Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 116 településen
Országjáró 389 városban
járt már
Felfedező 2707 helyen első értékelő
Népszerű író 1400 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 30196 feltöltött kép
Jó
2014. október 14.a párjával járt itt 45 Van egy elég jól behatárolható éttermi irányzat, mely amellett, hogy a dizájnelemekre fekteti a hangsúlyt, gasztronómiailag is teljesít egy adott szintet. Ezek a helyek ritkán emelkednek 9 pont fölé a 20-as Gault Millau skálán, de a 9 az nem egy rossz osztályozás, tekintve, hogy a legtöbb hely valahol 7 és 8 körül van.
Ide tartozik a Nagy Levin, a Belga sörözőlánc a Calico Jack Pub és még sok más hely. A Calico Jackben jól éreztük magunkat, az ételekkel nagyobb gond nem volt, időben kaptuk őket, megfelelő hőfokon, identitásproblémák sem voltak. Nem véletlenül népszerűek ezek a helyek, tömegigényt elégítenek ki, azoknak nyújtanak elérhető áron elfogadható szolgáltatást, akiknek elegük van a sablonételekből, de (még? ) nem jutottak el a magas gasztronómia megértéséhez. S e polgártársaink nincsenek kevesen.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2014. október 14.barátokkal járt itt 55 A Paripa csárda festői környezetben, egy fenyves erdő közepén fekszik s maga is festői. Mint tábla hirdeti, 2005-ben a csárda leégett, de újraépült. Rusztikus, hangulatos faépület, csodás kerthelységgel. Minden nap más témára épül, kedd a halnap. A kiszolgálás közvetlen, jókedvű, poénkodó.
Az ételek a hagyományos csárdavonalat képviselik annak erényei és hátrányaival. Tetszik, hogy a bablevest erdélyiesen paszulylevesnek mondják. A halászlé finom, a halhúst frissen főzik a lébe s maga a hal is friss, a haltepertő is remek, friss halból való, kiváló a sütési fokozat, a húsételekkel sincs nagyobb gond. A desszertfronton lehetne erősíteni. Jó érzés volt itt lenni, visszavágyunk.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. október 14.barátokkal járt itt 45 Az Erdőspuszta Club Hotel festői környezetben működik, mi két ízben jártunk itt, mind a kétszer télen, így sajnos nem ülhettünk a gyönyörű teraszon. Értékeltük, hogy a beltér is elegáns, hangulatos, kellemes, az étkezéshez alkalmas zene szól szép csendesen, a pincérek remekül végzik a dolgukat, de van pincérhívó is.
Az ételválaszték széles, túlontúl is, az ételek a hagyományos vonalról indulnak, de van bennük mindig némi csavar. Helyenként akadnak állag- és identitásproblémák is. (Az erdei gomba esetenként csak azért erdei, mert az étterem egy erdőben található, egyébként sötét pincében termett, sokadmagával. )
Az italválaszték is korrekt, nem esett nehezünkre jó borokkal kísérni ebédünket. Szerettünk itt lenni, nem csúcs a hely (mint mondjuk Debrecenben az Ikon), de határozottan jó, átlag feletti.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2014. október 14.barátokkal járt itt 25 Hogy, hogy nem, a balsors három ízben is elvetett ide. Ha létezik a Kádár kori gasztronómiának állatorvosi lova, akkor ez a hely az.
Minőségi borok nincsenek (25 évvel a rendszerváltás után és húsz esztendővel a borszakma feltámadása után), az ipari kommersz sör volt, hogy ihatatlanul savanyúnak bizonyult, a rizottónak köze nincs a rizottóhoz, hanem túlfőtt rizs összekeverve rizottóba nem illő hozzávalókkal, a mártások lisztesek, ízük esetenként érdektelen, jellegtelen, a egyik-másik hús száraz, a saláta szeretetlen, a somlói krémje puding és vizes kakaó, az étlap regényhosszúságú, és minden harcsaételt a rántott harcsától a töltöttön keresztül a halászléig és a paprikásig pangasiusból készítenek, ami vérlázító, botrányos becsapás. Harmadik alkalommal már csak azért rendeltem harcsát, hogy lássam, űzik-e még ezt az ipart. Hát űzik. Megülik a Márton napot libával, de nincs újbor. Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy a beltér szép, hangulatos és ha elkapja az ember a frissen sült pogácsát, akkor az kiváló. De egy csárdát nem lehet pogácsára és dizájnra építeni.
1Ételek / Italok
3Kiszolgálás
5Hangulat
2Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. október 14.a párjával járt itt 45 A belga sörözőlánc, melynek külföldi testvérei is vannak szép számmal ad némi szabadságot az egyes tagoknak. Nincs azonos étlap, mint a McDonaldsokban, de közös bennük a dizájn, a széles belga sörválaszték és az, hogy mindenütt a látványosságra törekszenek a konyha vonatkozásában s nem annyira a minőségre.
Ettem már egész jót is (kagylót) az egyikben és ettem már borzalmasat is (kiszárított halakat porkrumplival, igaz ez régebbecskén volt) egy másikban. (Egyik sem Debrecenben esett meg). A jellemző mégis az, hogy az ételek valahol a Gauss harang alatt tartózkodnak, a fogyaszthatóságon és élvezhetőségen belül, de katarzist nem okoznak. A Belgában Debrecenben többször is voltunk, ez sem kivétel az előbb említett szabály alól. Ide szerintem inkább inni kell menni, arra kiváló. A helység atmoszférája remek, jól kitalált, a sörválaszték szép, de Debrecenben a borválasztékot is megirigyelheti sok étterem. Összességében kedvelem ezt a láncot, szinte minden tagját meglátogattam Magyarországon, ha épp nem futok bele valami nagy mellélövésbe, elégedetten távozom
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. október 14.barátokkal járt itt 45 Kissé dekorációszegény, de szerethető bár a Kéttemplom közben Kecskeméten. A kiszolgálás kedves, értékeljük, hogy tartanak a kommersz pezsgőkön kívül – nevüknek megfelelően – komoly, minőségi kis szériás magyar nedűket is, így a Tokaj Nobilis pezsgőjét valamit Légli Ottó Rizling sec évjáratos pezsgőjét (előbbi 2011, utóbbi 2009), összesen 18 habzóbort és pezsgőt.
A borokat a Bortársaság szállítja, így nem meglepő, hogy szép a szelekció. Mi ezekből szemezgetünk. A szorzó kettes körül, s deciárak is e körül mozognak. Nyár lévén rosékat ittunk. Mivel épp egy vendéglőlátogatás után voltunk, nem haraptunk semmit, de ha megéheztünk volna, válogathattunk volna a borkorcsolyáikból. Toastokat, tacokat és tortilla-kat tartanak baráti díjszabás mellett, no meg néhány klasszikust, grillezett sajtot és csirkemellet, cézársalátát. Jól éreztük magunkat, bár csak azzal voltunk elfoglalva, hogy teljen az idő, míg kinyitnak a Hírös Napok standjai.
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. október 14.barátokkal járt itt 45 A Cézár étterem érdekes, autentikus olasz hely Kecskeméten. A berendezés egyéni, kissé rendezetlen, afféle délolasz rendetlenség uralkodik, van, aki szereti az effélét. (A Gault Millau Kalauz például 11 pontot ad a hasonlóan szedett vedett Gian Marionak, ami igen előkelő pontszám) Az árak változóak, vannak kifejezetten jó ajánlataik, menüben főleg, ugyanakkor egekbe is emelkednek helyenként.
Az ételek megvalósítási szintje is nagyon változó, vannak szimplista, izgalomnélküli fogások s vannak nagyon eltalált ízeik is. Pizzában kifejezetten jók. Az adagok meglehetősek, van, aki ezt értékeli, van, aki nem, jómagam sokra tartom a magas gasztronómiát, sőt, annak vagyok rajongója, de sokszor idegesítő az eltúlzottan apró adag, ami nagyon trendi. No itt ettől nem kell félni.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2014. október 14.barátokkal járt itt 55 A Bagatell valószínűleg a legjobb étterem Kecskeméten. Első ízben nem sokkal a nyitás után voltunk itt, talán 2009-ben, azóta évente-kétévente be-benézünk. Kovács Sándor, az egyik séf-tulaj a Bocuse D’Oron is képviselte hazánkat. A beltér elegáns, de nem feszengős, hangulatos, az étlap rövid, áttekinthető, minden friss.
Az árak kicsit megszaladtak, de a menü ár érték aránya remek. Általában kellemes, fogyasztható zene szól. Sok mindent ettünk már itt, a virslis krumplilevestől (nem vicc, és nem volt menüben) a lazacig. Akadnak kisebb hibák, de ami itt a tányérra kerül, az garantáltan a magyar vendéglátás átlagszínvonala felett van. Jó szívvel ajánlható étterem.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. október 13.barátokkal járt itt 45 A Művész Kávéházba azzal mentünk be, hogy volt még egy kis időnk, míg kinyit az Ezüstponty és addig is üljünk le valahol. Gondoltuk, tán eszünk is valamit, ha van olyasmi, amit nem lehet visszautasítani. De az étlap izgalommentesnek bizonyult, legalábbis olyat nem leltem, ami megszólított volna. Kellemes terasz, a beltér is ízléses.
Végül kérünk két kis unicumot, pontosabban az asztaltársam kért, két nagyot hozott a pincér, pedig hallhatta, hogy nem rajongok az Unicum ötletéért. 800 ft-t kérnek a 4 cl-re. Jeleztem a problémát szó nélkül kicserélték, de azért a próbálkozást nem díjaztam. A habos mákos süti finom volt. Annak alapján adtam jót az ételminőségre.
4Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2014. október 12.barátokkal járt itt 45 Az Alabárdos a leghangulatosabb szegedi éttermek egyike. A borozó részleg rusztikus, vagány, különösen a gyertyatartók melyeket több kiló lecsorgott viasz díszít, az éttermi rész elegáns, patinás, a terasz szép, hangulatos. A kiszolgálás rendben is volt. A választék széles, tán túlságosan is az.
Mi hagyományos magyar ételeket kértünk, de jelzem, hogy van egy modern vonulatuk is (békacomb, ráknyárs, nyelvhalfilé). A halászlé ízlett, a harcsapaprikás remek volt, a túrós csusza nemkülönben, a haltepertő műfajában ettünk sokkal jobbat is. Értékeltük, hogy a megszokott kommersz sörökön kívül volt Leffe és Hoegarden is. Összességében jól éreztük itt magunkat, szívesen visszamennénk.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4179 értékelés / 418 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
379 település / 38 oldalon