Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 116 településen
Országjáró 389 városban
járt már
Felfedező 2707 helyen első értékelő
Népszerű író 1400 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 30196 feltöltött kép
Jó
2014. november 13.barátokkal járt itt 45 A békéscsabai piac igen jó élmény volt. Míg a budapesti csillogó villogó vásárcsarnokban, amikor legutóbb szétnéztem, szinte kizárólag mindenféle adalékanyaggal telenyomott kolbászt leltem, ellentétben a csabai két csarnokkal, mely egymás mellett van. Ott alapjárat a tisztességes alapanyagokból készült kolbász.
Nem is találtunk egyebet. A piacon van egy jó kis galériázott söröző, a Kepi, ahol szarvasi kézműves sör van csapon, a piccolo 85 ft. És a sör finom. A berendezésnek is van pár szívmelengető eleme, Nagy-Magyarország térkép és szintén Nagy-Magyarországos óra. Valami azt súgja, hogy ide még sokszor fogunk jönni.
4Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2014. november 13.családjával járt itt 55 A Solier vendéglő a legjobb ár érték arányú helyek egyike, ahol megfordultam valaha. Séfje Fodor Sándor, a legjobbak közül való akkor is, ha kevesebb szó esik Róla, mint a sztárokról. Két éve a Hagyomány és evolúció szakácsverseny alkalmával Budaőrsön a Metro-akadémián (vagy hogy hívják) volt lehetőségem szót váltani Vele és kedves feleségével, ritka megnyerő emberek.
Az étlap a „magyar evolúció” jegyében áll össze, mindenben van egy kis csavar, jók az átiratok. Kár, hogy Gödöllő kiesik az útból, mert havonta egyszer biztos ellátogatnánk hozzájuk. Zavarba ejtően kedvező áru menüt is tartanak. Néhány példa az étlap választékából: grillezett hasaalja tekercs, chilis szilvaraguval és sült paszternákkal, omlós marhasült Eszterházy mártással és pirított szalvétagombóccal, de tulajdonképpen vakon lehet itt rendelni. A borlap nem túl széles, de tisztes választékot kínál, ránézésre nagyjából 25-30 bor lehet rajta, örömmel fedeztem fel egyik kedvenc pincészetemet a kevésbé ismertek közül, a Kis János által vezetett Breitenbach pincét. Annyi biztos, hogy minden bor, ami a borlapon szerepel jó szívvel ajánlható. Az árak a színvonalhoz képest kedvezőek, 300 ftért már lehet minőségi bort kapni decire, ami a fine dining műfajban zsebbarát árszabásnak mondható. Fotókat nem leltem sajnos csak hat évvel ezelőttről, most ennél is jobban néznek ki az ételek.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. november 13.barátokkal járt itt 45 Szép környezetben impozáns épület, barátságos beltér, gondos konyha. Jó volt a Gottwaldban lenni. És enni. Az étterem a hagyományos vonalat követi, de az átlagnál sokkal színvonalasabb az elkészítési mód, s egy-két fogás túltekint a bevált technológiákon, alapanyagokon és kombinációkon.
A hideg előételek között szerepel a rosé kacsamell rózsaborssal, a meleg előételek között a posírozott vörös sügérfilé vele párolt zsenge zöldségekkel, konfitált borjúpofa lencseraguval, a főételek között francia nyúlragu. Mi inkább a hagyományos vonalat követtük, de azért kirendeltünk a magyar fősodor ételei mellé a mediterrán stílusú, tésztával kísért báránybordácskákat is. Minden egyes fogás ízlett, különösen a bárány. A borválaszték korrekt, a borkínálás nemkülönben. Jó hely ez, bátran ajánlható.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. november 13.családjával járt itt 45 Ha Karcag, akkor birkapörkölt. S persze a csúcsélmény a Csontos féle birkapörkölt, amit a jeles mester Molnár B. Tamásék meghívására is főzött a Budai Gourmet-n pár éve. Nyilván a Nimród hotelben is ez volt, amit elsőként ettem, tartalmas volt, szerettük. A beltér hangulatos, az árak megfizethetőek.
Kicsit vicces, hogy majd’ mindenhez odaillesztik, hogy bio. Biorántott szelet, biosörrel sült csülök, biocigánybecsenye, biobirkapörkölt, bioszárnyas rablónyárs. Összességében jókat ettünk itt, több ízben is, Eger felé menet, nagyjából félút Aradtól, viszont amikor 2-3 éve harcsát kértünk, az bizony pangasius volt. A kiszolgálástól nem voltam elájulva, próbálkoztam az étkezésen túli beszélgetést kezdeményezni a hotel – nekünk igencsak tetsző - nevével kapcsolatban, de nem jártam sikerrel.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. november 13.családjával járt itt 45 Gyöngyösön akkor szoktunk átutazni, amikor Gyöngyöstarjánba megyünk borász barátainkhoz, nem egyszer úgy adódott, hogy beültünk a város központjába valamelyik rokonszenves étterembe. A Kékesben két ízben is voltunk. Először a kétezres évek második felében, majd tavaly. A szintemelkedés látványos.
A hely sokat akar, túl sokat is, az étlap zavarba ejtően hosszú. Ennyi ételt, ennyiféle alapanyagból (szárnyas, vad, hal, bárány, sertés, marha) akkor sem lehet frissen kínálni, ha nagy a pörgés, de mi egyik alkalommal sem láttunk fél házat se, rajtunk kívül két-három asztalnál ültek még vendégek. De azért becsületükre legyen mondva, hűtőízű ételt nem kaptunk, bár az is tény, hogy a hal állagán érződött a fagyasztás. A beltér elegáns, a kiszolgálás udvarias. A borlap nagyon helyesen a mátrai borvidék pincészeteire összpontosít, mondjuk a meglevő hat mellett még elférne néhány kiemelkedő pincészet, pl Losonci, Benedek, Szecskő, Karner. Whikey-konyaktémában a kommersz vonalat nyomják. A konyha teljesítménye ingadozó, de átlag feletti. Összességében jónak mondható a hely, igyekeznek megfelelni a klasszikussá vált vonalat kedvelők elvárásainak és azokénak is, akik követik a trendeket.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. november 13.barátokkal járt itt 45 Az Aqua Sol hotel éttermében véletlenül jutottunk el, sofőrt játszottam, cserébe a gesztus kedvezményezettje meghívott annak hotelnek az éttermébe, ahová elvittem. Hallottam már korábban erről a helyről, valamelyik tévéműsorban is szerepeltek a séfek, kíváncsian vártam, hogy mit produkál a konyha.
Nos, a várakozásoknak megfelelően a büféasztal nem döntögetett csúcsokat, meglehetősen érdektelen volt és lapos (bár ebben a műfajban is lehet jót adni, példa rá néhány hotel, mint a Rickshaw vagy a Le Bourbon, persze annak a közönsége tudja értékelni a színvonalat, s persze meg is tudja fizetni), az a la carte viszont izgalmas volt és finom. Korrekt az italválaszték is, bár nem minden bort sikerült kézhez kapni, ami szerepelt a borlapon. Az árak nagyjából arányban vannak a minőséggel. A kiszolgálás udvarias, bortémában felkészületlen.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2014. november 13.barátokkal járt itt 35 A falusi világban a kocsma igen fontos intézmény. Hamvas Béla is azt írta a vadkerti bor kapcsán, hogy kocsmabor, egyszerű bor, de ne becsüljük le a kocsmát, mert van olyan fontos intézmény, mint a parlament. Merthogy a parlamentben a sebeket osztják, míg a kocsmában gyógyítják azokat.
A kaszaperi Lottózó-Sörözőbe reggelesen érkeztünk, nézegettük a választékot, végül egy Pilsner Urquell sör mellett döntöttünk, amit ketten elosztottunk. Az árak barátságosak, egy fiatal kedves srác szolgált ki. Értékeltük, hogy a sör mellé azonos márkájú poharat kaptunk, ami sajnos messze nem általános, különösen az üveges sörök esetében. Van egy tévé is a kissé jellegtelen teremben, nem igényeltük, de nem is zavart különösebben, főleg azt nem, aki háttal ült le neki.
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. november 13.barátokkal járt itt 45 Gasztroturnéink alkalmával ötletszerűen megállunk egy-egy kocsmánál, bármelyik faluban, megiszunk egy felest vagy egy pohár sört, netán egy kisebb adag italt, bár 2cl-t nemigen adnak, a kis unicum mindig 3 cl, majd továbbállunk. Legutóbbi békéscsabai turnénk alkalmával Kétegyházán is megálltunk a Viktória sörözőben, mely tágas, reggeli órában kevésbé népes.
A kiszolgálás kedves, az árak barátiak, a korsó Kőbányai, amit itt is Nagy Feró ajánl, naná, 245 / korsó. Ittunk a pohár sör mellé egy kis unicumot. Van szép nagy fedett terasz deszkaplafonnal, és biliárdasztal. A hely pont megfelelt a célnak, mi lehet jobb, mint a kocsmaablakon besütő reggeli napfényben unicumot inni sörrel?
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. november 12.barátokkal járt itt 45 A Talizmán-Tulipánkert étterem a kétes hírű Szépasszonyvölgyben található, bár úgy igazságos, hogy leszögezzük, akadnak ott is komoly borászatok. Tény az, hogy kétes hírnév ide vagy oda, olyan élvonalbeli pince is nyitott itt az utóbbi években pincét, mint Tóth Ferencé. Az éttermek is inkább a turistákra szakosodtak.
A mi tapasztalatunk a Talizmán Tulipánkertben alapvetően kedvező volt, egy nap két borkóstolós étkezést is abszolváltunk itt, a végére már mozogni is alig bírtunk. A konyha jobb valamivel az átlagnál, a hagyományos ízvilágot követi, nincsenek sem nagy kiugrások sem döccenők, a megbízhatóság tűnt az étterem legnagyobb erényének
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. november 12.barátokkal járt itt 45 Kedveltem a Szamos vendéglőt az Andrássy úton, mindig volt friss hal. Jobban örvendtem volna, ha adnak valami alkoholos italt is, annak meg pláne, ha nem használtak volna pangasiust harcsa helyett. Nem tudom, hogy ez mennyire volt időszakos, minden esetre előfordult velem. A fokhagymás pontyot nagyon szerettem, nem volt rossz a halászlé sem.
Ma sikerült újra eljutni ide, immár az elköltöztetett vendéglőbe, mely a Rózsakert vásárcsarnok keretében működik. Van kandalló, kockásvászon terítős asztalok, kedves, de borokhoz kicsit sem értő kiszolgálás, (a kislány képes azt kérdezni, hogy a rosé száraz, nem baj? persze ez nemcsak őt minősíti, hanem a közönséget is, mondtuk neki, hogy a bor az alapjáraton száraz, minden minimális szinten igényes borivó száraz bort iszik), mint az előbbiekből kitűnik, van pár bor is, meg néhány sör. A hal továbbra is friss, sajnos nincs minden, ami szerepel az étlapon, busát nem kaptunk. A haltepertő és a sült hal finom volt, a halászlé is ízlett, bár engem valami tengeri halra emlékeztetett, ami benne volt, nem pontyra. Összességében úgy ítélem, hogy egy szintet emelkedett a hely színvonala. Az árak nagyon barátságosak. Megyünk még.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4179 értékelés / 418 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
379 település / 38 oldalon