműves sörfőzdének is kínálják a söreit, köztük a Békésszentandrásiaknak, a fótiaknak egyes tételeit, de mi persze Távoli galaxist rendeltünk, ami csapon volt. Az árak is barátságosak, az Urpiner sörök 400 ftnál kezdődnek, a Keserű Méz 700, a Szent András könnye 800. A kiírás szerint időnként élő zene is van.
2014. szeptember 23.barátokkal járt itt 45 Először 2-3 éve jártunk itt, egy Bourjour kóstoló alkalmával, ahol javítottam kóstolási rekordomat 104-ről 114-re. Nem kell megijedni, ez egyáltalán nem olyan nagy dolog, egy jóbarátom valahol 300-nál jár. Jómagam az utóbbi időben megelégedtem 40-50-60 bor megkóstolásával, már nem hajszolom az élvezeteket túl.
No, de akkor nem így volt, elég jó hangulatban és meglehetősen éhesen ültem be az autóba, amit persze nem én vezettem. Úgyhogy megálltunk az M5ös mentén a Szél csárdában és egész korrekt fősodratú ételeket kaptunk. A minap a Főzdefeszt kapcsán hazafele úton elnyomott az álom, arra ébredek, hogy az autó megáll és mindenki kászálódik kifelé. Baromság volt persze, mert várt minket a szegedi borfesztivál, de hát, ha ezt akarja a csapat, akkor a szelleme diktál. Úgyhogy ügyesen beültem a Szél csárdába velük, ittam 500 Ftért egy Leffe blond-ot (remek vétel) és megkóstoltam a többiek ételét, a karamellás szósszal felszolgált almás batyut valamint a pacalpörköltet. Ezúttal sem lőttek mellé, a kiszolgálás is gyors volt, úgy tűnik ez egy megbízható hely, nem csoda, hogy mindig vannak benne. Nem kevesen.
2014. szeptember 22.barátokkal járt itt 45 Színvonalasnak tűnő bisztró az Andrássy úton, nem messze az Oktogontól. Konyha még nem volt ottjártunk idején, bár ha lett volna, sem valószínű, hogy rendelünk ételt, mert már nagyon vártunk az első csapolt IPA sör ízét. Így társaim kávét rendeltek, ami jó volt, jómagam pedig Meszes Furmintot a Bardon pincétől, miután a Babarczy bor, amit elsőre kértem elfogyott.
A bor ízletes volt, ami nem lepett meg, a dűlőszelektált tokaji Furmintok ritkán okoznak csalódást. A borválaszték egyébként impozáns, mint megtudtuk, a Bortársaság a beszállítójuk. A borokat másfél decire mérik ki, decit nem adnak. Nincs kizárva, hogy visszatérünk enni, addig is borozás céljára jó szívvel ajánlhatom a helyet, de ha bárki megbízik a megérzéseimben, akkor nyugodtan rendelhet ételt is, valami azt súgja nekem, hogy nem fog csalódni.
2014. szeptember 22.barátokkal járt itt 45 Érdekes, rokonszenves új bisztró, engem a Variétére emlékeztet. Népszerű street food ételekre alapoznak, mi egy hamburgert rendeltünk, ami elég jó volt, bár a húst átsütötték és így kissé száraz lett, az összélmény azonban jó volt, mind az ízélményt, mind a kiszolgálást, mind pedig a helység atmoszféráját illetően.
Külön értékeltük, hogy két csúcssört tartanak csapon, Credo-t és Vertigo-t a Hedontól, bár szó ami szó, palackban mindkettő meggyőzőbb volt.
2014. szeptember 18.gyerekekkel járt itt 55 Az Aldalgo Deli kiemelkedő élményünk volt. Egy aprócska hely a Madách téren, egy mediterrán ínyencbolt, ahol a spanyol sonkáktól az olívaolajakon át a fűszerekig mindenfélét lehet kapni s ezt-azt enni is. Mi mivel ebéd után voltunk (a Sunny Dinerben ettünk, ami korántsem tett ránk olyan jó benyomást) a desszertfrontot teszteltük, egyik tortácska finomabb volt a másiknál.
A személyzet is ritka kedves volt, hihetetlen türelemmel és őszinte mosollyal tűrték a velünk levő négy gyermek túláradó viháncolását. összefoglalva az Aldalgo deli a 2014-es év egyik legkellemesebb meglepetése volt, az egyik legszeretnivalóbb hely, amivel csak találkoztam.
2014. szeptember 18.a párjával járt itt 55 Budapest csúcskávézói közül több is egészen parányi. Vannak persze nagyobbacskák is, mint a Madal vagy a Coffé Embassy. A My Little Melbourne kicsike. Mint a szomszédos Andalgo Deli vagy Dafke Deli. A kiszolgálás kedves volt ottjártunkkor, az árak reálisak. A névválasztásra magyarázatot ad a Fb oldal „Egy "bizonyos" melbournei utazás tette meg a hatását!
Olyannyira, hogy amikor kávézó nyitásában kezdtünk el gondolkodni, nem is volt kérdés, hogy mi legyen a neve az üzletnek. Hogy miért "kicsi"? A 35 m2-re nehezen tudtuk volna ráfogni, hogy "Nagy"! :-) ráadásul pedig minél több dolgot szeretnénk megjeleníteni abból, amit ott láttunk, tapasztaltunk, hogy minél többen kapjanak egy "kis" ízelitőt Melbourneből és Ausztráliából! Az már csak hab volt a "kávén" :-), hogy Melbourne-t tartják Ausztráliban a kávé fővárosának, ahol olyan kávékultúra van jelen, ami mellett Mi sem tudtunk szó nélkül elmenni! ”. Nos, a hely olyan mint egy kis ékszerdoboz, s persze a kávé, az csúcs. Nejem, aki nagy kávés, azóta is azt szeretné, hogy vigyem el újra ide. Én meg azt mondom Neki, hogy a kávézó célpont-listánkon még 6-8 hely, előbb azokat pipáljuk ki.
2014. szeptember 18.barátokkal járt itt 55 Az idei Budai Gourmet talán legkellemesebb meglepetése a Terminál volt. Olyannyira meggyőzött az, amit ott kóstoltunk, hogy még azokban a napokban elmentünk az étterembe is. A kiszolgálás kiváló, a konyha kreatív, a dizájn sajátos, de szerethető (ha jól nézem, akkor az Erzsébet téri autóbuszállomás várótermét alakították át étteremmé).
A túrógombócuk egyszerűen páratlan. A Terminál egyből az élvonalhoz zárkózott fel, mindenkinek jó szívvel ajánlom. Annak dacára, hogy mint a képen is látható, a cseppet sem olcsó csokitorta nevetséges adag.
2014. szeptember 18.a párjával járt itt 55 Szeretnivaló hely, a Bercsényi utcai egység Kopaszi gáti permutációja. Az étlap remek olvasmány, sok izgalmas információ van benne s nemcsak a felszolgált ételekkel kapcsolatban. A kiszolgálás kedves, jól szót értünk a tulajdonossal is, akivel elbeszélgettünk a kézműves sörökről. Az ételek korrektek voltak, ettünk cipóban sült csülköt és valami desszertet.
Az árak is barátságosak. A konyhát fel lehetne húzni némi igyekezettel a kiváló prezentáció s az egyedi hangulat színvonalára.
2014. szeptember 17.barátokkal járt itt 35 Nem rajongok az utóbbi fél évszázadban dívó ördög-kultuszért, nem látok ugyan benne semmiféle sátánista összeesküvést, mint egyesek, de jobb szeretem a pozitív asszociációkat, mint a negatívakat. Ezzel együtt benéztük az Astoria melletti Ördög kocsmába, mert kis társaságunk még nem akart szétszéledni, a hely meg kínálta magát.
Az italkínálat alapvetően kommersz, az árak viszont barátságosak. S ha már itt vagyok, hadd illesszek ide egy kedves sztorit. Egyik barátunk felszállni látszott az éjszakai buszára, majd miután rendeltünk, egyszerre csak megjelent s azt kérdezte: mi van a tömegsír felett? Majd válaszolt rá: „csapatszellem”. Úgyhogy velünk tartott a továbbiakban is az Astoriától gyalog a Móricz Zsigmond körtérig, ahol az Aranykorsóban fejeztük be turnénk alkoholos részét.
2014. szeptember 17.barátokkal járt itt 35 A Kakas presszó egy jó későig nyitva tartó retró hangulatú kocsma. Az italokat baráti áron mérik. Épp megfelelt arra a célra, hogy éjfél után már csak férfi virtusból is megnyomjunk még egy kis Unicumot. Sokan gondolhatták így, mert csak a pultnál kaptunk helyet, amit egyébként nem bántunk, hisz nem akartunk sokat időzni.
A kiszolgáló kislány kedves is volt meg csinos is, a pultot támasztó srác nagyban fűzte, inkább kisebb, mint nagyobb eséllyel.